Nasterea
Listă completă cu produsele de care ai nevoie în bagajul de maternitate
Produse necesare pentru mamă
Igiena intimă după naștere este important în primul rând pentru sănătatea ta. Pentru că te vei confrunta timp de câteva săptămâni după naștere cu lohii, absorbantele intime sunt primele pe care trebuie să le bifezi. Îți recomandăm un model mai gros decât cel normal, care este conceput să stea aproape de corp. Un pachet maxi de Always Super Plus te va scuti de drumurile suplimentare la magazin.
Vei avea nevoie cu siguranță și de un produs pentru curățarea zonei intime. Iată un gel conceput pentru toaleta intimă zilnică a mucoaselor sensibile, Biorga Familyane. Șervețele intime se dovedesc extrem de utile în momentele delicate, iar un produs, precum sunt șervețelele intime Carefree, care respectă pH-ul natural al pielii și nu conține alcool este cel potrivit pentru o proaspătă mămică.
Pentru igiena corpului, șamponul este un produs indispensabil. Dacă ai folosit și în perioada sarcinii produse din ingrediente organice și atent selecționate, Șamponul Naturigin îți va fi de un real folos în perioada din maternitate. Iar gelul de duș cu formulă natural și hidratantă Urban Veda Reviving te va energiza rapid. Nu în ultimul rând, crema de Corp ReparatoareTopicrem SOS, cu conținut de ceară de albine, îți va hidrata pielea în profunzime și va elimina pielea moartă. Pe toate le găsești în magazinul online www.mattca.ro.
Nu trebuie neglijată nici igiena sânilor, dacă decizi să alăptezi după naștere. Astfel, aceste pernuțe de la Philips Avent alină durerea sânilor în timpul alăptării, fiind ideale pentru proaspetele mămici. Pentru a trata ragadele mamare, o problemă des întâlnită de către proaspetele mame, apelează cu încredere la comprese naturale, care stimulează procesul de regenerare al țesutului mamar, precum sunt cele de la Bioclin Multi-Mam. Crema cu lanolină este un accesoriu de bază al proaspetelor mame care alăptează și care ajung să se confrunte cu mameloane iritate din cauza poziționării incorecte a copilului la sân; cea de la Lansinoh conține cea mai sigură și pură lanolină din lume și nu trebuie înlăturată înainte de alăptare.
Alăptarea poate să se dovedească un proces dificil pentru o proaspătă mămică, prin urmare vei avea nevoie de o pompă electronică pentru sâni. Acest model electronic de la Philips Avent este prevăzut cu un mod de stimulare a lactației și cu trei viteze pentru extragerea laptelui, este ușor de utilizat și dispune de un design compact. Pentru depozitarea laptelui de sân, dar și hrănirea bebelușului, îți recomandăm setul de la Lansinoh care conține biberon 160/240 ml prevăzut cu tetină cu flux lent/mediu și capac, pungi de stocare și, desigur, tampoane pentru sân, perfect concepute pentru confortul pielii sensibile a mămicilor.
În cazul în care medicul îți oferă acordul, iar tu îți dorești să îți recapeți cât mai curând silueta de dinainte de sarcină, îți va fi necesară o centură postnatală reglabilă, dintr-un material respirabil.
Produse necesare pentru bebeluș
Primul produs de pe lista destinată bebelușului este, desigur, format din scutece. Pampers New Baby au fost create special pentru înfășarea cu delicatețe a bebelușului, amintindu-i de perioada când se afla în burtică. Pentru un plus de protecție, orice mămică prevăzătoare apelează la păturicile absorbante, perfecte atât pentru schimbarea scutecului în maternitate, cât și pentru o odihnă lipsită de griji, Huggies Dry Nites Aleze reprezintă recomandarea noastră. După schimbarea scutecului, este important să te asiguri că protejezi pielea bebelușului de iritații. Mustela Vitamin Barrier Cream, cu oxid de zinc, combate iritația de scutec, nu conține parfum sau conservanți și poate fi folosită chiar de la naștere, oferind îngrijire completă pentru zona scutecului.
Dacă nu ești adepta scutecelor de unică folosință, iată o variantă de scutece textile din bumbac de la Baby Ono, antialergenice și antiacariene, care nu rănesc pielea sensibilă a bebelușului și se spală la 60 grade Celsius și se calcă la 200 grade Celsius. Scutecele fabricate din finet nu se vor demoda niciodată. Pentru curățarea bebelușului îți recomandăm un produs confecționat integral din bumbac, Babyneeds 75×75.
Mamele care decid să îșii alăpteze bebelușul găsesc extrem de utilă o pernă de alăptat. Acest model 3 în 1 te ajută nu doar în perioada sarcinii, ci și după naștere pentru alăptarea sau sprijinirea bebelușului și chiar în perioada în care cel mic învață să stea în funduleț. BabyNeeds Soft Plus este hipoalergenică și poate fi spălată cu ușurință.
Pentru curățarea pielii micuțului tău îți dorești cu siguranță un produs natural. Șervețelele Aleva Naturals conțin aloe vera, mușețel, arbore de ceai și ulei de lavandă și sunt potrivite pentru față, corp și zona scutecului.
Pentru maternitate ai nevoie de cât mai puține bagaje, iar această trusă de la Canpol conține 9 produse indispensabile pentru îngrijirea unui nou-născut: perie de păr, pieptene, unghieră, foarfecă, pile de unghii și periuță de dinți. Nu uita și de un produs destinat secrețiilor nazale; aspiratorul de la Chicco, din material moale și flexibil, este alegerea perfectă pentru nasul bebelușului.
De asemenea, bontul ombilical necesită o atenție deosebită, motiv pentru care acest minikit de la Chicco ți se va dovedi de un real folos. Conține compresie sterile din material textile și bandaje elastice pentru protecție.
Pentru spălarea bebelușului vei avea nevoie de un produs delicat, care să elimine impuritățile și sa lase pielea catifelată, precum este spumantul pentru față și corp de la Avene Pediatril . La pasul următor, al hidratării după băiță, laptele Avene Pediatril calmează pielea sensibilă a sugarilor și a bebelușilor.
După baie, bebelușul se va simți confortabil în acest prosop de baie cu glugă și cu imprimeu animal, fabricat din bumbac moale și absorbant.
Desigur, un bebeluș are nevoie și de hăinuțe confortabile și naturale. Trusoul DHS pentru nou-născuți Organics este fabricat din bumbac ecologic 100% și conține următoarele piese vestimentare: body, pantaloni, bluziță, mănuși, căciuliță și bavețică.
Dacă ai decis să îți hrănești bebelușul cu lapte praf, cel de la Aptamil reprezintă un lapte de început, cu un complex unic de nutrienți, ce asigură creștere și dezvoltare echilibrată. Pentru a oferi laptele praf, setul complet pentru nou-născuți PP de la Philips Avent îți va fi de mare ajutor și conțin: 2 biberoane de 125 ml, 2 biberoane de 260 ml, 1 perie și 1 suzetă.
Nu în ultimul rând, când va sosi momentul externării și vei avea nevoie de accesoriile necesare transportului, căruciorul Jazz 3 în 1 include atât landou (0-6 luni) care se transformă în varianta sport (+6 luni-3 ani), cât și scaun auto (0-10 kg), pentru ca micuțul tău să călătorească în siguranță.
Nasterea
Până la 31 august ai reducere la pachetele de naștere Medicover!
La Maternitatea Medicover, fiecare viitoare mămică reprezintă o prioritate absolută și beneficiază de cel mai înalt nivel de îngrijire. Maternitatea Medicover pune la dispoziția fiecărei mămici o echipă dedicată și un plan de naștere personalizat pentru siguranța și confortul tău.
Dacă te hotărăști să naști la Medicover, semnezi contractul și plătești avansul în perioada 1 – 31 august, poți beneficia de următoarele reduceri:
• 20% discount la Protocolul de Urmărire a Sarcinii;
• 10% discount la Pachetul de Naștere;
• 10% discount la Baby Care Plan – un abonament cu tot ce are nevoie bebelușul tău în primul an de viață.
Pachetul de Naștere nu se cumulează cu alte reduceri, se aplică la prețul pachetului de bază, fără opțiunile extra. Pentru mai multe detalii despre ofertă și pachetele de naștere Medicover, vizitează pagina Maternității sau trimite un e-mail la: maternitate@medicover.ro.
Nasterea
Cât investește o familie în îngrijirea medicală pre-natală, la o clinică privată?
Chiar de la momentul în care cuplul află de sarcina existentă, medicul recomandă o serie de analize, pentru a identifica eventuale infecții care pot afecta fătul. Pe lângă asta, pe toată perioada sarcinii mama ar trebui să facă aproximativ 3-4 ecografii. Prețul unei singure ecografii variază între 80-120 de lei.
Testările pentru hepatita B sau C, testul Papanicolaou precum și restul analizelor generale depășesc suma de 400 RON, doar în primul trimestru al sarcinii.
În plus, controlul medical regulat, la cererea medicului, adaugă cel puțin 100-150 RON la fiecare vizită. O dată ce sarcina avansează, se recomandă un alt tip de ecografie specializată, ecografia de morfologie fetală, al cărei cost variază între 250 și 400 de lei. Totodată, vizitele la medic devin tot mai dese și se vor repeta din nou analizele din primul trimestru.
În final, costul unei nașteri la o clinică privată depășește 5,000 de lei și, de obicei, include consultații la internare, analizele recomandate în timpul internării sau post operator, anestezia epidurală și îngrijirea fătului imediat după naștere.
Conform unui studiu publicat pe webmd.com, costurile îngrijirii prenatale pentru o sarcină fără complicații ajung și la 2,000 de euro, fără nașterea propriu-zisă, atunci când familia nu deține o poliță de asigurare de sănătate. Cu toate acestea, familiile au posibilitatea de a achiziționa un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi în întregime costurile pentru maternitate.
Planurile de asigurare medicală internațională de la MediHelp pot oferi o acoperire de până la 10,000 de euro pentru costurile de îngrijire medicală a viitoarei mame. Printre serviciile acoperite se numără spitalizarea, nașterea propriu-zisă, îngrijirea pre și post natală imediat după naștere, pentru mamă și făt. Mai mult decât atât, asigurarea medicală internațională poate fi folosit în peste 425.000 de clinici private din întreaga lume.
Nasterea
Cât costă o naștere în 2016?
Sanador – naștere cezariană în cameră single 6500 lei (pachet cu reducere achiziționat la un târg destinat mamelor și copiilor). O mămică a plătit în 2016 suma de 5900 lei pentru naștere prin cezariană, cameră dublă, iar alta 5200 lei. O altă mămică a declarat suma de 9000 lei pentru naștere. Cezariană cu medic 3600 la rezerva single. Cezariană cu însoțitor și rezerva single 11 000 lei în 2015
Regina Maria – Naștere cezariană în rezervă single plus prelevare celule stem 6000 lei. Preț după aplicarea decontului CAS și un discount pentru abonați. Regina Maria Spital Băneasca nașterea a costat 4000 lei. În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 6850 lei, iar alta 6400 lei. O mămică a plătit în august 2016 suma de 9000 lei, iar alta 8500 pentru cezariană. 3600 este cea mai mică sumă plătită de o mămică (cu abonament)
Giulești/ Panait Sârbu – cezariană 1000 lei, anestezist 300 lei, plus asistente aproximativ 50 lei. Rezerva costă, conform unei mămici, 400 lei. 2 nașteri gratuite. O mămică a declarat că a plătit 3500 lei, iar alta 2000 lei
Spital CF 2 – naștere prin cezariană 3000 lei (cu medici, anestezist, moașe, asitente și infirmiere) pentru 2 zile de internare. O altă mămică a plătit 1000 lei, 200 lei pentru al doilea doctor și 50 lei pentru asistente pentru naștere cezariană.
Polizu – 2000 lei, în 2016 o mămică a plătit 500 lei. O altă mămică a plătit pentru cezariană 1000 ron doctor, 200 anestezie, 50 moașă, 200 neonotolog. Naștere naturală fără epidurală – doctor 800 lei, neumatolog 300lei, 150 lei la fiecare moașă încă 150 lei la asistente. O naștere gratuită.
Spitalul Universitar (Municipal) – naștere naturală gratuit (3 mămici). În 2015 o mămică a plătit pentru cezariană 2000-2500 lei. O mămică declară suma de 300 de euro. O mămică a plătit 1500 pentru doctor – 200 lei anestezist, asistente -150 lei in total, 200 lei al doilea doctor
Spitalul Pantelimon – preț pentru naștere 1000 lei. Naștere prin cezariană 2000 lei (medic, anestezist, neonatolog, asistente medicale).
Cantacuzino – naștere cezariană 800 lei, 200 lei anestezist, 200 lei neonatolog, 10 lei pentru fiecare asistentă. O altă mămică declară 1000 lei
Filantropia – naștere naturală 500 lei doctor, 50 de lei moașe, 100 lei neonatolog, 30 de lei infirmiere. O altă mămică ne-a declarat în total 1200 lei, iar alta 2000 lei pentru naștere naturală. O mămică a plătit 850 de lei pentru naștere. Naștere prin cezariană 2300 lei; o mămică confirmă 2000 lei pentru cezariană în 2016 cu spitalizare 2 zile. O altă mămică a plătit 350 lei pentru naștere naturală, moașe 150 lei, asistente 10 lei pentru fiecare. Tot pentru naștere naturală o mămică a plătit 200 lei în 2015. 1 mămică a născut gratuit. O mămică a declarat că a plătit 4500 lei în 2016.
Maternitatea Bucur – 150 lei la doctor, la 2 asistente 20 de lei. O altă mămică a plătit 1200 lei pentru cezariană. 600 lei pentru naștere naturală. 2 mămici au născut gratuit
Spital Nicolae Malaxa – 3500 lei pentru naștere prin cezariană, 1500 lei naștere naturală în 2015, 1000 lei nașterea, 100 lei moașa, 100 lei neonatolog + asistente 10 lei la spălat. O naștere gratuită.
Spital Elias – 2000 lei pentru naștere naturală în 2015. Naștere cezariană în 2016 aproximativ 2000 lei (50 lei moașă, 20 lei asistente, 10 lei infirmiere) Pentru naștere naturală, februarie 2015 o mămică a plătit doctor 1000 lei, anestezist 150 lei, moașe 100 lei, asistentele de la neonatologie vreo 300 lei în total. O mămică a declarat 800 lei pentru doctor 200 lei anestezist, 200 lei al doilea doctor la cezariană, 100 lei neonatolog și 50 lei la asistente. O naștere de gemeni gratuită
Metropolitan Hospital – naștere naturală în 2015 a costat 3800 lei și 5500 lei pentru cezariană (ajunge până la 6000 lei), 4700 cezariană în 2016 pentru cameră single (cu contract semnat la târg pentru mame și copii)
Clinica Medicover – cezariană cu însoțitor și examene suplimentare pentru bebeluș aproape 6000 lei. Altă mămică a plătit 8500 lei pentru cezariană.
Spitalul Râmnicu Sărat – 4000 lei
Clinica Gynoprax din Satu Mare – naștere naturală 3400 lei
Spitalul din Vatra Dornei – gratuit
Clinica Sanovil din Bistrița – 2200 lei în 2016, 2500 lei naștere naturală
Clinica Euromaterna din Constanța – 6400 lei naștere și 1600 lei recoltare celule stem. Altă mămică a plătit în 2015 7000 lei pentru cezariană
Clinică Privată din Suceava – 2700 lei cezariană
Spitalul de stat din Oradea – naștere gratuită, naștere cezariană 150 euro-medic, 50 euro- anestezist, 300lei-neonatolog, aproximativ 70 lei -asistente
Spitalul Odobescu din Timișoara – 2 nașteri gratuite
Maternitatea de Stat din Ploiești – 200 de lei doctor si 50 de lei anestezist pentru naștere cezariană. O mămică a plătit 1300 lei în 2015 pentru cezariană, iar alta 300 lei doctor si 150 lei moasa,5 lei-10 lei asistente
Spitalul Județean Alba-Iulia – 400 lei naștere naturală, 3 nașteri gratuite
Arcadia Iași – 4200 lei naștere, 4700 lei cezariană în anul 2015
Bethesda Suceava – 2500 lei cezariană
Spitalul de Stat din Roman – naștere gratuită
Maternitatea din Râmnicu -Vâlcea – 550 lei, o naștere gratuită
Maternitatea Bega din Timișoara- 200 euro la doctor, 100 euro la neonatolog, 100 ron la moașă și la asistente aproximativ 200 lei. O naștere gratuită
Spitalul Municipal Medgidia – cezariană 1000 lei, 200 anestezist, 300 lei rezervă, în total 2000 lei. O altă mămică declară 400 de lei pentru naștere
Spitalul Județean Constanța – gratuit. O altă mămică spune că februarie 2015 naștere naturală, 600 doctor+ 20 infirmiere+100 lei 2 asistente la naștere+ la salon: 50 lei asistente (3 zile și 2 nopți x10 lei tura) mama+ 20 lei x2 asistentă copil = 790 lei. O altă mămică declară 1500 lei
Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede – 100 lei la doctor și 50 lei la moașă, 5-10 lei asistente
Spitalul de Stat din Arad – naștere naturală 500 lei, naștere naturală – la medic 400 lei, mana a doua 200 lei și la asistentele de pe fiecare tură câte 10-20 lei
Spitalul din Satu Mare – naștere gratuită
Spital Gynia Cluj – 8550 lei pentru cezariană la cerere.
Spital Făget din Timiș – naștere naturală gratuită
Maternitatea din Buzău – 80 de lei moașa de la epiziotomie, 70 de lei asistenta, 50 lei a doua asistenta și câte 10 lei pentru restul. Altă mămică declară sarcina 1000 lei, la mâna a doua am dat 300 lei, anestezist 200 lei și în rest câte 5- 10 lei la asistente. 700 lei declară o mămică
Spital Premiere Timișoara – 5400 lei
Spital din Slatina cezariană – 1000 lei
Spital de stat din Bârlad – cezariană 600 lei, 200 lei anestezist, asistente 10-20 lei
Novogyn Cluj Napoca – cezariană 6500 lei cu 4 zile de spitalizare, cazare în rezervă de 2 persoane
Spital de stat din Bacău – cezariană aproximativ 1000 lei, 350 lei naștere naturală
Clinica Ginceologie 1 Cluj – naștere gratuită
Spitalul Municipal Râmnicu Sărat – cezariană 1000-1200 lei pentru doctor
Spital de Stat Mediaș – naștere naturală medic 500 lei, moașa 100 lei, asistenta 100 lei
Spital Județean Baia Mare – naștere gratuită
Spitalul Filantropia nr 2 Craiova – 800 lei doctor și 150 lei asistente, 50 lei naștere, o mămică a născut gratuit
Spitalul Județean Reșița – naștere gratuită
Menționăm că prețurile sunt orientative și reprezintă sumele declarate de mămici în urma unui sondaj de opinie realizat pe două forumuri de pe facebook (variază pentru cele private în funcție de eventuale abonamente și deconturi de la CAS, dar și în funcție de medicul care a urmărit sarcina sau care a participat la naștere). De asemenea, nașterea în sistemul public de sănătate, conform legii, este gratuită. Mulțumim celor aproximativ 400 de mămici pentru ajutorul acordat.