Sanatate
Între sedentarism şi sporturi extreme există o zonă de echilibru pentru articulaţii sănătoase!
Iar momentul începerii primului job echivalează, adesea, cu apariţia primelor senzaţii de disconfort la nivelul genunchilor, a mâinilor, a umerilor. Fie că eşti nevoit/a să petreci multe ore pe scaun, în faţa calculatorului, stai zilnic peste 8 ore în picioare sau ridici (cel puţin ocazional) greutăţi mari, articulaţiile suferă iar simptomele încep să se vadă în timp.
De altfel, simpla folosire a calculatorului pentru perioade îndelungate de timp poate cauza dureri la nivelul mâinilor. Activităţile repetitive (tastarea, de exemplu), menţinerea mâinilor în poziţii fixe, presiunea constantă asupra anumitor zone ale mâinilor (coate, antebraţ), poziţiile nenaturale ale palmelor, degetelor, coatelor, toate pot cauza o senzaţie de oboseală la nivelul mâinilor, spasme, furnicături, amorţeală, dureri.
Însă chiar şi mişcarea fizică, dacă nu este făcută respectând anumite reguli şi limite, poate afecta sănătatea articulaţiilor şi a muşchilor. Sporturile de contact, unele sporturi de echipă, căţărările, antrenamentele la sală cu greutăţi mari pot pune presiune asupra articulaţiilor şi pot apărea accidente şi dureri. Chiar şi alergarea, deşi în condiţii ideale foarte benefică pentru organism, făcută în condiţii necorespunzătoare (pe beton, fără încălţăminte adecvată, care să absoarbă şocurile, pe distanţe foarte lungi), poate fi dăunătoare, în special pentru persoanele care suferă deja de probleme articulare.
Pentru a te proteja de accidente, optează pentru exerciţii fizice cu un impact mic asupra articulaţiilor – înot, ciclism, jogging pe distanţe medii şi în condiţii bune (cu echipament adecvat, pe o pistă uscată). Nu uită niciodată de încălzire – înainte şi după antrenament (pentru detensionarea musculară) – şi poartă întotdeauna echipament de protecţie, atunci când e cazul.
Dacă ai programul atât de încărcat încât îţi este imposibil să introduci sportul în viaţa ta, e important să ştii că doar câteva minute de mişcare la fiecare 2-3 ore pot face diferenţa. Doar câţiva paşi ajută la reducerea tensiunii din articulaţii, stimulează circulaţia şi lubrefierea articulară şi previn blocajele.
Rumalaya gel este recomandat pentru afecţiunile osteoarticulare şi musculare – spondiloză cervicală sau lombară, întinderi musculare, traumatisme sportive. Are în compoziţia sa:
• Ghimbir – cu efect antiinflamator şi revulsiv.
• Scorţişoară – un antispastic natural.
• Pin – cu efect vasodilatator, analgezic şi antiinflamator.
• Gaulteria fragrantissima – un puternic agent de încălzire locală, cu efect vasodilatator, antiinflamator şi antispastic, care stimulează circulaţia, permiţând substanţelor active să pătrundă în piele.
• Mentă – cu efect antibacterian, antioxidant şi analgezic, ajută la relaxarea musculară. Mentolul previne apariţia iritaţiilor de la nivelul pielii care pot fi cauzate de folosirea îndelungată a produselor antiinflamatoare.
Datorită formulei eficiente din plante, Rumalaya gel se absoarbe rapid şi acţionează imediat pentru ameliorarea simptomelor afecţiunilor osteoarticulare şi îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor.
Pentru o eficienţă sporită, se recomandă folosirea produsului Rumalaya gel în combinaţie cu Rumalaya forte. Ingredientele active din plante din compoziţia Rumalaya forte – Guggul, Tămâie indiana, Lemn dulce, Galangal mare sau Ghimbir de Siam – reduc tumefierea şi rigiditatea matinală a articulaţiilor, cresc mobilitatea, atenuează rapid durerea şi sunt benefice în tratamentul artrozelor, a spondilozei cervicale sau lombare, a poliartritei reumatoide, a inflamaţiilor posttraumatice, a gutei şi a sindromului de umăr îngheţat.
În administrarea pe termen lung, Rumalaya forte previne degradarea progresivă a cartilajului articular şi este o alternativă eficientă la antiinflamatoarele nesteroidiene pentru că nu produce reacţii adverse la nivel gastrointestinal sau cardiovascular.
În sănătate, ca în orice alt aspect al vieţii, e nevoie de echilibru! Fă loc mişcării şi stării de bine în viaţa ta!
Despre gama de suplimente alimentare Himalaya
Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni, plante care susţin absorbţia substanţelor active şi plante care combat potenţialele efecte negative, pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti – medici, biochimişti, farmacişti, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.
Produsele Rumalaya gel şi Rumalaya forte sunt distribuite de compania Prisum International Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.
Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.
Sanatate
Cum să motivezi copilul să facă mișcare?
Dacă interacționezi cu copiii mici sau, pur și simplu, dacă stai să-i urmărești, cu siguranță vei spune că sunt cele mai energice ființe din lume, că au baterii inepuizabile și chef de cățărat, de jucat cu mingea, de dat pe tobogane și alergat, numai să nu stea locului o clipă. Lucrurile se mai liniștesc odată cu timpul, când mai cresc, iar asta se întâmplă pentru că apar tot mai multe sarcini legate de școală, din cauza sentimentului pe care îl pot avea unii…
Sanatate
Importanța fibrelor în alimentația copiilor
Fibrele alimentare (un anumit tip de carbohidrați) sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase și joacă un rol crucial în menținerea sănătății copiilor. Ele sunt substanțe găsite în plante, în anumite băuturi și care nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv. Există două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile, fiecare aducând beneficii specifice pentru sănătate.
Fibre solubile vs. insolubile
Fibre solubile: Acestea se dizolvă în apă și…
Sanatate
Iată care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici
Dacă tot se vor schimba dinții de lapte, oare chiar este așa important să fie tratați dacă au carii? Laptele matern poate să ducă la apariția cariilor la copii? Este fluorul din pasta de dinți periculos pentru copiii mici? Află aici care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici de la Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu
”Cele…