Connect with us

Sarcina

Naștere cu moașe. ”După 12 ore de la naștere, dormeam acasă, în patul meu”

Published

on

Medicul a fost prezent doar la finalul nașterii, pentru a coase tăietura.
Cititoarea noastră Andreea Pănescu ne-a scris povestea de naștere cu moașe în Italia, o experiență pe care o consideră fericită. A fost asistată de două moașe, iar medicul a venit doar pentru a o coase. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.
”Am născut în UK, acesta fiind primul meu copil! Deși eram îngrozită de momentul nașterii încât nici nu am vrut să mă gândesc la el, nu mi s-a părut greu deloc! Încep prin a spune că eram în săptămâna 41+3 zile și nu mai puteam aștepta, muream de curiozitate să văd ce îngeraș voi avea și mă întrebam cât va mai întarzia!?
Era duminică dimineața, pe la 9.30, când mi s-a rupt apa, deși nu mi-am dat seama din prima. Am sunat la spital, mi-au zis să merg, deși nu aveam contracții, să mă verifice. M-au conectat la un aparat cam o oră, să monitorizeze bebele. Totul ok, dar nici o contracție! M-au trimis acasă și mi-au zis să aștept să înceapă contracțiile natural, dacă nu, va trebui să mi le inducă a doua zi, luni, la ora 8, când ar trebui să revin dacă nu se întamplă nimic până atunci.
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Travaliu acasă, până ajung contracțiile la 3 minute
Totul ok, merg acasa. Seara pe la 5, am simțit o durere prin abdomen, nu știam ce e. Când a început să se repete, m-am gândit că asta trebuie să fie contracție! Am sunat speriată, să văd dacă să merg. Mi-au spus că încă nu, că nu sunt destul de dese, și până nu sunt aproape la fiecare 3 minute, să stau acasa. Zis și făcut!
Seara au început să fie din ce în ce mai dese, din 10 în 10 minute, apoi din 5 în 5, apoi nu am mai putut și am sunat să le zic că vin! În 20 de minute am ajuns. Doar 2 cm dilatație și eu nici nu puteam să mă așez, mă luase cu frisoane. Asta era pe la 2 noaptea.
Dacă voiam, puteam naște în apă
Mă plimbam pe holurile spitalului singură, era așa liniște, soțul ațipise după atâtea ore lângă mine. Pe la 4, am chemat asistenta, nu mai puteam, simțeam că trebuie să împing! M-a consultat și aveam dilatație de 8 cm! Mi-a zis că mergem în sala de nașteri și m-au luat cu patul sus, la alt etaj.
Sus am mers în camera numită ‘Bluebell’, unde mi s-a oferit varianta să nasc în apă dacă vreau. Am ales să stau la marginea patului, apoi, incet m- am așezat pe pat și am început să împing, asta pe la 5.
Naștere cu moașe: medicul a venit doar să mă coasă
Mi s-a oferit gaz, să aline durerea, dar simțeam că mă adoarme și n-am luat mult, voiam să fiu cât mai prezentă. Cu soțul de mână, după 2 ore, am născut o frumusețe de bebe. Am născut cu două moașe, apoi a venit medicul să mă coasă, am avut 3 cusături. Cat m-a cusut, bebe era pe pieptul meu, l-am admirat ca fiind cel mai frumos din lume, apoi s-a atașat la sânul meu să pape.
După vreo 20 de minute, l-au luat pe bebe să-l îmbrace și să-l cântărească. Am mers pe picioarele mele la baie și am făcut un duș, apoi ne-am mutat într-un salon, la alt etaj. Am întrebat când putem pleca acasă. Ni s-a spus că trebuie să fim supravegheați 12 ore, deoarece mi s-a rupt apa devreme. Am plecat acasă pe la 10 noaptea, voiam să dormim acasă la noi. A fost o experiență ok, mulțumim lui Dumnezeu!”
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu moașe, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare