Connect with us

Sarcina

Naștere în pandemie la Iași. ”Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu medicul meu, am născut cu două rezidente”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere în pandemie la Iași

Cititoarea noastră Alexandra A. ne-a trimis o poveste de naștere în pandemie la Iași. Conform noilor reguli, gravidele nasc cu medicul de gardă, iar acest lucru s-a dovedit pozitiv pentru cititoarea noastră. Cu excepția unei moașe ironice la vederea tatuajelor ei, restul personalului s-a purtat exemplar. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de mămica de la Iași:  

”Am devenit mamică pe 31 mai 2020 și am născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Am avut parte de un travaliu lung de 24 de ore, foarte greu, dar am născut foarte ușor datorită doamnelor doctor. Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu doctorul care mi-a urmărit sarcina (domnul doctor Mihalcea, un om de milioane), dar am născut cu două rezidente pâinea lui Dumnezeu!

Sâmbătă, pe 30, la orele 16, a început travaliul, iar până duminică dimineața eu abia aveam dilatație 2. Până la orele 15, am avut dilatație 5, iar după ce mi-au pus perfuzie am început să mă dilat “accelerat”, ia durerile deveniseră insuportabile.

La ora 18, aveam dilatatie 9, iar atunci au venit două doctorițe, asistente, moașa…toată lumea era în sala de nașteri, pregătită să vină fetița mea.

Am fost tratată cu răbdare, fiind la prima naștere mi s-a explicat exact ce trebuie să fac și să simt! Singurul aspect care m-a dezamăgit a fost moașa. Până la orele 19, am avut o moașă atât de bună și de răbdătoare, dar s-a schimbat tura și a venit o doamnă care a început să țipe la mine că voi naște un copil bolnav pentru că nu știu să împing corect. M-a întrebat și de ce mă plâng, că și atunci când mi-am făcut tatuajele m-a durut (am doua tatuaje mici).

La neonantologie, am găsit doar doctorițe drăguțe. Le spun fetelor care vor să nască la această maternitate că totul a fost foarte bine, a fost curat, iar eu am avut parte de niște doctori super.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la maternitatea din Iași. ”Doamna doctor, asistentele și moașa au fost de nota 10”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere naturală la Iași

Un bebeluș perfect, după o naștere perfectă!
Cititoarea noastră Denisa Apostol ne-a trimis o poveste frumoasă de naștere naturală la maternitatea din Iași. A fost o naștere rapidă și ușoară, în compania unui personal medical de nota 10, așa cum visează fiecare gravidă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”A trecut 1 an și o lună de la nașterea piticului și acum…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Cezariană în Olanda. ”După naștere, moașa vine acasă, îți face cumpărături, menaj ușor și stă cu copiii pentru a te putea odihni”

Gabriela Petrescu

Published

on

cezariană în Olanda

Nu mică i-a fost mămicii surpriza când, în travaliu, a primit pentru durere…un paracetamol. Culmea, a funcționat.
Cititoarea noastră Adina Neagu ne-a scris o poveste de naștere prin cezariană în Olanda, la Rotterdam. Acolo a venit pe lume cel de-al doilea copil al familiei, după o naștere pe care o numește traumatică, la un spital privat din Bacău. Redăm povestea de naștere la Rotterdam, așa cum a fost…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Martha Denisa

Published

on

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Sunt 6 lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac in sarcina si pe care le cam regret ca nu le-am facut. Eh, poate la sarcina urmatoare. Sau poate ca aceste informatii le pot ajuta pe alte gravidute? Iata care este lista mea:
Mi-ar fi placut sa…

Sa fac o sedinta foto profesionala cu burtica de gravida

Pe de o parte, mi se pareau neinteresante pozele de si le faceau unele gravidute cu burticile lor, pe de alta parte mi se parea ciudat sa imi doresc sa fac poze cand ma vedeam in oglinda ca arat…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com