Connect with us

Familia

O femeie nu se teme de moarte până nu are copii

Published

on

O femeie nu se teme de moarte până nu are copii


Confesiunea unei mame legată de motivele pentru care se teme de moarte
O femeie povestește că pe parcursul vieții și-a format o anumită percepție despre moarte, pe care o vedea ca pe un fenomen firesc. Plecând de la ideea că moartea nu înseamnă dispariție totală, ci doar dispariția trupului, urmată de înălțarea spiritului către un alt plan al existenței, către „o aventură spirituală”, a putut trece mai ușor inclusiv peste dispariția celor dragi. Această abordare a fost însă posibilă până când a devenit mama a trei copii. Ea a precizat că încă de la nașterea primului dintre copii s-a simțit în fața unei mari temeri de moarte, care a crescut odată cu venirea pe lume și a celorlalți doi copii. Iată ce a precizat aceasta: „Sunt foarte apropiată de copiii mei și știu că dacă aș muri mâine, aceștia ar fi profund devastați. Vor supraviețui, desigur, dar viața lor nu va mai putea fi la fel”.

Mama își expune motivele pentru care îi este frică de moarte: „Urăsc ideea de a nu fi alături de ei la evenimentele majore din viața lor, de fiecare încercare, în fiecare criză emoțională în care primul instinct este să apeleze la mami”. Alt argument al ei este că își face grijă că, în cazul soțul ei s-ar recăsători, copiii nu ar putea să accepte o nouă mamă. Ea precizează că nu le poate înțelege pe mamele care aleg să-și pună capăt zilelor, abandonându-și practic copiii. Nu uită să spună și cât de mult o impresionează moartea tinerelor mame. Tot ce își dorește mama este să poată rămâne ea mama copiilor săi: „Vreau să-i văd crescând, terminând școala, căsătorindu-se, având proprii lor copii. Aș vrea să le fiu alături ca să le răspund întrebărilor despre relații, despre societate, filozofie-chiar și despre lucruri plictisitoare precum taxele și impozitele”. Mama nu se ferește să spună că teama de moarte o urmărește peste tot, că se gândește de mai mult ori înainte să se implice în anumite activități care, la un moment dat, în anumite condiții, ar putea fi fatale. 
Își încheie confesiunea astfel: „Mă întreb dacă o să mai ajung vreodată în punctul în care nu mă temeam de moarte. Poate când vor crește copiii. Dar chiar acum, în acestă etapă a maternității, îmi este greu să îmi imaginez așa ceva”.
„Teama de moarte m-a făcut să fiu o mamă mai bună”
O altă mamă mărturisește că moartea mamei ei, pe când avea doar 16 ani, a făcut-o să vadă mult mai clar  ideea propriei morți.  În aceste condiții, se străduiește să trăiască fiecare clipă a prezentului alături de copiii săi, să le dedice mult timp, jucându-se cu ei, alintându-i: „Învăț să îmi fac timp zi de zi, chiar și când sunt în criză de timp, pentru a mă juca cu copiii mei. Chiar dacă este doar o partidă de joc de cărți sau câteva mângâieri și îmbrățișări… Nu întineresc ci, dimpotrivă, este posibil să și mor”. Mama explică faptul că tocmai teama de moarte a făcut-o să învețe „să savureze maternitatea”, să profite de fiecare clipă petrecută în preajma copiilor, astfel încât să-și poată construi noi amintiri. Tocmai aceste amintiri, spune ea, îi vor lumina viața și o vor determina să nu mai privească prea temătoare viitorul. Nu uită să aducă în discuție și momentele mai grele din viața de mamă (cum ar fi nopțile nedormite, crizele de furie ale copiilor, problemele de la școală etc.), pe care le consideră prețioase și pentru care este profund recunoscătoare că are șansa să le trăiască. În final, mama care a realizat această confesiune a formulat următorul punct de vedere:„Mă bucur de comorile pe care mi le aduce maturizarea mea ca mamă.  O să le port ca pe niște bijuterii. Sunt în viață și am de gând să celebrez în fiecare zi faptul că sunt mamă”.
Surse: huffpost.com, scarymommy.com
 

Source link

Familia

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020

Published

on

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020


Președintele Klaus Johannis anunțase recent că nu sunt fonduri pentru majorarea pensiilor în anul 2020, dar că este necesar să existe posibilitatea majorării salariului minim brut pe economie. Acesta a transmis următorul mesaj: „Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dosit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”.
Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, a menționat că au fost elaborate trei scenarii posibile pentru ca salariul minim pe economie să poată crește de la 2080 lei, cât este în prezent, la 2230 lei (brut). Această creștere (cu 7, 2%) ar conduce la o suplimentare a veniturilor nete cu 83 de lei pe lună. 

Scenariile care țin de mărirea salariului sunt următoarele:
Scenariul de bază- Salariul minim brut crește cu nivelul ratei inflației de la finele lunii octombrie 2019, respectiv 3, 4%, la care se adaugă indicele de productivitate pentru anul 2018, respectiv 3,7%, ceea ce va duce la o mărire a salariului minim brut cu 7,2% respectiv de la 2.080 de lei la 2230 de lei
Scenariul al II-lea- Coeficientul de corecție ține cont de dinamica creşterii economice astfel încât, atunci când se constată o diferenţă între creşterea economică prognozată pentru anul următor şi creşterea economică estimată pentru finalul anului în care se ia decizia mai mică sau mai mare de 0,5 puncte procentuale, este zero. Pentru ceea ce depășește acest procent de 0 plus minus 0,5 puncte procentuale până la 1,5 puncte procentuale, coeficientul de corecţie este un coeficient negociat cu partenerii sociali, dar nu poate depăşi un punct procentual
Scenariul al III-lea- Se ia în calcul nivelul dezechilibrelor de pe piaţa muncii, iar coeficientul de corecţie este calculat între rata şomajului efectiv şi rata naturală a şomajului, potrivit metodologiei europene. Mecanismul este similar scenariului anterior, aplicându-se o corecție acolo unde există o variație de peste 0,5 puncte procentuale
De creșterea salariului minim vor beneficia mai mult de 1,3 milioane de angajați, dintre care peste 216.000 lucrează în comerțul cu amănuntul, iar 21.464 lucrează în domeniul administrației publice și în apărare.
Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, o decizie fermă în privința creșterii salariului minim pe economie va fi luată săptămâna viitoare, după consultările cu partenerii sociali. Alt anunț al Violetei Alexandru a fost că salariul minim nu se va diminua pe viitor (din 2021), scenariul pesimist fiind să stagneze.
Surse: avocatnet.ro, observator.tv, stirimondene.fanatik.ro

Source link

Continue Reading

Familia

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita

Published

on

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita


Specialistii KID.ro au realizat un top al celor mai importante cheltuieli ce trebuie facute pentru micutii de gradinita, in ideea in care cei mici sa se poata bucura in voie de varsta pe care o au si de invatarea tuturor abilitatilor care sa ii ajute mai tarziu in viata!

Costurile pentru achitarea gradinitei
Parintii trebuie sa stie ca lunar vor avea de platit o anumita suma pentru gradinita, in functie de tipul de institutie pe care o aleg. De exemplu, daca decid sa isi inscrie micutii la gradinite private, in fiecare luna vor fi nevoiti sa scoata din buzunar peste 1000 de lei, bani care acopera ingrijirea copiilor, desfasurarea activitatilor zilnice, inclusiv ore de limba straina, muzica etc si chiar mesele incluse in program. In schimb, la gradinitele de stat, costurile lunare aferente sunt mai mici, pentru ca parintii vor achita doar mesele pe care le primesc micutii – desi, in unele situatii, nu este cazul, copiii mergand inca la gradinita cu pachetel de acasa. In acest caz, parintii vor plati in jur de 300 de lei.
Imbracaminte si incaltaminte
Parintii trebuie sa se asigure ca inainte de inceperea gradinitei, le cumpara copiilor imbracaminte si incaltaminte de calitate, in care micutii sa se simta bine din punct de vedere fizic. Mai mult, una dintre regulile unor gradinite este aceea ca micutilor sa li se aduca haine si incaltaminte de schimb. Accesul in fiecare grupa nu se face niciodata cu pantofii de strada, pe care copiii ii poarta si afara. Aceasta regula a fost instituita tocmai pentru siguranta copiilor, cu scopul de a-i feri de boli transmise de virusi si bacterii.

Cursuri adiacente
Exista gradinite unde copiii invata inca de la varste fragede si o limba straina. Parintii trebuie sa aiba in vedere faptul ca astfel de cursuri se platesc in plus, in functie de preturile solicitate de profesorii care se deplaseaza special la gradinite o data sau de doua ori pe saptamana. Pe termen lung, investitia merita, intrucat in prezent, toti tinerii au sanse mult mai mari de a dezvolta pe toate planurile atunci cand cunosc cel putin o limba straina si astfel se pot descurca oriunde in lume.
Dincolo de cursurile de limbi straine, la gradinite se pot organiza si cursuri de muzica, de olarit, sau de desen. In functie de modul in care se desfasoara acestea, parintii trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar o anumita suma si pentru ele.
Activitati de grup in afara gradinitei
Din cand in cand, educatoarele planuiesc iesiri la teatru sau la muzeu impreuna cu cei mici. Este vorba despre activitati interesante, care scot copiii din zona lor de confort si cu ajutorul carora pot invata cum trebuie sa se comporte pe strada, cum sa fie atenti la trecerile de pieton, dar si cum sa asculte indicatiile pe care educatoarele le ofera. Toate aceste tipuri de iesiri se realizeaza pe cheltuiala parintilor. In general, este vorba despre sume modice, dar care conduc la experiente extrem de importante pentru copii.
Serbarea de Craciun sau de final de an
De cel putin de ori pe an, de Craciun si la finalul anului, in toate gradinitele se organizeaza serbari pentru copii. Este vorba despre momente cheie, in care cei mici pregatesc spectacole pentru parinti. Parintii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru pregatirea costumelor, in functie de tematica spectacolelor, dar si sume aferente cadourilor pe care cei mici le primesc de la Mos Craciun, de exemplu. In general, serbarile sunt momentele pe care toata lumea le tine minte de la gradinita, motiv pentru care parintii trebuie sa aloce sumele necesare pentru o buna desfasurare a acestor evenimente.
Cheltuielile mentionate anterior trebuie sa se numere intotdeauna pe lista prioritatilor parintilor atunci cand au copii la gradinita. Ideal este ca cei mici sa nu simta lipsuri si nici sa nu se simta exclusi din anumite activitati, doar pentru ca parintii lor nu dispun de suficienti bani pentru a acoperi costurile aferente. Intrucat isi doresc tot ce este mai bun pentru puii lor, parintii fac intotdeauna sacrificii si eforturi supraomenesti, din iubire si dorinta de a le oferi copiilor o educatie excelenta!

Source link

Continue Reading

Familia

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când

Published

on

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când


Potrivit proiectului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între
2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Deputații au avut pe ordinea de zi de azi, pentru dezbateri și vot final, mai multe proiecte de lege, printre care și dublarea alocațiilor, reducerea TVA de la 19% la 16% și eliminarea pensiilor speciale. Cele două măsuri adoptate, reducerea TVA și dublarea alocațiilor ar crește deficitul pentru anul viitor la 5%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.”, a declarat Florin Cîțu.
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu susține reducerea TVA. „În acest moment bugetul României nu își permite o reducere pe TVA În anii ce vor veni e posibil să discutăm dacă economia merge bine dar acum de azi pe mâine să reducem TVA nu mi se pare o măsură bună.”, a afirmat preşedintele.
Surse: Hotnews, Digi24

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare