Connect with us

Sarcina

Prelevarea de celule stem in 8 pasi

Published

on

Prelevarea de celule stem in 8 pasi

Prelevarea de celule stem la naşterea bebeluşului tău este o decizie pe care o adoptă din ce în ce mai mulţi părinţi. Motivul principal este dorinţa de a beneficia de un tratament cât mai potrivit pentru copilul tău în cazul unor probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin transplantul de celule.
In ultimii ani au fost înfiinţate mai multe bănci care se ocupă cu recoltarea şi depozitarea celulelor stem pentru părinţii care doresc să beneficieze de aceste servicii. Ofertele sunt diverse iar preţurile variază în funcţie de opţiuni, asa ca te poti decide inca din sarcina.
Pentru a înţelege mai uşor etapele care trebuie urmate pentru prelevare celule stem şi pentru a beneficia de serviciile unei bănci care le recoltează şi depozitează, iată ce paşi pot fi urmaţi.
8 pasi pentru prelevarea de celule stem
1 Informează-te despre prelevarea de celule
Ai probabil multe întrebări legate de recoltarea de celule stem. La multe din ele vei găsi răspunsuri pe internet sau în cărţile de specialitate. La restul trebuie să primeşti răspunsuri de la băncile de celule stem, împreună cu pachetele de beneficii şi preţurile aferente. Intrebările pot fi:

Se recoltează doar celule sau şi sânge placentar? Câte eşantioane?
Se recoltează ţestul ombilical?
Câte eşantioane vor fi prelevate?
Câţi ani vor fi stocate celulele / ţesutul/ sângele placentar?
Stocarea se face în România sau în altă ţară?
Ce contine kitul de recoltare?
Care este cel mai avantajos pachet din punct de vedere financiar?
Cum se procedează în cazul în care este nevoie de un transplant şi de folosirea celulelor?
Recoltarea se face şi în oraşul / la maternitatea unde va avea loc naşterea?

2 Alege o bancă pentru depozitare
Discută cu prietenii, verifică atestările băncilor de recoltare, citeşte părerile clienţilor pe forum-uri sau pe site-uri dedicate. După ce ai toate informaţiile necesare, alege o bancă de recoltare şi depozitare celule stem.
3 Semnarea contractului de prelevare celule stem si depozitare
Solicită contractul dar nu îl semna imediat. Cel mai bine este să îl iei acasă şi să îl citeşti cu atenţie, eventual solicitând informaţii suplimentare pentru anumite secţiuni pe care nu le înţelegi foarte bine. După ce eşti lămurită, vei semna contractul şi vei primi kitul de recoltare şi transport celule stem.
4 Kit-ul de recoltare celule stem
Bagajul pentru maternitate trebuie să conţină şi kitul de recoltare celule stem care va fi înmânat personalului medical şi folosit la naşterea bebeluşului.
5 Recoltarea de celule stem
Deşi se numeşte recoltare de celule, în funcţie de banca aleasă, vor fi recoltate eşantioane de ţesut placentar şi/ sau sânge ombilical. Eşantioanele vor fi depozitate în recipientul special din kitul de recoltare. Procedura nu este dureroasă şi se realizează de către personalul medical care te asistă la naştere.
6 Anunţarea băncii de celule stem
Banca de celule stem îţi va oferi un număr de telefon la care trebuie să suni după recoltarea ţesutului. Un reprezentant al băncii va prelua kitul respectiv şi îl va transporta până în laboratorul băncii în condiţii optime.
7 Prelucrarea şi stocarea celulelor
Eşantioanele de ţesut / sânge ombilical sunt analizate în laborator şi sunt depozitate dacă au calitatea necesară şi corespund standardelor. Celulele sunt criogenizate in condiţii speciale şi rămân depozitate pe toată perioada contractului.
8 Plata prelevării
Plata se efectuează după confirmarea primită de la bancă legat de stocarea în siguranţă a celulelor stem sau a ţesutului ombilical. Pentru depozitarea anuală se plăteşte o taxă care variază între 150 şi 400 de lei/ an. In unele cazuri se poate opta pentru donarea celulelor stem şi atunci nu se mai plătesc taxele respective. In funcţie de bancă, plata iniţială (de recoltare, prelucrare şi depozitare) se poate face integral sau în rate.
Chiar dacă o prelevare de celule stem are rolul de a te ajuta în cazul în care copilul suferă o boală care poate fi tratată prin transplantul de celule, sperăm ca niciun părinte să nu aibă nevoie de aceste celule stem şi să fie doar o măsură suplimentară de asigurare a sănătăţii copilului lor.

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare