Connect with us

Nasterea

Cât costă o naștere în 2017

Published

on

Cât costă o naștere în 2017


Nașterea în maternitate de stat

Am plătit 400 lei la ginecolog și 200 lei la anestezist. La stat, în Bistrița Năsăud (spitalul județean). Am născut acum trei săptămâni, cezariană de urgență.


Am dat 150 lei la moașă și asistente deoarece doamna doctor nu a vrut nimic. A zis că e de ajuns să fie fetița sănătoasă și să fiu și eu.


Am plătit doar pentru că așa am vrut, fără ca cineva să ceară ceva sau să dea de înțeles, până în 1500 lei.

Pe mine nașterea nu m-a costat niciun ban.

Am două nașteri: una în România și una în Italia, dar nu am plătit nimic la niciuna. Nu sunt de acord cu mita și nici nu vreau să o încurajez.

Am născut pe 28 ianuarie și am dat 700 lei la prima mână, 300 lei la a doua, 300 lei la anestezist, plus bani la asistente nenumărate.


Nu am dat niciun ban…Am născut la un spital din afara orașului. Au avut tot ce le-a trebuit. Nu am cumpărat niciun fir de ață, iar personalul a fost minunat…

Nu mi-a cerut nimeni nimic, nu mi-a băgat nimeni mâna în buzunar, dar se vede diferența dacă le dai bani, cel puțin asistentele sunt mult mai drăguțe cu tine.

Am născut în martie la Galați. Am plătit 900 lei la doctorul ginecolog, 200 lei la anestezie plus la asistente (am avut naștere prin cezariană).

Am plătit 2000 lei, la stat.
Naștere naturală în Buzău doar cu moașele, fără asistarea doctorului care mi-a urmărit evoluția sarcinii, m-a costat 600 lei. Câte 200 lei la moașe, 50 lei la infirmieră și restul câte 10 lei băgați în buzunar de fiecare dată când venea la mine. PS. Unele asistente trăgeau de buzunar să le bag bani.

Pe mine m-a costat doar 400 lei cu tot cu anestezie. Am născut pe 5 ianuarie anul acesta.

Am plătit 1600 lei pentru naștere cezariană.

Nu am dat niciun ban la naștere prin cezariană. Dar m-au “sărăcit” asistentele!


Am născut pe 28 martie prin cezariană. Nu am vrut să dau nimic nimănui, până când doctorița nu mi-a zis verde în față ca măcar 100 lei să dau la anestezist m-am conformat și i-am dat…

Doamne ferește! Cum să dai 7000 lei pentru o naștere?! Voi naște în iunie, dar să-si ia gândul că nu o să vadă nimeni atâția bani!

Naștere naturală, la spitalul municipal din Reghin, județul Mures, 150 de euro. Dar am dat pentru că am vrut eu, că l-am chemat pe doctor noaptea de la 30 de km, că nu era de gardă. Altfel era gratis.

Nu am dat niciun ban și am fost tratată super și eu și fetița.

Niciun ban. La stat!!!

La mine urmând a patra cezariană, am auzit de la alte mămici despre faptul că doctorul cu care o să nasc primește 100 euro pentru fiecare operație, la mine fiind 400 euro, dar sigur nu o să îi dau atât. Poate 1000 lei.

Am născut pe 14 martie natural și am dat doar 100 de lei la o moașă. Atât. Doctorului nu i-am mai dat nimic.


0 lei naștere naturală la spital de stat, în data de 30.03.2017.


Am plătit 300 de lei la moașă și câte 50 lei la asistentele care au fost acolo. Doctorului nu i-am dat bani pentru că nu m-a asistat, am născut cu moașa până a ajuns ea, plus la asistente mereu. În total am ajuns undeva la suma de 700 lei. Am născut în 23.01.2017.

Voi învățați doctorii asa ca le oferiți bani. Eu am 2 fete și la doctor nu i-am dat absolut nimic, au ei salariu…La moașă i-am dat bani pentru că ea te ajută foarte mult și sincer n-am avut probleme. Toată lumea s-a comportat bine cu mine, dar treaba voastră dacă le dați, sunt banii voștri.

Am nascut pe 14 martie natural și am dat doar 100 de lei la o moașă. Atât! La doctor nu am dat nimic.

Eu nasc la spital de stat. Sunt asigurată și nu plătesc nimic. Din câte știu eu, chiar dacă nu ești asigurată, în sarcină, la naștere și în lăuzie ai drept de spitalizare gratuită. La privat nu știu.

Nașterea provocată m-a costat 1500 lei.

Nașterea în maternitate privată Nimic. Toată nașterea a fost acoperită de asigurare, am primit doar un desfășurător (2800 lei).

M-a costat 6400 lei în privat.


La maternitatea Isis din Constanța am plătit 1000 euro.


Naștere naturală Regina Maria, 2750 lei (pentru că am ales și pachetul de celule stem).
Nașterea cezariană m-a costat 4100 lei, în sistem privat în Oradea.

Eu voi naște la privat și pachetul de naștere costă 2800 lei pentru naștere naturală. Sau 5000 lei cezariană dacă o să fie nevoie.

Am născut la Isis Constanța și m-a costat 1000 euro.

Cred că toate mămicile își doresc să nască pui sănătoși, însă mi se pare exagerat de mult! Indiferent că dai 7000 la privat sau 3000 la stat…

Am plătit 4600 in Oradea la privat, naștere cezariană.

Absolut este mult 7000 de lei, dar o experiență trecută urâtă sau pur și simplu sunt bani și dai, că sunt și familii care au bănuți și nu înseamnă nimic 7000 de lei.

Am născut la Regina Maria Brașov, în februarie și am plătit 4800 lei.

O sa mă coste între 5600 natural sau 8600 cezariană! Dar nu o sa trebuiască să merg cu niciun bagaj pentru mine și copil, singură în rezervă, psiholog, consilier de alăptare, epidurală, fără șpagă la nimeni, radiografia la șold, analizele pentru cele 50 boli făcute imediat după naștere, copilul cu tine în cameră sau adus de câte ori vrei și oricând.


Am plătit 1000 euro în Constanța, pentru naștere cezariană.

Depinde ce îți dorești pentru tine și bebe. Dacă aș fi ales statul, nici eu nu aș fi dat probabil. Dar am ales alt mediu, nu vreau nepăsarea din spitalul județean, nu vreau în experiența asta care poate fi unică în viața mea, deja destul de dureroasă fizic să se comporte medicii și asistentele ca și când aș fi vinovată că mi-am dorit un copil. Se întâmplă, vai câte cazuri știu! Din cauza asta am ales să plătesc.


În final vă prezentăm și câteva comentarii care condamnă sistemul de sănătate românesc:


Mi se pare de neconceput să plătești pentru a naște! Am făcut 2 cezariene în Italia una de urgență și una programata. Nu am cheltuit nici 2 lei. E absurd ce se întâmplă în România. Rușinos!

Foarte trist că este așa.


Zici să fie bine pentru copilul tău dar, parcă totuși ai cumpăra copilul. Din cauza asta nasc unele femei pe unde nasc… E trist, foarte trist ce se întâmplă în România.


Și la fel cu vaccinurile. Nu-mi vine să cred. Rușine. Aici nici nu trebuie să te preocupi de așa ceva. Îți vine scrisoare acasă și te duci la vaccin. Absolut nimic de plată.


Am nascut în Germania prin cezariană, nu am plătit niciun bănuț, și s-au comportat super cu noi.

Nu am plătit nimic în Anglia. Sub nicio formă nu aș naște în România, acolo trebuie să arunci cu bani în stânga și în dreapta. O să nasc doua oară. Aici nu așteaptă nimeni bacșișuri.


Mămici, nu puteți compara alte țări cu a noastră, e total altceva! În afara nici nu îndrăznești să pomenești de bani de dat, însă cruda realitate la noi e că vrem să recunoaștem sau nu, de nu oferi cu greu ești băgat în seamă! Nu îi convine nimănui să dea bani când se plătesc taxe, dar in acelasi timp când te confrunți cu indiferența medicilor și asistentelor nu ai încotro și închizi ochii!


Am avut o mătușă însărcinată gata de naștere. Avea dureri de moarte și pentru că nu a dat niciun ban la doctor, a lăsat-o așa cu dureri și a murit cu copilul în ea și așa a înmormântat-o, cu copilul în ea. Ca să vedeți ce doctori avem…


Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe trei forumuri specifice de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită.


Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului.

Source link

Nasterea

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!

Published

on

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!La Maternitatea Medicover, fiecare viitoare mămică reprezintă o prioritate absolută și beneficiază de cel mai înalt nivel de îngrijire. Maternitatea Medicover pune la dispoziția fiecărei mămici o echipă dedicată și un plan de naștere personalizat pentru siguranța și confortul tău.


Dacă te hotărăști să naști la Medicover, semnezi contractul și plătești avansul în perioada 1 – 31 august, poți beneficia de următoarele reduceri:


• 20% discount la Protocolul de Urmărire a Sarcinii;

• 10% discount la Pachetul de Naștere;

• 10% discount la Baby Care Plan – un abonament cu tot ce are nevoie bebelușul tău în primul an de viață.


Pachetul de Naștere nu se cumulează cu alte reduceri, se aplică la prețul pachetului de bază, fără opțiunile extra. Pentru mai multe detalii despre ofertă și pachetele de naștere Medicover, vizitează pagina Maternității sau trimite un e-mail la: maternitate@medicover.ro.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?

Published

on

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?Chiar de la momentul în care cuplul află de sarcina existentă, medicul recomandă o serie de analize, pentru a identifica eventuale infecții care pot afecta fătul. Pe lângă asta, pe toată perioada sarcinii mama ar trebui să facă aproximativ 3-4 ecografii. Prețul unei singure ecografii variază între 80-120 de lei.


Testările pentru hepatita B sau C, testul Papanicolaou precum și restul analizelor generale depășesc suma de 400 RON, doar în primul trimestru al sarcinii.În plus, controlul medical regulat, la cererea medicului, adaugă cel puțin 100-150 RON la fiecare vizită. O dată ce sarcina avansează, se recomandă un alt tip de ecografie specializată, ecografia de morfologie fetală, al cărei cost variază între 250 și 400 de lei. Totodată, vizitele la medic devin tot mai dese și se vor repeta din nou analizele din primul trimestru.


În final, costul unei nașteri la o clinică privată depășește 5,000 de lei și, de obicei, include consultații la internare, analizele recomandate în timpul internării sau post operator, anestezia epidurală și îngrijirea fătului imediat după naștere.


Conform unui studiu publicat pe webmd.com, costurile îngrijirii prenatale pentru o sarcină fără complicații ajung și la 2,000 de euro, fără nașterea propriu-zisă, atunci când familia nu deține o poliță de asigurare de sănătate. Cu toate acestea, familiile au posibilitatea de a achiziționa un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi în întregime costurile pentru maternitate.


Planurile de asigurare medicală internațională de la MediHelp pot oferi o acoperire de până la 10,000 de euro pentru costurile de îngrijire medicală a viitoarei mame. Printre serviciile acoperite se numără spitalizarea, nașterea propriu-zisă, îngrijirea pre și post natală imediat după naștere, pentru mamă și făt. Mai mult decât atât, asigurarea medicală internațională poate fi folosit în peste 425.000 de clinici private din întreaga lume.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât costă o naștere în 2016?

Published

on

Cât costă o naștere în 2016?


Maternități și spitale din București

Medlife – pachet cezariană 4900 lei (poate ajunge până la 5000-5800 lei); costă suplimentar fiecare noapte de internare în plus (și analize). Pachet naștere naturală 3400 (redus de la 42000), cameră single cu mese incluse. Naștere naturală în 2015 a costat 2900 lei, în 2016 a costat 2600 lei pentru rezervă dublă cu epidurală (pentru abonament business). O mămică a declarat că a plătit în 2016 10000 lei pentru rezervă dublă (inclusiv cu reducere) și prelevare de celule stem, iar alta 6200 pentru cezariană, 5200 cu pachet achiziționat de la un târg destinat mamelor


Sanador – naștere cezariană în cameră single 6500 lei (pachet cu reducere achiziționat la un târg destinat mamelor și copiilor). O mămică a plătit în 2016 suma de 5900 lei pentru naștere prin cezariană, cameră dublă, iar alta 5200 lei. O altă mămică a declarat suma de 9000 lei pentru naștere. Cezariană cu medic 3600 la rezerva single. Cezariană cu însoțitor și rezerva single 11 000 lei în 2015


Regina Maria – Naștere cezariană în rezervă single plus prelevare celule stem 6000 lei. Preț după aplicarea decontului CAS și un discount pentru abonați. Regina Maria Spital Băneasca nașterea a costat 4000 lei. În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 6850 lei, iar alta 6400 lei. O mămică a plătit în august 2016 suma de 9000 lei, iar alta 8500 pentru cezariană. 3600 este cea mai mică sumă plătită de o mămică (cu abonament)


Giulești/ Panait Sârbu – cezariană 1000 lei, anestezist 300 lei, plus asistente aproximativ 50 lei. Rezerva costă, conform unei mămici, 400 lei. 2 nașteri gratuite. O mămică a declarat că a plătit 3500 lei, iar alta 2000 lei


Spital CF 2 – naștere prin cezariană 3000 lei (cu medici, anestezist, moașe, asitente și infirmiere) pentru 2 zile de internare. O altă mămică a plătit 1000 lei, 200 lei pentru al doilea doctor și 50 lei pentru asistente pentru naștere cezariană.


Polizu – 2000 lei, în 2016 o mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a plătit pentru cezariană 1000 ron doctor, 200 anestezie, 50 moașă, 200 neonotolog. Naștere naturală fără epidurală – doctor 800 lei, neumatolog 300lei, 150 lei la fiecare moașă încă 150 lei la asistente.  O naștere gratuită.


Spitalul Universitar (Municipal) – naștere naturală gratuit (3 mămici). În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 2000-2500 lei. O mămică declară suma de 300 de euro. O mămică a plătit 1500 pentru doctor – 200 lei anestezist, asistente -150 lei in total, 200 lei al doilea doctor


Spitalul Pantelimon – preț pentru naștere 1000 lei. Naștere prin cezariană 2000 lei (medic, anestezist, neonatolog, asistente medicale).


Cantacuzino – naștere cezariană 800 lei, 200 lei anestezist, 200 lei neonatolog, 10 lei pentru fiecare asistentă. O altă mămică declară 1000 lei


Filantropia – naștere naturală 500 lei doctor, 50 de lei moașe, 100 lei neonatolog, 30 de lei infirmiere. O altă mămică ne-a declarat în total 1200 lei, iar alta 2000 lei pentru naștere naturală. O mămică a plătit 850 de lei pentru naștere. Naștere prin cezariană 2300 lei; o mămică confirmă 2000 lei pentru cezariană în 2016 cu spitalizare 2 zile. O altă mămică a plătit 350 lei pentru naștere naturală, moașe 150 lei, asistente 10 lei pentru fiecare. Tot pentru naștere naturală o mămică a plătit 200 lei în 2015. 1 mămică a născut gratuit. O mămică a declarat că a plătit 4500 lei în 2016.

Maternitatea Bucur – 150 lei la doctor, la 2 asistente 20 de lei. O altă mămică a plătit 1200 lei pentru cezariană. 600 lei pentru naștere naturală. 2 mămici au născut gratuit


Spital Nicolae Malaxa – 3500 lei pentru naștere prin cezariană, 1500 lei naștere naturală în 2015, 1000 lei nașterea, 100 lei moașa, 100 lei neonatolog + asistente 10 lei la spălat. O naștere gratuită.


Spital Elias – 2000 lei pentru naștere naturală în 2015. Naștere cezariană în 2016 aproximativ 2000 lei (50 lei moașă, 20 lei asistente, 10 lei infirmiere) Pentru naștere naturală, februarie 2015 o mămică a plătit doctor 1000 lei, anestezist 150 lei, moașe 100 lei, asistentele de la neonatologie vreo 300 lei în total. O mămică a declarat 800 lei pentru doctor 200 lei anestezist, 200 lei al doilea doctor la cezariană, 100 lei neonatolog și 50 lei la asistente.  O naștere de gemeni gratuită


Metropolitan Hospital – naștere naturală în 2015 a costat 3800 lei și 5500 lei pentru cezariană (ajunge până la 6000 lei), 4700 cezariană în 2016 pentru cameră single (cu contract semnat la târg pentru mame și copii)


Clinica Medicover – cezariană cu însoțitor și examene suplimentare pentru bebeluș aproape 6000 lei. Altă mămică a plătit 8500 lei pentru cezariană.

Maternități și spitale din alte orașe ale țării


Maternitatea Buftea – în anul 2015 aproximativ 1500 lei naștere cezariană.

Spitalul județean Ilfov – 350 euro pentru naștere prin cezariană


Spital Lotus Ploiești – 4500 lei (cu reducere). O naștere prin cezariană în iulie 2016 a costat 4000 lei.


Spitalul Isis Constanța – în 2016 o mămică a plătit 4 500 lei pentru cezariană


Spitalul Județean Sibiu – 2 nașteri prin cezariană gratuit, naștere naturală gratuit, 100 euro naștere.


Clinica Materna din Focșani – 2200 lei pentru naștere cezariană


Spitalul Județean Focșani – 2 nașteri gratuite, 400 lei pentru doctor și 100 lei pentru anestezist la naștere cezariană


Clinică Privată din Bistrița – naștere prin cezariană în 2015 a costat 2200 lei


Spitalul Municipal Câmpina – gratuit, naștere prin cezariană în 2015, 500 lei cezariană


Eva Medlife din Brașov – 3200 lei cu reducere de 20% prin abonament de serviciu. O mămică a plătit 3600 lei pentru naștere naturală, iar alta 4200 lei, o naștere în apă a costat 3400 lei cu rezervă dublă


Maternitatea din Brașov – 4 nașteri gratuite. O mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a declarat că a plătit 100 lei moașă, 140 lei rezerva, naștere naturală – 2000 de lei, 1400 lei cu tot cu rezerva pentru o naștere cu epidurală.


Maternitatea din Târgoviște – naștere prin cezariană 1800 lei (doar operația). O altă mămică a plătit 2200 lei cezariană


Polisano Sibiu – 3000 lei în 2015, 4700 lei cezariană în 2015


Spitalul din Târgu-Mureș – 2 nașteri gratuite


Spitalul Pelican Oradea – 5000 de lei naștere cezariană


Spitalul Județean Ilfov – naștere prin cezariană aproximativ 2500 lei


Maternitatea Cuza Vodă Iași – 500 lei naștere. Trei mămici au născut gratuit prin cezariană, o mămică a născut gratuit natural

Spitalul Râmnicu Sărat – 4000 lei


Clinica Gynoprax din Satu Mare – naștere naturală 3400 lei


Spitalul din Vatra Dornei – gratuit


Clinica Sanovil din Bistrița – 2200 lei în 2016, 2500 lei naștere naturală


Clinica Euromaterna din Constanța – 6400 lei naștere și 1600 lei recoltare celule stem. Altă mămică a plătit în 2015 7000 lei pentru cezariană


Clinică Privată din Suceava – 2700 lei cezariană


Spitalul de stat din Oradea – naștere gratuită, naștere cezariană 150 euro-medic, 50 euro- anestezist, 300lei-neonatolog, aproximativ 70 lei -asistente


Spitalul Odobescu din Timișoara – 2 nașteri gratuite


Maternitatea de Stat din Ploiești – 200 de lei doctor si 50 de lei anestezist pentru naștere cezariană. O mămică a plătit 1300 lei în 2015 pentru cezariană, iar alta 300 lei doctor si 150 lei moasa,5 lei-10 lei asistente


Spitalul Județean Alba-Iulia – 400 lei naștere naturală, 3 nașteri gratuite


Arcadia Iași – 4200 lei naștere, 4700 lei cezariană în anul 2015


Bethesda Suceava – 2500 lei cezariană


Spitalul de Stat din Roman – naștere gratuită


Maternitatea din Râmnicu -Vâlcea – 550 lei, o naștere gratuită


Maternitatea Bega din Timișoara- 200 euro la doctor, 100 euro la neonatolog, 100 ron la moașă și la asistente aproximativ 200 lei. O naștere gratuită


Spitalul Municipal Medgidia – cezariană 1000 lei, 200 anestezist, 300 lei rezervă, în total 2000 lei. O altă mămică declară 400 de lei pentru naștere


Spitalul Județean Constanța – gratuit. O altă mămică spune că februarie 2015 naștere naturală, 600 doctor+ 20 infirmiere+100 lei 2 asistente la naștere+ la salon: 50 lei asistente (3 zile și 2 nopți x10 lei tura) mama+ 20 lei x2 asistentă copil = 790 lei. O altă mămică declară 1500 lei


Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede – 100 lei la doctor și 50 lei la moașă, 5-10 lei asistente


Spitalul de Stat din Arad – naștere naturală 500 lei, naștere naturală – la medic 400 lei, mana a doua 200 lei și la asistentele de pe fiecare tură câte 10-20 lei


Spitalul din Satu Mare – naștere gratuită


Spital Gynia Cluj – 8550 lei pentru cezariană la cerere.


Spital Făget din Timiș – naștere naturală gratuită


Maternitatea din Buzău – 80 de lei moașa de la epiziotomie, 70 de lei asistenta, 50 lei a doua asistenta și câte 10 lei pentru restul. Altă mămică declară sarcina 1000 lei, la mâna a doua am dat 300 lei, anestezist 200 lei și în rest câte 5- 10 lei la asistente. 700 lei declară o mămică


Spital Premiere Timișoara – 5400 lei


Spital din Slatina cezariană – 1000 lei


Spital de stat din Bârlad – cezariană 600 lei, 200 lei anestezist, asistente 10-20 lei


Novogyn Cluj Napoca – cezariană 6500 lei cu 4 zile de spitalizare, cazare în rezervă de 2 persoane


Spital de stat din Bacău – cezariană aproximativ 1000 lei, 350 lei naștere naturală


Clinica Ginceologie 1 Cluj – naștere gratuită


Spitalul Municipal Râmnicu Sărat – cezariană 1000-1200 lei pentru doctor


Spital de Stat Mediaș – naștere naturală medic 500 lei, moașa 100 lei, asistenta 100 lei


Spital Județean Baia Mare – naștere gratuită


Spitalul Filantropia nr 2 Craiova – 800 lei doctor și 150 lei asistente, 50 lei naștere, o mămică a născut gratuit


Spitalul Județean Reșița – naștere gratuită


Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe două forumuri de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită. Mulțumim celor aproximativ 400 de mămici pentru ajutorul acordat.


 

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare