Connect with us

Copilul tau

Cartofii ecologici – ce este mai bun pentru copilul tău!

Published

on

Știați că America de Sud este țara de unde au venit ințial cartofii?

Cartofi ecologici

Este încă neclar când, cum și de către cine au fost aduși cartofii în Europa. Cu toate acestea, ei și-au găsit drumul din America de Sud în Spania, unde a început în mod oficial istoria cultivării lor în Europa. La fel s-au răspândit și roșiile, fasolea verde, ardeiul sau porumbul. În ziua de azi, toate joacă un rol important în dieta noastră, dar cartofii încă sunt cei mai importanți dintre ele.
Cartofii ecologici HiPP au nevoie de o climă temperată pentru a crește, preferabil fără perioade lungi de secetă și ploaie. Ei cresc deosebit de bine în solurile sănătoase, friabile, care nu conțin pietre. O rotație echilibrată a culturilor este de asemenea decisivă pentru cartofii ecologici HiPP. Fermierii noștri recurg strict la ciclurile de rotație a culturilor, o dată la 5 ani, astfel încât solurile și plantele să rămână sănătoase. Pentru a asigura cantități suficiente de produse de cea mai bună calitate, cultivăm cartofi în diferite zone din Europa.
În Germania, aproximativ jumatate din terenuri este folosită în scopuri agricole, iar HiPP cultivă, printre numeroase materii prime, cartofii ecologici. Și în zonele agricole din Austria, Ungaria și Cehia, cartofii ecologici HiPP cresc foarte bine datorită climei. Polonia are, de asemenea, condiții excelente pentru cultivarea cartofilor ecologici.
Ceva bun pentru copilul tău
HiPP folosește doar cartofi destul de ceroși și se asigură că au o cantitate suficientă de materie uscată și o coajă fermă atunci când sunt recoltați. Numai cartofii cu o coajă fermă s-au maturizat în mod natural. Aceștia trebuie să fie recoltați foarte atent și nu atunci când sunt umezi sau reci, deoarece acest lucru ar crește riscul de deteriorare și boli, cum ar fi punctele negre la cartofi.
Cartofii ecologici sunt foarte sațioși și ușor de digerat de către copii. Pe lângă beta-carotenul, care se transformă în vitamina A și este important pentru ochi, piele și mucoase, conțin și cantități mari de potasiu și vitamina B6. Ambele sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Potasiul are un efect pozitiv asupra funcției musculare și nervoase. Vitamina B6 este o componentă a enzimelor care joacă un rol-cheie în numeroase procese metabolice, cum ar fi descompunerea proteinelor și a grăsimilor.
Borcanele HiPP conțin atât cartofi intr-o combinație ideală cu alte legume, cât și in meniuri delicioase cu carne, sau tocănițe. Acestea nu conțin arome, conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare și astfel, sunt ideale pentru o masă sănătoasă în perioada diversificării.

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni si continuarea alăptării alături de începerea diversificării la recomandarea medicului.

Source link

Copilul tau

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Published

on

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!

Published

on

baieții și armele

În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.

Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont

Published

on

Aparate dentare la copii

Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare