Connect with us

Sarcina

Analize ginecologice anuale

Published

on

Analize ginecologice anuale

De-a lungul vieții, o femeie trece, în mod inevitabil, prin numeroase schimbări fizice, hormonale și emoționale. Modul în care organismul său reacționează la aceste schimbări este unic și diferă de la persoană la persoană. Cu toate acestea, este indicat să îți faci periodic un set de analize, pentru a putea preveni patologii complexe sau anumite neplăceri create de potențialele afecțiuni. În acest articol vei găsi informații utile despre câteva dintre analizele pe care specialiștii le recomandă pe parcursul unui an.
Testul Babeș-Papanicolau
Probabil printre cele mai cunoscute analize ginecologice anuale, prin intermediul acesteia vei putea depista prezența anumitor modificări celulare, care într-un final pot duce la cancerul de col uterin. Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi dacă rezultatul analizei nu a ieșit așa cum te-ai fi așteptat. Nu înseamnă neapărat că ai acest tip de cancer. 
În mod normal, testul Papanicolau se efectuează anual, recoltarea probelor putând fi făcută atât de către medic, cât și de asistentă. Deși este posibil să existe o senzație neplăcută, metoda prin care se recoltează probele este una non-invazivă și deloc dureroasă.
De asemenea, dacă ești deja hotărâtă să faci o astfel de analiză, este bine de știut că, pentru ca rezultatul să fie concludent, trebuie să ai în vedere câteva aspecte, precum:

să eviți contactului sexual cu cel puțin 48 de ore înainte
să îți faci programarea între menstruații (între zilele 10-14 ale ciclului menstrual)
să eviți irigațiile vaginale
să nu folosești înainte tampoane intravaginale, spermicide, ovule, creme vaginale

Analiza Transvaginală
Făcând parte din lista de analize ginecologice anuale, analiza transvaginală este de fapt, o ecografie, fiind recomandată și în cazul în care ești însărcinată, pentru a monitoriza dezvoltarea embrionară, evaluarea placentei, evaluarea riscului de pierdere a sarcinii. Dacă nu ești însărcinată, în urma acestui test, vei putea afla despre eventualele chisturi ovariene, prezența polipilor intrauterini sau despre posibilele afecțiuni ale trompelor uterine. 
În timpul acestei analize, medicul îți va introduce în canalul vaginal o cameră micuță, numită transductor, cu ajutorul căreia va putea vedea anumite organe din pelvis, precum uterul, ovarele și colul uterin. Deși această procedură poate părea dureroasă, vă asigurăm că nu veți simți nimic altceva în afară de un mic disconfort.
Întreaga investigație ginecologică durează maxim jumătate de oră și este indicat ca înainte de aceasta să te pregătești corespunzător purtând o ținută din două piese și venind cu rezultatele analizelor efectuate în trecut. De asemenea, vei fi rugată să îți golești vezica urinară și să informezi medicul cu privire la eventualele alergii.  
Deși specialiștii recomandă testarea anuală, apariția oricărui lucru îngrijorător, necesită o vizită la medic, în cel mai scurt timp!
Analiza secreției vaginale
Analiza secreției vaginale face parte din categoria examenelor microbiologice și este recomandată în cazul în care observi o secreție vaginală diferită. În cele mai multe cazuri, o secreție vaginală anormală este urât mirositoare, cu o culoare galben-verzuie și care este mai abundentă. În plus, secreția poate fi însoțită de mâncărime și usturime, caz în care este recomandată și analiza biologică.
Recoltarea se face cu ajutorul unui instrument steril, numit speculum. Dimensiunea acestuia depinde de mai multe aspecte. Astfel, dacă ai avut una sau mai multe sarcini până acum, este probabil ca instrumentul să fie puțin mai mare. Secreția recoltată este pusă pe două lamele și trimisă spre examinare. 
Test HPV
HPV-ul este un tip de virus, care se transmite pe cale sexuală, afectând 7 din 10 persoane. Tocmai din cauza faptului că de cele mai multe ori prezența acestui virus, nu determină apariția unor simptome evidente, este indicat a fi inclus în lista de analize ginecologice anuale. Complicațiile acestuia pot duce la cancerul de col uterin. 
La fel ca și la testul Papanicolau, în timpul procedurii de testare, se recoltează probe din celulele cervicale, care vor fi duse în laborator și examinate. Mai mult decât atât, această probă de celule se poate efectua în același timp pentru ambele teste (HPV și Papanicolau).
Te invităm în Clinica GynMed Craiova pentru a putea efectua toate aceste analize! O echipă profesionistă și dedicată îți va sta la dispoziție cu toate informațiile de care ai putea avea nevoie. Nu ezita să ne contactezi sau să vizitezi site-ul nostru!

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com