Connect with us

Sarcina

Două nașteri într-un an. „La 2 luni după naștere am rămas însărcinată. M-am programat pentru avort de trei ori”

Published

on

Delia Luma (11 luni) si Alexandru Florin (1 an si 10 luni) – cele două minuni care au venit pe lume la mică distanță unul de altul
Cititoarea noastră Diana Kovacs ne-a trimis o poveste impresionantă de viață, despre două nașteri într-un an, ea rămânând însărcinată la două luni după prima naștere. Ambii copii au venit au fost născuți natural. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.
”Mereu am vrut doi copii, o fată și un băiat. Și mi-am dorit să fie primul băiatul, să fie mai mare și să o protejeze pe sora lui mai mică. Și mi-am mai dorit să îi fac cu bărbatul pe care îl iubesc și care mă iubește. Am primit, le-am primit pe toate, dar diferența de vârstă dintre copii, care credeam că va fi mai mare, a fost doar de 11 luni.
Mai devreme de atât nu cred că se poate să rămâi iar însărcinată. La două luni după nașterea băiatului am rămas iar însărcinată. Am primit minimul…cu executare.
În timp ce toată lumea din jur mă sfătuia (mai degrabă mă îndemna cu convingere) să renunț la sarcină, eu m-am gândit și m-am răzgândit de 100 de ori.
Două nașteri într-un an. Știam că e fetiță
Viitorul pentru încă un copil nu arăta promițător. Eram departe de părinții mei, iar la scurt timp mama soțului a murit, răpusă de o infecție. Mi-am făcut trei programări, la trei clinici diferite, pentru avort. Soțul își dorea să păstram și al doilea copil, iar eu, după câteva zile de plâns și de sentimente de vinovăție, i-am spus că o vreau, că vreau să o cunosc, să văd cum e fetița mea.
Deși era sarcina încă mică pentru a afla sexul, simțeam că era fată. Îmi era frică că băiatul va fi gelos, dar m-am încurajat singură, gândindu-mă că va fi prea mic când se va naște sora lui și că nu va simți diferența așa de mult. M-am înșelat amarnic. Greu a fost mereu. Și când eram gravidă în opt luni și trebuia să îl plimb de mânuțe pentru că voia să învețe să meargă, și când eram lăuză, iar băiatul voia să ne jucăm și nu îl puteam refuza.
Alexandru FlorinSoțul lucra mult, dar când nu lucra, era cot la cot cu mine de obosit cu copiii. Cine încă crede că e cel mai bine și cel mai ușor să te ajute partenerul cu copiii și atât, se înșală. Cu o mamă, cu o soacră, te mai cerți, dar te împaci cu timpul. Cu soțul tău te cerți mereu, pentru cele mai mărunte lucruri, oboseala și stresul cad pe el.
Unul în brațe, unul de mână
Băiatul voia din ce în ce mai mult în brațe, resimțind gelozia, iar eu nu am vrut să sufere, așa că îl luam, dar îl lăsam jos când plângea sora lui. Îi mângâiam fruntea să îl adorm, și cu un picior încercam să îi schimb traiectoria surorii lui, care se îndrepta către marginea patului repede, rugându-mă să nu înceapă să plângă să îl trezească.
Uneori, adormea ea în brațele mele în timp ce eram cu el de mână, și atunci când nu mai voia să meargă și se tăvălea pe jos de plâns, trebuia să îl iau cu o mână în brațe. Pe fată am învățat-o să adoarmă în brațe, plimbată, că să nu îl trezească pe băiat, care adormea primul. După două nașteri într-un an, nu îmi mai simțeam mijlocul, și când îl simțeam muream de durere.
Delia LumaPentru mine, nu există “Nu am timp de mine sau să ma întâlnesc cu fetele” sau “Nu am timp să mă mai duc măcar o oră la sală” sau “Vine weekendul, mergeți la bunici.” Există doar “Poate reușesc în seara asta, după ce adorm copiii, să fac un duș”.
Acum sunt o mămică cu cearcăne imense, dar foarte fericită, obosită, dar gata de joacă oricând. Și în zilele bune și în zilele grele mă uit la ei și mă gândesc că timpul ăsta ar fi trecut oricum, iar ei nu stau, ei cresc mereu și simt că nu am timp să mă bucur de ei când încă sunt bebeluși.
Încă nu am auzit de o altă mămică cu o diferență de vârstă așa mică între copiii ei, dar, dacă o voi întâlni, sunt convinsă ca vom avea multe de povestit”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare