Connect with us

Sarcina

Naștere naturală la Polizu. ”În cele 10 ore în travaliu, doamna doctor nu a plecat o secundă de lângă mine”

Published

on

Prezența permanentă a doctoriței, încurajările și sfaturile ei, a făcut ca travaliul de 10 ore să fie ușor de suportat.
Cititoarea noastră Lavinia ne-a scris povestea ei de naștere naturală la Polizu, o experiență care, deși a presupus 10 ore de travaliu, a fost pentru mămică o bucurie. Un mare merit l-a avut doctorița care a asistat-o, precum și restul personalului secției. Redăm povestea de naștere naturală la Polizu, așa cum a fost scrisă de Lavinia:
”Am avut o experiență plăcută la maternitatea Polizu din București, unde, în data de 14.11.2019, a venit pe lume cel de-al doilea copil, fetița noastră mult așteptată. S-a născut la 39 de săptămâni și 5 zile.
Am fost luni la control, iar doamna doctor a spus că trebuie să mă internez, să stau sub supraveghere medicală, deoarece fetița mea «nu vrea să vină pe lume». M-au monitorizat din momentul internării până în ziua în care am născut, se purtau foarte frumos asistentele cu toate mămicile, când aveau ocazia ne dădeau sfaturi.
Doamna doctor mă mângâia pe cap
Eu nu mai aveam răbdare să nasc, eram foarte agitată, voiam să plec acasă, dar, cu ajutorul lor și al doamnei doctor, am reușit să trec peste. În plus, mai am un băiețel, care aștepta cu mare nerăbdare să o aduc pe surioara lui acasă.
Nașterea s-a întâmplat joi, cu toate că fetița nu dădea semne că vrea să vină pe lume. A venit doctorița la ora 7:30, m-a chemat în cabinet și a spus că ne vedem în sala de nașteri. Bineînțeles, chiar dacă eram la a doua naștere naturală, aveam foarte multe emoții.
Am stat 10 ore în travaliu, dar nu am știut cum au trecut, pentru că doamna doctor nu a plecat o secundă de lângă mine. Mă mângâia pe cap, mă întreba ce mă doare , mă ajuta să trec mai repede peste contracții. A fost a doua mamă pentru mine.
Cu o astfel de doctoriță lângă mine, aș naște foarte mulți copii
A lăsat soțul și mama să intre la mine înainte să nasc, asta m-a ajutat foarte mult. După ce am născut și m-a dus în sala de lăuzie, mi-a adus fetița și mi-a pus-o direct la piept. M-a ajutat să o alăptez și i-a permis familiei mele să ne vadă.

Din cauza efortului depus la naștere, eram foarte obosită și am căzut de comun acord cu doamna doctor să o ducă pe fetiță la neonatologie în prima seară. În momentul în care am fost dusă în rezervă și s-a asigurat că sunt bine, atunci a plecat și doamna doctor acasă, care era venită de la 6 dimineața, și a plecat după 23:00.
Ambele mele nașteri au fost cu dânsa. Sincer, cu o astfel de doctoriță aș naște foarte mulți copii, dar ne oprim la doi. Sunt foarte mulțumită de doamna doctor și de maternitatea Polizu din București”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Polizu, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com