Connect with us

Conceptia

Maximizeaza sansele de a ramane insarcinata

Published

on

Conceptia

Daca ati hotarat ca vreti sa aveti un bebelus si roadele muncii voastre intarzie sa apara, atunci trebuie sa cautati sa remediati cauzele pentru care noul membru al familiei se lasa indelung asteptat, inainte de a consulta medicul ginecolog.
Poti face multe lucruri care sa-ti imbunatateasca sansele de a concepe un copil, in special prin acordarea unei importante deosebite sanatatii tale si stilului de viata. Aceste schimbari vor fi de un real folos si dupa ce nasti. Asadar:

Ai mare grija de sanatatea ta:
Mentine sperma “rece”
Faceti sex la momentul potrivit
Verificarea mucusului cervical
Verifica-ti temperatura bazala
Truse de determinare a ovulatiei
Activitate sexuala intensa
Care sunt sansele de a concepe?
Cand ar trebui sa mergem la doctor?
Inregistrarea temperaturii corpului

Ai mare grija de sanatatea ta: 

Mananca o varietate mare de fructe si legume, produse bogate in proteine(peste, carne de pasare, cereale integrale)
Evita fumatul sau redu cat mai mult numarul tigarilor consumate, in cazul in care nu poti renunta la fumat
Limiteaza consumul de alcool
Fa exercitii fizice regulat, impuneti 3 sedinte a cate 20 de minute saptamanal (incearca mersul pe jos, inotul sau ciclismul)
Acorda-ti momente de odihna si recreere, evita nivelurile crescute de stres

Mentine sperma “rece”
Sperma se dezvolta cel mai bine la o temperatura cu 2-3 grade C mai mica decat restul corpului, de aceea testiculele se alfa in afara corpului. Purtatul lenjeriei mulate sau a blugilor stramti pot creste temperatura in testicule si reduce productia de sperma, asa ca boxerii ar fi o alternativa perfecta pentru eliminarea acestui inconvenient.

Faceti sex la momentul potrivit
Momentul potrivit pentru o partida de sex menita sa se finalizeze cu conceperea unui copil trebuie sa aiba loc chiar inainte de ovulatie. Durata medie a fertilitatii feminine este de 28 de zile, incepand cu prima zi a ciclului menstrual si pana la prima zi a urmatorului ciclu. Daca ai un ciclu regulat de 28 de zile, ovulatia va aparea la mijloculu ciclului, in jurul celei de-a 14-a zi.
Majoritatea femeilor constata, in schimb, ca durata ciclului varieaza foarte mult, ceea ce face ca determinarea ovulatiei sa devina dificil de calculat. Din fericire, exista alte schimbari naturale in corpul unei femei care o pot ajuta sa-si dea seama care sunt zilele fertile dinaintea ovulatiei si sa-si mareasca, astfel, sansele de a concepe.

Verificarea mucusului cervical
Celulele care captusesc cervixul produc in continuu mucus, insa aspectul lui se schimba pe masura ce nivelul de hormoni se modifica pe perioada ciclului lunar. La inceputul ciclului, mucusul este dens si lipicios, blocheaza cervixul, ingreunand accesul spermei. Multe femei nu sunt nici macar constiente de existenta acestui mucus la acest moment. Pe masura ce se apropie ovulatia, mucusul se subtieaza si devine transparent. Acest fenomen permite accesul usor al spermei in cervix. Dupa ovulatie, mucusul revine la forma densa de dinainte.
Urmareste-ti secretiile vaginale pentru o luna sau doua si vei incepe sa observi diferenta, si asfel vei fi capabila sa-ti programezi actele sexuale in perioada cand mucusul isi reduce din densitate.

Verifica-ti temperatura bazala
Dupa ovulatie, temperatura bazala a corpului creste usor, cu aproximativ 0,2 grade C si se mentine la acest nivel pana la inceperea menstruatiei. Pentru a observa aceasta crestere de temperatura, trebuie sa-ti masori temperatura in fiecare dimineata si sa o inregistrezi intr-un tabel special. ”Bazala” inseamna ” temperatura corpului in stare de repaus”. Deci va trebui sa-ti iei temperatura la trezire, inainte de a te duce la baie, de a bea o cafea sau o ceasca de ceai, inainte de orice activitate, pentru ca toate aceste pot duce la cresterea ei.
Ideal ar fi ca tu sa fi facut sex chiar in zilele care preced cresterea temperaturii, asa ca tinerea unui tabel in care sa notezi temperatura masurata in fiecare dimineata iti poate da macar o imagine de ansamblu a zilelor fertile si sa-ti indice daca faci sau nu sex in apropiere de ovulatie.

Truse de determinare a ovulatiei
Poti, de asemenea, sa achizitionezi truse care sa-ti prezica data ovulatiei, truse ce masoara modificarile nivelurilor de hormoni din corpul tau si te pot ajuta sa determini perioada propice pentru a concepe un copil.

Activitate sexuala intensa

Viitoare familie

Aminteste-ti ca, cu cat faci sex mai des, cu atat mai multe sanse sunt de a nimeri chiar zilele fertile. Conform unui expert in probleme de infertilitate, una din cele mai raspandite cauze ale infertilitatii sunt partidele rare de sex in chiar perioada propice conceperii unui copil.
Partenerul tau “nu va ramane” fara sperma! Numarul spermatozizilor este putin mai mic daca un barbat face sex frecvent, dar, de vreme ce fiecare ejaculare contine cateva milioane de spermatozoizi, acest lucru nu va afecta capacitatea lui de a produce suficienta sperma.

Care sunt sansele de a concepe?
Conceptia unui copil tine de sansa. Nu are intodeauna loc, chiar daca ovulul si spermatozoidul sunt la locul si momentul potrivit, iar durata de concepere a unui cuplu varieaza si ea foarte mult. Unele cupluri sunt norocoase si concep chiar din prima luna; altele vor incerca mai mult de un an, dar asta nu inseamna neaparat ca ceva este in neregula.
Sansele de a ramane insarcinata la fiecare ciclu varieaza in functie de o multitudine de factori, dar probabil ca cel mai important este varsta mamicii:

Pentru o femeie cu varsta cuprinsa intre 20-25 de ani, sansele de a concepe sunt in jur de 25% pentru fiecare ciclu (adica o sansa din patru)
Pentru o femeie de 30-35 de ani, sansele sunt de 15%, deci sansele de a ramane insarcinate scad pe masura ce varsta creste.
Unui cuplu aflat in prima parte a celui de-al doilea deceniu de viata, ii va lua in jur de 5 cicluri pentru a concepe
Femeile aflate la inceputurile varstei de 30 de ani vor ramane insarcinate, in medie, dupa 9 cicluri
Unul din 10 cupluri va avea nevoie de mai mult de un an pentru a concepe un copil.

Cand ar trebui sa mergem la doctor?
Date fiind enumerarile de mai sus, majoritatea medicilor generalisti iti va spune ca nu trebuie sa te ingrijorezi pana ce nu a trecut un an de activitate sexuala fara contraceptie. Numai dupa aceea apare ipoteza ca exista un motiv pentru care nu poti ramane insarcinata si ca acesta trebuie verificat. Daca unul din urmatoarele motive sunt aplicabile tie si partenerului tau, ar trebui sa sugerezi medicului ca e nevoie de verificari ale spermei si ovulatiei dupa ce ai incercat sa concepi timp de sase luni:

Ai peste 30 de ani si simti ca “timpul se scurge”
Suspectezi ca ai avea probleme cu ovulatia (probabil datorita ciclurilor foarte lungi si neregulate)
Daca unul dintre voi a avut o boala cu transmitere sexuala
Daca ai avut o operatie abdominala sau la nivelul pelvisului

Inregistrarea temperaturii corpului
Daca eviti consultarea medicului, ar fi recomandabil sa incepi sa tii un tabel in care sa-ti inregistrezi temperatura , pentru ca acesta este unul din lucrurile pe care medicul tau iti va recomanda sa-l faci cand il vei vizita. Trusele de determinare o ovulatiei, de obicei contin astfel de tabele ce trebuie completate.
Aceste tabele joaca un rol important in avertizarea cuplurilor ca ar putea exista o problema (de exemplu, tabele care nu arata nici o crestere a temperaturii indica faptul ca nu exista ovulatie). De asemenea, daca te decizi sa urmezi un tratament, o asemenea evidenta ii poate arata medicului tau ca actul sexual are loc la momentul potrivit, dar conceptia nu.

Source link

Conceptia

Pe vremea cand murdaria nu se lua cu masina de spalat rufe

Published

on

Pe vremea cand murdaria nu se lua cu masina de spalat rufe

Cred ca unele dintre cele mai frumoase amintiri de cand eram copil le am din perioada sarbatorilor si inceputul scolii. Acestea erau singurele momente din an in care mama imi reinnoia garderoba, imi lua rochite de catifea si pantofiori de lac sau primeam jucarii noi sau casete video cu desene animate. In rest aveam hainute crosetate de bunica sau primite de la cunoscuti. Si astazi, trezindu-ma prin aceste amintiri, am intrebat-o pe mama cum a reusit ea sa creasca un om mare pe vremea cand murdaria nu se lua cu masina de spalat rufe, cand scutecele erau doar din “carpe”, asa cum le numea ea, si trebuia sa le spele si sa le fiarba, cand concediul de maternitate era doar de 6 luni si jucariile le puteai numara pe degetele de la o mana. Pe vremea in care nu existau grupurile de mame care sa te ajute cu informatii utile, cu care sa faci schimb de hainute sau de unde sa afli care e cea mai buna gradinita pentru copil. Vremea in care era bunica in casa, iar pentru informatii exista doar parerea unui pediatru la care il inscriai pe cel mic. Cand nu exista shopping-ul online si magazinele dedicate mamei si copilului, precum momoclock.ro, care sa iti ofere atatea posibilitati pentru usurarea vietii de mamica. Raspunsul ei a fost “ai avut, atunci, tot ce am putut eu sa iti ofer mai bun”. Si acesta devine adevarul absolut al fiecarui parinte. 
Suntem o generatie privilegiata? Eu zic ca da, cu toate ca acum traim departe de familia care sa ne ajute in cresterea copilului. Suntem privilegiati pentru ca putem sta acasa, daca asta ne dorim, mai mult timp cu copilul nostru si ca avem acces la informatii. Suntem mult mai constienti acum de etapele lor de dezvoltare si de jucariile care sa ii ajute in formarea abilitatilor cognitive si motorii. Putem sa iesim la plimbari lungi cu bebelusii nostri pentru ca ne putem echipa cu marsupii, carucioare sau scoici pentru masini. Avem sterilizatoare de biberoane si pompe de san pentru alaptare, care sa ne ajute in inceputul de multe ori greu si confuz. Carti de parenting care sa ne deschida mintile si inimile pentru a creste adulti fericiti sau hainute din materiale blande cu pielea sensibila a bebelusului. Acum nu mai stam aplecati pe pat pentru a-l schimba pe cel mic, ci putem sa ne luam o masa de infasat, iar munca titanica a fiertului de scutece a fost inlocuita de confortul scutecelor de unica folosinta. Si ce e minunat e ca putem alege si scutete textile, daca asta ne dorim. Magia optiunilor! Daca ne dorim sa facem cosleeping, putem alege babynest-uri sau daca nu, patuturi din lemn, mobile sau transformabile.
Pot sa inteleg acum de ce isi pune mama mainile-n cap cand il vede pe fii-miu murdar din cap pana in picioare si pot sa inteleg atunci cand spune “pe vremea mea”. Suntem o generatie mult mai relaxata din multe puncte de vedere, insa cu o nevoie mai mare, poate, de a avea acel “sat”, acea comunitate in care sa ne crestem copiii.
Iata unul dintre motivele pentru care imi place atat de mult ce reprezinta Mom O’clock. Pe langa faptul ca este un marketplace pentru mama si copilul, cu produse si servicii alese cu grija si atentie la detalii, este o viziune asupra vietii de parinte la care doua mame lucreaza continuu pentru a imbunatati experienta altor mame atat prin marketplace, cat si prin grupul de facebook creat, Mom O’clock Group sau blogul dedicat povestilor din maternitate. 
Generatiile se schimba si cu aceasta schimbare vin si multe imbunatatiri si facilitati care ne dau o mana de ajutor in cresterea copilului. Un lucru nu se schimba, insa. Acela ca indiferent de perioada in care traim, intotdeauna vom incerca sa le oferim ingerasilor nostri tot ce e mai bun. Si daca esti in cautarea unor produse alese cu grija cu care mamele isi cresc copiii, atunci te invit sa descoperi universul momoclock.ro. Un Marketplace cu tot ce ai nevoie intr-un singur loc, ca tu sa ai timp pentru ce conteaza cu adevarat.

Source link

Continue Reading

Conceptia

Pepco – Back to school

Published

on

Pepco – Back to school

Pregătirea pentru deschiderea noului an școlar a devenit cu siguranță o tradiție în fiecare familie. Copiii, entuziasmați, abia așteaptă să-și completeze seturile de creioane colorate pe care să le păstreze în penarul acela nou, cu eroul preferat.
PEPCO este alături de cei mici și în acest început de an școlar, venind în întâmpinarea copiilor cu o gamă diversificată de produse, și în același timp, susține bugetul familiei, prin prețurile accessibile cu care îi așteaptă pe părinți în magazine.
Caiete cu coperte colorate, cutii de depozitare care să păstreze toate proiectele și ideile interesante, rechizite și accesorii care să transpună inspirația în practică, dar și încălțăminte confortabilă de interior sau de exterior, care să îi poarte pe copii prin proiectele realizate în aer liber, precum  și îmbrăcăminte și pijamale din bumbac pentru toate gusturile și vârstele, toate pot fi găsite într-un singur loc, în magazinele PEPCO.
Nu uitați de platforma #inspirațiePEPCO, locul unde vă puteți înscrie cu aranjamente, decoruri sau ținute, realizate cu produsele PEPCO, iar cea mai tare fotografie este premiată săptămânal cu un voucher de cumpărături!
Urmăriți și consultați online oferta PEPCO – Back To School valabilă în perioada 13.08-26.08.2020 și nu ratați următoarea broșură, cu continuarea ofertei PEPCO – Back To School, care va fi disponibilă începând cu 27.08.2020. 

Source link

Continue Reading

Conceptia

Tusea la copii: simptome si tratament

Published

on

Tusea la copii: simptome si tratament

Tusea este un reflex de aparare normal si natural al organismului prin care se elimina substantele iritante din caile respiratorii, se curata gatul, bronhiile si plamanii de substantele nedorite si faciliteaza respiratia.

Tipuri diferite de tuse
Cele mai comune cauze care declaseaza tusea la copii
Cand mergem la medic?
Tratamentul tusei la copii
PLANTUSIN PENTRU COPII

Tipuri diferite de tuse
Sunt situatii in care tusea la copii necesita ajutorul medicului, de aceea, este foarte important sa putem deosebi tipuri diferite de tuse pentru a putea decide cand putem trata tusea acasa si cand este necesara interventia medicului.
Seaca sau uscata la inceput, apoi productiva, cu expectoratie, tusea este neplacuta atat pentru copilul care se confrunta cu acest simptom, cat si pentru cei din jur. Iar netratata corespunzator poate duce la aparitia complicatiilor.
In cazul infectiilor de cai respiratorii tusea contribuie la vindecare prin faptul ca elimina mucusul din caile respiratorii. Ea trece prin niste etape firesti, de obicei in prima faza tusea este uscata, apoi evolueaza spre tuse productiva, dar cele doua forme pot aparea si independent (doar uscata sau doar productiva), ori, in unele cazuri, poate fi tuse mixta. Exista multiple situatii in care lucrurile se complica, iar atunci trebuie sa ne prezentam la medic.
Tusea seaca/uscata
Tusea seaca, iritativa este intalnita cel mai frecvent la inceputul unei infectii respiratorii virale, cauzata de inflamatia mucoasei cailor respiratorii; de asemenea apare si la expunerea prelungita la praf, aer conditionat sau alergeni. Este obositoare si trebuie sa fie calmata.

Tusea productiva/cu expectoratie
Tusea cu expectoratie apare ca efect al drenajului mucoasei nazale in gat, fapt ce stimuleaza centrul tusei, creand reflexul de tuse. Pe masura ce creste secretia de mucus la nivelul arborelui bronsic, tusea poate deveni tot mai productiva. In acest caz, simtim ca avem nevoie de un ajutor care sa fluidifice mucusul si sa ne ajute sa expectoram.
Tusea productiva apare si cand vorbim de o suprainfectare bacteriana a cailor respiratorii, sau de o acutizare a unor afectiuni cronice respiratorii.
Cele mai comune tipuri de tuse:
• Tusea “latratoare”
• Tusea convulsiva sau tusea “magaresca”
• Tusea suieratoare sau weezing
• Stridorul
• Tusea brusca
• Tusea nocturna
• Tusea diurna
• Tusea insotita de raceala
• Tusea asociata cu febra
• Tusea cu varsaturi
• Tusea persistenta
• Tusea la sugari

Cele mai comune cauze care declaseaza tusea la copii
In general, tusea este un semn ca organismul incearca sa scape de un factor iritant, fie ca vorbim despre mucus sau chiar de un corp strain.
Raceala si gripa se numara printre cele mai comune probleme de sanatate care pot declansa tusea. Aceasta poate sa apara fie la debutul unei raceli, fie la final, persistand uneori mai mult timp decat alte simptome – tusea reziduala.
In sezonul rece, probabilitatea cea mai mare este ca tusea sa fie cauzata de o infectie respiratorie virala sau bacteriana. Ştii ca e „la pachet” cu raceala daca vine insotita de alte simptome, precum febra, rinoree sau nas infundat, dureri de gat, dureri musculare, oboseala si stare generala de rau. Se poate apela la un remediu pe baza de plante medicinale, care actioneaza atat asupra simptomelor, cat şi a cauzei.
Cele mai frecvente cauze ale tusei la copii sunt:
• Infectia: gripa, raceala sau viroza
• Refuxul: la copii boala de reflux poate include simptome precum tusea, varsaturile si arsuri la stomac.
• Astmul: tusea suieratoare (weezing-ul) care se inrautateste pe timpul noptii este unul din simptomele astmului la copii.
• Alergiile si sinuzita: aceste afectiuni pot cauza o tuse persistenta precum si secretii nazale apoase, lacrimare, durere in gat si iritatii la nivelul pielii.
• Tusea magareasca: este definita prin accese de tuse incontrolabile, care fac dificila respiratia, iar la finalul accesului de tuse, la inspitatie apare un zgomot asemanator sunetelor scoase de magari.

Cand mergem la medic?
In general, tusea nu reprezinta o urgenta medicala, insa sunt situatii in care este necesar sa apelezi la medic. Vizita la medic se impune atunci cand:
• Apare dificultatea la respiratie
• Apare cianoza (invinetirea) buzelor, limbii sau fetei
• Apare febra, in special in cazul nou-nascutilor
• Apare tusea magareasca
• Apare expectoratia cu sange
• Apare tusea “latratoare”
• Apare weezing-ul
• Se instaleaza apatia

Tratamentul tusei la copii
In cazul in care nu se impune vizita la medic, exista o serie de masuri si remedii pe care le putem folosi acasa pentru ameliorarea tusei la copii.
Principalele remedii pe care le avem la indeman si le putem folosi sunt:
• Hidratarea corespunzatoare
• Evitarea aerului uscat
• Inhalatiile cu aburi
• Somnul pe o perna mai inalta
• Remedii naturale pe baza de plante.
Cu cat actionam mai repede, inca din momentul aparitiei, cu atat grabim procesul de vindecare. Cele mai bune „arme” impotriva tusei se gasesc in natura. Exista plante medicinale cu proprietati calmante, emoliente, antiseptice, antiinflamatoare si expectorante pe care le puteti consuma sub forma de ceai, sirop sau comprimate din gama Plantusin.
Tusea nu trebuie combatuta brusc. Prima masura absolut necesara este hidratarea. Pentru aceasta efectul cel mai rapid poate fi obtinut imbinand aportul de lichide cu actiunile antitusive ale plantelor medicinale. Astfel, sunt plante medicinale cu proprietati expectorante care favorizeaza fuidizarea si eliminarea secretiilor bronsice precum scaiul vanat, iedera, podbalul, ridichea neagra, hreanul; plante emoliente, care calmeaza mucoasele iritate ale cailor respiratorii precum paltagina, teiul, lichenul de piatra, gridelia; plante cu proprietati antispastice la nivel bronsic cum este roua cerului, iedera, cimbrisorul – care linistesc tusea spastica.

PLANTUSIN PENTRU COPII
Plantusin pentru Copii este un sirop din plante medicinale cu actiune blanda si sigura in toate tipurile de tuse, ce poate fi administrat copiiilor inca din primele luni de viata.
Produsul nou, special dezvoltat pentru copii cu varsta de peste 3 luni, contine doar ingrediente active 100% naturale extrase din 11 plante medicinale: muguri de pin (Pini turiones), frunze de patlagina, (Plantaginis folium), cimbrişor (Serpylli herba), flori de tei (Tiliae flos), flori de salcam (Robiniae pseudoacaciae flos), radacina de nalba mare (Althaeae radix), trei frati patati (Violae tricoloris herba), scai vanat (Eryngii plani herba), roua cerului (Droserae herba), Grindelia (Grindeliae herba), scaiul vantului (Eryngii campestri herba), folosite in mod traditional pentru combaterea tusei.
Plantele din compozitie fluidifica secretiile bronsice, dilueaza mucusul şi ii reduc vascozitatea facandu-l mai uşor de eliminat; calmeaza iritatia mucoaselor respiratorii prin continutul de mucilagii (polizaharide) care formeaza o pelicula protectoare pe mucoasele tractului respirator, conducand la diminuarea reflexului de tuse, la reducerea iritatiei si a durerii faringiene; elimina spasmul bronsic.
Astfel siropul Plantusin pentru Copii linisteste tusea fara a o suprima, fara a deprima centrul respirator.
Mugurii de pin, alaturi de scaiul vantului si cimbrisor fluidifica secretiile bronsice, favorizand expectoratia in tusea productiva.
Florile de salcam, alaturi de grindelia, florile de tei, patlagina si nalba mare calmeaza iritatiile de la nivelul mucoaselor si le protejeaza in tusea seaca, iritativa.
Roua cerului, grindelia si teiul au actiune spasmolitica pe caile respiratorii, ajutand in tusea spastica.
Trei frati patati adauga componenta antialergica.
Scaiul vanat din compozitie reprezinta un remediu popular romanesc cu efect expectorant datorita saponinelor care cresc secretiile bronşice, fluidizeaza consistenta mucusului şi stimuleaza expulzarea sa din plamani, fiind recomandat in tusea productiva.
Astfel, siropul Plantusin pentru Copii are in compozitie extracte concentrate din plante, in proportii atent studiate pentru a obtine relatiile de sinergism care asigura eficienta pentru orice tip de tuse. Iar tehnologia proprie de prelucrare a plantelor medicinale asigura o extractie maxima a principiilor active de interes.
Siropul este indulcit natural, doar cu fructoza, si nu contine adaosuri de arome sau coloranti sintetici. Gustul bun este dat de plantele din compozitie si poate fi folosit pentru copii foarte mici, de la varsta de 3 luni, in sarcina si alaptare.
Un flacon de sirop Plantusin pentru Copii asigura cantitatea necesara pentru remiterea tusei.
Gama Plantusin
Plantusin este una dintre cele mai vechi retete romanesti consacrata in tuse, cu eficienta dovedita in peste 25 de ani de utilizare pentru orice tip de tuse.
Plantusin reprezinta gama complexa de fitopreparate, rezultatul muncii echipei de medici, farmacisti si biologi pe parcursul celor peste 25 de ani. Sunt folosite doar plante medicinale de calitate superioara, iar tehnologiile sunt certificate la standarde internationale, ISO 22000.
Surse: webmd.com; kidshealth.org, babycenter.com

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare