Connect with us

Familia

Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor

Published

on

Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor


Detalii de care să ții cont când alegi un mop cu aburi
Tipul de suprafețe pe care îl vei utiliza
Practic orice suprafață poate fi curățată cu ajutorul unui mop cu aburi, dar cu toate acestea este necesar să iei în calcul faptul că, la un moment dat, ar trebui să-l folosești pentru suprafețe de lemn sau pentru a-ți împrospăta covoarele. De aceea, este bine să te orientezi către unul care are atât un flux de aburi ce poate fi reglat (astfel încât să se poată controla nivelul de căldură și de umezeală), cât și că este dotat cu atașamente interschimbabile.
Dimensiunea suprafeței de curățenie
Ca să realizezi o curățenie eficientă, fără prea mult efort și fără a irosi timp, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

Mizează pe un mop cu aburi cu un rezervor de apă mai mare- Procedând așa, te vei scuti să îl umpli des cu apă ca să-ți poți termina treaba. Ideal este să ai la îndemână un mop care să-ți permită să lucrezi cu el cel puțin 10 minute fără a fi nevoită să-l reîncarci
Fii atentă la mânerul mopului- De exemplu, orientează-te spre unul cu mâner telescopic, ajustabil, pentru a putea să îl folosești la fel de ușor, indiferent de suprafața pe care o vei avea de curățat
Caută un mop care să aibă o lavetă suficient de mare- O lavetă cu dimensiuni mai generoase îți va permite să cureți mai eficient suprafețele, oferindu-ți puterea de acoperire de care ai atât de multă nevoie

Mopul ar trebui să se poată încălzi rapid
Pentru a-ți fi într-adevăr de ajutor, ar trebui ca mopul tău cu aburi să se poată încălzi în 20-30 de secunde. Este un detaliu foarte important în alegerea lui, întrucât și datorită acestei calități vei economisi timp!
Contează mult ca mopul să fie ușor de manipulat
Mopurile care au un rezervor de apă simplu de reumplut (ideale sunt mopurile care au rezervorul detașabil), ce sunt ușoare, care au stabilitate și un mâner pe care să îl poți ajusta cât mai mult, sunt ceea ce îți trebuie ca să nu ai nicio reținere când va veni vorba să le „pui” la treabă.
Nu neglija prezența lavetelor de rezervă și a altor accesorii
Ca să reușești într-adevăr să realizezi curățenia la care visezi, dar fără a aloca ore întregi și fără a te obosi mult, caută să achiziționezi un mop care să permită să fie folosit nu doar pentru curățarea de suprafețe precum parchet, linoleum, covoare, ci și a celor la care nu este prea lejer de ajuns, precum sunt ferestrele.
Un mop care este prietenos cu toate suprafețele este cea mai bună soluție, întrucât datorită lui va fi 100% sigur să-ți igienizezi chiar și suprafețele mai delicate (precum parchet laminat, gresie etc.).

Uită-te la materialul din care este confecționată laveta mopului
Dacă intenționezi să-ți faci treaba cu mopul tău prin toată casa, pe orice fel de suprafețe, orientează-te spre microfibră. Nu numai că aceasta va proteja toate suprafețele pe care va ajunge, dar este numai bună și pentru că atrage murdăria, poate fi spălată și refolosită de mai multe ori.
Spre deosebirile de mop-urile clasice, menite să te facă să pierzi timp și să consumi energie, cele cu aburi mai au un alt mare plus: igienizează mult mai bine, putând să elimine până la 99,9% din microorganismele dăunătoare, îndepărtând inclusiv alergenii, casa ta devenind un mediu mult mai sigur pentru întreaga familie.
Cauți un aliat de nădejde la curățenie? L-ai și găsit: Mopul Rovus Nano Steamer
Te-ai săturat de variantele clasice de mop-uri cu aburi, pe lângă care stai și te rogi să se încălzească? Nu mai vrei nici să fii nevoită să umpli când nici nu te aștepți rezervorul de apă, care este și greu pe deasupra sau să te chinuiești mult până când reușești să ajungi să cureți și spațiile greu accesibile? Atunci alege inovația și intră cât poți de repede în posesia Mopului cu aburi Rovus Nano Steamer.
 
Înainte de toate, trebuie să știi în ce constă această inovație: se folosește presiunea înaltă pentru a se produce în continuu abur uscat. Datorită rezervorului special, ce controlează temperatura, presiunea și viteza, moleculele de apă se vor ciocni între ele până când se vor micșora foarte mult și vor deveni nano particule. În cadrul acestui proces vor putea lua naștere ionii negativi. Ulterior, prin îmbinarea dintre nano particule și acești ioni, apare aburul super uscat. Acest fel de abur trebuie considerat o adevărată comoară pentru casa ta, în condițiile în care curăță în profunzime suprafețele, distrugând până la 99,9% dintre bacterii (inclusiv unele deosebit de periculoase, precum sunt, de exemplu, E.coli ori Salmonella aertrycke), dar și fungi (așa cum este Candida albicans de pildă) sau diferiți alergeni.
Odată ce dispui de Mopul Rovus Nano Steamer, poți să răsufli ușurată inclusiv în situația în care ești mama unui „pitic”, care încă merge de-a bușilea sau care se apleacă mereu după lucrurile de pe jos. În același timp, vei ști că micuțul tău sau oricare alt membru al familiei, care suferă de vreo formă de alergie, se află departe de pericol și are mai multe șanse de a se bucura de o stare de sănătate optimă, în condițiile în care aburul uscat este de 10 ori mai eficient în ceea ce privește capacitatea de a igieniza.
Mai mult, acum vei fi mai dispusă în a da curs unei mari dorințe a copilului tău, aceea de a avea un animal de casă și să-i faci o surpriză oferindu-i unul, fără a te mai stresa de fiecare dată când acesta este scos afară și vine de acolo cu diverși microbi sau alergeni.
Alături de aceste beneficii deosebit de valoroase, ai și alte motive solide pentru a alege pentru gospodăria ta Mopul Rovus Nano Steamer. Iată care sunt acestea:

Este sigur pentru orice fel de suprafețe- Pentru că se bazează pe aburul super uscat, mopul tău nu va lăsa umezeală în exces, iar laveta din microfibre de cea mai bună calitate are grijă ca toate suprafețele să reziste la temperatura înaltă a aburului (de până la 125 de grade) și să rămână perfect curate și uscate. Nu ezita și lasă-ți mopul să lucreze chiar și pe suprafețe precum parchetul laminat, gresia, covoarele, podelele din lemn etc.!
Îți garantează că nu vei fi nicicând în situația de a petrece timp îndelungat la curățenie- Pe de o parte, faptul că Mopul Rovus Nano Steamer are un rezervor de apă foarte încăpător (220 ml) înseamnă deja o economie de timp, întrucât nu vei mai fi nevoită să te deplasezi des pentru a-l reumple cu apă (poate fi folosit 10 minute între reîncărcări). Pe de altă parte, nu mai este nevoie să aștepți mult până când mopul se va încinge: în mai puțin de 40 de secunde îl vei avea gata de treabă
Este foarte ușor de folosit- Întrucât deține un mâner telescopic, îi poți ajusta înălțimea astfel încât să îți fie foarte comod să îl folosești. Datorită acestui tip de mâner, vei reuși fără prea mult efort să cureți inclusiv locurile mai greu accesibile, pentru care înainte erai nevoită să faci fel de fel de manevre incomode, urmate adesea de dureri de spate sau de umeri (cum ar fi împins, ridicat, mutat etc.). Find atât de simplu de manipulat, poți să-l dai cu încredere chiar și pe mâna copilului, în momentele în care vrei să-l implici mai mult în activitățile casnice. Vei fi foarte încântată când îl vei vedea că nu te mai refuză și că astfel te mai scutește și pe tine de treburi.

Având în vedere toate aceste avantaje uimitoare, alege și tu să te familiarizezi cu un nou concept al curățeniei eficiente. Noul mop de la Rovus va deveni un sprijin real în menținerea curățeniei în casa ta, ținându-te pe tine și pe cei dragi departe de bacterii, de alergeni și de produse de curățenie scumpe și periculoase pentru sănătate. Cu alte cuvinte, nu mai sta pe gânduri și pregătește-te să câștigi sănătate, mai mult timp liber și să faci și economii prețioase!

Source link

Familia

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020

Published

on

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020


Președintele Klaus Johannis anunțase recent că nu sunt fonduri pentru majorarea pensiilor în anul 2020, dar că este necesar să existe posibilitatea majorării salariului minim brut pe economie. Acesta a transmis următorul mesaj: „Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dosit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”.
Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, a menționat că au fost elaborate trei scenarii posibile pentru ca salariul minim pe economie să poată crește de la 2080 lei, cât este în prezent, la 2230 lei (brut). Această creștere (cu 7, 2%) ar conduce la o suplimentare a veniturilor nete cu 83 de lei pe lună. 

Scenariile care țin de mărirea salariului sunt următoarele:
Scenariul de bază- Salariul minim brut crește cu nivelul ratei inflației de la finele lunii octombrie 2019, respectiv 3, 4%, la care se adaugă indicele de productivitate pentru anul 2018, respectiv 3,7%, ceea ce va duce la o mărire a salariului minim brut cu 7,2% respectiv de la 2.080 de lei la 2230 de lei
Scenariul al II-lea- Coeficientul de corecție ține cont de dinamica creşterii economice astfel încât, atunci când se constată o diferenţă între creşterea economică prognozată pentru anul următor şi creşterea economică estimată pentru finalul anului în care se ia decizia mai mică sau mai mare de 0,5 puncte procentuale, este zero. Pentru ceea ce depășește acest procent de 0 plus minus 0,5 puncte procentuale până la 1,5 puncte procentuale, coeficientul de corecţie este un coeficient negociat cu partenerii sociali, dar nu poate depăşi un punct procentual
Scenariul al III-lea- Se ia în calcul nivelul dezechilibrelor de pe piaţa muncii, iar coeficientul de corecţie este calculat între rata şomajului efectiv şi rata naturală a şomajului, potrivit metodologiei europene. Mecanismul este similar scenariului anterior, aplicându-se o corecție acolo unde există o variație de peste 0,5 puncte procentuale
De creșterea salariului minim vor beneficia mai mult de 1,3 milioane de angajați, dintre care peste 216.000 lucrează în comerțul cu amănuntul, iar 21.464 lucrează în domeniul administrației publice și în apărare.
Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, o decizie fermă în privința creșterii salariului minim pe economie va fi luată săptămâna viitoare, după consultările cu partenerii sociali. Alt anunț al Violetei Alexandru a fost că salariul minim nu se va diminua pe viitor (din 2021), scenariul pesimist fiind să stagneze.
Surse: avocatnet.ro, observator.tv, stirimondene.fanatik.ro

Source link

Continue Reading

Familia

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita

Published

on

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita


Specialistii KID.ro au realizat un top al celor mai importante cheltuieli ce trebuie facute pentru micutii de gradinita, in ideea in care cei mici sa se poata bucura in voie de varsta pe care o au si de invatarea tuturor abilitatilor care sa ii ajute mai tarziu in viata!

Costurile pentru achitarea gradinitei
Parintii trebuie sa stie ca lunar vor avea de platit o anumita suma pentru gradinita, in functie de tipul de institutie pe care o aleg. De exemplu, daca decid sa isi inscrie micutii la gradinite private, in fiecare luna vor fi nevoiti sa scoata din buzunar peste 1000 de lei, bani care acopera ingrijirea copiilor, desfasurarea activitatilor zilnice, inclusiv ore de limba straina, muzica etc si chiar mesele incluse in program. In schimb, la gradinitele de stat, costurile lunare aferente sunt mai mici, pentru ca parintii vor achita doar mesele pe care le primesc micutii – desi, in unele situatii, nu este cazul, copiii mergand inca la gradinita cu pachetel de acasa. In acest caz, parintii vor plati in jur de 300 de lei.
Imbracaminte si incaltaminte
Parintii trebuie sa se asigure ca inainte de inceperea gradinitei, le cumpara copiilor imbracaminte si incaltaminte de calitate, in care micutii sa se simta bine din punct de vedere fizic. Mai mult, una dintre regulile unor gradinite este aceea ca micutilor sa li se aduca haine si incaltaminte de schimb. Accesul in fiecare grupa nu se face niciodata cu pantofii de strada, pe care copiii ii poarta si afara. Aceasta regula a fost instituita tocmai pentru siguranta copiilor, cu scopul de a-i feri de boli transmise de virusi si bacterii.

Cursuri adiacente
Exista gradinite unde copiii invata inca de la varste fragede si o limba straina. Parintii trebuie sa aiba in vedere faptul ca astfel de cursuri se platesc in plus, in functie de preturile solicitate de profesorii care se deplaseaza special la gradinite o data sau de doua ori pe saptamana. Pe termen lung, investitia merita, intrucat in prezent, toti tinerii au sanse mult mai mari de a dezvolta pe toate planurile atunci cand cunosc cel putin o limba straina si astfel se pot descurca oriunde in lume.
Dincolo de cursurile de limbi straine, la gradinite se pot organiza si cursuri de muzica, de olarit, sau de desen. In functie de modul in care se desfasoara acestea, parintii trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar o anumita suma si pentru ele.
Activitati de grup in afara gradinitei
Din cand in cand, educatoarele planuiesc iesiri la teatru sau la muzeu impreuna cu cei mici. Este vorba despre activitati interesante, care scot copiii din zona lor de confort si cu ajutorul carora pot invata cum trebuie sa se comporte pe strada, cum sa fie atenti la trecerile de pieton, dar si cum sa asculte indicatiile pe care educatoarele le ofera. Toate aceste tipuri de iesiri se realizeaza pe cheltuiala parintilor. In general, este vorba despre sume modice, dar care conduc la experiente extrem de importante pentru copii.
Serbarea de Craciun sau de final de an
De cel putin de ori pe an, de Craciun si la finalul anului, in toate gradinitele se organizeaza serbari pentru copii. Este vorba despre momente cheie, in care cei mici pregatesc spectacole pentru parinti. Parintii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru pregatirea costumelor, in functie de tematica spectacolelor, dar si sume aferente cadourilor pe care cei mici le primesc de la Mos Craciun, de exemplu. In general, serbarile sunt momentele pe care toata lumea le tine minte de la gradinita, motiv pentru care parintii trebuie sa aloce sumele necesare pentru o buna desfasurare a acestor evenimente.
Cheltuielile mentionate anterior trebuie sa se numere intotdeauna pe lista prioritatilor parintilor atunci cand au copii la gradinita. Ideal este ca cei mici sa nu simta lipsuri si nici sa nu se simta exclusi din anumite activitati, doar pentru ca parintii lor nu dispun de suficienti bani pentru a acoperi costurile aferente. Intrucat isi doresc tot ce este mai bun pentru puii lor, parintii fac intotdeauna sacrificii si eforturi supraomenesti, din iubire si dorinta de a le oferi copiilor o educatie excelenta!

Source link

Continue Reading

Familia

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când

Published

on

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când


Potrivit proiectului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între
2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Deputații au avut pe ordinea de zi de azi, pentru dezbateri și vot final, mai multe proiecte de lege, printre care și dublarea alocațiilor, reducerea TVA de la 19% la 16% și eliminarea pensiilor speciale. Cele două măsuri adoptate, reducerea TVA și dublarea alocațiilor ar crește deficitul pentru anul viitor la 5%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.”, a declarat Florin Cîțu.
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu susține reducerea TVA. „În acest moment bugetul României nu își permite o reducere pe TVA În anii ce vor veni e posibil să discutăm dacă economia merge bine dar acum de azi pe mâine să reducem TVA nu mi se pare o măsură bună.”, a afirmat preşedintele.
Surse: Hotnews, Digi24

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare