Connect with us

Copilul tau

Cum călătorim cu copiii în siguranță în mașină iarna?

Published

on

Vacanța aduce cu ea și drumuri de tot felul, așa că este important să ne asigurăm că cei mici sunt în siguranță în mașină. Condițiile de drum nu sunt aceleași ca vara și, ce este mai important, nici cele din autoturism.
Poate nu ți se pare important modul în care îmbraci copilul iarna când mergeți cu mașina. Până la urmă nu vrei să îi fie frig, așa că îl lași cu geaca de el și cu toate hainele pe care i le-ai pus considerând că așa îi va fi bine. Totuși, nu este abordarea corectă pentru ca el să fie în siguranță în mașină.
Laurențiu Mândru, trainer în cadrul Academiei Titi Aur spune că ”Niciodată nu trebuie să fixați centura peste hainele groase ale copilului. Oricât de mult le veți strânge tot va rămâne loc și în caz de impact tot aerul din haine se va comprima și centurile vor rămâne largi lăsând astfel un loc mai mare pentru mișcarea corpului ceea ce poate duce la leziuni grave. Centurile vor cădea de pe umerii copilului, capul va fi împins mult prea în față.”
Hainele groase nu doar că pot amplifica efectele unui accident, dar pot transforma un copil cooperant într-unul foarte nervos din cauza supraîncălzirii. Sfatul specialistului este să îmbrăcăm copiii cu haine în mai multe straturi, iar geaca să le-o dăm jos atunci când îi punem în scaunul de mașină și fixăm centurile. De asemenea, este indicat să alegeți îmbrăcăminte din fibre naturale, eventual dintre cele special concepute pentru a păstra temperatura optimă a corpului pe timpul iernii.
Dacă vă temeți că va răci, există soluții pentru a călători totuși în siguranță!  Înainte de a aduce copilul în mașină încălziți habitaclul până ajunge la o temperatură potrivită. Apoi, puteți să îl înveliți cu o pătură. O veți pune peste centuri, nu sub ele. În cazul în care vreți să folosiți o husă de iarnă pentru scaunul de mașină alegeți neapărat una autorizată de producător, spune Laurențiu Mândru.
Atunci când porniți la drum lung trebuie să vă asigurați că aveți tot ce vă trebuie în mașină, fără a o încărca inutil. Specialistul spune că orice greutate în plus crește presiunea pe anvelope, îngreunează manevrabilitatea volanului, mărește distanța de frânare și crește și consumul de combustibil. Este indicat ca înainte de a face bagajul să calculezi foarte bine dacă ai sau nu nevoie de tot ce ți-ai propus să iei cu tine la drum.

În siguranță în mașină iarna. Ce trebuie să faci înainte de a pleca la drum?
Un prim lucru pe care trebuie să îl faci ca să te asiguri că ajungi cu bine la destinație este să verifici starea drumurilor până la punctul final al călătoriei. Este bine să știi dacă sunt porțiuni de șosele blocate, care este starea vremii pentru următoarele ore, dar și pentru ziua în care ți-ai propus să te întorci. Trebuie să te asiguri că ai combustibil suficient, dar și bani pentru a realimenta în cazul în care rămâi blocat pe undeva.
Pune într-un loc accesibil haine de schimb pentru toți pasagerii. Trebuie să ai la îndemână îmbrăcăminte groasă ca să vă puteți schimba, dar și pentru a vă îmbrăca mai bine dacă va trebui să opriți pe anumite porțiuni de drum pentru o perioadă mai lungă. Tot pentru această situație nedorită este bine să ai în mașină provizii de apă, hrană și medicamente. Nu strică să pui și un termos cu ceai/cafea calde!
Drumurile lungi iarna necesită lopată, nisip, lanțuri și cablu de tractare. Laurențiu Mândru, trainer la Academia Titi Aur, spune că nu trebuie sub nicio formă să pleci fără ele la drum. Practic trebuie să le ții tot timpul în mașină, până când trece anotimpul rece.
Dacă pleci la drum cu copiii, mai ales dacă sunt mici, alege un interval orar adaptat nevoilor lor. În plus, trebuie să ții cont de faptul că nu trebuie să-l scoți pe cel mic din scaunul mașinii sub nicio formă. În cazul în care trebuie schimbat de scutec, alăptat sau, pur și simplu, are nevoie să se miște, oprește mașina într-un loc sigur și continuă drumul doar când acesta este în siguranță în scaun, prins cu centuri.
Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum să călătorești în siguranță în mașină iarna cu copiii îți recomandăm să mai citești și:Salut! Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

Source link

Copilul tau

Ce trebuie să știi despre gripă și vaccinul antigripal pentru copii

Published

on

Ce trebuie să știi despre gripă și vaccinul antigripal pentru copii

Sezonul gripal 2022-2023 ar putea avea un impact mai mare asupra populației, potrivit estimărilor specialiștilor. Copiii, mai ales cei cu vârsta sub 5 ani, sunt mai vulnerabili la complicațiile date de gripă. În cazul lor, dar nu numai, vaccinarea antigripală anuală rămâne cea mai eficientă metodă de prevenție. Iată ce trebuie să știi despre tipurile de gripă și vaccinul antigripal pentru copii și adulți disponibil în…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

E șefa găștii sau e agresată de fetele rele? Iată cum poți preveni bullying-ul

Published

on

E șefa găștii sau e agresată de fetele rele? Iată cum poți preveni bullying-ul

Le vezi cum stau adunate pe coridoarele școlii ori în curte: grupuri de fete. Noi le ziceam „bisericuțe“. Compacte, bine formate, clicile astea nu mai primesc pe nimeni în interiorul lor, dar trimit săgeți veninoase spre alte fete. Șușotesc și chicotesc, le privesc pe celelalte cu un aer de superioritate. Le șicanează. Le fac farse. Le batjocoresc. De ce sunt atât de rele? De unde vine acest comportament? Și noi, părinții…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Avea 2 ani când a ajuns la noi, nu vorbea și nu mânca, refuza să facă orice”. Acomodarea copilului adoptat, un proces lung și nu tocmai ușor

Published

on

„Avea 2 ani când a ajuns la noi, nu vorbea și nu mânca, refuza să facă orice”. Acomodarea copilului adoptat, un proces lung și nu tocmai ușor

Nu știam ce să îi dau să mănânce, nu știam să îl culc, nu știam să vorbesc cu el. Nu știam nimic. Când am decis că vreau să adopt, nu m-am gândit prea mult la ce va fi în momentul în care va veni acasă un copil. Nu m-am gândit că va avea nevoie de o perioadă de acomodare.Dar da, e logic, trebuia să mă gândesc la asta. Și, recunosc, m-am gândit la asta abia a doua zi dimineața acasă după ce a ajuns la noi.M-am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com