Connect with us

Copilul tau

Înscrierea la grădiniță 2020 și clasa pregătitoare 2020. Ce trebuie să facă părinții

Published

on

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o serie de precizări cu privire la înscrierea la grădiniță 2020, înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021, examenul de titularizare și încheierea mediilor în acest an școlar.
Înscrierea la grădiniță 2020. Totul se face on-line
Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă pot fi realizate online, după un calendar stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, se arată într-o notă care cuprinde măsuri cu privire la reluarea activităţii în sistemul de educaţie după încetarea stării de urgenţă, semnată de secretarul de stat Luminiţa Barcari şi publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Copiii care urmează să fie înscriși în clasa pregătitoare și nu au împlinit 6 ani până la 31 august 2020 nu vor mai susține evaluarea psihosomatică. Potrivit sursei citate, aceasta va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor/tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care au frecventat-o.
Totodată, examenul de titularizare şi pentru definitivare în învăţământ, precum şi examenele de obţinere a gradelor didactice se vor organiza după un calendar comunicat de MEC.
Cum se închid mediile pentru elevii de gimnaziu și liceu
Pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal şi profesional sunt precizate mai multe situaţii pentru încheierea situaţiei şcolare.
Astfel, dacă elevul are cel puţin două note pe semestrul al doilea se încheie media cu aceste note. Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al doilea se poate valorifica activitatea desfăşurată online pentru a doua notă. De asemenea, în cazul în care elevul are doar o notă pe semestrul al doilea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, a doua notă pentru semestrul al doilea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
“Dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al doilea media semestrului I devine medie anuală. Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală (ca la examenul de corigenţă)”, se arată în notă.
Dacă acest articol despre înscrierea la grădiniță 2020 ți s-a părut util îți recomandăm să mai citești și:

Source link

Copilul tau

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Published

on

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!

Published

on

baieții și armele

În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.

Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont

Published

on

Aparate dentare la copii

Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare