Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere naturală în poziție pelviană. „Au ieșit întâi picioarele, apoi fundul, umerii și capul” – Totul Despre Mame

Published

on

În Germania, Patricea a născut într-un spital în care medicii erau specializați pe nașteri naturale ale copiilor neîntorși.
O naștere naturală în poziție pelviană se întâmplă rar, pentru că puțini medici își asumă acest lucru. Cititoarea noastră Patricea, care trăiește în Germania, a avut parte de o astfel de naștere și ne-a scris cum a decurs aceasta. Redăm povestea de naștere naturală în poziție perviană așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.
„Tot timpul citesc povești înspăimântătoare despre naștere, astfel că m-am decis să scriu și poveste mea mea, fiind una foarte frumoasă pentru mine. Mă aflu în Germania de câțiva ani și sunt fericită că sunt aici, pentru că modul de abordare al nașterii, al nou născutului și al mamei este foarte natural și profesionist în același timp.
Spital specializat pe astfel de nașteri
Bebelușa noastră a decis să nu se întoarcă niciodată, astfel că în săptămâna 36 era tot cu capul sus și fundul în jos. Tot în săptămâna 36 am decis să mergem la un spital din apropiere care aduce bebeluși neîntorși pe lume pe cale vaginală, fără prea multe gânduri.
În dimineața zilei de 3 septembrie ne-am dus la un control, pentru a vorbi variantele noastre cu un doctor de la spitalul respectiv, care ne-a asigurat că e la fel de normal ca o naștere cu copilul întors, că nu e nicio problemă și că, dacă eu doresc, pot aduce bebelușul pe lume pe cale vaginală fără probleme. Doctorul a fost atât de relaxat și sigur pe el, încât am plecat de acolo convinși că bebe va veni pe lume cum trebuie.
Ceea ce mi-am imaginat eu era mult mai dureros
Ne-a dat atât de multă încredere încât seara au și început contracțiile, iar după doar 5 ore de travaliu Katharina a ieșit: întâi cu picioarele, apoi fundul, umerii și, la sfârșit, căpuțul. Fără nicio problemă, cu dureri medii, ceea ce mi-am imaginat eu era cu mult mai dureros.
Am născut la 36 de săptămâni și 5 zile o bebelușă care din prima secundă și pentru următoarele 4 ore a stat pe pieptul meu și la pieptul meu. Am învățat împreuna alăptatul și tot ce ține de primele zile ale unui bebeluș. A fost totul atât de magic și de frumos încât îmi doresc repede și a doua experiență de genul acesta.
Mamele se îngrijorează mult prea mult și au mult prea puțină încredere în corpul lor și în natură. Într-adevăr, alăptatul doare la început, e unul din cele mai dureroase episoade pe care le-am trăit, însă nu aș schimba pentru nimic în lume. Katharina e acum vioaie, veselă, iar alăptatul e foarte ușor și frumos”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală în poziție pelviană, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Metode simple prin care să-ți crești șansele de a naște natural

Published

on

Metode simple prin care să-ți crești șansele de a naște natural

”Femeile au născut de când lumea, nu-i așa?” Acesta era răspunsul meu atunci când în prima sarcină cu fetița mea eram întrebată de ceilalți cum aș dori să nasc, cum mă pregătesc, ce plan am. Ziceam că-mi doresc să nasc natural, nemedicalizat, cât mai simplu cu putință, citisem câte ceva, am fost la un curs de o zi în care au povestit două doamne drăguțe despre etapele nașterii și mi-am zis că am informațiile esențiale de care am nevoie, astfel că totul va…

Source link

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre întârzierea clampării cordonului ombilical

Published

on

Ce trebuie să știi despre întârzierea clampării cordonului ombilical

Probabil ai tot auzit în ultima perioadă despre faptul că unele mame tot mai des discută cu medicii ginecologi despre clamparea întârziată a cordonului ombilical la naștere. Dacă dorești să afli mai multe informații pe marginea acestui subiect, precum și care sunt avantajele și dezavantajele clampării întârziate a cordonului ombilical atunci te invit să citești mai jos.
Cordonul ombilical este acel element care face legătura dintre mamă și făt în perioada…

Source link

Continue Reading

Sarcina

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Published

on

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Cititoarea noastră Tina ne-a scris cum a decurs nașterea ei prin cezariană la Fălticeni, impresionată fiind de faptul că experiența ei a fost mai bună decât cea anterioară, din Italia. Tina admite că a fost o pacientă dificilă, dar spune că toată lumea s-a purtat cu ea ireproșabil. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Întâmplarea tinerei mămici din Botoșani, despre care s-a spus…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com