Connect with us

Sarcina

Dieta femeii insarcinate: nu elimina carbohidratii!

Published

on

Dieta femeii insarcinate: nu elimina carbohidratii!

Femeile insarcinate sau cele care doresc sa ramana insarcinate ar trebui sa evite dieta care reduce sau elimina carbohidratii. Un studiu recent arata ca lipsa unui aport suficient de carbohidrati poate creste riscul de a avea copii cu defecte congenitale ale tubului neural, potrivit sciencedaily.com. Esti insarcinata? Nu elimina carbohidratii!
Citeste si: Dieta in sarcina: echilibrul intre pofte alimentare si kilograme in plus
Potrivit studiului realizat de Universitatea din Carolina de Nord, femeile insarcinate sau cele care planifica sa aiba copii in timpul apropiat si care urmeaza o dieta cu un aport scazut de carbohidrati sunt cu 30% mai predispuse sa aiba copii cu defecte ale tubului neural, cum ar fi spina bifida (malformatii ale coloanei vertebrale si maduvei spinarii) si anencefalie (absenta unor portiuni ale creierului si ale craniului), in comparatie cu femeile care nu restrictioneaza aportul de carbohidrati din dieta.
“Se stia deja ca dieta materna inainte si in timpul sarcinii joaca un rol semnificativ in dezvoltarea fetala. Ce s-a descoperit in urma acestui studiu este legatura dintre un consum redus de carbohidrati si cresterea riscului cu 30% de a avea un copil cu defect de tub neural. Iar acest lucru poate fi destul de ingrijorator deoarece dietele ce au un continut scazut de carbohidrati sunt destul de populare”, a declarat Tania Desrosiers, doctor și profesor de cercetare in epidemiologie, dar si cea care a condus respectivul studiu.
Cercetatorii au constatat ca femeile care urmeaza o dieta cu un aport limitat de carbohidrati au si un nivel scazut de acid folic, acesta din urma fiind un nutrient esential care minimizeaza riscul de defecte ale tubului neural. Aceasta constatare subliniaza cat important e ca femeile care sunt insarcinate sau care isi doresc in viitorul apropiat sa aiba copii sa discute cu medicul de familie despre orice diete speciale sau restrictive pe care le urmeaza.
Organizatia Mondiala a Sanatatii le recomanda tuturor femeilor care planifica sa ramana insarcinate sau celor care deja sunt insarcinate sa ia suplimente zilnice ce contin cel puțin 400 micrograme de acid folic.
Citeste si: Ce inseamna sa te hidratezi corect in sarcina?
 
 

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com