Connect with us

Sarcina

Distanță de 20 de ani între nașteri. ”Am decis să mai fac un copil când fiica mea a plecat la facultate”

Published

on

Sora cea mare e la facultate, sora cea mică, la sânul mamei.
Cititoarea noastră Mirela, din Hunedoara, ne-a scris o poveste de naștere care a avut loc la 20 de ani distanță față de prima ei experiență de acest fel. Redăm povestea mămicii, așa cum a fost scrisă de ea:
”Încep articolul prin a spune că am născut a doua fetiță la o diferență de 20 de ani de prima, deci pot spune că a fost ca și pentru prima dată, fiind atât de mare diferența. Am decis să fac un al doilea copil pentru că fata cea mare pleca la facultate la București și mă îngrozea gândul că oarecum voi rămâne singură. Așa a început totul.
Monitorizare la privat, naștere la stat
La prima sarcină nu am avut niciun simptom de rău, a fost o sarcină foarte ușoară și o naștere la fel, fără dureri sau travaliu lung, nașterea fiind naturală și eu destul de tinerică. La a doua sarcină am ținut neapărat să fac toate controalele posibile, morfologii, dublu-triplu test etc, de teama vârstei și a vieții de zi cu zi destul de stresante.
Am crezut că va fi altfel, adică o sarcină grea, la o altă vârstă, dar se pare că am fost o norocoasă, sarcina a decurs la fel ca la prima, fără simptome, fără dureri. Travaliul a fost și de această dată foarte ușor și a decurs totul repede, pe cale naturală. Pe ultima sută de metri am decis să nasc la un spital de stat, deși mă monitorizasem toată sarcina la o clinică privată de renume.
Decizia am luat-o deoarece soțul meu este șofer, sunt foarte mult timp singură, iar clinica privată este în Timișoara, la 300 de km distanță de casă.
Mi s-a rupt apa pe trecerea de pietoni
Am găsit pe secția Obstetrică cele mai bune asistente și un medic foarte bun. Fără să dau ceva la cineva, am beneficiat de un tratament foarte bun, deși aveam inițial o părere negativă despre spitalele de stat.
Nașterea s-a produs cu aproape o lună înainte de termen. Nu am avut dureri, pur și simplu în data de 26 octombrie traversam strada și, exact pe trecere, s-a rupt apa. Am plecat imediat la spital și a durat o oră până am auzit plansetul ei, timp în care nu m-am chinuit deloc, deoarece contracțiile erau foarte scurte și destul de rare, chiar dacă eram deja dilatată 5 cm când am ajuns la spital.

La această sarcină am fost pregatită foarte bine psihic, am citit mult, am întrebat mult în jurul meu mămicile. Astăzi pot să spun că sunt foarte fericită ca au trecut deja 2 luni și un pic și ne bucurăm foarte mult pentru decizia luată de a mai face o bubulină după atâția ani. Este foarte diferit totul și fiica cea mare o iubește enorm, este fascinată de ea, neavând contact cu un bebeluș vreodată până acum”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesant acest articol despre distanța mare între nașteri, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare