Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la Vâlcea. ”Spitalul nu mi-a oferit nici măcar o bucată de vată. Totul a trebuit să fie adus de mine”

Published

on

poveste de naștere la Vâlcea

Mămica spune că experiența nașterii a fost traumatizantă.
Cititoarea noastră Nicoleta Bușe, din Râmnicu Vâlcea, ne-a scris povestea de naștere naturală a băiețelului ei, la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Experiența ei a fost, pe alocuri, dureroasă, dar nu neaparat din cauza neșterii, ci a interacțiunii cu unele dintre cadrele medicale. Redăm mai jos povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Experiența nașterii mele a fost una destul de traumatizantă. Pe tot parcursul sarcinii am fost monitorizată de un medic ginecolog care, din păcate pentru mine, nu a mai făcut gărzi la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, însă mi-a recomandat să merg totuși să nasc acolo, cu un alt medic cu care m-a pus în legatură ulterior. Trauma începe de aici, deoarece mă obișnuisem cu dânsul și aveam încredere deplină în el, încredere pe care o am în continuare și îl recomand cu drag.
Medicul a decis nașterea fără să am semne de travaliu
Pe 12 septembrie, a avut loc ultimul control, zi în care am și discutat despre medicul la care urma să merg. Planul a fost să merg pe 19 septembrie să mă întâlnesc cu medicul respectiv. Însă nu a fost chiar după plan, deoarece dimineața, când am ajuns la spital, medicul m-a controlat și a decis că atunci trebuie să nasc, cu toate că nu aveam simptome de travaliu.
La ora 11.00, am fost dusă în sala de nașteri, unde mi-au fost făcute câteva perfuzii și injecții pentru dilatare. Până la ora 14.00 nu am avut nimic, așa că am fost trimisă într-un salon să aștept până începe travaliul. Pe la ora 16.00, au început ceva dureri ușoare, care, treptat, au crescut în intensitate, moment în care am fost din nou dusă în sală pentru monitorizare. Am fost singură pe tot parcursul acesta, deoarece soțul meu nu a avut voie să intre cu mine. De aici a început cu adevarat trauma, deoarce unele cadre medicale se comportau foarte urât cu pacientele, automat și cu mine.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.
Au refuzat să-mi dea orice fel de medicație
Însă medicul și o asistentă, care au venit ulterior la mine, au fost foarte amabili, doamna asistentă chiar m-a ținut de mână și m-a susținut în travaliul care, pe la ora 18.00, a devenit extrem de dureros. Am rugat să mi se facă o anestezie sau un calmant, însă nu era niciun anestezist în acel moment în spital, așa că am suferit toate durerile fără medicație.
A venit momentul în care simțeam nevoia să împing, însă mi s-a spus că nu e momentul și să am puțină răbdare. Ceea ce m-a derutat a fost faptul că nu mi s-a oferit nici măcar o bucată de vată din spital, ci totul a trebuit să fie adus de mine. În concepția mea, nașterea trebuia să fie altfel, însă a fost extrem de chinuitoare pentru mine din cauză că mi-a fost indusă, iar corpul meu nu era pregătit pentru așa ceva.
Am leșinat în drum spre sala de nașteri
În sfârșit, a venit ora 19:30, iar medicul a decis că este momentul să merg în sala de naștere. Nu pot să vă zic cum am ajuns acolo, deoarece mi-am pierdut efectiv cunoștința și mi-am recăpătat-o în momentul în care am început să împing și să simt presiunea provocată de coborârea bebelușului.
Vreau să precizez faptul că în tot acest timp o asistentă împingea cu cotul în burta mea, ceea ce m-a lăsat cu un șoc. După 30-40 de minute, a venit în sfârșit pe lume băiețelul meu Lucas, care, din păcate, din cauza presiunii care a fost pusă pe noi, s-a născut cu un hematom, iar eu am avut destul de multe complicații. Cu toate acestea, aș alege să nasc tot natural și altă dată, deoarece mi-am dovedit mie că sunt o femeie puternică”.

DISCLAIMER
Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare