Connect with us

Copilul tau

Româncă din Marea Britanie, după ce băiețelul ei de 1 an a făcut o formă gravă de COVID-19: „Vă rog eu, nu scoateți copiii nici în fața blocului!”

Published

on

O româncă stabilită în Marea Britanie a povestit suferința băiețelului ei de un an și trei luni după ce a fost depistat cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. El avea toate simptomele infecției și a ajuns de două ori cu ambulanța la spital cu febră foarte mare, dar de fiecare dată a fost trimis acasă fără să fie testat. Simptomele acestei infecții nu sunt mereu așa de ușoare cum cred mulți părinți, avertizează mama băiatului.
Geanina este mama a trei copii, o pereche de gemeni în vârstă de 15 luni și o fată de 9 ani, pe care îi crește de câțiva ani în Marea Britanie. Într-o perioadă în care autoritățile din Marea Britanie erau relaxate cu privire la izolarea la domiciliu a populației, familia Geaninei a decis că autoizolarea este cea mai bună soluție pentru familia ei, mai ales că soțul suferă de astm și probleme cardiace. La scurtă vreme după ce au decis să rămână cu toții acasă, băiatul geamăn a început să se simtă tot mai rău.
Copii cu coronavirus: boala nu este o joacă
Geanina a hotărât să povestească experiența grea prin care trece după ce o mamă a întrebat pe un grup de Facebook dacă poate ieși cu copiii măcar în jurul blocului în această perioadă.
„Cineva întreba astăzi dacă scoateți copiii măcar 200 m în fața blocului… Vă rog eu, NU O FACEȚI! Băiețelul nostru are doar 15 luni și acum 3 zile a fost testat pozitiv pentru COVID-19. A început cu 10 zile în urmă, cu temperatură 40+ și respirând foarte greu. 3 zile a avut nevoie de oxigen și doar în seara asta și-a mai revenit și poate să respire fără mască. Dacă mai sunt persoane care cred că virusul ăsta e doar o joacă și nu afectează și copiii, să se gândească mai bine. Mai bine să-i vedeți în casă plini de energie și sănătoși, decât pe un pat de spital”, este sfatul Geaninei.
„Răceala la plămâni” care ascundea infecția cu COVID-19
Într-o postare ulterioară, femeia a detaliat experiența grea cu noul coronavirus și simptomele severe pe care băiețelul ei în vârstă de numai 15 luni le-a avut. Povestea Geaninei dezvăluie și problemele pe care sistemul medical britanic le are în lupta cu această pandemie, mai ales în situațiile în care vorbim despre cazuri de copii cu coronavirus. A fost nevoie de trei drumuri cu ambulanța la spital pentru ca medicii să testeze băiețelul, deși avea probleme grave de respirație, febră foarte mare și toate semnele specifice infecției COVID-19. Motivul invocat: copii mai mici de 5 ani „prezintă risc scăzut” de infectare
„Mă doare sufletul să-mi văd copilul plângând de durere și neavând putința să-l ajut… Deși am ales să ne izolăm toată familia pentru a ne proteja, se pare că am făcut-o prea târziu. Aveam deja 3 zile de izolare când Luca a început să facă febra 40-41 de grade Celsius, am avut o consultație telefonică cu GP-ul nostru (doctorul de familie) și ne-a recomandat antitermice care nu au scăzut febra.
A doua zi am fost duși la spital cu ambulanța, control de rutină, ascultat la plămâni, verificat gât, urechi și, pentru că începuse să tușească, au presupus că are o răceala la plămâni. Am fost externați, acasă continuând tratamentul, pentru că-i scăzuse temperatura la 37 de grade Celsius.
Copii cu coronavirus: sub 5 ani nu se testează în Marea Britanie
A două oară când suntem aduși la spital cu ambulanța, Luca avea temperatură 40 de grade Celsius, tușea, vomita și începuse să respire mai greu. A fost diagnosticat cu crup, o afecțiune virală care determină inflamarea zonei din jurul corzilor vocale, fiind cauzat de un virus.
Am fost sfătuiți să nu ieșim din izolare, deoarece acum e suspect de COVID-19 (COVID fiind virusul care i-a cauzat crupul). Am întrebat dacă i se poate face testul, să știm dacă e sau nu virusul și ni s-a spus că nu îl fac copiilor sub 5 ani, deoarece prezintă risc scăzut. Bun, după o doză de steroizi (tratamentul pentru această infecție), am fost trimiși acasă, spunându-ne că o să se amelioreze respirația după 24 de ore.
Copii cu coronavirus: 3 zile cu mască de oxigen
A treia oară suntem duși de urgență la spital. Luca nu-și mai ridica deloc capul, era moleșit și respira foarte greu. I s-a făcut testul pentru COVID-19, al cărui rezultat a venit pozitiv! Nivelul oxigenului era la 60%, așa că aproape 3 zile a avut nevoie de mască cu oxigen pentru a respira OK. Între timp, a mai avut 2 doze cu steroizi și Inhaler Salbutamol pentru a-i curăța căile respiratorii.
Nici noi, părinții, nici medicii nu credeam că poate să fie pozitiv, ținând cont că toți membrii familiei am fost OK, că nu am avut contact cu alți oameni. Cum a ajuns virusul în familie? Nu știm. E posibil unul dintre noi să-l fi purtat dinainte să ne izolăm, e posibil să fi fost în aer când ieșeam pe balcon, e posibil să fi fost pe cumpărături (cumpărăturile ni le facem online sau ni le aduce bunica la ușă), e posibil pe plicurile venite în poștă, NU ȘTIM.
Nu vreau să vă sperii, vreau doar să vă rog să vă gândiți serios și să ascultați ce vă spun medicii, să stați în casă, să spălați și să dezinfectați mai mult în perioada asta. Chiar dacă la anumite categorii de vârstă se spune că riscurile sunt mici, NU RISCAȚI și prețuiți momentele acestea alături de familie!”, își încheie Geanina postarea.
După multe zile în care băiețelul era mereu obosit, fără chef de joacă, fără poftă de mâncare și în care plângea pentru că avea dureri, acum se simte mai bine, respiră mai bine și se joacă. A început și un tratament cu antibiotic, iar doza de steroizi i-a fost mărită. Geanina așteaptă acum cu emoții rezultatul celui de-al doilea test pentru COVID-19.
Dacă acest articol despre noul coronavirus ți s-a părut interesant, îți recomandăm să mai citești și:

Source link

Copilul tau

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Published

on

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Sute de mii de copii români trăiesc în afara țării, diaspora românească fiind a cincea în topul celor mai mari din lume. Unii dintre ei s-au născut acolo, având unul sau ambii părinți români, iar integrarea lor în comunitate a fost naturală și facilă. La fel și a copiilor care au ajuns la vârste mici în țara adoptivă. Ce se întâmplă, însă, cu copiii mai mari care au plecat din România lăsând în urmă prieteni…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Published

on

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Vârsta de 8 ani a copilului nu-i așa ușoară precum pare! Copii mici – griji mici, copii mari – griji mari! Parcă așa suna o vorbă din bătrâni, nu? Cert este că fiecare vârstă are provocările sale, dar, oare, care să fie cea mai dificilă dintre toate? Întrebarea aceasta și-a pus-o cel mai urmărit site de parenting din Statele Unite, care a realizat un amplu sondaj printre cititorii săi. Se pare că atunci când ajung la…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Published

on

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Am început grădiniţa de atâtea ori de parcă aş avea o echipă de fotbal în ogradă, nu doar doi băieţoi năbădăioşi. Fiecare început de a însemnat, de fapt, o nouă adaptare la grădiniță pe care a trebuit să o pregătesc din timp pentru ca noi să nu plângem prea mult. Am început grădiniţa la un an şi zece luni, la doi ani am schimbat-o şi abandonat-o peste doar o lună, la trei ani am încercat din nou fără succes,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com