Connect with us

Nasterea

Cât costă o naștere în 2018?

Published

on

Cât costă o naștere în 2018?


Nașterea în maternitate de stat

Am născut la stat, dacă nu ești asigurată te costă în jur de 1500 lei.


În jur de 4000 lei în București la stat. 


11.01.2018 spital stat naștere naturală m-a costat 250 lei că am vrut eu să dau. 


Teoretic, gratuit. Practic de la 500 de RON în sus (depinde de doctor), plus asistente, plus anestezist dacă e necesar, infirmiere (în caz că nu vrei să stai cu lenjeria patului murdară, toate știm cum e după naștere). Să nu mai spun că doctorul e același care îți urmărește sarcina și căruia i-ai platit consultația aproape lunar la cabinet privat. În concluzie: MULT! (vorbim de spital de stat). 


Analizele depășesc 4000 de lei: trombofilie (profilul genetic complet) aproape 1000 lei, morfologie trim 1+dublu test (Sindromul Down) 350 lei, analiza TORCH aproape 700 lei, morfologia trim 2 – 350 lei, triplu test (dacă nu a ieșit foarte ok dublu testul) 250 de lei. Apoi dacă nu iese dublu test te mai trimite la o analiză de sânge care costă undeva la 1500-2000 lei.


2500 de lei, spital de stat, cezariană cu complicații. 


Eu la cezariană de gemeni am dat 300 lei, 150 anestezistă și 150 la neonatolog. Deși teoretic trebuia mai mult.


500 de euro Polizu. Dacă se putea și mai mult era bine.


Naștere naturală de două ori la Maternitatea Filantropia din București, în jurul la 1000 de lei o naștere.


Odobescu-Timișoara am dat pentru că am vrut și am fost mulțumită de el 200 €.Cezariană nu am plătit nimic, doar la asistente mereu dacă aveam nevoie de ele și doamnei doctor care a avut grijă de mine pe timpul sarcinii i-am dat o sumă de bani că așa am considerat eu; tot ea m-a operat…


Filantropia București – am dat în jur de 1000-1500 pentru naștere naturală!


700 de lei la stat cezariană. 2016 și 2017. Excluzând toate ecografiile controalele și analizele de pe timpul sarcinii care m-au dus în jur de 3000 de lei. 1200 lei tot la maternitatea din Slobozia la cezariană. La naștere naturală cer moașele înainte să naști cam 100-200 lei.


Naștere naturală, la stat, în teorie gratis, practic: 1500 lei medicul, 150 lei moașa (a meritat banii) și ar mai fi fost 300 lei anestezistul pentru epidurală, dar nu a mai venit, 50 lei infirmiera care merita inclusiv banii medicului. Apoi cam câte 10 lei asistentele care se ocupau de copii (erau 2 ture pe zi), 200 lei medicul neonatolog să îmi explice de ce mi-a ținut copilul în terapie intensivă 2 zile (până nu am dat bani se făcea că nu ma aude când întrebam). ÎN TEORIE nimeni nu îți cere nimic, trebuie să te ajute să naști, trebuie să îți spele copilul, să îi facă tratamentul dacă este cazul etc. Diferă doar modul în care fac lucrurile astea.


Octombrie 2017 cezariană, 2000 lei tot ce înseamnă naștere și spitalizare. În timpul sarcinii nu am cheltuit niciun ban pentru că am fost sub supraveghere la Filantropie unde ecografiile nu se plătesc. Deci a meritat.

Nașterea în maternitate privată 

Premiere, 2014,5300 lei+300/euro onorariu medic, a meritat fiecare bănuț  8000 lei privat – cezariană.


Premiere Timișoara 6800 lei… plus analize pe perioada sarcinii 2500 lei plus controale ginecolog în jur de 1500 lei.


8900 lei privat cezariană.


Cezariană la privat 6000 ron (dacă mai pleci și cu o bacterie de la ei 8800 ron)! 


Natural la privat 3700 lei.


Naștere cezariană la privat 4700 lei.


Tarifele sunt pentru pachetele standard. Pentru superior prețul unei cezariene este de 5700 lei, iar pentru pachetul VIP 6700 lei (aici intră și cazarea și masa pentru tătic). 


La privat între 4500-7000 lei în Constanța, în funcție de maternitate și la Spitalul județean gratuit, dacă ai curaj. 


4060 lei privat, naștere naturală, Polisano-Sibiu.


Cezariană la privat 5200 lei, pachet standard.


Medicover București, naștere naturală 7450 lei și cezariana 9250 lei. Pachetele sunt pentru anul 2018. 


Privat Clinica Sanovil depinde de naștere, oricum aș recomanda tuturor – Bistrița ajunge până în 3000 ron, depinde de serviciile oferite! 


7000 lei privat cezariană în București, cu reducerile de la târg incluse.


La Eva 4600 naștere naturală.


7700 lei Medlife pentru naștere cezariană.


Sanador-cezariană-10000lei.


10.900 cezariană spital Regina Maria București (am mai stat o noapte în spital pentru că micuțul făcuse icter mai pronunțat pentru care am platit încă 1300 lei cu tot cu analizele lei). 


6500 lei nașterea prin cezariană la spital particular, Arcadia-Iași.


4600 lei Regina Maria naștere naturală.


1000 euro, chiar daca e natural sau cezariană. La privat în Constanța.


6000 lei am plătit la privat în Cluj (naștere naturală).


Privat-Constanța- 7000 lei.


5400 lei Regina Maria cezariană.


Cezariană de urgență + câteva zile în plus în spital (față de cât se stă normal după naștere) pentru că bebica a avut niște probleme – 3500 lei la privat în Baia Mare.


4800 lei nașterea cezariană la Medlife. 


Regina Maria 5080 lei nașterea și cu tot cu analize m-a ajuns la 10.000 de lei. 


Sunt și mămici care au născut gratuit

Sunt încântată să răspund la această întrebare deoarece eu am am două cezariene și am avut parte de doctori minunați. Se ținea soțul după ei să le dea bani, nu au vrut nici măcar un leu, adevărați doctori, spun eu.


Naștere naturală la 34 la stat, spitalizare 13 zile, bani cheltuiți 0 RON. 


Am 3 nașteri, dar nu m-a costat absolut nimic. Naștere naturală toate. 


Și eu am născut la stat într-un spital din București unde nu am plătit niciun leu și am fost tratată atât eu cât și copilul (prematur fiind) de un personal de miliarde. Șpaga se dă de către pacient nu îți bagă medicul mâna în buzunar să îți golească portofelul. E exact ca la frizer sau la curier sau la taxi doar că acolo nu avem nimic de obiectat. Șpaga se dă și la portar să lase rudele să intre în spital. Copilul îl faci că ți-l dorești indiferent că trebuie să dai sau nu șpagă.


Nimic, la Spitalul Universitar, București.


0 lei, Sibiu la Spitalul Județean naștere naturală.


0 lei Piatra Neamț spital de stat.


0 lei, Spital Câmpina pentru naștere cezariană.  

Nașterea în străinătate 

În Italia 0 toată sarcina și 0 la spital. Nu am cuvinte pentru a descrie cât de bine am fost tratată și cum au avut grijă de mine și de bebe. 


Absolut nimic. Am născut în Germania. Gratuit în Londra.


250€ în Belgia dacă ai asigurare. Dacă nu ai….3000€ (asta dacă ai o naștere fără complicații….cezariana se face numai în caz de urgență și fără asigurare ajungi la vreo 6000€).


0 euro în timpul sarcinii incluzând analize controale și ecografii, iar nașterea va fi gratuită într-un spital de stat francez…Chiar și mămicile fără asigurare pot beneficia de gratuitate. Până acum am fost foarte mulțumită. 


Nimic. În Madrid Spania nu se plătește nici acum cât am copilul în spital fiind prematur eu nu trebuie să aduc nimic, totul vine de la ei, pampers etc. Foarte buni medicii, m-au urmarit la sânge când au văzut că am probleme cu preeclampsia și altele și când au văzut că e pericol pentru amândouă au decis că e mai bine să o scoată decât să mai stea, cezariană 28+6 săptămâni.


Am născut în Belgia…am plătit 100 și ceva de euro…singură în cameră…tot ce îți dorești…asistente care veneau dacă nu din oră în oră imediat cum le chemai. 


În Spania gratis și singură în cameră; sunt chiar obositoare asistentele la cât sunt de atente. Sincer știu că în România totul se plătește, dar sunt niște nesimțiți fără cuvinte. 


4000 de euro naștere naturală m-a costat în Grecia. 


Nimic în Berlin, Germania, inclusiv hăinuțe, pampers și servețele umede erau în spital la discreție. Iar pentru mamă tampoane speciale și chiloți de unică folosință. Pentru copil a trebuit să aduc de acasă doar haine ca să îl pot scoate din spital. 


Și ne mirăm de ce nimeni nu mai face copii, foarte trist, eu am o naștere în Italia unde a fost totul gratuit inclus pamperși, o naștere în România m-a costat 700 lei, deși nu i-aș fi dat nici pe aceia. 


Gratuit în Irlanda. 


Firenze, Itala gratuit. În zilele acelea mă tot gândeam de ce în țara mea nu poate fi la fel, de ce nouă viitoarelor mămici nu ne poate fi înțeleasă și respectată durerea în momentele alea?!Mă simțeam norocoasă, dar stăteam cu gândul la cine suferă prin spitalele noastre românești cu personal care nu merită nici salariul mizerabil pe care-l primesc. 


Rușine, rușine la noi! Eu am născut în Italia 0 lei m-a costat, aici statul îți dă 800€ în luna 7 de sarcină ca să te pregătești pentru naștere, după ce ai născut statul îți dă 1600€ indiferent dacă ai fost angajat sau nu cu acte și un copil are mult mai multe drepturi de la stat. La noi în România e greu să te ajute statul, de asta suntem toți plecați din țară și de asta au scăzut nașterile în România!! 


0€ în Germania cu asigurare medicală, cu stat în rezervă fără să plătesc, cu haine și pamperși la discreție pentru bebe, cu produse de îngrijire la discreție pentru bebe, cu chiloți de unică folosință și tampoane la discreție și cu meniu zilnic alcătuit din câte 3 variante la alegere.

0£ naștere în Anglia Liverpool.


150 euro cezariană în Qatar (include rezervă 4 zile și toate medicamentele și condițiile necesare).


Impresii de mămici  

Normal nu costă nimic, medicii care cer șpagă sunt doar nesimțiți din punctul meu de vedere. Eu am născut acum 7 ani în România, la Spitalul Universitar; medicul nu mi-a cerut nimic, chiar dacă el a venit și m-a urmărit toată sarcina. Apoi eu i-am dat un tips, dar consider că nu trebuie să fie o sumă standard și este după alegerea și posibilitatea fiecăruia. După părerea mea când medicul cere o plată este considerată ilegal în cazul în care ești în instituție de stat și ești asigurat, când îi oferi tu tips este alegerea ta (la fel ca la restaurant). În cazul clinicilor private este altă treabă, acolo este un preț standard de obicei și condițiile sunt altele. 


Medicii aștia în România nu au salarii? 


Cine îi învață așa? Măcar dacă am da bani pentru că sunt draguți și vrem noi să fim drăguți la rândul nostru. Dar aici dai bani ca să fii sigur că ieși viu de pe mâna lor, nu că te-ar trata bine. 


Mă întreb de ce sumele astea dacă teoretic e gratis și dacă tot se plătesc asigurări…trist…parcă nu sunt și așa destule cheltuieli odată cu venirea bebelusului… 


Ar trebui să fie gratuită doar pentru cei ce au plătit asigurare medicală. Restul să plătească spitalizarea. 


La maternitate de stat, dai cât poți sau cât dorești. Dacă ești asigurată și toate cele… 


Oricum o atenție toți așteaptă pentru că așa sunt învățați, iar dacă nu dai își schimbă comportamentul oarecum. Nu toți fac la fel, dar marea majoritate așa sunt.

Nu aș putea să apreciez un preț, dar dacă ai de unde să dai și vrei, dai la toți: asistente, paznic, medic, infirmiere. Nu îți bagă nimeni mâna în buzunar, dar nici nu refuză! La privat e altceva, deoarece fiecare maternitate are un pachet cu preț stabilit.


Sumele pe care le-au declarat mămicile provin dintr-un sondaj de opinie realizat pe câteva grupuri de Facebook de profil. Acestea pot să fie diferite, după cum urmează: în cazul instituțiilor medicale private pot fi aplicate reduceri sau promoții care pot să reducă costul total pe care îl implică nașterea, iar în cazul celor de stat poate să difere în funcție de medic precum și de facilitățile suplimentare solicitate (de exemplu rezervă în maternitate cu unul, maxim 2 paturi), tip de naștere sau de antestezie. Trebuie reținut faptul că Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății prevede gratuitatea serviciilor medicale în instituțiile de stat Art. 213. – (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacă nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.


Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului.


 

Source link

Nasterea

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!

Published

on

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!La Maternitatea Medicover, fiecare viitoare mămică reprezintă o prioritate absolută și beneficiază de cel mai înalt nivel de îngrijire. Maternitatea Medicover pune la dispoziția fiecărei mămici o echipă dedicată și un plan de naștere personalizat pentru siguranța și confortul tău.


Dacă te hotărăști să naști la Medicover, semnezi contractul și plătești avansul în perioada 1 – 31 august, poți beneficia de următoarele reduceri:


• 20% discount la Protocolul de Urmărire a Sarcinii;

• 10% discount la Pachetul de Naștere;

• 10% discount la Baby Care Plan – un abonament cu tot ce are nevoie bebelușul tău în primul an de viață.


Pachetul de Naștere nu se cumulează cu alte reduceri, se aplică la prețul pachetului de bază, fără opțiunile extra. Pentru mai multe detalii despre ofertă și pachetele de naștere Medicover, vizitează pagina Maternității sau trimite un e-mail la: maternitate@medicover.ro.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?

Published

on

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?Chiar de la momentul în care cuplul află de sarcina existentă, medicul recomandă o serie de analize, pentru a identifica eventuale infecții care pot afecta fătul. Pe lângă asta, pe toată perioada sarcinii mama ar trebui să facă aproximativ 3-4 ecografii. Prețul unei singure ecografii variază între 80-120 de lei.


Testările pentru hepatita B sau C, testul Papanicolaou precum și restul analizelor generale depășesc suma de 400 RON, doar în primul trimestru al sarcinii.În plus, controlul medical regulat, la cererea medicului, adaugă cel puțin 100-150 RON la fiecare vizită. O dată ce sarcina avansează, se recomandă un alt tip de ecografie specializată, ecografia de morfologie fetală, al cărei cost variază între 250 și 400 de lei. Totodată, vizitele la medic devin tot mai dese și se vor repeta din nou analizele din primul trimestru.


În final, costul unei nașteri la o clinică privată depășește 5,000 de lei și, de obicei, include consultații la internare, analizele recomandate în timpul internării sau post operator, anestezia epidurală și îngrijirea fătului imediat după naștere.


Conform unui studiu publicat pe webmd.com, costurile îngrijirii prenatale pentru o sarcină fără complicații ajung și la 2,000 de euro, fără nașterea propriu-zisă, atunci când familia nu deține o poliță de asigurare de sănătate. Cu toate acestea, familiile au posibilitatea de a achiziționa un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi în întregime costurile pentru maternitate.


Planurile de asigurare medicală internațională de la MediHelp pot oferi o acoperire de până la 10,000 de euro pentru costurile de îngrijire medicală a viitoarei mame. Printre serviciile acoperite se numără spitalizarea, nașterea propriu-zisă, îngrijirea pre și post natală imediat după naștere, pentru mamă și făt. Mai mult decât atât, asigurarea medicală internațională poate fi folosit în peste 425.000 de clinici private din întreaga lume.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât costă o naștere în 2016?

Published

on

Cât costă o naștere în 2016?


Maternități și spitale din București

Medlife – pachet cezariană 4900 lei (poate ajunge până la 5000-5800 lei); costă suplimentar fiecare noapte de internare în plus (și analize). Pachet naștere naturală 3400 (redus de la 42000), cameră single cu mese incluse. Naștere naturală în 2015 a costat 2900 lei, în 2016 a costat 2600 lei pentru rezervă dublă cu epidurală (pentru abonament business). O mămică a declarat că a plătit în 2016 10000 lei pentru rezervă dublă (inclusiv cu reducere) și prelevare de celule stem, iar alta 6200 pentru cezariană, 5200 cu pachet achiziționat de la un târg destinat mamelor


Sanador – naștere cezariană în cameră single 6500 lei (pachet cu reducere achiziționat la un târg destinat mamelor și copiilor). O mămică a plătit în 2016 suma de 5900 lei pentru naștere prin cezariană, cameră dublă, iar alta 5200 lei. O altă mămică a declarat suma de 9000 lei pentru naștere. Cezariană cu medic 3600 la rezerva single. Cezariană cu însoțitor și rezerva single 11 000 lei în 2015


Regina Maria – Naștere cezariană în rezervă single plus prelevare celule stem 6000 lei. Preț după aplicarea decontului CAS și un discount pentru abonați. Regina Maria Spital Băneasca nașterea a costat 4000 lei. În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 6850 lei, iar alta 6400 lei. O mămică a plătit în august 2016 suma de 9000 lei, iar alta 8500 pentru cezariană. 3600 este cea mai mică sumă plătită de o mămică (cu abonament)


Giulești/ Panait Sârbu – cezariană 1000 lei, anestezist 300 lei, plus asistente aproximativ 50 lei. Rezerva costă, conform unei mămici, 400 lei. 2 nașteri gratuite. O mămică a declarat că a plătit 3500 lei, iar alta 2000 lei


Spital CF 2 – naștere prin cezariană 3000 lei (cu medici, anestezist, moașe, asitente și infirmiere) pentru 2 zile de internare. O altă mămică a plătit 1000 lei, 200 lei pentru al doilea doctor și 50 lei pentru asistente pentru naștere cezariană.


Polizu – 2000 lei, în 2016 o mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a plătit pentru cezariană 1000 ron doctor, 200 anestezie, 50 moașă, 200 neonotolog. Naștere naturală fără epidurală – doctor 800 lei, neumatolog 300lei, 150 lei la fiecare moașă încă 150 lei la asistente.  O naștere gratuită.


Spitalul Universitar (Municipal) – naștere naturală gratuit (3 mămici). În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 2000-2500 lei. O mămică declară suma de 300 de euro. O mămică a plătit 1500 pentru doctor – 200 lei anestezist, asistente -150 lei in total, 200 lei al doilea doctor


Spitalul Pantelimon – preț pentru naștere 1000 lei. Naștere prin cezariană 2000 lei (medic, anestezist, neonatolog, asistente medicale).


Cantacuzino – naștere cezariană 800 lei, 200 lei anestezist, 200 lei neonatolog, 10 lei pentru fiecare asistentă. O altă mămică declară 1000 lei


Filantropia – naștere naturală 500 lei doctor, 50 de lei moașe, 100 lei neonatolog, 30 de lei infirmiere. O altă mămică ne-a declarat în total 1200 lei, iar alta 2000 lei pentru naștere naturală. O mămică a plătit 850 de lei pentru naștere. Naștere prin cezariană 2300 lei; o mămică confirmă 2000 lei pentru cezariană în 2016 cu spitalizare 2 zile. O altă mămică a plătit 350 lei pentru naștere naturală, moașe 150 lei, asistente 10 lei pentru fiecare. Tot pentru naștere naturală o mămică a plătit 200 lei în 2015. 1 mămică a născut gratuit. O mămică a declarat că a plătit 4500 lei în 2016.

Maternitatea Bucur – 150 lei la doctor, la 2 asistente 20 de lei. O altă mămică a plătit 1200 lei pentru cezariană. 600 lei pentru naștere naturală. 2 mămici au născut gratuit


Spital Nicolae Malaxa – 3500 lei pentru naștere prin cezariană, 1500 lei naștere naturală în 2015, 1000 lei nașterea, 100 lei moașa, 100 lei neonatolog + asistente 10 lei la spălat. O naștere gratuită.


Spital Elias – 2000 lei pentru naștere naturală în 2015. Naștere cezariană în 2016 aproximativ 2000 lei (50 lei moașă, 20 lei asistente, 10 lei infirmiere) Pentru naștere naturală, februarie 2015 o mămică a plătit doctor 1000 lei, anestezist 150 lei, moașe 100 lei, asistentele de la neonatologie vreo 300 lei în total. O mămică a declarat 800 lei pentru doctor 200 lei anestezist, 200 lei al doilea doctor la cezariană, 100 lei neonatolog și 50 lei la asistente.  O naștere de gemeni gratuită


Metropolitan Hospital – naștere naturală în 2015 a costat 3800 lei și 5500 lei pentru cezariană (ajunge până la 6000 lei), 4700 cezariană în 2016 pentru cameră single (cu contract semnat la târg pentru mame și copii)


Clinica Medicover – cezariană cu însoțitor și examene suplimentare pentru bebeluș aproape 6000 lei. Altă mămică a plătit 8500 lei pentru cezariană.

Maternități și spitale din alte orașe ale țării


Maternitatea Buftea – în anul 2015 aproximativ 1500 lei naștere cezariană.

Spitalul județean Ilfov – 350 euro pentru naștere prin cezariană


Spital Lotus Ploiești – 4500 lei (cu reducere). O naștere prin cezariană în iulie 2016 a costat 4000 lei.


Spitalul Isis Constanța – în 2016 o mămică a plătit 4 500 lei pentru cezariană


Spitalul Județean Sibiu – 2 nașteri prin cezariană gratuit, naștere naturală gratuit, 100 euro naștere.


Clinica Materna din Focșani – 2200 lei pentru naștere cezariană


Spitalul Județean Focșani – 2 nașteri gratuite, 400 lei pentru doctor și 100 lei pentru anestezist la naștere cezariană


Clinică Privată din Bistrița – naștere prin cezariană în 2015 a costat 2200 lei


Spitalul Municipal Câmpina – gratuit, naștere prin cezariană în 2015, 500 lei cezariană


Eva Medlife din Brașov – 3200 lei cu reducere de 20% prin abonament de serviciu. O mămică a plătit 3600 lei pentru naștere naturală, iar alta 4200 lei, o naștere în apă a costat 3400 lei cu rezervă dublă


Maternitatea din Brașov – 4 nașteri gratuite. O mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a declarat că a plătit 100 lei moașă, 140 lei rezerva, naștere naturală – 2000 de lei, 1400 lei cu tot cu rezerva pentru o naștere cu epidurală.


Maternitatea din Târgoviște – naștere prin cezariană 1800 lei (doar operația). O altă mămică a plătit 2200 lei cezariană


Polisano Sibiu – 3000 lei în 2015, 4700 lei cezariană în 2015


Spitalul din Târgu-Mureș – 2 nașteri gratuite


Spitalul Pelican Oradea – 5000 de lei naștere cezariană


Spitalul Județean Ilfov – naștere prin cezariană aproximativ 2500 lei


Maternitatea Cuza Vodă Iași – 500 lei naștere. Trei mămici au născut gratuit prin cezariană, o mămică a născut gratuit natural

Spitalul Râmnicu Sărat – 4000 lei


Clinica Gynoprax din Satu Mare – naștere naturală 3400 lei


Spitalul din Vatra Dornei – gratuit


Clinica Sanovil din Bistrița – 2200 lei în 2016, 2500 lei naștere naturală


Clinica Euromaterna din Constanța – 6400 lei naștere și 1600 lei recoltare celule stem. Altă mămică a plătit în 2015 7000 lei pentru cezariană


Clinică Privată din Suceava – 2700 lei cezariană


Spitalul de stat din Oradea – naștere gratuită, naștere cezariană 150 euro-medic, 50 euro- anestezist, 300lei-neonatolog, aproximativ 70 lei -asistente


Spitalul Odobescu din Timișoara – 2 nașteri gratuite


Maternitatea de Stat din Ploiești – 200 de lei doctor si 50 de lei anestezist pentru naștere cezariană. O mămică a plătit 1300 lei în 2015 pentru cezariană, iar alta 300 lei doctor si 150 lei moasa,5 lei-10 lei asistente


Spitalul Județean Alba-Iulia – 400 lei naștere naturală, 3 nașteri gratuite


Arcadia Iași – 4200 lei naștere, 4700 lei cezariană în anul 2015


Bethesda Suceava – 2500 lei cezariană


Spitalul de Stat din Roman – naștere gratuită


Maternitatea din Râmnicu -Vâlcea – 550 lei, o naștere gratuită


Maternitatea Bega din Timișoara- 200 euro la doctor, 100 euro la neonatolog, 100 ron la moașă și la asistente aproximativ 200 lei. O naștere gratuită


Spitalul Municipal Medgidia – cezariană 1000 lei, 200 anestezist, 300 lei rezervă, în total 2000 lei. O altă mămică declară 400 de lei pentru naștere


Spitalul Județean Constanța – gratuit. O altă mămică spune că februarie 2015 naștere naturală, 600 doctor+ 20 infirmiere+100 lei 2 asistente la naștere+ la salon: 50 lei asistente (3 zile și 2 nopți x10 lei tura) mama+ 20 lei x2 asistentă copil = 790 lei. O altă mămică declară 1500 lei


Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede – 100 lei la doctor și 50 lei la moașă, 5-10 lei asistente


Spitalul de Stat din Arad – naștere naturală 500 lei, naștere naturală – la medic 400 lei, mana a doua 200 lei și la asistentele de pe fiecare tură câte 10-20 lei


Spitalul din Satu Mare – naștere gratuită


Spital Gynia Cluj – 8550 lei pentru cezariană la cerere.


Spital Făget din Timiș – naștere naturală gratuită


Maternitatea din Buzău – 80 de lei moașa de la epiziotomie, 70 de lei asistenta, 50 lei a doua asistenta și câte 10 lei pentru restul. Altă mămică declară sarcina 1000 lei, la mâna a doua am dat 300 lei, anestezist 200 lei și în rest câte 5- 10 lei la asistente. 700 lei declară o mămică


Spital Premiere Timișoara – 5400 lei


Spital din Slatina cezariană – 1000 lei


Spital de stat din Bârlad – cezariană 600 lei, 200 lei anestezist, asistente 10-20 lei


Novogyn Cluj Napoca – cezariană 6500 lei cu 4 zile de spitalizare, cazare în rezervă de 2 persoane


Spital de stat din Bacău – cezariană aproximativ 1000 lei, 350 lei naștere naturală


Clinica Ginceologie 1 Cluj – naștere gratuită


Spitalul Municipal Râmnicu Sărat – cezariană 1000-1200 lei pentru doctor


Spital de Stat Mediaș – naștere naturală medic 500 lei, moașa 100 lei, asistenta 100 lei


Spital Județean Baia Mare – naștere gratuită


Spitalul Filantropia nr 2 Craiova – 800 lei doctor și 150 lei asistente, 50 lei naștere, o mămică a născut gratuit


Spitalul Județean Reșița – naștere gratuită


Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe două forumuri de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită. Mulțumim celor aproximativ 400 de mămici pentru ajutorul acordat.


 

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare