Connect with us

Psihologie

Ce este metoda Kumon și cum ne face copiii mai deștepți

Published

on

Ce este metoda Kumon și cum ne face copiii mai deștepți


Inventatorul metodei Kumon
Toru Kumon, un educator japonez, este cel care a inventat metoda și a considerat că atâta timp cât fiul său ar fi fost capabil să facă matematică cu ușurință în liceu, va avea suficient timp de pierdut pe orice alt domeniu de interes.  Atunci când fiul său Takeshi era în clasa a doua, a început să se descurce prost la matematică. Mama lui l-a rugat pe Toru să se uite la manualele fiului de la școală. Acesta, având experiența de profesor, a știut cum să își ajute elevii să învețe. A considerat că manualele nu oferă suficient exercițiu pentru elevi ca să devină încrezători într-un anumit domeniu și a decis să își ajute fiul scriind fișe potrivite pentru exercițiu.
Prin urmare, a luat în considerare ce anume ar putea face acasă ca să își ajute fiul să dobândească competența în matematica de liceu. Având scopul de a-și ajuta fiul să dobândească independența, și-a pregătit propriile materiale și metoda de studiu. A scris probleme de calcul pe fișe de lucru cu foi detașabile și le-a combinat cu o metodă de studiu care i-a permis fiului să avanseze singur în materia de școală.
Când Takeshi a ajuns în clasa a șasea, stăpânea deja fișele scrise de tatăl său și putea rezolva cu încredere diferite probleme de calcul diferențial și integral. Bărbatul a reușit să creeze prototipul pentru metoda de educație Kumon. A așternut fundația pentru abordarea individualizată Kumon care permite fiecărui student să învețe în concordanță cu abilitatea sa academică și pentru urmărirea potențialului; ambele aspecte continuă să prezinte o importanță maximă.

Ce este metoda Kumon
Metoda Kumon insuflă copiilor abilitățile și mentalitatea necesare pentru a învăța informații noi fără să li se predea în mod direct. Acest tip de program este un sistem educațional de acasă care urmărește să dezvolte abilitatea academică și independența elevilor. Materialele Kumon încorporează metode pentru introducerea unui conținut nou într-un mod care determină elevii să învețe fără a fi învățați direct chiar după ce avansează dincolo de nivelul școlii. Elevilor li se oferă un exemplu când un concept este introdus prima oară în fișele de lucru. Acestea cresc în dificultate în mici creșteri pentru ca elevii să învețe singuri mai ușor. Acest lucru face posibil ca ei să formeze conexiuni în mintea lor între noile concepte și cele care au fost deja studiate. De exemplu, explicații și exemple sunt incluse alături de noi exerciții în secțiunile introductive pentru a putea permite studenților să realizeze independent fișe de lucru și pentru a avansa la nivele mai ridicate de studiu fără probleme.
Metoda Kumon presupune instruire individualizată, urmărind dezvoltarea potențialului fiecărui copil în sensul abilității și independenței academice, fiind vorba de o învățarea de unul singur. Copiii care au studiat metoda ajung să intre în piața muncii și au abilitatea de a gândi singuri soluții, chiar când se confruntă cu provocări dificile.
Instructorul Kumon motivează elevii să aibă un simț de proprietate și atitudine pozitivă față de studiu. În timpul orei, instructorul observă și îndrumă în mod individual elevii oferindu-le indicii și feedback. Acest tip de abordare îi ajută să dezvolte abilitatea de a gândi și raționa logic.
Pentru a experimenta la maxim toate beneficiile programului, acesta urmărește să cultive elevi încrezători care învață un material cu cel puțin 3 ani mai avansat. Atunci când depășesc nivelul predat la școală dobândesc ocazia de a cunoaște noi concepte mai devreme decât li se predau pentru a fi cu un pas în față. Această abilitate de a învăța singur este extrem de prețioasă și poate oferi succesul la școală și mai departe.
Cum se desfășoară metoda de învățare Kumon
Programul Kumon este unul independent, în care instructorii și asistenții personalizează instrucțiuni pentru fiecare student. Studenții primesc o evaluare inițială a abilităților. În baza rezultatelor și a abilităților sale de studiu, instructorul Kumon va crea un plan de studiu individualizat. Studenții încep de obicei Kumon la un punct de start ușor pentru a-și consolida obiceiurile de studiu, concentrare și o înțelegere puternică a subiectelor fundamentale. Pe măsură ce studenții progresează, instructorii Kumon planifică pentru studenți să studieze la un nivel de dificultate care să îi provoace să rămână motivați, dar nu atât de dificil încât să îi descurajeze. Planul de studiu este actualizat constant de un instructor pentru a se potrivi abilității fiecărui student. Studenții avansează la nivelul următor după ce au completat un test de cunoaștere în baza vitezei și acurateții. Studenții nu trec sau pică testul de măiesterie, însă primesc șanse să exerseze și să dea din nou examenul până au demonstrat o înțelegere solidă a materiei.

Toate programele se folosesc de creion și foaie. Fișele cresc în dificultate, fiind recomandate durate de studiu de 15-30 minute timp de cinci zile cu celelalte două zile fiind finalizate la centrul de pregătire locală. Cele două programe de bază pe care se bazează metoda sunt: matematică și programul nativ de limbă. Fondatorul metodei a înțeles că înțelegerea calculelor matematice este esențală pentru examenele de admitere la universitate, așa că pornesc de la calcule de bază; nu se folosesc calculatoare și problemele se rezolvă cu ajutorul unui calcul mental. Programul de limbă nativă este menit să expună studenții la o gamă vastă de texte și să le dezvolte înțelegerea citirii, fiind folosite și CD-uri pentru pronunție.
Conform unor experți, metoda Kumon poate să nu fie potrivită pentru toți studenții, fiind păreri care dezaprobă tehnica de memorare implementată de Kumon, în special de la vârste fragede.
Citește și: 5 Metode prin care sa motivezi copilul să învețe mai bine la școală
Surse: www.kumon.com;www.kumongroup.com; https://en.wikipedia.org; www.kcpinternational.com

Source link

Psihologie

Ela Crăciun face cea mai mare petrecere pentru băiețelul ei. Tort de 2 metri și intrare liberă!

Published

on

Ela Crăciun face cea mai mare petrecere pentru băiețelul ei. Tort de 2 metri și intrare liberă!

În plus, Ela a pregătit un tort imens, de doi metri înălțime, pe care îl va împărți cu toți invitații. Nicholas va fi și el prezent la eveniment, mai ales că micuțul este adorat de cei care îi urmăresc paginile de socializare ale mamei lui.
„Nicholas a împlinit de curând un anișor, însă am amânat petrecerea aniversară pentru începutul lunii noiembrie, pentru ca să îl sărbătorim într-un alt mod. Am pregătit un eveniment foarte frumos, sâmbăta aceasta, de la ora 16.
Ne vom întâlni în Promenada Mall cu mămicile și copiii care ne urmăresc online și care ne-au spus de atâtea ori că vor să ne cunoască personal. Acolo le voi prezenta și noua mea carte, ‚12 luni fără griji’, pe care am scris-o despre primul an de maternitate cu Nicholas. Vor fi și vedete cunoscute alături de copiii lor, vom avea tombole cu premii, cadouri, dar și un tort imens, de doi metri, ca să ajungă pentru toți invitații. Abia aștept să îl sărbătorim pe Nicholas!”, declară Ela Crăciun.

Ela Crăciun va lansa, în data de 9 noiembrie, în Promenada Mall, cea de-a doua carte a sa, intitulată “12 luni fără griji”. Volumul, primul scris de un blogger din România pe această temă, oferă răspunsuri de la specialiști la 101 întrebări despre primul an de maternitate, venind în ajutorul viitorilor sau proaspeților părinți.
Cartea „12 luni fără griji” parcurge cele mai importante momente din primul an de maternitate, situații prin care trece aproape orice părinte și oferă răspunsuri la 101 întrebări, având la bază informațiile oferite de medici și specialiști din diverse domenii.
Cartea este structurată în 9 capitole:
1. Cu bebe acasă
2. Somnul bebelușului
3. Cu bebe la doctor
4. Alăptarea
5. Diversificarea
6. La psiholog
7. Dezvoltarea bebelușului
8. Cu bebe în vacanță
9. Despre tine, mamă
Cartea „12 luni fără griji” va fi disponibilă pe www.elacraciun.ro și, în curând, în anumite magazine selectate.
Credit foto: Little Sunshine Studio

Source link

Continue Reading

Psihologie

5 lucruri interzise când copilul tău face o criză de furie

Published

on

5 lucruri interzise când copilul tău face o criză de furie

De foarte multe ori părinții consideră în mod greșit că pot explica pur și simplu diverse lucruri unui copil aflat într-o criză de tantrum, iar acesta se va comporta apoi normal. Din acest motiv ajung deseori să li se adreseze pe un ton care depășește nivelul lor de dezvoltare. Află aici și alte lucruri pe care nu trebuie să le faci.
Uneori te poți simți copleșit când vine vorba de calmarea copilului tău. Există o mulțime de recomandări și informații despre ce ar trebui să faci încât este ușor să te simți confuz și nesigur pe propriile tale abilități de părinte. Nu există un regulament universal valabil pentru a fi părinte. Iar singurul expert cu adevărat în creșterea copilului tău ești…chiar tu. Poate fi dificil să ai încredere în instinctul de părinte când copilul tău are o criză de tantrum în mijlocul magazinului. Dar, o parte din transformarea ta în cea mai bună versiune posibilă de părinte este să începi să dezvolți abilități de parenting care combină intuiția, punctele tale forte și valorile tale principale. În acest timp vei ajunge să încerci unele metode care vor funcționa, dar și să le abandonezi pe cele care nu oferă niciun rezultat. Iar pe parcurs vei înțelege ce funcționează cel mai bine pentru familia ta. O parte din descoperirea soluției care funcționează pentru tine este să înveți ce să nu faci când încerci să calmezi o criză de furie a unui copil. Se poate dovedi confuz deoarece o mare parte din sfaturile de parenting se bazează pe ce ar trebui să faci. Află în continuare mai multe.

Source link

Continue Reading

Psihologie

Gest adorabil făcut de un băieţel din America: şi-a invitat toată grupa la tribunal, la procesul său de adopţie

Published

on

Gest adorabil făcut de un băieţel din America: şi-a invitat toată grupa la tribunal, la procesul său de adopţie


Un băieţel din statul american Michigan, Michael, are 5 ani şi recent s-a aflat alături de părinţii săi adoptivi la procesul prin care adopţia sa se finaliza. Dave Eaten şi Andrea Melvin au hotărât să-l adopte pe Michael acum 1 an.

Ziua în care s-a luat hotărârea definitivă în privinţa adoptării lui Michael a fost o zi specială în cadrul. Judecătoriei din Kent, Michigan, fiind cea de-a 23-a ediţie anuală a Zilei Adopţiilor. El a fost cel de-al 36-lea copil adoptat oficial în acea zi, dintr-un total de 37.
Colegii de grădiniţă ai lui Michael au fost primiţi în sala tribunalului, chiar judecătoarea urându-le bun venit. A fost păstrată liniştea deplină când băiatul de 5 ani le-a spus judecătorilor cât de mult îşi iubeşte părinţii.
La un moment dat, copiii au fost rugaţi să se prezinte şi fiecare  a spus ce înseamnă Michael pentru el. De exemplu, unul dintre ei a mărturisit: „Michael este cel mai bun prieten al meu!”.
În timpul discursului lui Michael, copiii stăteau în spatele sălii şi ţineau în mână inimioare de hârtie pe băţ.
Profesoara care i-a însoţit pe elevi a menţionat şi ea că  toţi ţin foarte mult la Michael, că sunt o adevărată familie la grădiniţă, în timp ce Michael însuşi a explicat motivul pentru care a ţinut ca şi ei să-i fie alături în acea zi importantă: „Ştiţi, clasa este pentru mine ca o familie”.
După ce a ieşit din tribunal, Michael a declarat: „Îmi iubesc tatăl!”
Imaginea cu Michael şi cu colegii lui a strâns peste 100.000 de distribuiri pe reţelele de socializare.
Surse: bbc.com, breitbart.com, facebook.com

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare