Connect with us

Copilul tau

Biserica și coronavirusul: Copiii vor fi împărtășiți cu lingurița adusă de acasă iar sărutarea icoanelor nu se recomandă! – Totul Despre Mame

Published

on

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și cei ai Arhiepiscopiei Romano-Catolice îndeamnă enoriașii să respecte normele de igienă recomandate de autorități, dar dau și dezlegări speciale pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Copiii se vor împărtăși cu lingurița adusă de acasă și se va evita sărutarea icoanelor.
Patriarhia Română a făcut apel la populație să fie atentă la regulile de igienă și în acest context a transmis un set de ”măsuri sanitare și spirituale în timp de epidemie”. Acestea include respectarea cu strictețe a tuturor recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății sau de alte autorități implicate în gestionarea epidemiei de coronavirus.
Credincioșii sunt rugați să se spele pe mâini și pe față cu apă și săpun cât pot de des și să dezinfecteze obiectele și suprafețele cu care intră în contact.
Pentru siguranța lor, copiii se vor împărtăși cu lingurița de acasă
Dincolo de ceea ce se întâmplă în viața de zi cu zi, Patriarhul face și câteva precizări cu privire la modul în care creștinii trebuie să se poarte în biserică pentu a evita infectarea cu noul coronavirus.
În primul rând, persoanele care au simptome de răceală, gripă sau infecție cu noul coronavirus trebuie să evite orice spații aglomerate și aici este inclus și spațiul bisericii. Patriarhia spune că este indicat să urmărească Sfânta Liturghie la Radio Trinitas sau la postul de televiziune Trinitas TV.
Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtăşirea din Sfântul Potir cu linguriţa comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtăşirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi.  Aceasta le poate fi oferită într-o linguriţă adusă de acasă şi folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană. O firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin.
Totuși, precizează că Sfânta Împărtăşanie se pregăteşte şi se administrează totdeauna în condiţii de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă.
Persoanele bolnave care nu pot ajunge la biserică și vor să se împărtășească pot să bea acasă Agheazmă Mare, pe care au luat-o de la lăcașul de cult în ziua de Bobotează. De asemenea, îndeamnă la calm, solidarite, responsabilitate și rugăciune.
Și Biserica Catolică anunță măsuri de prevenție a răspândire a coronavirusului
Arhiepiscopia Romano-Catolică a Bucureștiului a făcut aceleași recomandări prin ÎPS Aurel Percă în contextul apariției de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Credincioşilor li se recomandă să renunţe la gestul însemnării cu apă binecuvântată, pentru a evita atingerea aghiazmatarelor, şi să nu mai dea mâna cu ceilalţi participanţi la Sf. Liturghie, în momentul dăruirii semnului păcii.
Se va evita contactul direct al credincioşilor cu relicvarele, iar ministranţii şi sacristanii vor avea şi ei obligaţia de a se spăla pe mâini înaintea fiecărei celebrări liturgice. Arhiepiscopul le recomandă persoanelor cu vârsta peste 70 de ani, celor vulnerabili din punct de vedere medical şi celor care prezintă simptone de răceală „să evite prezenţa în biserici şi capele la momentele de rugăciune comunitară”.
Cel mai bine ar fi să se unească în rugăciune „prin participarea la devoţiunile (Rozariu, Calea Crucii) şi la Sfintele Liturghii care sunt transmise în direct pe internet din Catedrala Sf. Iosif, pe site-ul www.catedralaonline.ro ”.
Aceste recomandări comunitar-liturgice  – arată ÎPS Aurel Percă – se adaugă măsurilor de prevenţie indicate deja de autorităţi:

spălarea des pe mâini, cu săpun, sau folosirea de dezinfectat;
evitarea atingerii feţei cu mâinile nedezinfectate;
autoizolarea şi avizarea autorităţilor sanitare în cazul prezenţei simptomelor de răceală sau a intrării în contact cu persoane bolnave.

”Respectarea recomandărilor autorităţilor statului privind Covid-19 nu este doar o obligaţie civilă, dar şi una morală şi creştinească, dictată de binele comun, grija faţă de aproapele şi preţuirea vieţii”, se precizează în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Romano-Catolică a Bucureștiului.
Dacă acest articol în care explicăm de ce copiii se vor împărtăși cu lingurița de acasă ți s-a părut util poți să mai citești și altele despre coronavirus:

Source link

Copilul tau

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Published

on

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Sute de mii de copii români trăiesc în afara țării, diaspora românească fiind a cincea în topul celor mai mari din lume. Unii dintre ei s-au născut acolo, având unul sau ambii părinți români, iar integrarea lor în comunitate a fost naturală și facilă. La fel și a copiilor care au ajuns la vârste mici în țara adoptivă. Ce se întâmplă, însă, cu copiii mai mari care au plecat din România lăsând în urmă prieteni…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Published

on

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Vârsta de 8 ani a copilului nu-i așa ușoară precum pare! Copii mici – griji mici, copii mari – griji mari! Parcă așa suna o vorbă din bătrâni, nu? Cert este că fiecare vârstă are provocările sale, dar, oare, care să fie cea mai dificilă dintre toate? Întrebarea aceasta și-a pus-o cel mai urmărit site de parenting din Statele Unite, care a realizat un amplu sondaj printre cititorii săi. Se pare că atunci când ajung la…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Published

on

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Am început grădiniţa de atâtea ori de parcă aş avea o echipă de fotbal în ogradă, nu doar doi băieţoi năbădăioşi. Fiecare început de a însemnat, de fapt, o nouă adaptare la grădiniță pe care a trebuit să o pregătesc din timp pentru ca noi să nu plângem prea mult. Am început grădiniţa la un an şi zece luni, la doi ani am schimbat-o şi abandonat-o peste doar o lună, la trei ani am încercat din nou fără succes,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com