Sanatate
Lactoferina şi rolul acesteia în combaterea răcelii de sezon
Astfel de episoade apar şi fiindcă oamenii caută tot felul de metode pentru a se răcori:, stau în încăperi în care funcţionează aparatele de aer condiţionat setate la temperaturi mult mai scăzute decât cea de afară, consumă multă apă rece sau îngheţată, toate acestea crescând riscul apariţiei anumitor viroze respiratorii, a laringitelor sau a farigo-amigdalitelor.
Mai mult, persoanele cu o imunitate scăzută au un risc mai mare de a se confrunta cu probleme de sănătate şi la nivelul altor componente ale sistemului imunitar decât cel respirator.
Cum ne protejăm sistemul imunitar
O alimentaţie corectă întăreşte semnificativ întreg sistemul imunitar. Acest lucru înseamnă că trebuie respectat cu stricteţe programul celor 3 mese de peste zi şi nu trebuie omisă niciuna dintre acestea, în niciun caz micul dejun. Pentru a veni în întâmpinarea scăderii imunităţii este recomandat să consumăm cât mai multe legume şi fructe proaspete, dar şi alte produse pe baza de minerale şi nutrienţi. Acestea întăresc şi ajută organismul să se refacă, stimulând sistemul imunitar pentru a face faţă germenilor. Foarte utile sunt şi alimentele bogate în vitamina A, C sau E, precum şi cele bogate în seleniu, zinc şi magneziu, precum usturoiul, lămâia sau mierea.
Virozele fac ravagii mai ales în rândul persoanelor cu un stil de viaţă sedentar. De aceea, pentru a le ţine la distanţă, este recomandat să facem cât mai mult sport. O haină în plus nu strică atunci când temperaturile sunt în scădere.
Pe lângă un stil de viaţă activ şi o alimentie echilibrată, o modalitate eficientă de menţinere a imunităţii la cote maxime, de prevenire a apariţiei şi a dezvoltării infecţiilor şi de recuperare după boală, este administrarea de suplimente alimentare pe bază de lactoferină. Lactoferina este o proteină multifuncţională care interacţionează cu anumite componente microbiene şi virale implicate în procesul infecţiei, reducând riscul repetării episoadelor de „răceală”. Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul şi asta pentru că aproape toate bacteriile au nevoie de fier, iar datorită proprietăţilor de legare, lactoferina este în măsură să împiedice utilizarea fierului de către bacterii.
De asemenea, lactoferina are proprietăţi imunomodulatoare, potenţând acţiunea antibioticelor şi reducând semnificativ efectele adverse ale acestora.
Ce beneficii aduce Septogal + lactoferina
Septogal cu lactoferină dezinfectează şi acţionează direct la locul inflamaţiei, calmând durerea şi senzaţia de usturime. Uleiurile volatile din compoziţia acestuia aduc prospeţime cavităţii bucale şi căilor respiratorii şi reduc cu succes procesele oxidative la nivelul mucoaselor. Mentolul şi uleiul de mentă înlătură durerea şi senzaţia de usturime la nivel faringian, iar eucaliptul scade secreţia de mucus de la nivelul căilor respiratorii, în timp ce uleiul de pin are efect expectorant.
În plus, caracterul antiseptic şi antiviral îl recomandă şi postoperator, în cazul amigdalectomiei sau a extracţiilor dentare. Pentru a obţine cele mai bune rezultate se administrează câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. Septogal + lactoferina conţine 27 de comprimate şi este disponibil în Farmaciile Ropharma din ţară sau online pe www.ropharma-healthcare.ro, la preţul de 18,20 Lei.
Ropharma este o companie românească ce funcţionează după un business integrat prin distribuţie a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice, comerţ cu amănuntul prin propria reţea de farmacii, producţie de medicamente, suplimente alimentare şi lapte praf prin fabricile din Târgu Mureş, Chişinău şi Dostat (jud. Alba) şi servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfântul Constantin din Braşov.
Pentru mai multe detalii, accesaţi: http://www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.
Sanatate
Cum să motivezi copilul să facă mișcare?
Dacă interacționezi cu copiii mici sau, pur și simplu, dacă stai să-i urmărești, cu siguranță vei spune că sunt cele mai energice ființe din lume, că au baterii inepuizabile și chef de cățărat, de jucat cu mingea, de dat pe tobogane și alergat, numai să nu stea locului o clipă. Lucrurile se mai liniștesc odată cu timpul, când mai cresc, iar asta se întâmplă pentru că apar tot mai multe sarcini legate de școală, din cauza sentimentului pe care îl pot avea unii…
Sanatate
Importanța fibrelor în alimentația copiilor
Fibrele alimentare (un anumit tip de carbohidrați) sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase și joacă un rol crucial în menținerea sănătății copiilor. Ele sunt substanțe găsite în plante, în anumite băuturi și care nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv. Există două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile, fiecare aducând beneficii specifice pentru sănătate.
Fibre solubile vs. insolubile
Fibre solubile: Acestea se dizolvă în apă și…
Sanatate
Iată care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici
Dacă tot se vor schimba dinții de lapte, oare chiar este așa important să fie tratați dacă au carii? Laptele matern poate să ducă la apariția cariilor la copii? Este fluorul din pasta de dinți periculos pentru copiii mici? Află aici care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici de la Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu
”Cele…