Connect with us

Sarcina

Naștere în pandemie la Iași. ”Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu medicul meu, am născut cu două rezidente”

Published

on

naștere în pandemie la Iași

Cititoarea noastră Alexandra A. ne-a trimis o poveste de naștere în pandemie la Iași. Conform noilor reguli, gravidele nasc cu medicul de gardă, iar acest lucru s-a dovedit pozitiv pentru cititoarea noastră. Cu excepția unei moașe ironice la vederea tatuajelor ei, restul personalului s-a purtat exemplar. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de mămica de la Iași:  

”Am devenit mamică pe 31 mai 2020 și am născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Am avut parte de un travaliu lung de 24 de ore, foarte greu, dar am născut foarte ușor datorită doamnelor doctor. Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu doctorul care mi-a urmărit sarcina (domnul doctor Mihalcea, un om de milioane), dar am născut cu două rezidente pâinea lui Dumnezeu!

Sâmbătă, pe 30, la orele 16, a început travaliul, iar până duminică dimineața eu abia aveam dilatație 2. Până la orele 15, am avut dilatație 5, iar după ce mi-au pus perfuzie am început să mă dilat “accelerat”, ia durerile deveniseră insuportabile.

La ora 18, aveam dilatatie 9, iar atunci au venit două doctorițe, asistente, moașa…toată lumea era în sala de nașteri, pregătită să vină fetița mea.

Am fost tratată cu răbdare, fiind la prima naștere mi s-a explicat exact ce trebuie să fac și să simt! Singurul aspect care m-a dezamăgit a fost moașa. Până la orele 19, am avut o moașă atât de bună și de răbdătoare, dar s-a schimbat tura și a venit o doamnă care a început să țipe la mine că voi naște un copil bolnav pentru că nu știu să împing corect. M-a întrebat și de ce mă plâng, că și atunci când mi-am făcut tatuajele m-a durut (am doua tatuaje mici).

La neonantologie, am găsit doar doctorițe drăguțe. Le spun fetelor care vor să nască la această maternitate că totul a fost foarte bine, a fost curat, iar eu am avut parte de niște doctori super.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare