Connect with us

Sarcina

Naștere cu moașe. ”După 12 ore de la naștere, dormeam acasă, în patul meu”

Published

on

Medicul a fost prezent doar la finalul nașterii, pentru a coase tăietura.
Cititoarea noastră Andreea Pănescu ne-a scris povestea de naștere cu moașe în Italia, o experiență pe care o consideră fericită. A fost asistată de două moașe, iar medicul a venit doar pentru a o coase. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.
”Am născut în UK, acesta fiind primul meu copil! Deși eram îngrozită de momentul nașterii încât nici nu am vrut să mă gândesc la el, nu mi s-a părut greu deloc! Încep prin a spune că eram în săptămâna 41+3 zile și nu mai puteam aștepta, muream de curiozitate să văd ce îngeraș voi avea și mă întrebam cât va mai întarzia!?
Era duminică dimineața, pe la 9.30, când mi s-a rupt apa, deși nu mi-am dat seama din prima. Am sunat la spital, mi-au zis să merg, deși nu aveam contracții, să mă verifice. M-au conectat la un aparat cam o oră, să monitorizeze bebele. Totul ok, dar nici o contracție! M-au trimis acasă și mi-au zis să aștept să înceapă contracțiile natural, dacă nu, va trebui să mi le inducă a doua zi, luni, la ora 8, când ar trebui să revin dacă nu se întamplă nimic până atunci.
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Travaliu acasă, până ajung contracțiile la 3 minute
Totul ok, merg acasa. Seara pe la 5, am simțit o durere prin abdomen, nu știam ce e. Când a început să se repete, m-am gândit că asta trebuie să fie contracție! Am sunat speriată, să văd dacă să merg. Mi-au spus că încă nu, că nu sunt destul de dese, și până nu sunt aproape la fiecare 3 minute, să stau acasa. Zis și făcut!
Seara au început să fie din ce în ce mai dese, din 10 în 10 minute, apoi din 5 în 5, apoi nu am mai putut și am sunat să le zic că vin! În 20 de minute am ajuns. Doar 2 cm dilatație și eu nici nu puteam să mă așez, mă luase cu frisoane. Asta era pe la 2 noaptea.
Dacă voiam, puteam naște în apă
Mă plimbam pe holurile spitalului singură, era așa liniște, soțul ațipise după atâtea ore lângă mine. Pe la 4, am chemat asistenta, nu mai puteam, simțeam că trebuie să împing! M-a consultat și aveam dilatație de 8 cm! Mi-a zis că mergem în sala de nașteri și m-au luat cu patul sus, la alt etaj.
Sus am mers în camera numită ‘Bluebell’, unde mi s-a oferit varianta să nasc în apă dacă vreau. Am ales să stau la marginea patului, apoi, incet m- am așezat pe pat și am început să împing, asta pe la 5.
Naștere cu moașe: medicul a venit doar să mă coasă
Mi s-a oferit gaz, să aline durerea, dar simțeam că mă adoarme și n-am luat mult, voiam să fiu cât mai prezentă. Cu soțul de mână, după 2 ore, am născut o frumusețe de bebe. Am născut cu două moașe, apoi a venit medicul să mă coasă, am avut 3 cusături. Cat m-a cusut, bebe era pe pieptul meu, l-am admirat ca fiind cel mai frumos din lume, apoi s-a atașat la sânul meu să pape.
După vreo 20 de minute, l-au luat pe bebe să-l îmbrace și să-l cântărească. Am mers pe picioarele mele la baie și am făcut un duș, apoi ne-am mutat într-un salon, la alt etaj. Am întrebat când putem pleca acasă. Ni s-a spus că trebuie să fim supravegheați 12 ore, deoarece mi s-a rupt apa devreme. Am plecat acasă pe la 10 noaptea, voiam să dormim acasă la noi. A fost o experiență ok, mulțumim lui Dumnezeu!”
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu moașe, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com