Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere prin cezariană în Marea Britanie. ”A fost un coșmar”

Published

on

Mămica a născut prin cezariană după ce, după multe ore de travaliu, medicii au constatat că nașterea naturală nu este posibilă.
Cititoarea noastră Ana Gheorghe ne-a scris o poveste de naștere prin cezariană în Marea Britanie, care a lăsat-o cu amintiri triste și temeri mari. Redăm mai jos povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de mămică.
”Totul începe în timpul sarcinii. Pe la 4 luni, am avut o ușoară răceală, am sunat în fiecare zi la medicul de familie pentru programare, dar îmi spunea că nu au lucruri libere decât după 3-4 săptămâni. Am spus nu, dar am revenit cu telefon dimineața la 8, pentru că atunci se fac programările de urgență, dar răspunsul a fost același.
Nu erau paturi libere, m-am internat în regim privat
După 3 săptămâni, acea răceală s-a accentuat exagerat de rău, încât nu ma puteam ține pe picioare, iar sotul m-a dus la urgențe, unde a trebuit să se certe cu cei de la recepție să ma interneze. Nu aveau paturi libere și am decis să plătim £700 pe noapte, 4 nopți, la secția privată.
Toate bune și frumoase până în luna a 8-a, când au început să îmi apară “bășici” pe mâini, picioare și burtă, care îmi dădeau o mâncărime de nedescris. Am rezistat până în luna a 9-a cu creme mentolate și spirt, dar cu greu, până când nimic nu a mai mers. A trebuit să ma rog de moașa de la Birth Center (Centrul de Nașteri) unde eram programată să nasc în apă să mă reprogrameze pentru a naște mai repede, dar moașa a refuzat și m-a trimis la Triaj, unde, după lungi așteptări și consultații, au hotărât să îmi inducă nașterea, pentru că bebe era mare.
Am leșinat din cauza durerilor
După ce au băgat “gel”, la 40 de minute au început contracțiile, lucru la care nu se așteptau. După 48 de ore de contracții, au decis să mă ducă în sala de nașteri. Contracțiile erau legate și extrem de dureroase, nu mai aveam puteri. Am cerut epidurala și au venit după 1 oră. În timp ce mi-o făceau și curgea foarte mult sânge, am leșinat din cauza durerilor, timp în care moașa încerca să îmi bage în gură tubul de gas și aer.
După încă 24 de ore, au spus că am dilatație 10 și că este timpul să ne pregatim. Am impins de la 10 dimineața până la 2, timp în care am făcut febră. Mi-au administrat antibiotic și, dintr-o dată, s-a umplut camera de doctori și consultanți, care spuneau că e doar un control de rutină.
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Cezariană în Marea Britanie: au încercat inițial să extragă copilul cu un aspirator
Știam că ceva nu este în regulă, dar eram atât de obosită și fără puteri încât nu mai puteam vorbi. După ce au plecat din cameră, s-au întors în 10 minute și au spus că nu pot naște natural pentru că bebe este prea mare și nu are loc să iasă, singura soluție fiind să îl tragă cu un aspirator, ceea ce am acceptat (eram impotriva instrumentelor).
Au încercat de 2 ori și tot nu au reușit, au decis cezariana pentru că bebe era deja pe canal, iar bătăile inimii erau foarte mari. Dupa cezariană m-au dus în sala de recuperări, cu bebe lângaă mine în pătuț, și m-au lăsat singură timp de 2 ore.
Bebe plângea și se învinețise la față, dar nimeni nu venea măcar să vadă ce facem, iar eu încă eram sub anestezie și nu mă puteam mișca. A fost un coșmar care a trecut, dar experiența prin care am trecut m-a lăsat cu o mare teamă”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană în Marea Britanie, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Published

on

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Cititoarea noastră Tina ne-a scris cum a decurs nașterea ei prin cezariană la Fălticeni, impresionată fiind de faptul că experiența ei a fost mai bună decât cea anterioară, din Italia. Tina admite că a fost o pacientă dificilă, dar spune că toată lumea s-a purtat cu ea ireproșabil. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Întâmplarea tinerei mămici din Botoșani, despre care s-a spus…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com