Connect with us

Sarcina

Studiu: starea copiilor bolnavi de autism poate fi îmbunătățită cu ajutorul unei terapii cu celule stem

Published

on

Studiu: starea copiilor bolnavi de autism poate fi îmbunătățită cu ajutorul unei terapii cu celule stem

Studiul, condus de Dr. Felician Stăncioiu în calitate de investigator principal, presupune administrarea unui tratament bazat pe sângele recoltat din cordonul ombilical. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, a eliberat 4 unități pentru a fi utilizate în cadrul acestui studiu clinic.
Terapia cu celule stem a dat rezultate imediate la doi dintre pacienți. La o săptămână după administrare, cei doi pacienți au progresat sesizabil în direcția atenției și a interacțiunii. Unul dintre cei doi pacienți a continuat progresul și în cea de-a doua săptămână, când a început să verbalizeze prin imitație.
Progrese sesizabile au fost înregistrate și la al treilea pacient. Evoluția s-a manifestat la nivelul inițiativei, a somnului și cooperării. Acest al treilea caz prezintă perspective optimiste pe termen lung deoarece nivelurile la care s-au înregistrat progrese pot deveni esențiale pentru achiziția de noțiuni și abilități noi.
„Studiul nostru clinic in cadrul căruia se administrează tratamentul cu sânge ombilical are o durată de minim 3 luni și maxim 6 luni pentru fiecare copil. Are două etape independente. Înainte și după fiecare etapă se fac analize de sânge (in total 3 seturi de analize de sânge) și se completează chestionare care evaluează în mod standardizat gradul tulburărilor de dezvoltare. La copiii sub 5 ani și la cei la care exista suspiciune clinică, recomandăm testul de screening metabolic extins din urină iar, în măsura în care este posibil este recomandată și imagistica – RMN.” spune Dr. Felician Stăncioiu în cadrul unui interviu în care descrie trialul clinic în care a fost implicat.
Cord Blood Center are peste 15 ani de activitate în România, timp în care 85.000 de părinți au ales să stocheze sângele ombilical recoltat la naștere astfel încât să poată dispune de o resursă importantă pentru sănătate în cazul în care aceasta va fi necesară. Până la finalul anului 2020 au fost eliberate 150 de unități de celule stem hematopoietice care au contribuit în tratamentele pentru diferite afecțiuni la pacienți cu vârste cuprinse între o lună și 80 de ani.

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare