Connect with us

Copilul tau

Studiu. Vacanța cu familia este cheia fericirii copiilor

Published

on

Numai cine nu are copii nu știe câte artificii nu face un părinte atunci când planifică vacanța cu familia. Trebuie să găsești locuri interesante pentru categorii de vârstă diferite, la prețuri care să nu implice credite, cu o variantă de transport care să nu obosească pe nimeni. Pare complicat, dar oamenii de știință ne spun să nu nu mai calculăm atât, pentru că ar trebui să considerăm concediile cu copiii niște beneficii pentru toată viața.
Cercetătorii spun că vacanța cu familia este esențială pentru bunăstarea acesteia. Copiii sunt mai fericiți, pentru că petrec mai mult timp cu părinții, iar legăturile și amintirile create sunt de neînlocuit. Experiențele trăite sunt un dar, care se traduce prin abilitatea de a se adapta mai bine în societate și de a se conecta cu prezentul. Niciun bun material nu poate înlocui asta, spune un studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea din Toronto, Canada.
„O astfel de experiență cum este vacanța în familie vine cu un răspuns emoțional mult mai puternic decât atunci când le cumpărăm jucăria preferată, de exemplu. În călătorii, oriunde ar fi ele, trăiesc o serie importantă de senzații și sentimente pe care altfel nu ar avea cum să le aibă. Putem vorbi de adrenalina unei excursii pe munte, de senzația de relaxare de la malul mării, de bucuria descoperirii unor locuri noi. Toate acestea sunt mult mai intense decât emoțiile aduse de lucruri materiale. Dacă vrei să aduci pe cineva mai aproape de tine oferă-i experiențe, nu obiecte”, a spus conducătorul cercetării Cindy Chan.
Vacanța cu familia ne ajută și când suntem adulți
Nu doar copiii au de câștigat în vacanță cu familia, ci toți membrii aceștia. La finalul călătoriei s-a dovedit că sunt mai fericiți și mai uniți. În sprijinul studiului vine un sondaj realizat de Asociația pentru Vacanțe în Familie din Marea Britanie care arată că cea mai frumoasă amintire din copilărie era cea a concediilor cu părinții.
55% dintre cei care au participat au spus că aceste momente le-au rămas întipărite în minte pe parcursul întregii vieți. Potrivit lui John McDonald, conducătorul sondajului, vacanța în familie este ca o ancoră a fericirii. Mai mult, nu ajută doar în perioada copilăriei. În viața adultă, în momente mai grele sau tensionate, ele revin și ne ajută să ne remontăm.
Copiii care pleacă în vacanță cu familia nu doar că sunt mai fericiți, ci și mai deștepți, pentru că li se lărgește orizontul. ”Experiențele noi pe care le trăiesc aduc în același timp beneficii sociale, psihice, cognitive și senzoriale”, a declarat medicul Margot Sunderland, directorul Centrului pentru Sănătatea Mintală a Copilului din Marea Britanie. Aceasta spune că și construirea unui castel de nisip cu mama și tata are beneficii cognitive, ajutând la dezvoltarea lobului frontal. De asemenea, se excretă doi hormoni foarte importanți: oxitocina și dopamina. Ambii sunt responsabili de bunăstarea psihică.
Nu trebuie să planificați excursii lungi și constisitoare în zone exotice. Este suficientă o vacanță cu familia la un lac din apropierea orașului în care locuiți. Important este să fiți împreună.
Dacă acest articol despre vacanța cu familia ți s-a părut interesant îți recomandăm să citești și:

Source link

Copilul tau

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Published

on

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!

Published

on

baieții și armele

În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.

Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont

Published

on

Aparate dentare la copii

Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare