Connect with us

Sarcina

Coronavirusul la gravide. Ce măsuri de precauție trebuie să iei

Published

on

coronavirusul la gravide

Nu există foarte multe informații despre modul în care acționează coronavirusul la gravide și nici la bebeluș pentru că numărul celor infectați din această categorie a fost foarte mic până acum. Vestea bună este că nu există decese printre gravide și copii până în 10 ani. Totuși, ținând cont de faptul că orice infecție poate avea efecte neplăcute, medicii recomandă precauție.
Medicii de la Royal Women’s Hospital din Australia au creat un ghid de protecție a femeilor însărcinate în fața virusului venit din China. „Deși nu avem foarte multe date cu privire la efectele pe care le poate avea infectarea cu coronavirus în cazul gravidelor, tot ceea ce putem spune este că acestea trebuie să fie extrem de vigilente în fața acestui virus”, a spus profesorul Mark Umstad. În timpul sarcinii sistemul imunitar al femeii se schimbă și devine mai sensibilă la infecțiile căilor respiratorii. De aceea, este important ca gravidele să se vaccineze împotriva gripei și a tusei convulsive.
Coronavirusul la gravide. Sistemul imunitar este mai slăbit
Potrivit Centrului de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA organismul femeilor funcționează diferit în timpul sarcinii și este posibil să fie mai sensibile la virusuri decât populația generală. Statisticile privitoare la alte virusuri, SARS (Sindromul respirator acut) și MERS (Sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu), arată că au fost infectate, iar manifestarea bolilor a fost destul de agresivă.
Pentru că încă nu există un vaccin împotriva coronavirusului (COVID-19) este cu atât mai important să existe niște măsuri suplimentare de prevenire a infectării. Regulile pe care trebuie să le respecte o femeie însărcinată sunt în general aceleași ca în cazul celorlalte categorii de persoane, însă trebuie să fie mult mai riguroase.
Igiena este cea mai importantă armă de luptă împotriva coronavirusului. Spălatul mâinilor este esențial, de fiecare dată când este posibil. Oricum, înainte de masă și după ce mergi la toaletă este obligatoriu să te speli pe mâini cu apă cu săpun, cel puțin 20 de secunde. În cazul în care nu este posibil, aplicarea unui gel dezinfectant pe bază de alcool este o alternativă acceptabilă.
Coronavirusul la gravide. Ghid de protecție

De fiecare dată când tușești sau strănuți acoperă-ți gura cu un șervețel de hârtie sau fă-o în pliul cotului. Încurajează-i și pe cei din jur să facă același lucru. Dacă ai folosit un șervețel aruncă-l imediat la coșul de gunoi și spală-te apoi pe mâini.
Evită să îți atingi ochii, nasul sau gura dacă nu ai mâinile curate.
Este indicat să stai la cel puțin indicat să stai la cel puțin un metru distanță de cei care au semne de boli ale căilor respiratorii.
Evită pe cât posibil locurile aglomerate pentru că nu știi cu ce fel de persoane vii în contact.

Studii legate de transmiterea coronavirusului de la gravidă la făt
Oamenii de știință sunt preocupați să găsească modul de acțiune al coronavirusului la gravide și bebeluși. O echipă de cercetători chinezi a testat bebelușii născuți de 9 femei, în perioada 20-31 ianuarie în Wuhan, China.
Toate au născut prin cezariană și erau în ultimul trimestru de sarcină. Rezultatele studiului, publicate în publicația medicală The Lancet, arată că, deși femeile aveau simptome evidente (febră, dureri de gât, dureri musculare, tuse), virusul nu a fost transmis bebelușilor. Mamele au vârste cuprinse între 26 și 40 de ani și niciuna nu suferea de maladii cronice.
8 dintre cei 9 bebeluși au avut greutate peste 2.500 g, iar unul 1.880 însă s-a născut prematur. Toți au primit note peste 9, chiar și cel născut la 36 de săptămâni. Prezența coronavirusului a fost testată atât în lichidul amniotic, cordonul ombilical și în laptele matern și nu s-a constatat prezența acestuia.
Totuși, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din  SUA (CDC) atenționează că, deși nu există dovezi ale unor efecte nefaste ale noului coronavirus la gravide, bebelușii pot avea de suferit. Specialiștii de aici se raportează la alte studii care arată că febra mare în primul trimestru de sarcină duce la apariția unor probleme de sănătate la bebeluși. De asemenea, făcând o analogie cu SARS și MERS, există riscul nașterii premature sau a aducerii pe lume a unor copii cu o greutate foarte mică.
Dacă acest articol despre coronavirusul la gravide ți s-a părut util îți recomandăm să mai citești și:

Source link

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com