Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere în Anglia. ”După morfină, copilul nu mișca și nu plângea”

Published

on

Cititoarea noastră Neli Nae ne-a scris propria poveste de naștere în Anglia, o experiență marcată de temeri puternice, atât la primul, cât și la al doilea copil. O doză de morfină administrată în travaliu la prima naștere a făcut ca nou născutul să fie inert pentru câteva minute. La cea de-a doua, copilul s-a născut prematur, la 32 de săptămâni, ceea ce i-a dat mamei emoții puternice. Redăm mai jos poveștile de naștere ale cititoarei noastre din Marea Britanie, așa cum au fost scrise de ea:
”Povestea mea începe cam așa: locuiesc în Marea Britanie de 5 ani și am născut 2 copii aici, băiețel si fetiță. Prima sarcină, cea cu băiețelul, a fost o experiență destul de ok să spunem așa, dar sistemul de aici este ca cel de pe timpurile când se năștea acasă. Am născut cu o moașă, ce-i drept nu a plecat de lângă mine până nu am născut. Nu mi-au administrat epidulara, evitau să facă lucrul acesta, nu stiu de ce, dar am acceptat pastile paracetamol pentru dureri. Durerile erau din ce în ce mai mari, au vrut să-mi dea un gaz, dar imi provoca greață, așa că după un timp mi-au injectat în picior morfină.
”Îi simțeam inima cum bate, dar nu mă puteam bucura”
Eram drogată pot să spun, nu mai realizam ce se întâmplă cu mine. După 2 zile de chin, mi-am intalnit băiețelul. A fost un moment unic, dar amândoi eram drogați, pentru că a fost o injecție prea puternică. Deoarece s-a transmis și la el, nu plângea, nu mișca, dar fiind pe pieptul meu mi-am dat seama că trăiește. Îi simțeam inimioara cum bate, dar nu am putut să mă bucur la maxim de moment pentru că eram foarte amețită.
Nașterea micuțului KevinA  doua naștere, cea a fetiței, este o poveste dureroasă și mi-e greu să vorbesc despre ea. Faptul că a supraviețuit a fost un miracol, ea născându-se prematur, la 32 de săptămâni. Povestea a fost așa: am mers la toaletă și am simțit că s-a rupt apa, așa că am plecat de urgență la Maternitate.
Am stat 6 săptămâni în spital
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Acolo mi-au monitorizat sarcina 30 de minute, au făcut analiză din lichidul respectiv și după o oră mi-au spus că pot pleca acasă, că nu este nimic grav. În momentul când mă pregăteam să ies pe ușă, vine o doamnă asistentă cu ultima analiză, ce a întârziat să apară, și rezultatul a fost pozitiv. Membrana fiind ruptă, m-au oprit în spital pentru 3 zile, mi-au administrat antibiotic, iar după aceea au spus că pot să plec acasă.
Au urmat 2 săptămâni de chin, 1 zi la spital, 1 zi acasă, băiețelul meu având și el nevoie de mine. La ecografie se observa că bebe nu mai crește, stagna în evoluție. Trăia, dar nu se dezvolta, nu o mai simțeam, eram stresată și doctorii imi spuneau că poate supravietui și fără lichid, să nu-mi fac griji. Mi-au programat nașterea la 34 de săptămâni, dar fetița mea a decis să se nască mai devreme, la 32 de săptămâni. S-a născut natural și era sănătoasă, a putut respira singură, dar, din păcate, pentru că era foarte mică, am stat 6 săptămâni în spital.
Acum sunt fericită, aproape că am uitat acele clipe”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă aceste poveste de naștere în Anglia, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare