Connect with us

Familia

5 lucruri pe care le poți face pentru ca soția ta să fie o mamă mai bună

Published

on

5 lucruri pe care le poți face pentru ca soția ta să fie o mamă mai bună


Parenting-ul este un efort de echipă
De multe ori acordăm atenție mai degrabă într-un mod negativ decât într-unul pozitiv. Judecăm prea repede stilurile de parenting în sânul familiei. Modul în care disciplinează, modul în care iubesc, cât de mult timp petrec cu copiii etc., nu primesc suficiente mulțumiri pentru rolul pe care îl joacă în viața de zi cu zi a copiilor. Este o tentație mare să faci acest lucru.
Tu și soția ta nu veți deveni niciodată părinți mai buni dacă tot ceea ce primiți unul de la altul este critică. Și deși este adevărat că nu putem schimba complet o altă persoană, o putem susține să se comporte mai bine, fapt care încurajează schimbarea.
Încearcă să te abții de la a corecta sau de la a judeca stilul de parenting al soției tale și mulțumește-i în schimb. Toți copiii au nevoie de patru lucruri în esență de la părinți ca să reușească în viață: dragoste, afecțiune, atenție și valoare. Tu și soția ta probabil vă arătați în moduri diferite acest lucru. Poate că îți arăți iubirea prin cuvinte, în vreme ce soțul își arată iubirea prin timpul său. Poate să îi arăți atenție copilului lucrând suplimentar ca să poată merge în tabăra de vară, în vreme ce soția ta face acest lucru pregătind în fiecare noapte mese pentru a doua zi.
Ne exprimăm dragostea în mod diferit, în baza experiențelor, personalităților și altor factori. Scopul este să înveți cum își exprimă soția iubirea, afecțiunea, atenția și valoarea și să le constați când le observi. De exemplu, soția ta poate gândi că îți neglijezi copiii deoarece nu porți conversații cu ei în fiecare zi. Poate nu prin vorbit îți manifești dragostea sau atenția, dar vei munci în plus doar pentru a plăti tabăra de vară sau pentru a-i cumpăra un coș de baschet cu care se poate juca. Observă acest lucru la rândul tău și în loc să subliniezi partea negativă făcând afirmații dureroase, concentrează-te pe punctele sale forte și exprimă-le în cuvinte.
Funcționăm cel mai bine ca o echipă când simțim că partenerul crede în noi și ne susține. Dacă ne simțim scrutați sau dezaprobați, nu ne vom simți motivați să ne schimbăm și începem să dezvoltăm resentimente unul față de celălalt. Acest lucru pune în pericol căsnicia, ceea ce nu este bine pentru nimeni din familie.
Ce poți spune despre soția ta astăzi? Fă încercarea de a renunța la comentarii răutăcioase și stai în spate și apreciază bărbatul sau femeia care face exact ceea ce încerci și tu să faci: să crească copii grozavi.

Lucruri pe care le poți face pentru ca soția ta să fie o mamă mai bună
1. Întinde o mână de ajutor – chiar și o mămică puternică are limite fizice și emoționale. Acordă atenție modului în care soția își petrece timpul. În vreme ce te relaxezi la final de zi, ea curăță bucătăria, împăturește rufe și se luptă să adoarmă copiii? Fă ceea ce îți stă în putere pentru a te asigura că și ea se bucură de timp liber. Preia din sarcinile casnice, delegă treburi copiilor, angajează ajutoare sau conveniți să păstrați anumite treburi pentru weeekend. Doar pentru că nu cere o pauză nu înseamnă că nu are nevoie de una.
Pune-ți următoarea întrebare: mă asigur că soția mea se bucură de odihna de care are nevoie pentru a fi cât mai bună sau îi neglijez nevoile de somn, socializare, manifestări creative și timp cu sine însăși?
2. Hrănește-o spiritual – adeseori, una dintre primele efecte ale maternității constă într-o viață spirituală constantă. Chiar dacă soția ta nu poate petrece timp hrănindu-și sufletul, poți reprezenta tu sprijinul spiritual pentru ea. Ajut-o să își facă timp pentru sufletul ei, singură sau alături de tine. Și nu uita să îți faci și tu la rândul tău.
Pune-ți următoarea întrebare: o ajut pe soția mea spiritual sau permit altor probleme familiale să ia locul nevoilor sale spirituale?
3. Fii de partea ei – dacă nu ești de acord cu vreuna dintre deciziile soției tale, asigură-te că le discuți în privat, nu în fața copiilor și cu siguranță nu în timpul unei crize de familie. Copiii au nevoie să învețe că vei susține mereu autoritatea mamei lor. Dacă îți vei trata soția cu iubire și respect și insisți ca și copiii să facă același lucru, o ajuți să devină cea mai bună mamă care poate fi. Cu sprijinul corect, chiar și copiii pot fi învățați să respecte limitele în moduri în care soția ta poate nici nu s-a gândit. Învață-i să nu ia mâncare din farfuria ei, de exemplu, și nu tolera niciodată comportamentul nerespectuos din partea adolescenților. Nimic nu îi oferă mai multă încredere unei mame în sine și în autoritatea ei decât dacă își aude soțul cerând ca cei mici să îi arate respect.
Pune-ți următoarea întrebare: îmi protejez soția – chiar de copiii noștri când nu o respectă sau abuzează de bunăvoința ei – sau sunt mulțumit să o las să se apere singură?

4. Apreciaz-o – poți crede că soția ta știe că o apreciezi, dar auzul acestor cuvinte din gura ta îi reîntăresc convingerea și o inspiră să atingă niște culmi ale dragostei materne. Fii clar și lasă-ți copiii să te audă cum o lauzi: cred că ești uimitoare în modul în care reușești să te trezești noaptea și ai grijă de bebelușul care plânge sau știu ce sacrificiu faci să mergi cu copiii la antrenamente. Mulțumesc.
Pune-ți întrebarea: verbalizez admirația și aprecierea pentru eforturile soției mele ca mamă sau presupun că știe ce gândesc deja?
5. Spune-i cuvintele magice – sunt acele cuvinte simple, pe care le cunoști deja. Te iubesc. Nu uita să îi amintești cât de des poți de iubirea și prețuirea ta necondiționată. Chiar dacă crezi că știe acest lucru, merită să rostești cât de des simți aceste cuvinte.
Bucuria pe care soția ta o găsești în maternitate are un efect care va atinge întreaga familie. Unul dintre cele mai importante daruri pe care le poți oferi copiilor tăi și ție este o mamă fericită în casa ta. Promite că oferi acest dar neprețuit familiei tale, începând de astăzi.
Surse: https://www.catholiceducation.org, https://www.meekerparenting.com, https://www.psychologytoday.com
 

Source link

Familia

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020

Published

on

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020


Președintele Klaus Johannis anunțase recent că nu sunt fonduri pentru majorarea pensiilor în anul 2020, dar că este necesar să existe posibilitatea majorării salariului minim brut pe economie. Acesta a transmis următorul mesaj: „Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dosit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”.
Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, a menționat că au fost elaborate trei scenarii posibile pentru ca salariul minim pe economie să poată crește de la 2080 lei, cât este în prezent, la 2230 lei (brut). Această creștere (cu 7, 2%) ar conduce la o suplimentare a veniturilor nete cu 83 de lei pe lună. 

Scenariile care țin de mărirea salariului sunt următoarele:
Scenariul de bază- Salariul minim brut crește cu nivelul ratei inflației de la finele lunii octombrie 2019, respectiv 3, 4%, la care se adaugă indicele de productivitate pentru anul 2018, respectiv 3,7%, ceea ce va duce la o mărire a salariului minim brut cu 7,2% respectiv de la 2.080 de lei la 2230 de lei
Scenariul al II-lea- Coeficientul de corecție ține cont de dinamica creşterii economice astfel încât, atunci când se constată o diferenţă între creşterea economică prognozată pentru anul următor şi creşterea economică estimată pentru finalul anului în care se ia decizia mai mică sau mai mare de 0,5 puncte procentuale, este zero. Pentru ceea ce depășește acest procent de 0 plus minus 0,5 puncte procentuale până la 1,5 puncte procentuale, coeficientul de corecţie este un coeficient negociat cu partenerii sociali, dar nu poate depăşi un punct procentual
Scenariul al III-lea- Se ia în calcul nivelul dezechilibrelor de pe piaţa muncii, iar coeficientul de corecţie este calculat între rata şomajului efectiv şi rata naturală a şomajului, potrivit metodologiei europene. Mecanismul este similar scenariului anterior, aplicându-se o corecție acolo unde există o variație de peste 0,5 puncte procentuale
De creșterea salariului minim vor beneficia mai mult de 1,3 milioane de angajați, dintre care peste 216.000 lucrează în comerțul cu amănuntul, iar 21.464 lucrează în domeniul administrației publice și în apărare.
Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, o decizie fermă în privința creșterii salariului minim pe economie va fi luată săptămâna viitoare, după consultările cu partenerii sociali. Alt anunț al Violetei Alexandru a fost că salariul minim nu se va diminua pe viitor (din 2021), scenariul pesimist fiind să stagneze.
Surse: avocatnet.ro, observator.tv, stirimondene.fanatik.ro

Source link

Continue Reading

Familia

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita

Published

on

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita


Specialistii KID.ro au realizat un top al celor mai importante cheltuieli ce trebuie facute pentru micutii de gradinita, in ideea in care cei mici sa se poata bucura in voie de varsta pe care o au si de invatarea tuturor abilitatilor care sa ii ajute mai tarziu in viata!

Costurile pentru achitarea gradinitei
Parintii trebuie sa stie ca lunar vor avea de platit o anumita suma pentru gradinita, in functie de tipul de institutie pe care o aleg. De exemplu, daca decid sa isi inscrie micutii la gradinite private, in fiecare luna vor fi nevoiti sa scoata din buzunar peste 1000 de lei, bani care acopera ingrijirea copiilor, desfasurarea activitatilor zilnice, inclusiv ore de limba straina, muzica etc si chiar mesele incluse in program. In schimb, la gradinitele de stat, costurile lunare aferente sunt mai mici, pentru ca parintii vor achita doar mesele pe care le primesc micutii – desi, in unele situatii, nu este cazul, copiii mergand inca la gradinita cu pachetel de acasa. In acest caz, parintii vor plati in jur de 300 de lei.
Imbracaminte si incaltaminte
Parintii trebuie sa se asigure ca inainte de inceperea gradinitei, le cumpara copiilor imbracaminte si incaltaminte de calitate, in care micutii sa se simta bine din punct de vedere fizic. Mai mult, una dintre regulile unor gradinite este aceea ca micutilor sa li se aduca haine si incaltaminte de schimb. Accesul in fiecare grupa nu se face niciodata cu pantofii de strada, pe care copiii ii poarta si afara. Aceasta regula a fost instituita tocmai pentru siguranta copiilor, cu scopul de a-i feri de boli transmise de virusi si bacterii.

Cursuri adiacente
Exista gradinite unde copiii invata inca de la varste fragede si o limba straina. Parintii trebuie sa aiba in vedere faptul ca astfel de cursuri se platesc in plus, in functie de preturile solicitate de profesorii care se deplaseaza special la gradinite o data sau de doua ori pe saptamana. Pe termen lung, investitia merita, intrucat in prezent, toti tinerii au sanse mult mai mari de a dezvolta pe toate planurile atunci cand cunosc cel putin o limba straina si astfel se pot descurca oriunde in lume.
Dincolo de cursurile de limbi straine, la gradinite se pot organiza si cursuri de muzica, de olarit, sau de desen. In functie de modul in care se desfasoara acestea, parintii trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar o anumita suma si pentru ele.
Activitati de grup in afara gradinitei
Din cand in cand, educatoarele planuiesc iesiri la teatru sau la muzeu impreuna cu cei mici. Este vorba despre activitati interesante, care scot copiii din zona lor de confort si cu ajutorul carora pot invata cum trebuie sa se comporte pe strada, cum sa fie atenti la trecerile de pieton, dar si cum sa asculte indicatiile pe care educatoarele le ofera. Toate aceste tipuri de iesiri se realizeaza pe cheltuiala parintilor. In general, este vorba despre sume modice, dar care conduc la experiente extrem de importante pentru copii.
Serbarea de Craciun sau de final de an
De cel putin de ori pe an, de Craciun si la finalul anului, in toate gradinitele se organizeaza serbari pentru copii. Este vorba despre momente cheie, in care cei mici pregatesc spectacole pentru parinti. Parintii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru pregatirea costumelor, in functie de tematica spectacolelor, dar si sume aferente cadourilor pe care cei mici le primesc de la Mos Craciun, de exemplu. In general, serbarile sunt momentele pe care toata lumea le tine minte de la gradinita, motiv pentru care parintii trebuie sa aloce sumele necesare pentru o buna desfasurare a acestor evenimente.
Cheltuielile mentionate anterior trebuie sa se numere intotdeauna pe lista prioritatilor parintilor atunci cand au copii la gradinita. Ideal este ca cei mici sa nu simta lipsuri si nici sa nu se simta exclusi din anumite activitati, doar pentru ca parintii lor nu dispun de suficienti bani pentru a acoperi costurile aferente. Intrucat isi doresc tot ce este mai bun pentru puii lor, parintii fac intotdeauna sacrificii si eforturi supraomenesti, din iubire si dorinta de a le oferi copiilor o educatie excelenta!

Source link

Continue Reading

Familia

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când

Published

on

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când


Potrivit proiectului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între
2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Deputații au avut pe ordinea de zi de azi, pentru dezbateri și vot final, mai multe proiecte de lege, printre care și dublarea alocațiilor, reducerea TVA de la 19% la 16% și eliminarea pensiilor speciale. Cele două măsuri adoptate, reducerea TVA și dublarea alocațiilor ar crește deficitul pentru anul viitor la 5%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.”, a declarat Florin Cîțu.
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu susține reducerea TVA. „În acest moment bugetul României nu își permite o reducere pe TVA În anii ce vor veni e posibil să discutăm dacă economia merge bine dar acum de azi pe mâine să reducem TVA nu mi se pare o măsură bună.”, a afirmat preşedintele.
Surse: Hotnews, Digi24

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare