Connect with us

Familia

Stop! Greșelile care îți pun în pericol mașina de spălat

Published

on

Stop! Greșelile care îți pun în pericol mașina de spălat


Mașina de spălat este una dintre cele mai importante electrocasnice, care oferă femeilor pe tot globul o senzație de libertate fără precedent. Această tehnologie miraculoasă, care îți dăruiește, pur și simplu, timp, are un impact enorm asupra vieții celor suficient de norocoși ca să și-o permită. Așa că mașina ta de spălat este un adevărat membru al familiei, cel care are grijă de confortul tuturor și de imaginea voastră strălucitoare când ieșiți în lume. Cum putem atunci să conservăm cel mai bine ”sănătatea” mașinii de spălat și s-o facem cât mai longevivă?

Pentru că a preveni este mai ușor decât a rezolva, în primul rând trebuie să eviți principalele greșeli care duc la deteriorarea mașinii tale.
În al doilea rând, trebuie să cunoști cei mai buni ”doctori” de mașini de spălat, pe cei care se ocupă prompt și eficient de repararea mașinii tale și îți garantează că nu rămâi fără ea. Experții de la REPARAȚII Mașini de spălat își dedică de peste 10 ani energia și cunoștințele pentru a-ți salva mașina de spălat, dar și confortul și timpul tău. Și știi care este cel mai grozav lucru? Vin chiar la tine acasă, în mai puțin de 60 de minute, pentru că au dezvoltat serviciul de reparații de mașini de spălat la domiciliu, ca să iasă și mai mult în întâmpinarea nevoilor tale. Iată ce greșeli te sfătuiesc specialiști să eviți când folosești mașina de spălat.
Greșeli majore care îți amenință mașina de spălat
Supraîncărcarea cu rufele murdare
Poate părea foarte tentant să umpli mașina cu toate hainele murdare și să le rezolvi pe toate odată. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cea mai bună decizie. Pe lângă faptul că spălarea nu este calitativă și rufele nu au aspectul curat pe care vi-l doriți, mașina de spălat poate suferi. Când este plină până la refuz cu haine, cuva se balansează foarte tare, iar acest lucru duce la uzajul ei și face mașina să se strice mult mai repede. Pune un număr rezonabil de haine în mașină și nu le înghesui într-o parte sau alta, ci distribuie-le uniform în interiorul cuvei.
Folosirea detergentului manual în mașină
Detergenții pentru spălatul manual fac foarte multă spumă, spre deosebire de cei pentru mașină, care pot să nu facă deloc. Bulele suplimentare pot afecta mașina de spălat, care s-ar putea să nu mai funcționeze deloc la un moment dat.
Faptul că nu cureți mașina
Este important ca, din când în când, să îndepărtezi reziduurile de detergent și murdăria din cuvă, distribuitor și conductele de apă. Maşina de spălat, cu tot cu mânere, butoane, uşă şi compartimente, trebuie spălată regulat, mai ales după ce ai folosit-o pentru a spăla lucruri foarte murdare Este bine să faci asta la fiecare 3 luni, pentru ca mașina să fie protejată. Utilizarea unui produs anticalcar este necesară, mai ales în zonele în care apa are o duritate mai mare.
Folosirea de detergent în exces
Indicațiile pentru cantitatea de detergent trebuie respectate cu strictețe. Utilizarea excesivă a detergentului dăunează atât hainelor, cât și mașinii de spălat. De altfel, este o concepție greșită des întâlnită că obții haine mai curate, dacă folosești mai mult detergent.
Folosirea acelorași cicluri și setări pentru toate hainele
Indicațiile de pe mașina de spălat trebuie, de asemenea, respectate. Pentru hainele normale, utilizați un ciclu obișnuit de spălare, în vreme ce pentru hainele delicate trebuie să folosiți setarea special destinată acestora; la fel și pentru haine groase sau foarte murdare. Este esențial să folosiți setările potrivite, altfel atât hainele cât și mașina se vor deteriora în timp.
Așezarea mașinii de spălat pe o suprafață nepotrivită
Este necesar ca maşina să fie aşezată pe o suprafaţă cât mai netedă, pentru că atunci când ajunge la ciclul de stoarcere sau când se zguduie mai tare, unele piese se pot defecta sau se uzează mai repede.
Semne că mașina de spălat s-a defectat
Înainte de a te abandona definitiv, mașina de spălat te avertizează. Principalele semne că este pe cale să se strice sunt:
Scurgeri de orice fel
Orice scurgere sau apă adunată în jurul mașinii, când aceasta este în funcțiune indică o problemă serioasă: este doar o chestiune de timp până când micile scurgeri se transformă în unele majore. Acest lucru poate fi cauzat de multiple probleme legate de mașină, de la o garnitură defectă la un furtun rupt, dar singurul care poate să vă ajute este un profesionist.
Poți apela cu încredere la
REPARATII Mașini de spălat, pentru că experții de aici au remediat, până în prezent, o gamă extrem de largă de probleme pentru mii de clienți, având o rază mare de acțiune în București și Ilfov.
Zgomote misterioase
Dacă auzi zgomote bizare când mașina de spălat este folosită, ar putea fi un semn de avarie. Asigură-te că zgomotele nu sunt de la fermoare, butoane sau catarame, dar, dacă zgomotul continuă, ceva ar putea fi blocat în tamburul mașinii de spălat, ducând în timp la deteriorarea acestuia. În astfel de situații este neapărată nevoie să apelați la specialiști și, cum nu este cazul să duci mașina la service pentru probleme de acest tip, echipa REPARAȚII Mașini de spălat a dezvoltat serviciul de asistență la domiciliu. În maxim 60 de minute, un expert va sosi la tine acasă să rezolve problema.
Mașina de spălat nu se umple cu apă
Dacă mașina de spălat nu se umple cu apă, ar putea fi semn că o supapă este defectă. După ce verifici furtunurile și supapele, dacă nu te-ai lămurit, apelează la o echipă de la REPARAȚII Mașini de spălat, care se poate deplasa în toate sectoarele din București, precum și în Bragadiru, Buftea, Chitila, Otopeni, Măgurele, Voluntari sau Pantelimon.
Mașina de spălat nu se scurge
Dacă mașina de spălat se scurge încet sau nu se scurge deloc, acest lucru ar putea fi un semn al unei avarii grave. Folosește manualul de instrucțiuni al mașinii, pentru a verifica filtrul de reziduuri. Verifică, de asemenea, furtunul de ieșire al mașinii, să vezi dacă nu este blocat. Dacă nu este un blocaj al furtunului sau al filtrului de reziduuri, sunt șanse să fie problemele cu pompa de spălare, lucru care nu poate fi rezolvat decât de un tehnician. Nu uita că specialiștii de la REPARAȚII Mașini de spălat au experiență foarte vastă cu toate tipurile de mașini de spălat
Mirosuri neplăcute
Dacă observi un miros ciudat provenit de la mașina de spălat, acesta nu semnifică, de obicei, o problemă gravă, dar trebuie examinat. Mirosurile sunt cauzate, de obicei, de colectarea apei stagnante undeva în mașină, permițând creșterea bacteriilor. Este necesar să realizezi o curățare adecvată și cuprinzătoare a mașinii, pentru a scăpa de respectivele mirosuri.

Găuri sau alte daune ale hainelor
Dacă găsești găuri sau alte avarii ale hainelor după spălare, acest lucru poate indica defecte la tamburul mașinii, care pot fi rezolvate numai de specialiști. Dacă defecțiunea este mică, echipa de reparații la domiciliu te poate ajuta direct la tine acasă. Dacă este o problemă mai gravă și locuiești în București, poți apela la service-ul autorizat al firmei REPARAȚII Mașini de spălat, care îți va salva cu siguranță mașina prețioasă, într-un timp scurt și cu cheltuieli rezonabile.

Source link

Familia

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020

Published

on

Veste bună pentru români! Se vor mări salariile în 2020


Președintele Klaus Johannis anunțase recent că nu sunt fonduri pentru majorarea pensiilor în anul 2020, dar că este necesar să existe posibilitatea majorării salariului minim brut pe economie. Acesta a transmis următorul mesaj: „Creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza. Despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupă concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, în sensul că am dosit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri”.
Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ionel Dancă, a menționat că au fost elaborate trei scenarii posibile pentru ca salariul minim pe economie să poată crește de la 2080 lei, cât este în prezent, la 2230 lei (brut). Această creștere (cu 7, 2%) ar conduce la o suplimentare a veniturilor nete cu 83 de lei pe lună. 

Scenariile care țin de mărirea salariului sunt următoarele:
Scenariul de bază- Salariul minim brut crește cu nivelul ratei inflației de la finele lunii octombrie 2019, respectiv 3, 4%, la care se adaugă indicele de productivitate pentru anul 2018, respectiv 3,7%, ceea ce va duce la o mărire a salariului minim brut cu 7,2% respectiv de la 2.080 de lei la 2230 de lei
Scenariul al II-lea- Coeficientul de corecție ține cont de dinamica creşterii economice astfel încât, atunci când se constată o diferenţă între creşterea economică prognozată pentru anul următor şi creşterea economică estimată pentru finalul anului în care se ia decizia mai mică sau mai mare de 0,5 puncte procentuale, este zero. Pentru ceea ce depășește acest procent de 0 plus minus 0,5 puncte procentuale până la 1,5 puncte procentuale, coeficientul de corecţie este un coeficient negociat cu partenerii sociali, dar nu poate depăşi un punct procentual
Scenariul al III-lea- Se ia în calcul nivelul dezechilibrelor de pe piaţa muncii, iar coeficientul de corecţie este calculat între rata şomajului efectiv şi rata naturală a şomajului, potrivit metodologiei europene. Mecanismul este similar scenariului anterior, aplicându-se o corecție acolo unde există o variație de peste 0,5 puncte procentuale
De creșterea salariului minim vor beneficia mai mult de 1,3 milioane de angajați, dintre care peste 216.000 lucrează în comerțul cu amănuntul, iar 21.464 lucrează în domeniul administrației publice și în apărare.
Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, o decizie fermă în privința creșterii salariului minim pe economie va fi luată săptămâna viitoare, după consultările cu partenerii sociali. Alt anunț al Violetei Alexandru a fost că salariul minim nu se va diminua pe viitor (din 2021), scenariul pesimist fiind să stagneze.
Surse: avocatnet.ro, observator.tv, stirimondene.fanatik.ro

Source link

Continue Reading

Familia

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita

Published

on

Cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le faci pentru un copil de gradinita


Specialistii KID.ro au realizat un top al celor mai importante cheltuieli ce trebuie facute pentru micutii de gradinita, in ideea in care cei mici sa se poata bucura in voie de varsta pe care o au si de invatarea tuturor abilitatilor care sa ii ajute mai tarziu in viata!

Costurile pentru achitarea gradinitei
Parintii trebuie sa stie ca lunar vor avea de platit o anumita suma pentru gradinita, in functie de tipul de institutie pe care o aleg. De exemplu, daca decid sa isi inscrie micutii la gradinite private, in fiecare luna vor fi nevoiti sa scoata din buzunar peste 1000 de lei, bani care acopera ingrijirea copiilor, desfasurarea activitatilor zilnice, inclusiv ore de limba straina, muzica etc si chiar mesele incluse in program. In schimb, la gradinitele de stat, costurile lunare aferente sunt mai mici, pentru ca parintii vor achita doar mesele pe care le primesc micutii – desi, in unele situatii, nu este cazul, copiii mergand inca la gradinita cu pachetel de acasa. In acest caz, parintii vor plati in jur de 300 de lei.
Imbracaminte si incaltaminte
Parintii trebuie sa se asigure ca inainte de inceperea gradinitei, le cumpara copiilor imbracaminte si incaltaminte de calitate, in care micutii sa se simta bine din punct de vedere fizic. Mai mult, una dintre regulile unor gradinite este aceea ca micutilor sa li se aduca haine si incaltaminte de schimb. Accesul in fiecare grupa nu se face niciodata cu pantofii de strada, pe care copiii ii poarta si afara. Aceasta regula a fost instituita tocmai pentru siguranta copiilor, cu scopul de a-i feri de boli transmise de virusi si bacterii.

Cursuri adiacente
Exista gradinite unde copiii invata inca de la varste fragede si o limba straina. Parintii trebuie sa aiba in vedere faptul ca astfel de cursuri se platesc in plus, in functie de preturile solicitate de profesorii care se deplaseaza special la gradinite o data sau de doua ori pe saptamana. Pe termen lung, investitia merita, intrucat in prezent, toti tinerii au sanse mult mai mari de a dezvolta pe toate planurile atunci cand cunosc cel putin o limba straina si astfel se pot descurca oriunde in lume.
Dincolo de cursurile de limbi straine, la gradinite se pot organiza si cursuri de muzica, de olarit, sau de desen. In functie de modul in care se desfasoara acestea, parintii trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar o anumita suma si pentru ele.
Activitati de grup in afara gradinitei
Din cand in cand, educatoarele planuiesc iesiri la teatru sau la muzeu impreuna cu cei mici. Este vorba despre activitati interesante, care scot copiii din zona lor de confort si cu ajutorul carora pot invata cum trebuie sa se comporte pe strada, cum sa fie atenti la trecerile de pieton, dar si cum sa asculte indicatiile pe care educatoarele le ofera. Toate aceste tipuri de iesiri se realizeaza pe cheltuiala parintilor. In general, este vorba despre sume modice, dar care conduc la experiente extrem de importante pentru copii.
Serbarea de Craciun sau de final de an
De cel putin de ori pe an, de Craciun si la finalul anului, in toate gradinitele se organizeaza serbari pentru copii. Este vorba despre momente cheie, in care cei mici pregatesc spectacole pentru parinti. Parintii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar bani pentru pregatirea costumelor, in functie de tematica spectacolelor, dar si sume aferente cadourilor pe care cei mici le primesc de la Mos Craciun, de exemplu. In general, serbarile sunt momentele pe care toata lumea le tine minte de la gradinita, motiv pentru care parintii trebuie sa aloce sumele necesare pentru o buna desfasurare a acestor evenimente.
Cheltuielile mentionate anterior trebuie sa se numere intotdeauna pe lista prioritatilor parintilor atunci cand au copii la gradinita. Ideal este ca cei mici sa nu simta lipsuri si nici sa nu se simta exclusi din anumite activitati, doar pentru ca parintii lor nu dispun de suficienti bani pentru a acoperi costurile aferente. Intrucat isi doresc tot ce este mai bun pentru puii lor, parintii fac intotdeauna sacrificii si eforturi supraomenesti, din iubire si dorinta de a le oferi copiilor o educatie excelenta!

Source link

Continue Reading

Familia

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când

Published

on

S-a aprobat! Alocațiile copiilor se vor dubla. Iată de când


Potrivit proiectului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între
2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Deputații au avut pe ordinea de zi de azi, pentru dezbateri și vot final, mai multe proiecte de lege, printre care și dublarea alocațiilor, reducerea TVA de la 19% la 16% și eliminarea pensiilor speciale. Cele două măsuri adoptate, reducerea TVA și dublarea alocațiilor ar crește deficitul pentru anul viitor la 5%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.”, a declarat Florin Cîțu.
Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu susține reducerea TVA. „În acest moment bugetul României nu își permite o reducere pe TVA În anii ce vor veni e posibil să discutăm dacă economia merge bine dar acum de azi pe mâine să reducem TVA nu mi se pare o măsură bună.”, a afirmat preşedintele.
Surse: Hotnews, Digi24

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare