Connect with us

Sarcina

Anumite probleme de sanatate iti pot afecta sarcina. Care sunt acestea?

Published

on

Anumite probleme de sanatate iti pot afecta sarcina. Care sunt acestea?

Fiecare dintre noi, de-a lungul timpului, contracteaza un virus care duce ulterior la o infectie. Ca o parte din mecanismul nostru de aparare, corpul produce anticorpi pentru a combate aceste infectii. Vezi in continuare care dintre tipurile de infectii pot cauza probleme in sarcina si de ce este important sa-ti anunti medicul despre semnele sau schimbarile pe care le observi la tine.
Herpesul genital in sarcina
Infectia cu virusul herpes simplex (VHS) poate fi daunator pentru nou-nascut. Un tratament este disponibil in cazul in care infectia apare in timpul sarcinii. In schimb, daca herpesul genital apare catre sfarsitul sarcinii sau in timpul travaliului, medicul iti poate recomanda o operatie de cezariana pentru a reduce sansele ca cel mic sa se infecteze.
Pentru a preveni herpesul genital, este nevoie sa folositi prezervativul, mai ales daca unul dintre voi sufera de aceasta infectie si sa evitati sexul oral, mai ales daca unul dintre voi se confrunta cu herpes oral.
Citeste si Care sunt tipurile de secretie vaginala din timpul sarcinii si ce semnifica fiecare dintre ele?
Infectiile cu transmitere sexuala in sarcina
Infectia cu Chlamydia este cel mai comun tip de infectie cu transmitere sexuala. Aceste infectii, de cele mai multe ori, nu prezinta simptome, de aceea este recomandat sa faci o eventuala verificare adresandu-te medicului tau specialist.
Infectia cu virusul Zika
Virusul preluat in timpul sarcinii duce la malformatii congenitale la fat. Inainte de a calatori in zone precum America Centrala sau de Sud, Asia de Sus-Est, zona Pacificului, Caraibe etc., cere sfatul medicului tau specialist.
Citeste si Ce este leucoreea si de ce apare in timpul sarcinii?
Infectii transmise de catre animale
Excrementele de pisica pot contine un parazit care se numeste Toxoplasma gondii, in timp ce infectia cu acest parazit este denumita toxoplasmoza care poate fi periculoasa pentru fat.
Pentru a reduce sansele de a contracta infectia cu acest parazit, iata ce poti face:

Incearca sa nu golesti tu litiera in timpul perioadei de sarcina;
In cazul in care nu este nimeni care sa schimbe murdaria pisicii, foloseste manusi de unica folosinta, in timp ce tavita trebuie curatata zilnic si umpluta cu apa fierbinte timp de cinci minute (pentru a omori bacteriile);
Evita contactul cu pisici care sunt bolnave;
Manusile de unica folosinta sunt valabile si atunci cand faci curat prin curte si gasesti excremente de pisica;
Spala-ti mainile tot timpul;
Ai grija la igiena alimentelor (cum trebuie preparate sau depozitate etc.)

De altfel, mielul si oaia pot avea o bacterie numita Chlamydia psittaci. Evita contactul cu mieii nou-nascuti sau cu mulgerea oii. Anunta-ti doctorul daca te confrunti cu simptome asemanatoare racelilor, dupa ce ai stat in preajma oilor. Porcii sunt, de asemenea, o sursa a infectiei cu hepatita E. Nu exista insa niciun risc de a avea infectie cu hepatita E daca vei consuma produse din carne de porc.
Citeste si Iei antibiotice in timpul sarcinii? Iata ce trebuie sa stii
Sursa articol original: Serviciul National de Sanatate din UK
Autor: Andreea Borcila
 

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com