Connect with us

Sarcina

Naștere în Danemarca. ”Am avut trei rupturi pe cervix, așa că după naștere am intrat în operație”

Published

on

Copilul nu a fost despărțit nicio clipă de părinții lui, cu excepția perioadei în care mama a fost în operație.
Cititoarea noastră Vasilica Zănoagă ne-a scris povestea ei de naștere în Danemarca, o experiență cu peripeții, care s-a încheiat însă cu bine. Mămica a fost impresionată de profesionalismul medicilor care s-au ocupat de ea și de căldura asistentelor care au îngrijit-o după operația prin care a fost nevoită să treacă. Redăm mai jos povestea nașterii, așa cum a fost scrisă de mămică:
”Trecuseră 4 zile peste data estimată pentru a-mi cunoaște fetița. În a 4-a zi, dimineața, la 5:45, mi s-a rupt apa și, deși nu am avut nicio contracție până atunci, travaliul meu a început cu contracții din 5 în 5 minute.
Ajunsă la spital după 40 de minute, am mers în camera de control unde moașa, surprinsă, mi-a spus ( mai mult i-a informat pe soțul și sora mea, că eu nu mai suportam durerile, având o toleranță scăzută la durere) că dilatația mea este de 5 cm.
M-am mutat în sala de nașteri (aici este o rezervă separată, cu o anticamera pentru familie, dacă nu vor să fie fix în camera de nașteri), unde am fost mereu sub supravegherea unei moașe, a soțului și a surorii mele.
Naștere în Danemarca: travaliu fără medicamente, deși am toleranță mică la durere
Pe la ora 8:00 eram dilatată până la 7 cm, dar înainte de asta am fost întrebată dacă doresc epidurala, pe care am refuzat-o, acceptând, în schimb, să încerc gazul ilariant (pe care nu l-am suportat, așa că am avut un travaliu și sarcină “drug free”).
Printre respiratul împreuna cu soțul, sora mea și moașa (cărora le voi fi recunoscătoare toată viața pentru susținere), am fost informată că vine un medic să mă verifice, deoarece am o scurgere de sânge mai mare decât ar fi normal. Doctorița și-a dat acordul să continuăm cu nașterea naturală, deoarece buburuza mea se făcea văzută.
La 10:35 a venit pe lume buburuza mea minunată, pe care am primit-o in brațe din momentul în care nici nu apucase să scoată primul sunet. Eram minunați toți 3 de micuța care se bucura de prima gură de aer. Înainte să nasc, au venit în sala de nașteri încă o moașa și o doctoriță, ca să asiste să fie totul bine. Am reușit să țin în brațe minunea preț de câteva minute, deoarece sângerarea mea se transformase în hemoragie.
Operație cu anestezie generală
Buburuza a fost transferată în brațele tatălui și apoi au fost rugați sa meargă în camera rezervată familiei. Am fost informată ca am pierdut 800 de ml de sânge și că vine anestezistul să discutăm, pentru că am nevoie de operație. Am ales anestezia generală.
La 11:10 am plecat spre sala de operații, unde m-am și trezit apoi la 14:30. În tot acest timp, familiei le-au fost oferite informații odată la 30 minute despre starea mea. Nu am avut nicio urmare negativă după anestezia generală, am alăptat fără nicio problemă. În total, pierdusem 2200 ml de sânge (am avut 3 rupturi pe cervix, una de 8 cm, care a ajuns până la uter), iar din acest motiv am primit două transfuzii de sânge, doar după ce mi-am dat acordul.
Chemam asistenta chiar și pentru un pahar de apă și venea cu zâmbetul pe buze
Am avut un salon separat, unde soțul avea propriul pat, buburuza a fost mereu cu noi, nefiind nicio clipă despărțită de noi. În salon aveam tot ce era nevoie pentru bebe și pentru mine: de la scutece până la pături extra, pătuț pentru bebe, pijamale, TV (cam tot ce poți să vrei să ai în spital).
Nu m-am simțit nici măcar o dată judecată de nimeni. Atunci când apăsam butonul magic (să vină o asistentă) doar pentru un pahar cu apă, deși soțul era in salon, dar avea bebele în brațe, mereu primeam zâmbete și înțelegere. Și când mă gandesc că este doar un spital de stat…Îmi doresc tare mult să citesc mai multe experiențe plăcute și din spitalele din țară, deoarece unele mă prind cu lacrimi în ochi și pe obraji până la final. Minunați oamenii de aici! Va îmbrățișez, mămici!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Danemarca, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Published

on

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Cititoarea noastră Tina ne-a scris cum a decurs nașterea ei prin cezariană la Fălticeni, impresionată fiind de faptul că experiența ei a fost mai bună decât cea anterioară, din Italia. Tina admite că a fost o pacientă dificilă, dar spune că toată lumea s-a purtat cu ea ireproșabil. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Întâmplarea tinerei mămici din Botoșani, despre care s-a spus…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com