Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere în Anglia. ”După morfină, copilul nu mișca și nu plângea”

Published

on

Cititoarea noastră Neli Nae ne-a scris propria poveste de naștere în Anglia, o experiență marcată de temeri puternice, atât la primul, cât și la al doilea copil. O doză de morfină administrată în travaliu la prima naștere a făcut ca nou născutul să fie inert pentru câteva minute. La cea de-a doua, copilul s-a născut prematur, la 32 de săptămâni, ceea ce i-a dat mamei emoții puternice. Redăm mai jos poveștile de naștere ale cititoarei noastre din Marea Britanie, așa cum au fost scrise de ea:
”Povestea mea începe cam așa: locuiesc în Marea Britanie de 5 ani și am născut 2 copii aici, băiețel si fetiță. Prima sarcină, cea cu băiețelul, a fost o experiență destul de ok să spunem așa, dar sistemul de aici este ca cel de pe timpurile când se năștea acasă. Am născut cu o moașă, ce-i drept nu a plecat de lângă mine până nu am născut. Nu mi-au administrat epidulara, evitau să facă lucrul acesta, nu stiu de ce, dar am acceptat pastile paracetamol pentru dureri. Durerile erau din ce în ce mai mari, au vrut să-mi dea un gaz, dar imi provoca greață, așa că după un timp mi-au injectat în picior morfină.
”Îi simțeam inima cum bate, dar nu mă puteam bucura”
Eram drogată pot să spun, nu mai realizam ce se întâmplă cu mine. După 2 zile de chin, mi-am intalnit băiețelul. A fost un moment unic, dar amândoi eram drogați, pentru că a fost o injecție prea puternică. Deoarece s-a transmis și la el, nu plângea, nu mișca, dar fiind pe pieptul meu mi-am dat seama că trăiește. Îi simțeam inimioara cum bate, dar nu am putut să mă bucur la maxim de moment pentru că eram foarte amețită.
Nașterea micuțului KevinA  doua naștere, cea a fetiței, este o poveste dureroasă și mi-e greu să vorbesc despre ea. Faptul că a supraviețuit a fost un miracol, ea născându-se prematur, la 32 de săptămâni. Povestea a fost așa: am mers la toaletă și am simțit că s-a rupt apa, așa că am plecat de urgență la Maternitate.
Am stat 6 săptămâni în spital
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Acolo mi-au monitorizat sarcina 30 de minute, au făcut analiză din lichidul respectiv și după o oră mi-au spus că pot pleca acasă, că nu este nimic grav. În momentul când mă pregăteam să ies pe ușă, vine o doamnă asistentă cu ultima analiză, ce a întârziat să apară, și rezultatul a fost pozitiv. Membrana fiind ruptă, m-au oprit în spital pentru 3 zile, mi-au administrat antibiotic, iar după aceea au spus că pot să plec acasă.
Au urmat 2 săptămâni de chin, 1 zi la spital, 1 zi acasă, băiețelul meu având și el nevoie de mine. La ecografie se observa că bebe nu mai crește, stagna în evoluție. Trăia, dar nu se dezvolta, nu o mai simțeam, eram stresată și doctorii imi spuneau că poate supravietui și fără lichid, să nu-mi fac griji. Mi-au programat nașterea la 34 de săptămâni, dar fetița mea a decis să se nască mai devreme, la 32 de săptămâni. S-a născut natural și era sănătoasă, a putut respira singură, dar, din păcate, pentru că era foarte mică, am stat 6 săptămâni în spital.
Acum sunt fericită, aproape că am uitat acele clipe”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă aceste poveste de naștere în Anglia, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la 35 de săptămâni. „După ce mi-au pus o perfuzie cu antibiotice, am rămas inconștientă în sala de nașteri”

Published

on

Naștere la 35 de săptămâni. „După ce mi-au pus o perfuzie cu antibiotice, am rămas inconștientă în sala de nașteri”

Cititoarea noastră Andreia, de 21 de ani, ne-a scris povestea ei de naștere la 35 de săptămâni, în Germania. Deși inițial medicii stabiliseră că va naște natural, i s-a făcut cezariană de urgență după ce a rămas inconștientă în sala de nașteri. Redăm povestea de naștere la 35 de săptămâni, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Mă numesc Andreia, am 21 de ani și sunt mămica a doi băieței. Primul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Studiu: anxietatea în sarcină poate duce la naștere prematură

Published

on

Studiu: anxietatea în sarcină poate duce la naștere prematură

Un nou studiu avertizează: anxietatea în timpul sarcinii poate duce la naștere prematură. Cercetarea ar putea să îi ajute pe medici să înțeleagă când și cum să descopere cel mai bine dacă femeia însărcinată se confruntă cu anxietatea, astfel încât aceasta să aibă o naștere la sănătoasă, la termen.
1 din 4 femei însărcinate suferă de anxietate
Potrivit studiilor anterioare, 1 din 4 gravide are niveluri de anxietate mai ridicate spre deosebire de femeile care nu…

Source link

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj. ”Până la epidurală, a fost crunt. Plângeam în hohote”

Published

on

Naștere cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj. ”Până la epidurală, a fost crunt. Plângeam în hohote”

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris cum a decurs nașterea ei cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj Napoca. Pentru că durerile din timpul travaliului au fost foarte mari și epuizante, anestezia a ajutat-o să își refacă puterile pentru expulzie. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Mă numesc Alexandra, iar pe data de 24.07.2020 am adus pe lume un băiețel perfect sănătos, pe cale…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com