Connect with us

Nasterea

Dacă soțul nu-ți poate accepta corpul după ce ai născut, schimbă-l!

Published

on

Dacă soțul nu-ți poate accepta corpul după ce ai născut, schimbă-l!


Cele mai importante transformări ale corpului după naștere- exemple
În condițiile în care toate celulele corpului și-au mărit dimensiunile în perioada sarcinii, este firesc să dureze ceva timp până când acestea își vor recepătă dimensiunile obișnuite, de înainte de naștere. Chiar dacă în primele săptămâni de după ce devii mamă poți avea senzația că ești „ca un balon” care trebuie să se dezumfle, treptat vei vedea că organismul își va face singur treaba, ajutat și de modificările hormonale, dar și de procesul de alăptare.
Printre cele mai comune transformări care marchează corpul unei femei în perioada postpartum se numără:
• Kilogramele în plus
• Sâni cu aspect modificat (mai mari sau mai mici decât înainte de naștere, cu fermitate diminuată etc.)
• Abdomen mai proeminent decât anterior
• Vergeturile
• Apariția așa-numitei „linea nigra” (Aceasta este evidentă încă din ultima parte a sarcinii și se referă la pigmentarea pielii în zona mușchilor abdominali care s-au extins și contractat alternativ. Este o problemă care va dispărea în câteva luni de la naștere)
• Căderea mai accentuată a părului (Determinată de modificările hormonale și de urmarea ciclurilor firești de creștere a părulului)
Cum vei reuși să-ți recapeți corpul de dinainte de perioada postpartum se leagă de mai mulți factori, precum:
• Dacă ai avut o naștere naturală sau prin cezariană
• Cât de activă ești
• Dacă alăptezi sau nu
• Cât de multă grijă ai de tine
• Factorul genetic influențează și el modul în care vei putea să revii la silueta anterioară sarcinii
Esențial este să ai răbdare cu tine însăți, să te accepți așa cum ești, să apelezi la sprijinul celor dragi și să nu te apuci să ții diete drastice sau să exagerezi cu exercițiile fizice. De altfel, referitor la acestea din urmă, trebuie să te consulți cu un medic pentru ca acesta să-ți dea „undă verde” pentru când vei putea să te apuci să faci iar efort fizic susținut.
Confesiuni de mamă
O femeie a dezvăluit cât de important este ca partenerii noștri de viață să ne accepte transformările corpului de după naștere. Pentru a convinge mai mult, se dă drept exemplu pe ea însăși, care a avut parte de susținerea soțului, ajungând astfel să-și accepte și să-și iubească propriul corp mai mult decât înainte.
Inițial aceasta a povestit cum, până când să devină mamă, a trecut prin diverse transformări ale corpului, cu fluctuații semnificative de greutate. După nașterea copiilor, a constatat că a câștigat multe kilograme în plus. Inițial a încercat să scape de ele, dar la intervenția soțului a hotărât să stopeze acest demers, în condițiile în care acesta i-a spus că o consideră mai atractivă cu noile dimensiuni și cu noile forme ale corpului. Aceste încurajări au determinat-o să posteze pe o rețea de socializare transformările ei de după ce a devenit mamă.

Iată ce mesaj însoțește postarea acestei mame: „Pot spune că fiecare pas pe care l-am făcut în ultimii doi ani către acceptarea corpului meu rezultă din faptul că am realizat că pot să-mi refac, să-mi vindec, orice parte a corpului care a avut de suferit…Fiecare dintre noi merită șansa de a ne iubi oricum în anumite momente ale vieții…”.
Practic, ea a trecut de la momentele în care își ura corpul la acelea în care s-a putut accepta fără nicio problemă, dincolo de presiunile sociale care intervin când este vorba despre a avea o siluetă de invidiat: „Ai o singură viață. Cum ți-o vei petrece? Vei sta zile întregi pentru a te scuza pentru că exiști? Îți vei minimaliza dorințele și nevoile pentru ceilalți? …Ai oportunitatea să te iubești pe tine însăți. Este șansa ta…”
Avându-l alături pe soțul ei, mama și-a dat seama că acesta o acceptă și dacă poartă măsura 18 în loc de 4. Mai mult decât atât, nu uită să menționeze că acesta o ajută permanent cu copiii: „…din toate discuțiile pe care le avem își dă seama că job-ul de Mamă este cel mai greu dintre toate- dar mă face să cred că mă descurc fenomenal cu toate. Este o ușurare pentru mine să văd că nu pune nicio presiune asupra mea când în casă este dezordine sau când nu este curat…Este alături de mine și mă strânge blând în brațe în acele momente îngrozitoare în care spun că nu pot face un anumit lucru…Și realizez că nu pot fi decât alături de el în haosul care este parenting-ul”.

Plecând de la situația altor femei aflate în perioada postpartum, care nu se mai simt iubite de soții lor pentru că nu mai au corpul de dinainte să nască, mama care s-a confesat a precizat că nu este dreptul acestora să le determine să nu se mai simtă dorite doar pentru că nu mai au vechile dimensiuni. Din nou, ea vorbește despre o presiune socială care s-a creat vizavi de necesitatea de a avea o siluetă perfectă și le dă următorul sfat celor sunt stânjenite pentru că soții lor vor să le determine să revină la aspectul corpului de dinainte de a fi mame: „Dacă bărbatul de lângă tine petrece mai mult timp încercând să se convingă de faptul că trebuie să îi placă noua ta versiune în loc să ia în calcul motivele pentru care ești cel mai bun lucru care i s-a întâmplat, atunci are nevoie să se trezească”.
Ceea ce mama dorește să le insufle și celorlalte, este că nașterea unui copil transformă corpul într-un „mod natural, admirabil”, fiind parte firească din existența unei femei. În aceste condiții, putem să ne bucurăm zi de zi pentru ceea ce suntem, fie că suntem mame sau nu.

În final, în cadrul confesiunii sale, mama reafirmă influența partenerilor noștri în acceptarea de sine și face un apel către toate femeile să se simtă dorite și iubite, indiferent de măsurile pe care le poartă: „Meriți să fii iubită, adorată, indiferent de măsurile tale. Vorbesc serios. Meriți dragoste din primul moment în care ai venit pe lume. Dietele și industria frumuseții au făcut rău stimei noastre de sine. Haideți să nu-i lăsăm și pe partenerii noștri să facă la fel”.
Surse: babycenter.com, livescience.com, scarymommy.com

Source link

Nasterea

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!

Published

on

Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!



La Maternitatea Medicover, fiecare viitoare mămică reprezintă o prioritate absolută și beneficiază de cel mai înalt nivel de îngrijire. Maternitatea Medicover pune la dispoziția fiecărei mămici o echipă dedicată și un plan de naștere personalizat pentru siguranța și confortul tău.


Dacă te hotărăști să naști la Medicover, semnezi contractul și plătești avansul în perioada 1 – 31 august, poți beneficia de următoarele reduceri:


• 20% discount la Protocolul de Urmărire a Sarcinii;

• 10% discount la Pachetul de Naștere;

• 10% discount la Baby Care Plan – un abonament cu tot ce are nevoie bebelușul tău în primul an de viață.


Pachetul de Naștere nu se cumulează cu alte reduceri, se aplică la prețul pachetului de bază, fără opțiunile extra. Pentru mai multe detalii despre ofertă și pachetele de naștere Medicover, vizitează pagina Maternității sau trimite un e-mail la: maternitate@medicover.ro.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?

Published

on

Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?



Chiar de la momentul în care cuplul află de sarcina existentă, medicul recomandă o serie de analize, pentru a identifica eventuale infecții care pot afecta fătul. Pe lângă asta, pe toată perioada sarcinii mama ar trebui să facă aproximativ 3-4 ecografii. Prețul unei singure ecografii variază între 80-120 de lei.


Testările pentru hepatita B sau C, testul Papanicolaou precum și restul analizelor generale depășesc suma de 400 RON, doar în primul trimestru al sarcinii.



În plus, controlul medical regulat, la cererea medicului, adaugă cel puțin 100-150 RON la fiecare vizită. O dată ce sarcina avansează, se recomandă un alt tip de ecografie specializată, ecografia de morfologie fetală, al cărei cost variază între 250 și 400 de lei. Totodată, vizitele la medic devin tot mai dese și se vor repeta din nou analizele din primul trimestru.


În final, costul unei nașteri la o clinică privată depășește 5,000 de lei și, de obicei, include consultații la internare, analizele recomandate în timpul internării sau post operator, anestezia epidurală și îngrijirea fătului imediat după naștere.


Conform unui studiu publicat pe webmd.com, costurile îngrijirii prenatale pentru o sarcină fără complicații ajung și la 2,000 de euro, fără nașterea propriu-zisă, atunci când familia nu deține o poliță de asigurare de sănătate. Cu toate acestea, familiile au posibilitatea de a achiziționa un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi în întregime costurile pentru maternitate.


Planurile de asigurare medicală internațională de la MediHelp pot oferi o acoperire de până la 10,000 de euro pentru costurile de îngrijire medicală a viitoarei mame. Printre serviciile acoperite se numără spitalizarea, nașterea propriu-zisă, îngrijirea pre și post natală imediat după naștere, pentru mamă și făt. Mai mult decât atât, asigurarea medicală internațională poate fi folosit în peste 425.000 de clinici private din întreaga lume.

Source link

Continue Reading

Nasterea

Cât costă o naștere în 2016?

Published

on

Cât costă o naștere în 2016?


Maternități și spitale din București

Medlife – pachet cezariană 4900 lei (poate ajunge până la 5000-5800 lei); costă suplimentar fiecare noapte de internare în plus (și analize). Pachet naștere naturală 3400 (redus de la 42000), cameră single cu mese incluse. Naștere naturală în 2015 a costat 2900 lei, în 2016 a costat 2600 lei pentru rezervă dublă cu epidurală (pentru abonament business). O mămică a declarat că a plătit în 2016 10000 lei pentru rezervă dublă (inclusiv cu reducere) și prelevare de celule stem, iar alta 6200 pentru cezariană, 5200 cu pachet achiziționat de la un târg destinat mamelor


Sanador – naștere cezariană în cameră single 6500 lei (pachet cu reducere achiziționat la un târg destinat mamelor și copiilor). O mămică a plătit în 2016 suma de 5900 lei pentru naștere prin cezariană, cameră dublă, iar alta 5200 lei. O altă mămică a declarat suma de 9000 lei pentru naștere. Cezariană cu medic 3600 la rezerva single. Cezariană cu însoțitor și rezerva single 11 000 lei în 2015


Regina Maria – Naștere cezariană în rezervă single plus prelevare celule stem 6000 lei. Preț după aplicarea decontului CAS și un discount pentru abonați. Regina Maria Spital Băneasca nașterea a costat 4000 lei. În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 6850 lei, iar alta 6400 lei. O mămică a plătit în august 2016 suma de 9000 lei, iar alta 8500 pentru cezariană. 3600 este cea mai mică sumă plătită de o mămică (cu abonament)


Giulești/ Panait Sârbu – cezariană 1000 lei, anestezist 300 lei, plus asistente aproximativ 50 lei. Rezerva costă, conform unei mămici, 400 lei. 2 nașteri gratuite. O mămică a declarat că a plătit 3500 lei, iar alta 2000 lei


Spital CF 2 – naștere prin cezariană 3000 lei (cu medici, anestezist, moașe, asitente și infirmiere) pentru 2 zile de internare. O altă mămică a plătit 1000 lei, 200 lei pentru al doilea doctor și 50 lei pentru asistente pentru naștere cezariană.


Polizu – 2000 lei, în 2016 o mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a plătit pentru cezariană 1000 ron doctor, 200 anestezie, 50 moașă, 200 neonotolog. Naștere naturală fără epidurală – doctor 800 lei, neumatolog 300lei, 150 lei la fiecare moașă încă 150 lei la asistente.  O naștere gratuită.


Spitalul Universitar (Municipal) – naștere naturală gratuit (3 mămici). În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 2000-2500 lei. O mămică declară suma de 300 de euro. O mămică a plătit 1500 pentru doctor – 200 lei anestezist, asistente -150 lei in total, 200 lei al doilea doctor


Spitalul Pantelimon – preț pentru naștere 1000 lei. Naștere prin cezariană 2000 lei (medic, anestezist, neonatolog, asistente medicale).


Cantacuzino – naștere cezariană 800 lei, 200 lei anestezist, 200 lei neonatolog, 10 lei pentru fiecare asistentă. O altă mămică declară 1000 lei


Filantropia – naștere naturală 500 lei doctor, 50 de lei moașe, 100 lei neonatolog, 30 de lei infirmiere. O altă mămică ne-a declarat în total 1200 lei, iar alta 2000 lei pentru naștere naturală. O mămică a plătit 850 de lei pentru naștere. Naștere prin cezariană 2300 lei; o mămică confirmă 2000 lei pentru cezariană în 2016 cu spitalizare 2 zile. O altă mămică a plătit 350 lei pentru naștere naturală, moașe 150 lei, asistente 10 lei pentru fiecare. Tot pentru naștere naturală o mămică a plătit 200 lei în 2015. 1 mămică a născut gratuit. O mămică a declarat că a plătit 4500 lei în 2016.





Maternitatea Bucur – 150 lei la doctor, la 2 asistente 20 de lei. O altă mămică a plătit 1200 lei pentru cezariană. 600 lei pentru naștere naturală. 2 mămici au născut gratuit


Spital Nicolae Malaxa – 3500 lei pentru naștere prin cezariană, 1500 lei naștere naturală în 2015, 1000 lei nașterea, 100 lei moașa, 100 lei neonatolog + asistente 10 lei la spălat. O naștere gratuită.


Spital Elias – 2000 lei pentru naștere naturală în 2015. Naștere cezariană în 2016 aproximativ 2000 lei (50 lei moașă, 20 lei asistente, 10 lei infirmiere) Pentru naștere naturală, februarie 2015 o mămică a plătit doctor 1000 lei, anestezist 150 lei, moașe 100 lei, asistentele de la neonatologie vreo 300 lei în total. O mămică a declarat 800 lei pentru doctor 200 lei anestezist, 200 lei al doilea doctor la cezariană, 100 lei neonatolog și 50 lei la asistente.  O naștere de gemeni gratuită


Metropolitan Hospital – naștere naturală în 2015 a costat 3800 lei și 5500 lei pentru cezariană (ajunge până la 6000 lei), 4700 cezariană în 2016 pentru cameră single (cu contract semnat la târg pentru mame și copii)


Clinica Medicover – cezariană cu însoțitor și examene suplimentare pentru bebeluș aproape 6000 lei. Altă mămică a plătit 8500 lei pentru cezariană.

Maternități și spitale din alte orașe ale țării


Maternitatea Buftea – în anul 2015 aproximativ 1500 lei naștere cezariană.

Spitalul județean Ilfov – 350 euro pentru naștere prin cezariană


Spital Lotus Ploiești – 4500 lei (cu reducere). O naștere prin cezariană în iulie 2016 a costat 4000 lei.


Spitalul Isis Constanța – în 2016 o mămică a plătit 4 500 lei pentru cezariană


Spitalul Județean Sibiu – 2 nașteri prin cezariană gratuit, naștere naturală gratuit, 100 euro naștere.


Clinica Materna din Focșani – 2200 lei pentru naștere cezariană


Spitalul Județean Focșani – 2 nașteri gratuite, 400 lei pentru doctor și 100 lei pentru anestezist la naștere cezariană


Clinică Privată din Bistrița – naștere prin cezariană în 2015 a costat 2200 lei


Spitalul Municipal Câmpina – gratuit, naștere prin cezariană în 2015, 500 lei cezariană


Eva Medlife din Brașov – 3200 lei cu reducere de 20% prin abonament de serviciu. O mămică a plătit 3600 lei pentru naștere naturală, iar alta 4200 lei, o naștere în apă a costat 3400 lei cu rezervă dublă


Maternitatea din Brașov – 4 nașteri gratuite. O mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a declarat că a plătit 100 lei moașă, 140 lei rezerva, naștere naturală – 2000 de lei, 1400 lei cu tot cu rezerva pentru o naștere cu epidurală.


Maternitatea din Târgoviște – naștere prin cezariană 1800 lei (doar operația). O altă mămică a plătit 2200 lei cezariană


Polisano Sibiu – 3000 lei în 2015, 4700 lei cezariană în 2015


Spitalul din Târgu-Mureș – 2 nașteri gratuite


Spitalul Pelican Oradea – 5000 de lei naștere cezariană


Spitalul Județean Ilfov – naștere prin cezariană aproximativ 2500 lei


Maternitatea Cuza Vodă Iași – 500 lei naștere. Trei mămici au născut gratuit prin cezariană, o mămică a născut gratuit natural





Spitalul Râmnicu Sărat – 4000 lei


Clinica Gynoprax din Satu Mare – naștere naturală 3400 lei


Spitalul din Vatra Dornei – gratuit


Clinica Sanovil din Bistrița – 2200 lei în 2016, 2500 lei naștere naturală


Clinica Euromaterna din Constanța – 6400 lei naștere și 1600 lei recoltare celule stem. Altă mămică a plătit în 2015 7000 lei pentru cezariană


Clinică Privată din Suceava – 2700 lei cezariană


Spitalul de stat din Oradea – naștere gratuită, naștere cezariană 150 euro-medic, 50 euro- anestezist, 300lei-neonatolog, aproximativ 70 lei -asistente


Spitalul Odobescu din Timișoara – 2 nașteri gratuite


Maternitatea de Stat din Ploiești – 200 de lei doctor si 50 de lei anestezist pentru naștere cezariană. O mămică a plătit 1300 lei în 2015 pentru cezariană, iar alta 300 lei doctor si 150 lei moasa,5 lei-10 lei asistente


Spitalul Județean Alba-Iulia – 400 lei naștere naturală, 3 nașteri gratuite


Arcadia Iași – 4200 lei naștere, 4700 lei cezariană în anul 2015


Bethesda Suceava – 2500 lei cezariană


Spitalul de Stat din Roman – naștere gratuită


Maternitatea din Râmnicu -Vâlcea – 550 lei, o naștere gratuită


Maternitatea Bega din Timișoara- 200 euro la doctor, 100 euro la neonatolog, 100 ron la moașă și la asistente aproximativ 200 lei. O naștere gratuită


Spitalul Municipal Medgidia – cezariană 1000 lei, 200 anestezist, 300 lei rezervă, în total 2000 lei. O altă mămică declară 400 de lei pentru naștere


Spitalul Județean Constanța – gratuit. O altă mămică spune că februarie 2015 naștere naturală, 600 doctor+ 20 infirmiere+100 lei 2 asistente la naștere+ la salon: 50 lei asistente (3 zile și 2 nopți x10 lei tura) mama+ 20 lei x2 asistentă copil = 790 lei. O altă mămică declară 1500 lei


Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede – 100 lei la doctor și 50 lei la moașă, 5-10 lei asistente


Spitalul de Stat din Arad – naștere naturală 500 lei, naștere naturală – la medic 400 lei, mana a doua 200 lei și la asistentele de pe fiecare tură câte 10-20 lei


Spitalul din Satu Mare – naștere gratuită


Spital Gynia Cluj – 8550 lei pentru cezariană la cerere.


Spital Făget din Timiș – naștere naturală gratuită


Maternitatea din Buzău – 80 de lei moașa de la epiziotomie, 70 de lei asistenta, 50 lei a doua asistenta și câte 10 lei pentru restul. Altă mămică declară sarcina 1000 lei, la mâna a doua am dat 300 lei, anestezist 200 lei și în rest câte 5- 10 lei la asistente. 700 lei declară o mămică


Spital Premiere Timișoara – 5400 lei


Spital din Slatina cezariană – 1000 lei


Spital de stat din Bârlad – cezariană 600 lei, 200 lei anestezist, asistente 10-20 lei


Novogyn Cluj Napoca – cezariană 6500 lei cu 4 zile de spitalizare, cazare în rezervă de 2 persoane


Spital de stat din Bacău – cezariană aproximativ 1000 lei, 350 lei naștere naturală


Clinica Ginceologie 1 Cluj – naștere gratuită


Spitalul Municipal Râmnicu Sărat – cezariană 1000-1200 lei pentru doctor


Spital de Stat Mediaș – naștere naturală medic 500 lei, moașa 100 lei, asistenta 100 lei


Spital Județean Baia Mare – naștere gratuită


Spitalul Filantropia nr 2 Craiova – 800 lei doctor și 150 lei asistente, 50 lei naștere, o mămică a născut gratuit


Spitalul Județean Reșița – naștere gratuită


Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe două forumuri de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită. Mulțumim celor aproximativ 400 de mămici pentru ajutorul acordat.


 

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare