Connect with us

Sanatate

Greșeli pe care toate femeile le fac înainte să meargă la ginecolog

Published

on

Greșeli pe care toate femeile le fac înainte să meargă la ginecolog


1. Nu îți ții evidența ciclului menstrual

Deși viața ta este aglomerată și uiți să îți notezi data de început și de sfârșit a menstruației, află că există aplicații speciale pentru telefonul mobil (unele țin cont și de simptome, dispoziție, greutate și alți factori). Pentru persoanele care nu apreciază tehnologia, pot apela la un calendar mic, de buzunar, pe care însemnezi în fiecare lună perioada ciclului menstrual. În acest mod păstrezi și intimitatea cu privire la problemele tale lunare. Monitorizarea ciclului menstrual este extrem de benefică: trebuie să reții când începe, cât durează și orice aspect ieșit din comun. Medicul ginecolog Sara Gottfried explică importanța cunoașterii acestor lucruri “în acest mod vei afla dacă ai un ciclu regulat și apoi dacă există în corpul tău anumite dezechilibre hormonale.” 


2. Nu îți pregătești din timp întrebările pentru medicÎn intervalul de timp scurs de la ultima vizită până la momentul consultației prezente este bine să ții cont de diverse probleme de sănătate care te-au îngrijorat, precum și de chestiuni legate de funcționarea corpului tău care te-au pus pe gânduri. Notează-le în computer sau pe o foaie de hârtie. Chiar dacă problema respectivă nu mai este de actualitate, poate avea o relevanță pentru medicul tău. Este întotdeauna mai bine să fii informată decât să confuză. Iată câteva chestiuni pe care este bine să le adresezi medicului ginecolog: dacă te confrunți cu dureri în timpului sexului, dacă observi neregularități în ceea ce privește menstruația, dacă observi reacții adverse în urma folosirii metodelor contraceptive, cu privire la boli cu transmitere sexuală și testările aferente acestora. Nu fii timidă în timpul programării și adresează orice întrebare ai în minte.
3. Nu îți cunoști istoricul medicalAcest aspect este extrem de important pentru orice tip de consult medical, însă în cazul unui medic ginecolog trebuie să îl cunoști atât pe al tău, cât și pe cel al familiei tale. Dacă ai cunoștință de cazuri de cancer de sân sau de sindrom de ovar polichistic, este bine să îl informezi pe ginecolog. Pentru situațiile în care nu îl cunoști, discută cu mama ta despre existența potențialelor afecțiuni ereditare. Istoricul medical va ajuta specialistul să îți evalueze mai bine corpul și starea generală de sănătate.
4. Nu te relaxeziProgramările la medicul ginecolog se pot dovedi stresante (cele mai multe paciente resimt o stare de anxietate, îngrijorare și disconfort în general). Pentru a evita o consultație stresantă, încearcă să te relaxezi, respirând adânc și distrăgându-ți atenția cu revista preferată. Odată ce ajungi în camera de examinare, ține cont de faptul că totul se va sfârși mai repede decât crezi. Un alt motiv important pentru care relaxarea este utilă are legătură cu examinările de la ginecolog; toate se realizează mai rapid, mai ușor și mai eficient atunci când ești calmă și relaxată.
5. Te epilezi de fiecare dacă când mergi la medic

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie Sherry Ross din California afirmă că nu este necesar să te razi sau să te epilezi înainte de o consultație ginecologică. Aceasta este doar alegerea ta. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci constă în curățarea prealabilă a zonei, așa că este indicat să te speli bine cu dușul sau să folosești un șervețel destinat igienei intime înainte de consultație.


6. Nu ești sinceră cu medicul

Medicul ginecolog Antonio Pizzaro din Louisiana consideră că pacienții trebuie să fie pregătiți să fie deschiși și direcți cu privire la sănătatea lor, obiceiuri de viață (inclusiv număr de parteneri sexuali prezenți și în trecut), istoric medical (în special în ceea ce privește boli legate de aparatul genital), temeri și motive de îngrijorare. Un serviciu medical productiv și eficient se realizează doar atunci când sunt stabilite niște linii clare de comunicare și încredere. Consultația medicală este confidențială și subiectele discutate sunt protejate prin lege.


7. Vii la consultație în timpul menstruațieiCu excepția situației în care medicul recomandă acest lucru, nu trebuie să mergi la o examinare ginecologică atunci când ești în perioada menstruației. Modificările hormonale pot cauza un disconfort la nivelul sânilor, sângerarea vaginală nu ajută deloc la examinare, iar testul Papanicolau nu va avea un rezultat exact.
8. Faci sex în noaptea/ziua de dinaintea consultației medicaleDin acest motiv sarcina medicului este îngreunată și este posibil să resimți mai multă durere, dar și rezultatele eventualelor teste vor fi alterate. Medicul ginecolog Sara Gottfried explică faptul că fricțiunea din zona respectivă irită și inflamează celulele care căptușesc cervixul și sperma modifică rezultatele testului Papanicolau, iar tu îți dorești, desigur, să fie cât mai exacte posibil, mai ales că nu se realizează de obicei decât o dată pe an.
9. Folosești medicamente pentru candidoză, spermicide sau dușuri vaginale cu 24 de ore înainte de vizita la ginecolog

În continuarea punctului anterior, aceste lucruri nu sunt recomandate. Medicul ginecolog Sara Gottfried explică faptul că dușul vaginal nu este recomandat niciodată, nimănui. Vaginul are un mecanism propriu de curățare. Când faci duș vaginal poți impinge anumite bacterii vaginale în uter sau în trompele uterine și testele vor fi influențate, precum și sănătatea corpului. Medicamentele pentru candidoză și spermicidele nu permit prelevarea de celule de la nivel cervical. Orice substanță străină îngreunează sarcina medicului și scad eficacitatea examinărilor de rutină.


Nu uita ca atunci când vei merge la medicul ginecolog să ții cont de aceste recomandări. Încearcă să faci consultația medicală cât mai eficientă și asigură-te că ești pregătită, informată și dornică de a te lămuri cu privire la sănătatea corpului tău.


Surse: 


www.teenvogue.com; www.shape.com; www.hercampus.com

Source link

Sanatate

Cum să motivezi copilul să facă mișcare?

Published

on

Cum să motivezi copilul să facă mișcare?

Dacă interacționezi cu copiii mici sau, pur și simplu, dacă stai să-i urmărești, cu siguranță vei spune că sunt cele mai energice ființe din lume, că au baterii inepuizabile și chef de cățărat, de jucat cu mingea, de dat pe tobogane și alergat, numai să nu stea locului o clipă. Lucrurile se mai liniștesc odată cu timpul, când mai cresc, iar asta se întâmplă pentru că apar tot mai multe sarcini legate de școală, din cauza sentimentului pe care îl pot avea unii…

Source link

Continue Reading

Sanatate

Importanța fibrelor în alimentația copiilor

Published

on

Importanța fibrelor în alimentația copiilor

Fibrele alimentare (un anumit tip de carbohidrați) sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase și joacă un rol crucial în menținerea sănătății copiilor. Ele sunt substanțe găsite în plante, în anumite băuturi și care nu pot fi digerate de sistemul nostru digestiv. Există două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile, fiecare aducând beneficii specifice pentru sănătate.
Fibre solubile vs. insolubile

Fibre solubile: Acestea se dizolvă în apă și…

Source link

Continue Reading

Sanatate

Iată care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici

Published

on

Iată care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici

Dacă tot se vor schimba dinții de lapte, oare chiar este așa important să fie tratați dacă au carii? Laptele matern poate să ducă la apariția cariilor la copii? Este fluorul din pasta de dinți periculos pentru copiii mici? Află aici care sunt cele mai frecvente mituri legate de sănătatea orală a bebelușilor și copiilor mici de la Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.
Asma Battah, medic stomatolog din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu
”Cele…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare