Connect with us

Sarcina

Naștere în mașină în Italia. ”Țipam la cumnată să oprească imediat că i-a ieșit capul afară și nasc!”

Published

on

Unii copii își aleg moduri inedite de a veni pe lume, iar Irina Rebeca este un exemplu parcă desprins dintr-un film. Părinții ei locuiesc în micuțul orășel Adrano, din Provincia Catania, în sudul Italiei. Aflată în apropierea muntelui Etna, înconjurat de livezi de măslini și portocali, pitoreasca localitate este casă pentru aproape 36.000 de oameni.
Liniștea strădulor înguste din Adrano a fost spartă în februarie 2019 de girofarurile unei mașini de salvare care se grăbea să răspundă unui apel neobișnuit. O femeie, aflată într-o mașină, năștea.
Carmen, femeia din România, care locuiește de câțiva ani în Italia, se urcase în mașină împreună cu soțul ei și cu o cumnată pentru a merge la maternitate. Sarcina ei ajunsese la 37 de săptămâni și simțea ceva dureri. ”De dimineață m-am trezit ca de obicei la 7 ca să o pregătesc pe fetița noastră cea mare de 4 ani pentru grădiniță, să îi calc hăinuțele. Au început niște dureri ușoare și m-am întins în pat pentru scurt timp. Între timp m-am decis să nu mai duc copila la grădiniță. A venit și soacra mea care îmi tot spunea să mă duc la spital, dar eu nu voiam. La prima sarcină am avut astfel de dureri timp de o săptămână și travaliul a durat 16 ore și nu mai voiam mă duc acolo și să mă trimită acasă”, a povestit Carmen pentru totuldespremame.ro.
Naștere în mașină. Cât a coborât pe scări i s-a rupt apa
Durerile ușoare au devenit din ce în ce mai dese, iar soacra femeii a început să noteze într-un caiet intervalul de timp la care acestea apăreau. A hotărât să meargă la spitalul din localitatea vecină pentru că cel din Adrano a fost închiă acum mai bine de trei decenii. Când a coborât scările i s-a rupt apa, iar cumnata ei a vrut să îi aducă alți pantaloni, dar nu s-a mai putut pentru că durerile erau din ce în ce mai puternice.
S-au urcat în mașină și după 5 metri au oprit pentru că bebelușul deja scosese capul în lume. ”N-am vrut s-o sperii, ca să nu facă vreo grozăvie. Cumnata nu a vrut să oprească și am țipat până la urmă la ea că are capul afară. Cât a coborât ea din mașină și a oprit o altă mașină să cheme ambulanța eu am născut”, își amintește femeia nașterea din februarie 2019.
Mădălina, cumnata lui Carmen, a tras mașina pe dreapta și a început să strige la oamenii de pe stradă să sune la urgențe pentru că are o femeie care urmează să nască. La început trecătorii au crezut că glumește, însă din vocea ei au înțeles că este ceva foarte serios. Bebelușul nu a mai avut răbdare și a decis că este momentul să vină.
Naștere în Italia. Aplaudată de tot personalul spitalului
Totul s-a petrecut atât de repede că până să ajungă ambulanța bebelușul deja se născuse.  Medicul și asistenta au tăiat cordonul ombilicat și i-au acordat celei mici și tinerei mame toate îngrijirile necesare. Apoi, le-au dus pe amândouă la maternitatea din orașul Biancavilla. Când au ajuns toți medicii și asistentele erau pe culoare și aplaudau atât tânăra mamă, cât și bebelușa grăbită. O naștere în mașină nu este ceva ce vezi în fiecare zi.
Nașterea Irinei Rebeca este una ce pare desprinsă dintr-un film
Micuța Irina Rebeca este primul copil născut în ultimii 30 de ani în orășelul Adrano. Pentru că maternitatea de aici este închisă toți bebelușii vin pe lume în orașul vecin, Biancavilla. Dar pentru că nu a mai avut răbdare să ajungă la spital și s-a născut în mașină va fi înregistrată chiar în localitatea ei de domiciliu, Adrano. Bucuria a fost cu atât mai mare pentru autoritățile locale, iar oamenii și-au exprimat bucuria pe pagina de Facebook a unei publicații din zonă care a anunțat cu fast nașterea micuței.

Dacă acest articol despre această naștere în mașină a micuței Irina Rebeca ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com