Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la Giulești. ”Ambii copii au primit nota 0 la naștere, primul a fost resuscitat 25 de minute”

Published

on

Primul copil s-a născut natural, iar cel de-al doilea prin cezariană de urgență.
Cititoarea noastră Adina Luca ne-a relatat nașterile copiilor ei, două povești care au început foarte trist, copiii primind nota 0 la naștere, dar care s-au încheiat cu bine. Copiii s-au născut la Maternitatea Giulești, la distanță de opt ani unul de celălalt, primul prin naștere naturală, iar al doilea prin cezariană de urgență. Redăm mai jos cele două povești așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:
”Bună, sunt Adina si am 34 de ani. Am trecut prin două nașteri la Giulești, una fix acum 10 ani si una acum 2 ani. Băiețelul are 10 ani si fetița 2 ani. Vreau să vă spun că am trait în ambele cazuri o traumă psihică și fizică.
Băiețelul nu respira
La prima naștere aveam 23 de ani (mică, fără experiență). Am ajuns la spital cu apa ruptă și cu dureri foarte mari. Am optat pentru naștere naturală, am zis că e mai bună. Au trecut 11 ore și eu nu ma dilatam suficient (aveam dilatație 7) și, într-un final, au decis să mă bage să nasc, cu dilatația 7. M-au chinuit groaznic și pe mine și pe copil. Într-un final, a iesit băiețelul meu de 3500 de gr, fără respirație, cu nota 0…
Am stat două săptămâni în spital pentrut toate investigațiile. Am uitat să vă spun că l-au resuscitat 25 de minute. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu are copilul nimic, nu este cu probleme și e foarte sănătos… Dar nu pot zice și de Ysabella mea la fel.
Mișcările fetiței nu se mai simțeau
Mi s-a rupt apa acasă și m-am dus la spital. Îi spusesem medicului actual de problema din trecut și el mi-a spus, cinic, “erai mai tânără, acum o să te dilați”. Am ajuns la spital, doctorul nu era. L-am sunat și a zis că ajunge a doua zi dimineața, în condițiile care era 6 după amiaza. Am născut cu un medic rezident.
M-am chinuit 8 ore și, din nou, nu mă dilatam. M-am dus la toaletă, că aveam o senzatie ciudată. Când m-am întors și au pus aparatele pe mine copilul nu se ma simțea, nu mai mișca, pulsul era slab. M-au băgat în cezariană de urgență. Ysa mea avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului de 7 ori. Nu a respirat, a luat nota 0 la naștere.
La 6 luni mi-am dat seama că e ceva în neregulă, pentru că nu își ținea capul, nu stătea în fund. Am fost la neurolog și diagnosticul a fost de hipotonie musculară, în condițiile în care medicii de la Giulești mi-au spus că copilul s-a recuperat și, în mod miraculos, nu are nimic.
Fata mea are acum un handicap motoriu. Nu merge și nu se știe când o ia în picioare. Facem kinetoterapie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, scăpăm de handicap. Deci Nu Giulești!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Giulești, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com