Connect with us

Copilul tau

Ce replici să folosim pentru a ne liniști copiii în aceste vremuri tulburi – Totul Despre Mame

Martha Denisa

Published

on

Ce replici să folosim pentru a ne liniști copiii în aceste vremuri tulburi - Totul Despre Mame

Dintre toate sfaturile pentru părinți în timpul epidemiei de coronavirus unul mi s-a părut extrem de important: părinți, țineți minte că pentru copiii voștri sunteți cel mai bun remediu împotriva fricii! Este și sfatul pe care l-am citit și pe pagina  de Instagram a Laurei Markam, dintr-o postare recentă. 
Sfaturi pentru părinți în vremea epidemiei de coronavirus: pentru el ești lumea întreagă
Dragi părinți copleșiți de griji ce vreau eu să vă spun este că și când par să nu înțeleagă copiii totuși înțeleg și când nu le spunem în cuvinte clare că perioada prin care trecem nu este una ușoară. Ei știu, ne simt. Nu le este nici lor ușor, cum nu ne este nici nouă. Ei ne au însă pe noi. Ei știu că mama și tata îi vor proteja.
– Sunt speriat
De pe o zi pe alta viața noastră și a copiilor s-a schimbat dramatic. Iar starea de incertitudine continuă. Atât de mult că nici măcar nu știm exact ce ne va aduce ziua de mâine. Cei mai mulți copii sunt speriați chiar dacă nu o spun clar. Prezența noastră fizică lângă ei este cea care îi alină. Și când asta nu se poate atunci orice legătură chiar prin telefon, video, etc. este mai bună decât nimic.
Iată două replici pentru a îi face pe copii să se simtă înțeleși și de a le arăta că părinții lor sunt lângă ei.
Înțeleg că ești speriat și știu că ai puterea să trecem împreună peste această perioadă.
Înțeleg că îți este frică și eu/noi suntem aici și facem tot ce putem să ne fie bine.
– Sfaturi pentru părinți în vremea epidemiei de coronavirus: sunt eroul tău și rămân vulnerabil
Nu vreau să se înțeleagă că de dragul copiilor noștri ar trebui să jucăm un rol. Suntem și noi la fel de vulnerabili în fața acestei situații neprevăzute. Ce putem noi să le modelăm copiilor este că putem fi speriați și în același timp ne putem bucura de ceea ce avem.
Și eu sunt speriată și nu știu cât vom sta în casă, însă mă bucur că avem astăzi șansa să stăm mai mult timp împreună.
Îi vom putea învăța pe copii că viața este o succesiune de fericire și tristețe și că nici una nici alta nu sunt făcute să dureze o eternitate. Le vom da aripi.
– Ne e greu și nu îi uităm pe ceilalți
Copiii vă vor întreba cu siguranță De ce stăm în casă? – să le spunem că stăm pentru a ne proteja pe noi și pe ceilalți din jurul nostru. Că deși ne este greu alegem să facem ceva bun pentru noi și cei de lângă noi. Le modelăm cum să fie empatici. Și dacă acum pare că nu vor avea nevoie de prea multă empatie în viitor se pare că nu este așa. Despre această perioadă nu se știu prea multe lucuri dar ceea ce se știe sugerează că umanitatea, grija pentru cel de lângă noi va deveni, oarecum paradoxal în contextul izolării sociale atât de necesare, forța care ne va duce mai departe.
– Ne bucurăm de fiecare clipă
În acest moment nu știm nici cât va dura perioada prin care trecem și nici nu știm ce ne va aduce viața după ea. Viețile multora dintre noi se vor schimba radical. Nu știm dacă în bine sau în rău. Să îi încărcăm pe copii cu aceste gânduri acum nu aduce nimic bun. Îi va face să fie mai anxioși, ceea ar putea să îi facă să dezvolte și mai multe comportamente nu foarte ușor de gestionat.
Dacă nu ați făcut niciodată mindfulness acum o faceți forțat. Găsiți mai multe informații în această CARTE. 
Aveți doar clipa prezentă. Haideți să facem din asta o lecție folositoare pentru copiii noștri. Facem ce putem (stăm în casă și când ieșim ne protejăm) și înțelegem că unele lucruri nu pot fi controlate și nu ne rămâne decât să la acceptăm și să ne adaptăm. Dacă ar fi să aleg un singur lucru pe care să îl transmit atunci acest sfat l-aș da părinților în timpul epidemiei de coronavirus: trăiți clipa!
 

Source link

Copilul tau

Vreau dreptate pentru nepotul lui Marian Godină! La braț cu autismul, episod special – Totul Despre Mame

Martha Denisa

Published

on

nepotul lui Marian Godină

Nepotul lui Marian Godină a fost exclus din școală de învățătoare din prima zi!
Vreau dreptate pentru nepotul lui Marian Godină! Serialul „La braț cu autismul” nu este numai despre David și despre mine, este despre orice copil cu autism din lumea asta. Pe noi ne leagă ceva, mai mult decât eticheta de handicapați pe care ne-a pus-o societatea. Ne leagă durerea și setea de incluziune. Îmi tremură carnea pe…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Colesterolul la copii. Cum îl controlați prin alimentație – Totul Despre Mame

Martha Denisa

Published

on

colesterolul la copii

Colesterolul la copii este un subiect care trebuie să te preocupe încă de la 2 anișori!
Colesterolul la copii. După ce piciul tău a trecut de 2 anișori, trebuie să treci pe lista de analize și măsurarea colesterolului. Factorii care ar trebui să-ți de a de gândit sunt cazurile similare în familie și alimentația bogată în grăsimi. Să nu spui nici măcar în glumă că un copil poate mânca orice și nu va…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Anxietatea la copii-ghid pentru depistarea și tratarea ei de la psiholog

Martha Denisa

Published

on

anxietatea la copii

Anxietatea la copii necesită multă empatie din partea părinților
Anxietatea la copii ori la adulți este o formă de stres ce ascunde în spate o emoție puternică și anume frica. O mamă va ști cu siguranță când copilul ei se teme și va observa cu ușurință intensitatea trăirilor lui mai ales când anumite limite sunt atinse sau depășite. Anxietatea severă afectează bunăstarea mentală și emoțională …

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com