Connect with us

Copilul tau

Româncă din Marea Britanie, după ce băiețelul ei de 1 an a făcut o formă gravă de COVID-19: „Vă rog eu, nu scoateți copiii nici în fața blocului!”

Published

on

O româncă stabilită în Marea Britanie a povestit suferința băiețelului ei de un an și trei luni după ce a fost depistat cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. El avea toate simptomele infecției și a ajuns de două ori cu ambulanța la spital cu febră foarte mare, dar de fiecare dată a fost trimis acasă fără să fie testat. Simptomele acestei infecții nu sunt mereu așa de ușoare cum cred mulți părinți, avertizează mama băiatului.
Geanina este mama a trei copii, o pereche de gemeni în vârstă de 15 luni și o fată de 9 ani, pe care îi crește de câțiva ani în Marea Britanie. Într-o perioadă în care autoritățile din Marea Britanie erau relaxate cu privire la izolarea la domiciliu a populației, familia Geaninei a decis că autoizolarea este cea mai bună soluție pentru familia ei, mai ales că soțul suferă de astm și probleme cardiace. La scurtă vreme după ce au decis să rămână cu toții acasă, băiatul geamăn a început să se simtă tot mai rău.
Copii cu coronavirus: boala nu este o joacă
Geanina a hotărât să povestească experiența grea prin care trece după ce o mamă a întrebat pe un grup de Facebook dacă poate ieși cu copiii măcar în jurul blocului în această perioadă.
„Cineva întreba astăzi dacă scoateți copiii măcar 200 m în fața blocului… Vă rog eu, NU O FACEȚI! Băiețelul nostru are doar 15 luni și acum 3 zile a fost testat pozitiv pentru COVID-19. A început cu 10 zile în urmă, cu temperatură 40+ și respirând foarte greu. 3 zile a avut nevoie de oxigen și doar în seara asta și-a mai revenit și poate să respire fără mască. Dacă mai sunt persoane care cred că virusul ăsta e doar o joacă și nu afectează și copiii, să se gândească mai bine. Mai bine să-i vedeți în casă plini de energie și sănătoși, decât pe un pat de spital”, este sfatul Geaninei.
„Răceala la plămâni” care ascundea infecția cu COVID-19
Într-o postare ulterioară, femeia a detaliat experiența grea cu noul coronavirus și simptomele severe pe care băiețelul ei în vârstă de numai 15 luni le-a avut. Povestea Geaninei dezvăluie și problemele pe care sistemul medical britanic le are în lupta cu această pandemie, mai ales în situațiile în care vorbim despre cazuri de copii cu coronavirus. A fost nevoie de trei drumuri cu ambulanța la spital pentru ca medicii să testeze băiețelul, deși avea probleme grave de respirație, febră foarte mare și toate semnele specifice infecției COVID-19. Motivul invocat: copii mai mici de 5 ani „prezintă risc scăzut” de infectare
„Mă doare sufletul să-mi văd copilul plângând de durere și neavând putința să-l ajut… Deși am ales să ne izolăm toată familia pentru a ne proteja, se pare că am făcut-o prea târziu. Aveam deja 3 zile de izolare când Luca a început să facă febra 40-41 de grade Celsius, am avut o consultație telefonică cu GP-ul nostru (doctorul de familie) și ne-a recomandat antitermice care nu au scăzut febra.
A doua zi am fost duși la spital cu ambulanța, control de rutină, ascultat la plămâni, verificat gât, urechi și, pentru că începuse să tușească, au presupus că are o răceala la plămâni. Am fost externați, acasă continuând tratamentul, pentru că-i scăzuse temperatura la 37 de grade Celsius.
Copii cu coronavirus: sub 5 ani nu se testează în Marea Britanie
A două oară când suntem aduși la spital cu ambulanța, Luca avea temperatură 40 de grade Celsius, tușea, vomita și începuse să respire mai greu. A fost diagnosticat cu crup, o afecțiune virală care determină inflamarea zonei din jurul corzilor vocale, fiind cauzat de un virus.
Am fost sfătuiți să nu ieșim din izolare, deoarece acum e suspect de COVID-19 (COVID fiind virusul care i-a cauzat crupul). Am întrebat dacă i se poate face testul, să știm dacă e sau nu virusul și ni s-a spus că nu îl fac copiilor sub 5 ani, deoarece prezintă risc scăzut. Bun, după o doză de steroizi (tratamentul pentru această infecție), am fost trimiși acasă, spunându-ne că o să se amelioreze respirația după 24 de ore.
Copii cu coronavirus: 3 zile cu mască de oxigen
A treia oară suntem duși de urgență la spital. Luca nu-și mai ridica deloc capul, era moleșit și respira foarte greu. I s-a făcut testul pentru COVID-19, al cărui rezultat a venit pozitiv! Nivelul oxigenului era la 60%, așa că aproape 3 zile a avut nevoie de mască cu oxigen pentru a respira OK. Între timp, a mai avut 2 doze cu steroizi și Inhaler Salbutamol pentru a-i curăța căile respiratorii.
Nici noi, părinții, nici medicii nu credeam că poate să fie pozitiv, ținând cont că toți membrii familiei am fost OK, că nu am avut contact cu alți oameni. Cum a ajuns virusul în familie? Nu știm. E posibil unul dintre noi să-l fi purtat dinainte să ne izolăm, e posibil să fi fost în aer când ieșeam pe balcon, e posibil să fi fost pe cumpărături (cumpărăturile ni le facem online sau ni le aduce bunica la ușă), e posibil pe plicurile venite în poștă, NU ȘTIM.
Nu vreau să vă sperii, vreau doar să vă rog să vă gândiți serios și să ascultați ce vă spun medicii, să stați în casă, să spălați și să dezinfectați mai mult în perioada asta. Chiar dacă la anumite categorii de vârstă se spune că riscurile sunt mici, NU RISCAȚI și prețuiți momentele acestea alături de familie!”, își încheie Geanina postarea.
După multe zile în care băiețelul era mereu obosit, fără chef de joacă, fără poftă de mâncare și în care plângea pentru că avea dureri, acum se simte mai bine, respiră mai bine și se joacă. A început și un tratament cu antibiotic, iar doza de steroizi i-a fost mărită. Geanina așteaptă acum cu emoții rezultatul celui de-al doilea test pentru COVID-19.
Dacă acest articol despre noul coronavirus ți s-a părut interesant, îți recomandăm să mai citești și:

Source link

Copilul tau

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Published

on

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!

Published

on

baieții și armele

În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.

Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont

Published

on

Aparate dentare la copii

Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare