Nasterea
Cum scapi de vergeturi cu ajutorul aspirinei
Ce se întâmplă de fapt? Pielea este elastică. Dacă încerci să o ciupești și apoi să îi dai drumul va reveni neschimbată la statusul original. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă atunci când ajunge să fie excesiv de întinsă sau când are loc o dezvoltare bruscă a corpului (poate fi vorba despre o slăbire sau de o îngrășare bruscă). Vergeturile apar sub influența diverșilor factori, iar aspectul lor se poate datora întinderii fizice a pielii (fie că este vorba despre remodelare corporală, sarcină, obezitate, creștere și dezvoltare rapidă în perioada pubertății), dar și schimbărilor hormonale din corp (sarcină, pubertate). Nici stresul nu trebuie exclus din lista de factori potențial declanșatori. Cu toate acestea există femei care nu au fost influențate de niciunul dintre acești factori și totuși sunt afectate de vergeturi.
Pielea este compusa din trei straturi principale – stratul exterior (epiderma), stratul de mijloc (derma) și stratul cel mai profund (subcutanat sau hipoderma). Vergeturile se formează în stratul de mijloc, derma, unde țesutul conjunctiv este întins mai mult decât îi permite flexibilitatea. În timpul procesului de întindere a pielii, fibrele elastice de colagen ajung să fie alungite și rupte (producția de colagen este slăbită, iar ciclul normal de producție este împiedicat), prin urmare ajung să își piardă elasticitatea. Astfel, vergeturi de diverse marimi apar. Vergeturile sunt practic cicatrice cu aspectul unor linii ondulate. La început au un aspect roșu sau roz, dar în timp dobândesc o colorație albă sau argintie. În cazul unor femei, vergeturile sunt albe sau argintii de la bun început. Pot să acopere zone mari din corp, dar locurile unde sunt cel mai adesea localizate sunt stomacul, porțiunea inferioară a spatelui, pieptul, antebrațul, fesele și coapsele.
Factorul ereditar și tipul de piele joaca un rol semnificativ în aspectul și în predispoziția de a dezvolta vergeturi. Femeile cu piele uscata sunt mai afectate de această problemă neplăcută. Eliminarea lor este o sarcină dificilă, care necesită mult timp, dar și răbdare. Există multe modalități la care se poate apela pentru a remedia problema vergeturilor, precum abraziune sau folosirea tehnologiei laser, însă sunt de cele mai multe ori costisitoare și nu sunt accesibile tuturor persoanelor. Din acest motiv te invităm să urmărești modul în care un ingredient care se găsește în aproape orice gospodărie poate fi utilizat ca să îți recapeți aspectul dorit al corpului.
O a doua variantă de tratament necesită 3-5 tablete de aspirină (în funcție de zona afectată de vergeturi, pe care vei aplica amestecul), o lămâie, apă și o farfurie întinsă. Zdobrește pastilele de aspirină cu un obiect dur pentru a o transforma în pulbere pe care o dizolvi în apă până devine o pastă nisipoasă. Taie o lămâie în două și cu jumătate de lămâie freacă timp de 5 minute porțiunea afectată. Aplică apoi cu buricele degetelor pasta peste zona cu vergeturi, în sens circular. Lasă mixtura să acționeze timp de cel puțin 30 de minute și spală cu apă. Repetă procedura zilnic până când obții rezultatele dorite.
Nu în ultimul rând, mai există o metodă care presupune să pasezi pastilele de aspirină într-o cantitate mică de apă și apoi să adaugi în mixtură o lingură de ulei de măsline cald. Aplică pasta direct pe piele masând delicat și lasă să acționeze timp de 20-25 minute. Trebuie să aplici tratamentul o dată pe zi timp de o săptămână. Recomandarea este să administrezi vitaminele E și C în timpul efectuării tratamentului deoarece această combinație de vitamine îți va rehidrata pielea conferindu-i din nou elasticitate. De asemenea, este indicat să efectuezi în acest timp exerciții fizice pentru a elimina colagenul rămas, contribuind la regenerarea completă a pielii.
Reține un aspect important: nu trebuie să îți expui corpul la lumina soarelui după aplicarea mixturii pe piele deoarece pielea poate să se usuce, iar vergeturile vor deveni și mai evidente.
Singura categorie de persoane căreia nu îi este recomandat tratamentul de mai sus este cea alergică la aspirină. Prin urmare, este indicat să ceri sfatul medicului înainte de a folosi orice medicament; nu folosi niciodată aspirina extern dacă știi că ești alergică la administrarea ei pe cale internă. Și nu uita, acest tratament corporal trebuie reaplicat regulat pentru a avea efectele scontate. În cazul în care ești multumită de rezultatele obținute, o poți încerca și pentru alte probleme alte pielii; se pare că funcționează cel mai bine pentru acnee și pentru exfolierea realizată pe pielea feței.
Citește și: Vergeturile: cauze si tratamente naturiste
Surse: http://demic.net; http://womendiva.net; http://secretnutritions.com
Nasterea
Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!
La Maternitatea Medicover, fiecare viitoare mămică reprezintă o prioritate absolută și beneficiază de cel mai înalt nivel de îngrijire. Maternitatea Medicover pune la dispoziția fiecărei mămici o echipă dedicată și un plan de naștere personalizat pentru siguranța și confortul tău.
Dacă te hotărăști să naști la Medicover, semnezi contractul și plătești avansul în perioada 1 – 31 august, poți beneficia de următoarele reduceri:
• 20% discount la Protocolul de Urmărire a Sarcinii;
• 10% discount la Pachetul de Naștere;
• 10% discount la Baby Care Plan – un abonament cu tot ce are nevoie bebelușul tău în primul an de viață.
Pachetul de Naștere nu se cumulează cu alte reduceri, se aplică la prețul pachetului de bază, fără opțiunile extra. Pentru mai multe detalii despre ofertă și pachetele de naștere Medicover, vizitează pagina Maternității sau trimite un e-mail la: maternitate@medicover.ro.
Nasterea
Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?
Chiar de la momentul în care cuplul află de sarcina existentă, medicul recomandă o serie de analize, pentru a identifica eventuale infecții care pot afecta fătul. Pe lângă asta, pe toată perioada sarcinii mama ar trebui să facă aproximativ 3-4 ecografii. Prețul unei singure ecografii variază între 80-120 de lei.
Testările pentru hepatita B sau C, testul Papanicolaou precum și restul analizelor generale depășesc suma de 400 RON, doar în primul trimestru al sarcinii.
În plus, controlul medical regulat, la cererea medicului, adaugă cel puțin 100-150 RON la fiecare vizită. O dată ce sarcina avansează, se recomandă un alt tip de ecografie specializată, ecografia de morfologie fetală, al cărei cost variază între 250 și 400 de lei. Totodată, vizitele la medic devin tot mai dese și se vor repeta din nou analizele din primul trimestru.
În final, costul unei nașteri la o clinică privată depășește 5,000 de lei și, de obicei, include consultații la internare, analizele recomandate în timpul internării sau post operator, anestezia epidurală și îngrijirea fătului imediat după naștere.
Conform unui studiu publicat pe webmd.com, costurile îngrijirii prenatale pentru o sarcină fără complicații ajung și la 2,000 de euro, fără nașterea propriu-zisă, atunci când familia nu deține o poliță de asigurare de sănătate. Cu toate acestea, familiile au posibilitatea de a achiziționa un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi în întregime costurile pentru maternitate.
Planurile de asigurare medicală internațională de la MediHelp pot oferi o acoperire de până la 10,000 de euro pentru costurile de îngrijire medicală a viitoarei mame. Printre serviciile acoperite se numără spitalizarea, nașterea propriu-zisă, îngrijirea pre și post natală imediat după naștere, pentru mamă și făt. Mai mult decât atât, asigurarea medicală internațională poate fi folosit în peste 425.000 de clinici private din întreaga lume.
Nasterea
Cât costă o naștere în 2016?
Sanador – naștere cezariană în cameră single 6500 lei (pachet cu reducere achiziționat la un târg destinat mamelor și copiilor). O mămică a plătit în 2016 suma de 5900 lei pentru naștere prin cezariană, cameră dublă, iar alta 5200 lei. O altă mămică a declarat suma de 9000 lei pentru naștere. Cezariană cu medic 3600 la rezerva single. Cezariană cu însoțitor și rezerva single 11 000 lei în 2015
Regina Maria – Naștere cezariană în rezervă single plus prelevare celule stem 6000 lei. Preț după aplicarea decontului CAS și un discount pentru abonați. Regina Maria Spital Băneasca nașterea a costat 4000 lei. În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 6850 lei, iar alta 6400 lei. O mămică a plătit în august 2016 suma de 9000 lei, iar alta 8500 pentru cezariană. 3600 este cea mai mică sumă plătită de o mămică (cu abonament)
Giulești/ Panait Sârbu – cezariană 1000 lei, anestezist 300 lei, plus asistente aproximativ 50 lei. Rezerva costă, conform unei mămici, 400 lei. 2 nașteri gratuite. O mămică a declarat că a plătit 3500 lei, iar alta 2000 lei
Spital CF 2 – naștere prin cezariană 3000 lei (cu medici, anestezist, moașe, asitente și infirmiere) pentru 2 zile de internare. O altă mămică a plătit 1000 lei, 200 lei pentru al doilea doctor și 50 lei pentru asistente pentru naștere cezariană.
Polizu – 2000 lei, în 2016 o mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a plătit pentru cezariană 1000 ron doctor, 200 anestezie, 50 moașă, 200 neonotolog. Naștere naturală fără epidurală – doctor 800 lei, neumatolog 300lei, 150 lei la fiecare moașă încă 150 lei la asistente. O naștere gratuită.
Spitalul Universitar (Municipal) – naștere naturală gratuit (3 mămici). În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 2000-2500 lei. O mămică declară suma de 300 de euro. O mămică a plătit 1500 pentru doctor – 200 lei anestezist, asistente -150 lei in total, 200 lei al doilea doctor
Spitalul Pantelimon – preț pentru naștere 1000 lei. Naștere prin cezariană 2000 lei (medic, anestezist, neonatolog, asistente medicale).
Cantacuzino – naștere cezariană 800 lei, 200 lei anestezist, 200 lei neonatolog, 10 lei pentru fiecare asistentă. O altă mămică declară 1000 lei
Filantropia – naștere naturală 500 lei doctor, 50 de lei moașe, 100 lei neonatolog, 30 de lei infirmiere. O altă mămică ne-a declarat în total 1200 lei, iar alta 2000 lei pentru naștere naturală. O mămică a plătit 850 de lei pentru naștere. Naștere prin cezariană 2300 lei; o mămică confirmă 2000 lei pentru cezariană în 2016 cu spitalizare 2 zile. O altă mămică a plătit 350 lei pentru naștere naturală, moașe 150 lei, asistente 10 lei pentru fiecare. Tot pentru naștere naturală o mămică a plătit 200 lei în 2015. 1 mămică a născut gratuit. O mămică a declarat că a plătit 4500 lei în 2016.
Maternitatea Bucur – 150 lei la doctor, la 2 asistente 20 de lei. O altă mămică a plătit 1200 lei pentru cezariană. 600 lei pentru naștere naturală. 2 mămici au născut gratuit
Spital Nicolae Malaxa – 3500 lei pentru naștere prin cezariană, 1500 lei naștere naturală în 2015, 1000 lei nașterea, 100 lei moașa, 100 lei neonatolog + asistente 10 lei la spălat. O naștere gratuită.
Spital Elias – 2000 lei pentru naștere naturală în 2015. Naștere cezariană în 2016 aproximativ 2000 lei (50 lei moașă, 20 lei asistente, 10 lei infirmiere) Pentru naștere naturală, februarie 2015 o mămică a plătit doctor 1000 lei, anestezist 150 lei, moașe 100 lei, asistentele de la neonatologie vreo 300 lei în total. O mămică a declarat 800 lei pentru doctor 200 lei anestezist, 200 lei al doilea doctor la cezariană, 100 lei neonatolog și 50 lei la asistente. O naștere de gemeni gratuită
Metropolitan Hospital – naștere naturală în 2015 a costat 3800 lei și 5500 lei pentru cezariană (ajunge până la 6000 lei), 4700 cezariană în 2016 pentru cameră single (cu contract semnat la târg pentru mame și copii)
Clinica Medicover – cezariană cu însoțitor și examene suplimentare pentru bebeluș aproape 6000 lei. Altă mămică a plătit 8500 lei pentru cezariană.
Spitalul Râmnicu Sărat – 4000 lei
Clinica Gynoprax din Satu Mare – naștere naturală 3400 lei
Spitalul din Vatra Dornei – gratuit
Clinica Sanovil din Bistrița – 2200 lei în 2016, 2500 lei naștere naturală
Clinica Euromaterna din Constanța – 6400 lei naștere și 1600 lei recoltare celule stem. Altă mămică a plătit în 2015 7000 lei pentru cezariană
Clinică Privată din Suceava – 2700 lei cezariană
Spitalul de stat din Oradea – naștere gratuită, naștere cezariană 150 euro-medic, 50 euro- anestezist, 300lei-neonatolog, aproximativ 70 lei -asistente
Spitalul Odobescu din Timișoara – 2 nașteri gratuite
Maternitatea de Stat din Ploiești – 200 de lei doctor si 50 de lei anestezist pentru naștere cezariană. O mămică a plătit 1300 lei în 2015 pentru cezariană, iar alta 300 lei doctor si 150 lei moasa,5 lei-10 lei asistente
Spitalul Județean Alba-Iulia – 400 lei naștere naturală, 3 nașteri gratuite
Arcadia Iași – 4200 lei naștere, 4700 lei cezariană în anul 2015
Bethesda Suceava – 2500 lei cezariană
Spitalul de Stat din Roman – naștere gratuită
Maternitatea din Râmnicu -Vâlcea – 550 lei, o naștere gratuită
Maternitatea Bega din Timișoara- 200 euro la doctor, 100 euro la neonatolog, 100 ron la moașă și la asistente aproximativ 200 lei. O naștere gratuită
Spitalul Municipal Medgidia – cezariană 1000 lei, 200 anestezist, 300 lei rezervă, în total 2000 lei. O altă mămică declară 400 de lei pentru naștere
Spitalul Județean Constanța – gratuit. O altă mămică spune că februarie 2015 naștere naturală, 600 doctor+ 20 infirmiere+100 lei 2 asistente la naștere+ la salon: 50 lei asistente (3 zile și 2 nopți x10 lei tura) mama+ 20 lei x2 asistentă copil = 790 lei. O altă mămică declară 1500 lei
Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede – 100 lei la doctor și 50 lei la moașă, 5-10 lei asistente
Spitalul de Stat din Arad – naștere naturală 500 lei, naștere naturală – la medic 400 lei, mana a doua 200 lei și la asistentele de pe fiecare tură câte 10-20 lei
Spitalul din Satu Mare – naștere gratuită
Spital Gynia Cluj – 8550 lei pentru cezariană la cerere.
Spital Făget din Timiș – naștere naturală gratuită
Maternitatea din Buzău – 80 de lei moașa de la epiziotomie, 70 de lei asistenta, 50 lei a doua asistenta și câte 10 lei pentru restul. Altă mămică declară sarcina 1000 lei, la mâna a doua am dat 300 lei, anestezist 200 lei și în rest câte 5- 10 lei la asistente. 700 lei declară o mămică
Spital Premiere Timișoara – 5400 lei
Spital din Slatina cezariană – 1000 lei
Spital de stat din Bârlad – cezariană 600 lei, 200 lei anestezist, asistente 10-20 lei
Novogyn Cluj Napoca – cezariană 6500 lei cu 4 zile de spitalizare, cazare în rezervă de 2 persoane
Spital de stat din Bacău – cezariană aproximativ 1000 lei, 350 lei naștere naturală
Clinica Ginceologie 1 Cluj – naștere gratuită
Spitalul Municipal Râmnicu Sărat – cezariană 1000-1200 lei pentru doctor
Spital de Stat Mediaș – naștere naturală medic 500 lei, moașa 100 lei, asistenta 100 lei
Spital Județean Baia Mare – naștere gratuită
Spitalul Filantropia nr 2 Craiova – 800 lei doctor și 150 lei asistente, 50 lei naștere, o mămică a născut gratuit
Spitalul Județean Reșița – naștere gratuită
Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe două forumuri de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită. Mulțumim celor aproximativ 400 de mămici pentru ajutorul acordat.