Connect with us

Sarcina

Naștere în UK la 42 de săptămâni. ”Deși copilul avea cordonul de trei ori în jurul gâtului, au făcut totul pentru naștere naturală”

Published

on

naștere în UK la 42 de săptămâni

Nașterea a fost una indusă, pentru că fetița nu dădea niciun semn de naștere la 42 de săptămâni.
Cititoarea noastră Iustina Chirilă ne-a trimis o poveste de naștere în Marea Britanie la 42 de săptămâni, în timpul  pandemiei. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Eram programată să nasc pe 17 mai, la 38 de săptămâni, dar fetiței mele îi plăcea așa de mult în burtică încât a dorit să mai stea, așa că am fost programată pentru a-mi provoca nașterea pe 31 mai, la fix 42 de săptămâni.
Pe data de 29 mai, m-am prezentat la spital, pentru începerea procedurilor de provocare a nașterii. Menționez că am născut la spital de stat, nu privat. După ce m-au consultat și au făcut unele investigații, mi-au introdus o pastilă pentru a provoca nașterea, apoi mi-au spus să merg acasă și să revin a doua zi. În cazul în care ar fi început contracțiile puternice, trebuia obligatoriu să mă întorc la spital.
Soțul a fost tot timpul cu mine
Contracțiile au început, dar au fost ușoare, asa că sâmbătă dimineața m-am prezentat la spital pentru următoarele proceduri. Personalul spitalului a fost foarte amabil, veneau mereu si întrebau dacă am nevoie de ceva, cu toate că soțul meu a fost tot timpul cu mine.
După ce au monitorizat bebelușul timp de 2 ore, au venit medicul și moașa de gardă și mi-au spus ce proceduri îmi vor face pentru a provoca nașterea. La ora 10 dimineața mi-au introdus un gel și au încercat să îmi rupă apa, dar nu au reușit.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.
Naștere în UK la 42 de săptămâni: 7 ore în sala de nașteri, cu moașa lângă mine
După ce au pus acel gel, au început contracțiile mai puternice, moașa venea din ora în ora la mine și ma întreba dacă nu vreau calmante sau altceva pentru ameliorarea durerilor. După 6 ore a venit iarăși și a încercat să îmi rupă apa, dar nu a reușit, si mi-a mai pus încă o dată gel.
După aceea, contracțiile au început din ce în ce mai tare, la ora 20:00 aveam dilatație 3 și au decis să mă ducă în sala de nașteri.
După ce am ajuns în sala de nașteri s-a schimbat, a venit altă moașă, s-a prezentat și mi-a dat un tub din care să trag când am contracții. Am stat 7 ore în sala de nașteri, iar acea moașă și-a luat un scaun și a stat lângă mine până am născut.
Dacă nu nășteam în următoarea oră, urma cezariana
După ce au reușit să îmi rupă apa, dilatația s-a accentual mult mai repede, la ora 1:45 aveam dilatație 10 și eram pregătită pentru a naște. Moașa mi-a zis că dacă nu voi naște în maximum o oră, va veni medicul să îmi facă cezariană, din cauză că fetița avea de 3 ori cordonul ombilical în jurul gâtului (eu nu am știut asta până nu am născut).
Totul a decurs bine, am născut natural exact cu 10 minute înainte de a se împlini o oră. Singura tăietură pe care am avut-o a fost jos, ca să poată ieși micuța. Mă bucur foarte mult că medicii de aici au făcut tot posibilul să nasc natural și în siguranță, știind situația fetiței mele cu mult înainte de a naste. Doar eu am aflat după ce am născut.
Fetița mea s-a născut cu o greutate de 3,720 kg, perfect sănătoasă. Cât am stat internată, nu au luat-o niciun minut de lângă mine. Toate controalele micuței au fost efectuate în salon, lânga mine. Le sunt foarte recunoscătoare medicilor și moașelor de aici pentru îngrijirea acordată și pentru cum s-au comportat cu noi”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare