Connect with us

Copilul tau

Cartofii ecologici – ce este mai bun pentru copilul tău!

Published

on

Știați că America de Sud este țara de unde au venit ințial cartofii?

Cartofi ecologici

Este încă neclar când, cum și de către cine au fost aduși cartofii în Europa. Cu toate acestea, ei și-au găsit drumul din America de Sud în Spania, unde a început în mod oficial istoria cultivării lor în Europa. La fel s-au răspândit și roșiile, fasolea verde, ardeiul sau porumbul. În ziua de azi, toate joacă un rol important în dieta noastră, dar cartofii încă sunt cei mai importanți dintre ele.
Cartofii ecologici HiPP au nevoie de o climă temperată pentru a crește, preferabil fără perioade lungi de secetă și ploaie. Ei cresc deosebit de bine în solurile sănătoase, friabile, care nu conțin pietre. O rotație echilibrată a culturilor este de asemenea decisivă pentru cartofii ecologici HiPP. Fermierii noștri recurg strict la ciclurile de rotație a culturilor, o dată la 5 ani, astfel încât solurile și plantele să rămână sănătoase. Pentru a asigura cantități suficiente de produse de cea mai bună calitate, cultivăm cartofi în diferite zone din Europa.
În Germania, aproximativ jumatate din terenuri este folosită în scopuri agricole, iar HiPP cultivă, printre numeroase materii prime, cartofii ecologici. Și în zonele agricole din Austria, Ungaria și Cehia, cartofii ecologici HiPP cresc foarte bine datorită climei. Polonia are, de asemenea, condiții excelente pentru cultivarea cartofilor ecologici.
Ceva bun pentru copilul tău
HiPP folosește doar cartofi destul de ceroși și se asigură că au o cantitate suficientă de materie uscată și o coajă fermă atunci când sunt recoltați. Numai cartofii cu o coajă fermă s-au maturizat în mod natural. Aceștia trebuie să fie recoltați foarte atent și nu atunci când sunt umezi sau reci, deoarece acest lucru ar crește riscul de deteriorare și boli, cum ar fi punctele negre la cartofi.
Cartofii ecologici sunt foarte sațioși și ușor de digerat de către copii. Pe lângă beta-carotenul, care se transformă în vitamina A și este important pentru ochi, piele și mucoase, conțin și cantități mari de potasiu și vitamina B6. Ambele sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Potasiul are un efect pozitiv asupra funcției musculare și nervoase. Vitamina B6 este o componentă a enzimelor care joacă un rol-cheie în numeroase procese metabolice, cum ar fi descompunerea proteinelor și a grăsimilor.
Borcanele HiPP conțin atât cartofi intr-o combinație ideală cu alte legume, cât și in meniuri delicioase cu carne, sau tocănițe. Acestea nu conțin arome, conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare și astfel, sunt ideale pentru o masă sănătoasă în perioada diversificării.

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni si continuarea alăptării alături de începerea diversificării la recomandarea medicului.

Source link

Copilul tau

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Published

on

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Sute de mii de copii români trăiesc în afara țării, diaspora românească fiind a cincea în topul celor mai mari din lume. Unii dintre ei s-au născut acolo, având unul sau ambii părinți români, iar integrarea lor în comunitate a fost naturală și facilă. La fel și a copiilor care au ajuns la vârste mici în țara adoptivă. Ce se întâmplă, însă, cu copiii mai mari care au plecat din România lăsând în urmă prieteni…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Published

on

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Vârsta de 8 ani a copilului nu-i așa ușoară precum pare! Copii mici – griji mici, copii mari – griji mari! Parcă așa suna o vorbă din bătrâni, nu? Cert este că fiecare vârstă are provocările sale, dar, oare, care să fie cea mai dificilă dintre toate? Întrebarea aceasta și-a pus-o cel mai urmărit site de parenting din Statele Unite, care a realizat un amplu sondaj printre cititorii săi. Se pare că atunci când ajung la…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Published

on

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Am început grădiniţa de atâtea ori de parcă aş avea o echipă de fotbal în ogradă, nu doar doi băieţoi năbădăioşi. Fiecare început de a însemnat, de fapt, o nouă adaptare la grădiniță pe care a trebuit să o pregătesc din timp pentru ca noi să nu plângem prea mult. Am început grădiniţa la un an şi zece luni, la doi ani am schimbat-o şi abandonat-o peste doar o lună, la trei ani am încercat din nou fără succes,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com