Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la Giulești. ”Ambii copii au primit nota 0 la naștere, primul a fost resuscitat 25 de minute”

Published

on

Primul copil s-a născut natural, iar cel de-al doilea prin cezariană de urgență.
Cititoarea noastră Adina Luca ne-a relatat nașterile copiilor ei, două povești care au început foarte trist, copiii primind nota 0 la naștere, dar care s-au încheiat cu bine. Copiii s-au născut la Maternitatea Giulești, la distanță de opt ani unul de celălalt, primul prin naștere naturală, iar al doilea prin cezariană de urgență. Redăm mai jos cele două povești așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:
”Bună, sunt Adina si am 34 de ani. Am trecut prin două nașteri la Giulești, una fix acum 10 ani si una acum 2 ani. Băiețelul are 10 ani si fetița 2 ani. Vreau să vă spun că am trait în ambele cazuri o traumă psihică și fizică.
Băiețelul nu respira
La prima naștere aveam 23 de ani (mică, fără experiență). Am ajuns la spital cu apa ruptă și cu dureri foarte mari. Am optat pentru naștere naturală, am zis că e mai bună. Au trecut 11 ore și eu nu ma dilatam suficient (aveam dilatație 7) și, într-un final, au decis să mă bage să nasc, cu dilatația 7. M-au chinuit groaznic și pe mine și pe copil. Într-un final, a iesit băiețelul meu de 3500 de gr, fără respirație, cu nota 0…
Am stat două săptămâni în spital pentrut toate investigațiile. Am uitat să vă spun că l-au resuscitat 25 de minute. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu are copilul nimic, nu este cu probleme și e foarte sănătos… Dar nu pot zice și de Ysabella mea la fel.
Mișcările fetiței nu se mai simțeau
Mi s-a rupt apa acasă și m-am dus la spital. Îi spusesem medicului actual de problema din trecut și el mi-a spus, cinic, “erai mai tânără, acum o să te dilați”. Am ajuns la spital, doctorul nu era. L-am sunat și a zis că ajunge a doua zi dimineața, în condițiile care era 6 după amiaza. Am născut cu un medic rezident.
M-am chinuit 8 ore și, din nou, nu mă dilatam. M-am dus la toaletă, că aveam o senzatie ciudată. Când m-am întors și au pus aparatele pe mine copilul nu se ma simțea, nu mai mișca, pulsul era slab. M-au băgat în cezariană de urgență. Ysa mea avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului de 7 ori. Nu a respirat, a luat nota 0 la naștere.
La 6 luni mi-am dat seama că e ceva în neregulă, pentru că nu își ținea capul, nu stătea în fund. Am fost la neurolog și diagnosticul a fost de hipotonie musculară, în condițiile în care medicii de la Giulești mi-au spus că copilul s-a recuperat și, în mod miraculos, nu are nimic.
Fata mea are acum un handicap motoriu. Nu merge și nu se știe când o ia în picioare. Facem kinetoterapie și, cu ajutorul lui Dumnezeu, scăpăm de handicap. Deci Nu Giulești!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Giulești, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere de gemeni la „Cuza Vodă”, Iași. „Copiii sunt acum bine datorită oamenilor buni și pregătiți de acolo”

Published

on

Naștere de gemeni la „Cuza Vodă”, Iași. „Copiii sunt acum bine datorită oamenilor buni și pregătiți de acolo”

O mămică de 23 de ani a povestit pentru Totul Despre Mame cum a decurs nașterea băieților ei, după o sarcină în care nu a fost scutită de probleme. scuri, astfel că nici mama de 23 de ani nu a fost scutită de probleme. După un eșec la spitalul din Suceava, mama a născut la Iași, în condiții de siguranță, pentru ea și pentru copii. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am 23…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com