Connect with us

Sarcina

Studiu: depasirea celor 42 de saptamani de sarcina este mult prea riscanta!

Published

on

Studiu: depasirea celor 42 de saptamani de sarcina este mult prea riscanta!

Cercetatorii din Suedia au anulat un studiu amplu facut asupra femeilor care au avut sarcini ce au durat mai mult de 40 de saptamani (sarcini considerate la termen fiziologic complet), dupa ce 6 bebelusi au murit, scrie dailymail.co.uk.
Citeste si Inducere travaliu. Ce poti face atunci cand barza intarzie sa apara
Studiul a inceput in 2016 si a fost oprit in octombrie 2018, dupa ce cinci bebelusi au murit la nastere, iar unul a decedat in primele zile de viata.
Obiectivele respectivului studiului erau sa fie analizate rezultatele legate de sanatatea bebelusilor si mamelor care au nascut la 41 de saptamani, in comparatie cu cele ale bebelusilor si mamelor care au nascut la 42 de saptamani, dar si sa se observe daca in aceasta ecuatie joaca vreun rol si factorii demografici si tipurile de personalitate a mamelor.
Citeste si:Exercitii si pozitii eficiente pentru inducerea naturala a travaliului
Potrivit Daily Mail, in multe spitale suedeze este o practica standard ca nasterea sa nu fie indusa pana la 42 de saptamani, dar acesti bebelusi nu primesc suficient oxigen, fiind mai mari decat in mod normal. Legat de continuarea studiului, cercetatorii au sustinut urmatoarele: “Credem ca nu este corect din punct de vedere etic”, scrie The Guardian.
Maria Lärka si Christer Nilson, doi parinti dintre cei care au participat la studiu, au declarat pentru un post local din Suedia (TV4) ca bebelusul lor a murit cu o zi inainte de data pe care au fixat-o cercetatorii in cadrul studiului. “Daca nasterea ar fi fost indusa cu o saptamana mai devreme… nu ar mai fi fost nevoie sa pregatim acum inmormantarea lui”  a spus mama  bebelusului mort. “Este destul de grotesc, ca o loterie cu viata umana” a mai adaugat tatal bebelusului.
Nasterea se declaseaza, in mod normal, undeva intre 37 si 41 de saptamani de sarcina. Sub 37 de saptamani este considerata nastere prematura. Intre 41 si 42 saptamani este considerata sarcina prelungita cronologic. Cele mai multe studii sugereaza ca dupa ce se atinge pragul de 41 de saptamani mama ar trebui sa ia in calcul inducerea nasterii, iar prelungirea pana in 42 de saptamani sa fie facuta doar in cazuri exceptionale si doar sub supravegherea atenta a specialistului. Studiul facut in Suedia, la Sahlgrenska University Hospital din Gothenburg a aratat ca depasirea celor 42 de saptamani de sarcina este mult prea riscanta si pune in pericol dezvoltarea si chiar viata bebelusului. La studiu au participat 2700 de femei insarcinate.
Citeste si: Esti in travaliu? Excelent! Iata cateva lucruri pe care sa nu le faci
 
 

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare