Connect with us

Sarcina

Prelevarea de celule stem in 8 pasi

Published

on

Prelevarea de celule stem in 8 pasi

Prelevarea de celule stem la naşterea bebeluşului tău este o decizie pe care o adoptă din ce în ce mai mulţi părinţi. Motivul principal este dorinţa de a beneficia de un tratament cât mai potrivit pentru copilul tău în cazul unor probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin transplantul de celule.
In ultimii ani au fost înfiinţate mai multe bănci care se ocupă cu recoltarea şi depozitarea celulelor stem pentru părinţii care doresc să beneficieze de aceste servicii. Ofertele sunt diverse iar preţurile variază în funcţie de opţiuni, asa ca te poti decide inca din sarcina.
Pentru a înţelege mai uşor etapele care trebuie urmate pentru prelevare celule stem şi pentru a beneficia de serviciile unei bănci care le recoltează şi depozitează, iată ce paşi pot fi urmaţi.
8 pasi pentru prelevarea de celule stem
1 Informează-te despre prelevarea de celule
Ai probabil multe întrebări legate de recoltarea de celule stem. La multe din ele vei găsi răspunsuri pe internet sau în cărţile de specialitate. La restul trebuie să primeşti răspunsuri de la băncile de celule stem, împreună cu pachetele de beneficii şi preţurile aferente. Intrebările pot fi:

Se recoltează doar celule sau şi sânge placentar? Câte eşantioane?
Se recoltează ţestul ombilical?
Câte eşantioane vor fi prelevate?
Câţi ani vor fi stocate celulele / ţesutul/ sângele placentar?
Stocarea se face în România sau în altă ţară?
Ce contine kitul de recoltare?
Care este cel mai avantajos pachet din punct de vedere financiar?
Cum se procedează în cazul în care este nevoie de un transplant şi de folosirea celulelor?
Recoltarea se face şi în oraşul / la maternitatea unde va avea loc naşterea?

2 Alege o bancă pentru depozitare
Discută cu prietenii, verifică atestările băncilor de recoltare, citeşte părerile clienţilor pe forum-uri sau pe site-uri dedicate. După ce ai toate informaţiile necesare, alege o bancă de recoltare şi depozitare celule stem.
3 Semnarea contractului de prelevare celule stem si depozitare
Solicită contractul dar nu îl semna imediat. Cel mai bine este să îl iei acasă şi să îl citeşti cu atenţie, eventual solicitând informaţii suplimentare pentru anumite secţiuni pe care nu le înţelegi foarte bine. După ce eşti lămurită, vei semna contractul şi vei primi kitul de recoltare şi transport celule stem.
4 Kit-ul de recoltare celule stem
Bagajul pentru maternitate trebuie să conţină şi kitul de recoltare celule stem care va fi înmânat personalului medical şi folosit la naşterea bebeluşului.
5 Recoltarea de celule stem
Deşi se numeşte recoltare de celule, în funcţie de banca aleasă, vor fi recoltate eşantioane de ţesut placentar şi/ sau sânge ombilical. Eşantioanele vor fi depozitate în recipientul special din kitul de recoltare. Procedura nu este dureroasă şi se realizează de către personalul medical care te asistă la naştere.
6 Anunţarea băncii de celule stem
Banca de celule stem îţi va oferi un număr de telefon la care trebuie să suni după recoltarea ţesutului. Un reprezentant al băncii va prelua kitul respectiv şi îl va transporta până în laboratorul băncii în condiţii optime.
7 Prelucrarea şi stocarea celulelor
Eşantioanele de ţesut / sânge ombilical sunt analizate în laborator şi sunt depozitate dacă au calitatea necesară şi corespund standardelor. Celulele sunt criogenizate in condiţii speciale şi rămân depozitate pe toată perioada contractului.
8 Plata prelevării
Plata se efectuează după confirmarea primită de la bancă legat de stocarea în siguranţă a celulelor stem sau a ţesutului ombilical. Pentru depozitarea anuală se plăteşte o taxă care variază între 150 şi 400 de lei/ an. In unele cazuri se poate opta pentru donarea celulelor stem şi atunci nu se mai plătesc taxele respective. In funcţie de bancă, plata iniţială (de recoltare, prelucrare şi depozitare) se poate face integral sau în rate.
Chiar dacă o prelevare de celule stem are rolul de a te ajuta în cazul în care copilul suferă o boală care poate fi tratată prin transplantul de celule, sperăm ca niciun părinte să nu aibă nevoie de aceste celule stem şi să fie doar o măsură suplimentară de asigurare a sănătăţii copilului lor.

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com