Connect with us

Sarcina

Naștere prematură în Anglia. ”Cele 15 zile de naveta ca să îmi văd copilul au fost devastatoare”

Published

on

naștere prematur în Anglia

Mama a mers zilnic, timp la spital, la 30 de km, să-și vadă băiețelul.
Cititoarea noastră Irina Farfara ne-a trimis o poveste de naștere prematură în Anglia, pe care o redăm așa cum a fost scrisă de ea:
”În această seară am descoperit minunata voastră pagină, mi-am petrecut ceva ore citind toate poveștile și așa mi-am făcut curajul să vă scriu și povestea noastră. L-am cunoscut pe soțul meu în Uk, în vara anului 2019, și fix în ziua în care am făcut cununia civilă am aflat că sunt însărcinată.
Totul a descurs super ok, controale, ecograf, analize, absolut tot. La 16 săptămâni am aflat că marea mea dorință mi se va împlini și o să am un băiețel. În tot acest timp, am lucrat împreună cu soțul în tură de noapte într-o fabrică, 6 zile pe săptămână, de la 18:00 la 07.00.
Momentul în care am întrerupt munca
În săptămâna 33, într-o luni noaptea, la prima pauză am avut mici sângerări, m-am panicat și am plecat direct la Urgență. M-au asigurat că sarcina este ok, dar că nu mai trebuie să merg la muncă. Pentru că îmi doream un copil sănătos, am ascultat sfatul medicului și am rămas acasă.
Duminică, eu și soțul am decis să zugrăvim apartamentul și camera unde urma să ne petrecem timpul cu băiatul nostru iubit. Numai că mi s-a rupt apa. Am sunat-o pe moașa mea în jurul orei 23.00, iar sfatul ei a fost să mă duc la spital, unde în urma controlului, mi s-a spus că am pierdut apa.
După naștere, în incubator
După control, soțul a fost trimis acasă, eu rămânând într-un salon cu încă trei persoane pe care nu le puteam vedea, dar le auzeam cum se chinuie.  Au început să apară contracțiile, am apasat pe buton, a venit moașa și m-a dus pentru monitorizare în sala în care urma și să nasc.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.
Au apărut contractiile, dar nu mă dilatam. Marți mi s-a făcut epidurală, m-am mai calmat, iar la 04.15 a venit pe lume, prin naștere naturală, băiețelul meu. Pentru că a fost prematur, a trebuit dus la incubator. La 30 de minute după ce au luat bebelușul, am cerut să mă ridic să merg la duș. Asistentele insistau să mai rămân sau să mă ducă cu căruciorul.
Am plecat pe picioarele mele, după naștere, să îmi văd copilul
Nu mai puteam sta fără bebeluș, așa că am făcut duș și am plecat pe picioarele mele către sala cu incubatoare. A fost un șoc pentru mine. Nu puteam accepta să stau fără bebelușul meu. A fost foarte bine îngrijit, nimic de spus. Dar pentru mine, cele 15 zile făcând naveta între spital și casă 30 de km în fiecare zi, au fost devastatoare. Plângeam în continuu și am pierdut și laptele.
Dar, după aceste zile, au urmat zile și nopți privindu-mi copilul non stop. Suntem bine sănatoși și doresc tuturor multă sănătate și puterea de a trece peste orice obstacol.

Pentru că s-a născut prematur, micuțul a stat două săptămâni în spital.

Mamei i s-a rupt apa în ziua în care pregătea camera micuțului.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa contact@totuldespremame.ro, cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com