Connect with us

Sarcina

Naștere naturală la Galați. ”Am creat viață, dar era cât pe ce să o pierd pe a mea”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere naturală la galați

Nu nașterea în sine a fost traumatizantă, ci ceea ce s-a întâmplat după.
Cititoarea noastră Livia Pascal ne-a scris o poveste de naștere naturală la Galați, unde a venit pe lume fiica ei, în 2014. Medicul îi spusese toată sarcina că va naște prin cezariană, însă, la declanșarea travaliului, șefa de secție a refuzat acest lucru, așa că Livia a născut natural și a suferit câteva complicații care au marcat-o puternic. Redăm povestea de naștere, exact așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.    
”Am rămas însărcinată când nu mai sperăm… Pe la 35 de ani făcusem tratamente, dar degeaba. Acum, minunea se întâmplase pur și simplu. Dată fiind vârsta, medicul care mi-a supravegheat sarcina mi-a zis că în mod clar se recomandă cezariană. M-am dus la maternitatea din oraș în ziua în care eram programată la cezariană. Dar acolo, surpriză: șefa de secție e adepta nașterilor naturale. Nu a aprobat cezariana, și asta fără să mă consulte!
Am țipat cel mai tare din viața mea
Am rămas internată, sperând ca a două zi să o conving că asta era singura mea șansă de a avea un copil. Dar seara au început contracțiile. Pentru că mi se spusese cu certitudine că voi face cezariană, nu citisem nimic despre nașterea naturală, doar ce văzusem prin filme: aaaa… aaaa… și gata! Mă pregătisem de cezariană, așa că nu mancasem nimic cu o zi înainte și luasem laxative ca să am intestinele goale.
Travaliul a durat toată noaptea. Dimineață, la ora 7, mi s-a spus că am dilatația 7 spre 8 și m-au urcat pe masă. Medicul mi-a rupt membranele. La ora 8, vine moașa la mine și, fără să-mi mai verifice dilatația, spune: “gata, mergem să naști”.
Durerile erau atât de intense, încât tot ce-mi doream era să înceteze. Nu mai aveam putere de decizie, nu m-am împotrivit în niciun fel când mi-au băgat oxitocina. În câteva minute au început contracțiile de expulzie. Am țipat cel mai tare din viața mea, cred că au vibrat geamurile.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.
În jumătate de oră am născut o bebelușă rozalie și grăsuță de 3,600 kg și 52 de cm. M-am uitat la ceas (era un ceas cu limbi), dar… nu mai știam să citesc ceasul! Gândiți-va: nemâncata, nedormită, efort uriaș! Din cauză că nu eliminam placenta, mi-au făcut chiuretaj. Uite-așa sălta burta mea, parcă mestecau într-un ceaun. Dar probabil că așa se face.
Naștere naturală la Galați. Am leșinat în pat
Coaserea epiziotomiei a fost ceva cumplit, a durut mai mult decât nașterea. De fapt, dacă ar fi să fac o comparație, cred că durerile nașterii sunt de aceeași intensitate ca cele din colica renală, numai că în travaliu mai ai timp să respiri între contracții.
În timp ce mă coseau, am auzit că au spus că mi s-a rupt colul uterin (așadar, dilatația nu ajunsese la 10, cum am aflat ulterior că trebuia să se întâmple). Una dintre doamnele de acolo a cerut un scaun cu roțile, spunând că, la cât sânge am pierdut, nu vrea să leșin pe hol. Nu am leșinat pe hol, dar am leșinat în pat.
Când am redevenit conștientă, nu știu cât a durat, dar era plin de halate în jurul patului, aveam o perfuzie în braț și cineva mă pălmuia ușor întrebându-mă cum mă numesc. Aveam hemoglobina 6, eram galbenă ca pereții și mă țineam de ei că să mă târăsc până la toaletă, mă simțeam dărâmată și nu puteam nici măcar să mă pieptăn sau să mă spăl!
Sunt sigură că Dumnezeu este femeie
A fost nevoie de 4 transfuzii de sânge ca să-mi revin cât de cât. Șefa de secție a venit personal de mai multe ori să mă consulte și părea îngândurată.
După o săptămâna în spital, dormind că vai de lume cu lumina aprinsă, într-un salon cu încă cinci mămici și bebelușii lor care plângeau, și a mea plângea, am zis mersi că am plecat acasă. Regret că nu am luat rezervă.
După ce am ajuns acasă, timp de câteva săptămâni am avut coșmaruri cu nașterea!
Au trecut aproape șase ani de atunci, am o fetiță perfectă și nu voi uita niciodată sentimentul de bucurie, senzația de euforie că am reușit să creez viață, pe care le-am avut după ce am născut! Cred că așa s-a simțit și Dumnezeu după ce a creat lumea. Sunt sigură că Dumnezeu este femeie!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la maternitatea din Iași. ”Doamna doctor, asistentele și moașa au fost de nota 10”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere naturală la Iași

Un bebeluș perfect, după o naștere perfectă!
Cititoarea noastră Denisa Apostol ne-a trimis o poveste frumoasă de naștere naturală la maternitatea din Iași. A fost o naștere rapidă și ușoară, în compania unui personal medical de nota 10, așa cum visează fiecare gravidă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”A trecut 1 an și o lună de la nașterea piticului și acum…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Cezariană în Olanda. ”După naștere, moașa vine acasă, îți face cumpărături, menaj ușor și stă cu copiii pentru a te putea odihni”

Gabriela Petrescu

Published

on

cezariană în Olanda

Nu mică i-a fost mămicii surpriza când, în travaliu, a primit pentru durere…un paracetamol. Culmea, a funcționat.
Cititoarea noastră Adina Neagu ne-a scris o poveste de naștere prin cezariană în Olanda, la Rotterdam. Acolo a venit pe lume cel de-al doilea copil al familiei, după o naștere pe care o numește traumatică, la un spital privat din Bacău. Redăm povestea de naștere la Rotterdam, așa cum a fost…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Martha Denisa

Published

on

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Sunt 6 lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac in sarcina si pe care le cam regret ca nu le-am facut. Eh, poate la sarcina urmatoare. Sau poate ca aceste informatii le pot ajuta pe alte gravidute? Iata care este lista mea:
Mi-ar fi placut sa…

Sa fac o sedinta foto profesionala cu burtica de gravida

Pe de o parte, mi se pareau neinteresante pozele de si le faceau unele gravidute cu burticile lor, pe de alta parte mi se parea ciudat sa imi doresc sa fac poze cand ma vedeam in oglinda ca arat…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com