Connect with us

Sarcina

Naștere în pandemie. ”Am născut în garderoba spitalului, așteptând să-și pună medicii combinezoanele anti Covid”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere în pandemie

Nașterea a fost atât de rapidă încât mămica nici nu a apucat să ajungă în sala de nașteri.
Cititoarea noastră A.M. ne-a trimis o poveste cutremurătoare de naștere în pandemie. Pentru că medicii nu au crezut-o când le spunea că naște și pentru că a trebuit să treacă prin protocoalele anti Covid, a născut în garderoba spitalului, în timp ce se schimba pentru naștere. Redăm povestea de naștere în pandemie așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  
”Nașterea în vremurile acestea pandemice nu a fost așa cum mă așteptam! Nașterea fetiței mele a fost una pe care cu siguranță nu o voi uita curând! Însărcinată pentru a doua oară, așteptam cu nerăbdare venirea pe lume a fetiței mult dorite. Dar nu am crezut niciodată că acest virus poate să ia umanitatea din oameni!
Naștere în pandemie. Până să ajung la spital, mi s-a rupt apa
Totul a început în dimineața zilei de 1 Mai, când fetița a vrut să ne cunoască. Durerile au început pe la ora 4, însă erau niște dureri foarte ușoare, cum mai avusesem. Pe la ora 6 s-au intensificat și atunci am decis să ma îmbrac și să mergem la spital. În 20 de minute am ajuns, iar pe drum mi se rupsese și apa!
Când am ajuns în sala de primiri urgențe, am simțit că îmi vine să împing. Atunci m-am panicat și i-am spus soțului că o să nasc! A rugat-o pe doamna de acolo să mă ducă în sala de nașteri, că o să nasc! Și de aici începe distracția! Doamna, foarte calmă, îi răspunde soțului: Stați liniștit, domnule, că acum o duce colegul! M-a pus pe un cărcucior și m-a dus fix lângă salonul de primiri urgente, unde m-a pus să stau la 3 metri de ei și să răspund la chestionare.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.
Taci, nu mai zbiera, că nu naști!
Și, stai, că nu aveam testul pentru Covid…Iar eu împingeam pentru a doua oară! O imploram pe doamna care mă chestiona să mă ducă să nasc, pentru că efectiv simțeam că o să iasă bebe! Dar, se pare că vorbeam singură, doamna doctor nu ma trata ca pe o Urgență, ci ca pe un posibil caz de Covid! Așa ca eu o rugam să mă ducă să nasc, ea îmi spunea: Taci, nu mai tot zbiera, că nu naști!
Nu îmi venea să cred, zici că eram într-un film de groaza! Apoi, m-a luat o infirmieră care mi-a zis că mă duce la garderobă să mă schimb, iar apoi vom aștepta să se schimbe colegii ei de pe secție în combinezoane covid și o să mă ducă să nasc. O imploram și pe această infirmieră să mă ducă să nasc, ca nu mai e timp să mă schimb.
I-am apucat eu căpșorul cu mâinile
”Doamnă, împing, înțelegeți!???”, i-am zis. Răspunsul ei a fost calm: ”Nu nașteți, stați să vină colegii!” Am ajuns în garderobă, unde am împins pentru ultima dată și am urlat ”Nascccc!” Și uite așa, acolo, jos în garderobă, se năștea pitica mea! Căpușorul l-am apucat eu cu mâinile mele, apoi au venit medicii care mai devreme fugeau de mine! Cam asta a fost nașterea mea în vremurile astea oribile! Acum suntem bine și ne bucurăm de viața în 4”.
DISCLAIMER:
Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la maternitatea din Iași. ”Doamna doctor, asistentele și moașa au fost de nota 10”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere naturală la Iași

Un bebeluș perfect, după o naștere perfectă!
Cititoarea noastră Denisa Apostol ne-a trimis o poveste frumoasă de naștere naturală la maternitatea din Iași. A fost o naștere rapidă și ușoară, în compania unui personal medical de nota 10, așa cum visează fiecare gravidă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”A trecut 1 an și o lună de la nașterea piticului și acum…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Cezariană în Olanda. ”După naștere, moașa vine acasă, îți face cumpărături, menaj ușor și stă cu copiii pentru a te putea odihni”

Gabriela Petrescu

Published

on

cezariană în Olanda

Nu mică i-a fost mămicii surpriza când, în travaliu, a primit pentru durere…un paracetamol. Culmea, a funcționat.
Cititoarea noastră Adina Neagu ne-a scris o poveste de naștere prin cezariană în Olanda, la Rotterdam. Acolo a venit pe lume cel de-al doilea copil al familiei, după o naștere pe care o numește traumatică, la un spital privat din Bacău. Redăm povestea de naștere la Rotterdam, așa cum a fost…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Martha Denisa

Published

on

6 lucruri pe care ar fi trebui sa le fac in sarcina!

Sunt 6 lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac in sarcina si pe care le cam regret ca nu le-am facut. Eh, poate la sarcina urmatoare. Sau poate ca aceste informatii le pot ajuta pe alte gravidute? Iata care este lista mea:
Mi-ar fi placut sa…

Sa fac o sedinta foto profesionala cu burtica de gravida

Pe de o parte, mi se pareau neinteresante pozele de si le faceau unele gravidute cu burticile lor, pe de alta parte mi se parea ciudat sa imi doresc sa fac poze cand ma vedeam in oglinda ca arat…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com