Connect with us

Sarcina

Etapele vietii sexuale in timpul sarcinii

Published

on

Etapele vietii sexuale in timpul sarcinii

Viata sexuala a unui cuplu trece prin multiple schimbari pe parcursul unei sarcini. Incepand cu primul trimestru, cuplurile vor trece prin diverse momente cu impact major asupra relatiei lor sexuale. Oricum, daca totul merge bine, puteti avea contact sexual pe tot parcursul sarcinii, fara sa va faceti nicio grija.
Evolutia vietii sexuale pe parcursul unei sarcini
Viata sexuala in primul trimestru de sarcina

Pentru a putea concepe, cuplurile au tendinta de a face sex mai des si cu mai mult entuziasm decat de obicei. Dar odata ce au reusit, in prima luna de sarcina, multe femei evita sa mai faca sex deoarece sunt coplesite de vestea ca vor avea un bebelus.
Acest lucru se adauga la problemele tipice cunoscute la inceputurile unei sarcini, precum starile de greata greata si oboseala. Alte femei nu vad sensul unei vieti sexuale in paralel cu sarcina, iar acest lucru este cauzat de diversele preconceptii care inca exista pe aceasta tema.
In general, pe parcursul primelor saptamani, cuplurilor le este frica de faptul ca relatia sexuala poate dauna sarcinii, dar spre surprinderea unora, se intampla exact contrariul.
La inceputul sarcinii organele pelviene cresc volumul de sange procesat, lucru care sporeste placerea si imbunatateste activitatea sexuala. Multe femei ating orgasmul mult mai usor in aceasta perioada.
De asemenea, cuplurile care au avut probleme cu conceperea, vor avea o relatie sexuala mult mai intensa in aceasta perioada. De aceea, primul trimestru de sarcina poate deveni o perioada de placere intensa.
Viata sexuala in al doilea trimestru de sarcina

De la inceputul saptamanii a 16-a de sarcina pana in aproximativ saptamana 30 de sarcina, multe mamici se vor simti bine, hormonii avand un rol decisiv. Greturile dispar iar gravidele se simt pline de energie. Corpul s-a obisnuit cu noua conditie, sanii s-au marit si forma corpului a prins contur. Burtica este inca usor de carat.
Toate acestea sunt conditii propice pentru bucurie si placere. In general, inca din prima zi in care mamicile simt miscarile bebelusului in burtica, se ridica mai multe intrebari. Ce impact are contactul sexual asupra micutului? Oare il deranjeaza?
In acest timp, taticii incep sa simta ca este o a treia persoana in pat cu ei. Unii au impresia ca sotia lor se preocupa doar de copil si ei au fost mutati pe locul secund.
Doctorii spun ca orgasmul feminin are loc in uter si pentru o scurta perioada de timp placenta alimenteaza cu mai putin sange bebelusul, dar fara sa reprezinte un pericol. Oricum, acest lucru serveste ca un exercitiu pentru circulatia sanguina a bebelusului si cu siguranta nu este un lucru care ii va face rau, fiind protejat de lichidul amniotic si de peretele musculos al uterului.
Nu trebuie sa va faceti griji de faptul ca bebelusul poate fi ranit in timpul actului sexual; dopul de mucus inchide intrarea uterului si previne intrarea spermei.
Viata sexuala in al treilea trimestru de sarcina

Pentru majoritatea barbatilor, burtica rotunda a unei femei insarcinate reprezinta ceva erotic. Dar dupa saptamana 30 de sarcina, devine din ce in ce mai dificil sa gasiti o pozitie in care burtica nu va sta in cale. De exemplu, pozitia misionarului poate fi mai dificila.
Contractiile uterine care apar odata cu orgasmul sunt foarte usoare si nu pot induce un travaliu nedorit.  Chiar daca in timpul orgasmului hormonul prostaglandina este secretat, acesta inmoaie muschiul uterin si il pregateste pentru contractii, volumul este atat de mic incat nu poate stimula contractiile.
Adevarul este ca sexul inainte de nastere are multe beneficii si este, printre alte lucruri, o metoda buna de a calma bebelusul, pentru ca te relaxeaza si ofera o stare de bine.

Citeste si despre Anemia in sarcina: cauze, simptome, tratament

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare