Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere naturală în poziție pelviană. „Au ieșit întâi picioarele, apoi fundul, umerii și capul” – Totul Despre Mame

Published

on

În Germania, Patricea a născut într-un spital în care medicii erau specializați pe nașteri naturale ale copiilor neîntorși.
O naștere naturală în poziție pelviană se întâmplă rar, pentru că puțini medici își asumă acest lucru. Cititoarea noastră Patricea, care trăiește în Germania, a avut parte de o astfel de naștere și ne-a scris cum a decurs aceasta. Redăm povestea de naștere naturală în poziție perviană așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.
„Tot timpul citesc povești înspăimântătoare despre naștere, astfel că m-am decis să scriu și poveste mea mea, fiind una foarte frumoasă pentru mine. Mă aflu în Germania de câțiva ani și sunt fericită că sunt aici, pentru că modul de abordare al nașterii, al nou născutului și al mamei este foarte natural și profesionist în același timp.
Spital specializat pe astfel de nașteri
Bebelușa noastră a decis să nu se întoarcă niciodată, astfel că în săptămâna 36 era tot cu capul sus și fundul în jos. Tot în săptămâna 36 am decis să mergem la un spital din apropiere care aduce bebeluși neîntorși pe lume pe cale vaginală, fără prea multe gânduri.
În dimineața zilei de 3 septembrie ne-am dus la un control, pentru a vorbi variantele noastre cu un doctor de la spitalul respectiv, care ne-a asigurat că e la fel de normal ca o naștere cu copilul întors, că nu e nicio problemă și că, dacă eu doresc, pot aduce bebelușul pe lume pe cale vaginală fără probleme. Doctorul a fost atât de relaxat și sigur pe el, încât am plecat de acolo convinși că bebe va veni pe lume cum trebuie.
Ceea ce mi-am imaginat eu era mult mai dureros
Ne-a dat atât de multă încredere încât seara au și început contracțiile, iar după doar 5 ore de travaliu Katharina a ieșit: întâi cu picioarele, apoi fundul, umerii și, la sfârșit, căpuțul. Fără nicio problemă, cu dureri medii, ceea ce mi-am imaginat eu era cu mult mai dureros.
Am născut la 36 de săptămâni și 5 zile o bebelușă care din prima secundă și pentru următoarele 4 ore a stat pe pieptul meu și la pieptul meu. Am învățat împreuna alăptatul și tot ce ține de primele zile ale unui bebeluș. A fost totul atât de magic și de frumos încât îmi doresc repede și a doua experiență de genul acesta.
Mamele se îngrijorează mult prea mult și au mult prea puțină încredere în corpul lor și în natură. Într-adevăr, alăptatul doare la început, e unul din cele mai dureroase episoade pe care le-am trăit, însă nu aș schimba pentru nimic în lume. Katharina e acum vioaie, veselă, iar alăptatul e foarte ușor și frumos”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală în poziție pelviană, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare