Connect with us

Sarcina

Distanță de 20 de ani între nașteri. ”Am decis să mai fac un copil când fiica mea a plecat la facultate”

Published

on

Sora cea mare e la facultate, sora cea mică, la sânul mamei.
Cititoarea noastră Mirela, din Hunedoara, ne-a scris o poveste de naștere care a avut loc la 20 de ani distanță față de prima ei experiență de acest fel. Redăm povestea mămicii, așa cum a fost scrisă de ea:
”Încep articolul prin a spune că am născut a doua fetiță la o diferență de 20 de ani de prima, deci pot spune că a fost ca și pentru prima dată, fiind atât de mare diferența. Am decis să fac un al doilea copil pentru că fata cea mare pleca la facultate la București și mă îngrozea gândul că oarecum voi rămâne singură. Așa a început totul.
Monitorizare la privat, naștere la stat
La prima sarcină nu am avut niciun simptom de rău, a fost o sarcină foarte ușoară și o naștere la fel, fără dureri sau travaliu lung, nașterea fiind naturală și eu destul de tinerică. La a doua sarcină am ținut neapărat să fac toate controalele posibile, morfologii, dublu-triplu test etc, de teama vârstei și a vieții de zi cu zi destul de stresante.
Am crezut că va fi altfel, adică o sarcină grea, la o altă vârstă, dar se pare că am fost o norocoasă, sarcina a decurs la fel ca la prima, fără simptome, fără dureri. Travaliul a fost și de această dată foarte ușor și a decurs totul repede, pe cale naturală. Pe ultima sută de metri am decis să nasc la un spital de stat, deși mă monitorizasem toată sarcina la o clinică privată de renume.
Decizia am luat-o deoarece soțul meu este șofer, sunt foarte mult timp singură, iar clinica privată este în Timișoara, la 300 de km distanță de casă.
Mi s-a rupt apa pe trecerea de pietoni
Am găsit pe secția Obstetrică cele mai bune asistente și un medic foarte bun. Fără să dau ceva la cineva, am beneficiat de un tratament foarte bun, deși aveam inițial o părere negativă despre spitalele de stat.
Nașterea s-a produs cu aproape o lună înainte de termen. Nu am avut dureri, pur și simplu în data de 26 octombrie traversam strada și, exact pe trecere, s-a rupt apa. Am plecat imediat la spital și a durat o oră până am auzit plansetul ei, timp în care nu m-am chinuit deloc, deoarece contracțiile erau foarte scurte și destul de rare, chiar dacă eram deja dilatată 5 cm când am ajuns la spital.

La această sarcină am fost pregatită foarte bine psihic, am citit mult, am întrebat mult în jurul meu mămicile. Astăzi pot să spun că sunt foarte fericită ca au trecut deja 2 luni și un pic și ne bucurăm foarte mult pentru decizia luată de a mai face o bubulină după atâția ani. Este foarte diferit totul și fiica cea mare o iubește enorm, este fascinată de ea, neavând contact cu un bebeluș vreodată până acum”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesant acest articol despre distanța mare între nașteri, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com