Connect with us

Copilul tau

Noi descoperiri despre copii si COVID-19: când este cel mai mare risc să transmită boala – Totul Despre Mame

Published

on

Noi descoperiri despre copii si COVID-19: când este cel mai mare risc să transmită boala - Totul Despre Mame

Un studiu realizat pe copii infectați cu COVID 19 arată că în evoluția epidemiei cei mici sunt afectați în stadiile inițiale. Și copiii fac forme zgomotoase ale bolii, chiar dacă nu au murit din cauza ei, și au nevoie de spitalizare. „Nu lăsați copiii în grija bunicilor”, chiar dacă cei mici par sănătoși!, este sfatul medicului Mihai Craiu, care a comentat studiul ținând cont de stadiul în care se află România acum în evoluția epidemiei cu noul coronavirus. Perioada de contagiozitate maximă a copiilor este cu o zi înainte să aibă simptome, mai spune medicul.

Ce spune el? Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decât la adulții. MORALA acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grija bunicilor. COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”.
STUDIU: Cum s-a manifestat COVID-19 la copii care au avut nevoie de internare în spital

Iată ce a stabilit mai exact studiul realizat în China.

Mai întâi, este de spus că un număr mic de cazuri de COVID-19 au fost descrise la copii iar înțelegerea noastră despre faptul că sunt ocoliți de boală este limitată. Mai mulți medici din China au făcut o analiză retrospectivă care a implicat copii spitalizați în Wuhan. Au fost testați pentru studiu un număr de 366 de copii spitalizați (sub 16 ani) – majoritatea au fost depistați cu virusurile gripale de tip A și B, de sezon. Șase dintre micuții testați au avut COVID-19 și au fost internați în spital pentru a primi tratament. Mai jos, este descrisă situația pentru fiecare dintre cei 6 pacienți în parte:
Toți cei 6 copii internați în spital au avut febră și toți au primit un antiviral ca tratament – oseltamivir, medicament care se folosește și în tratarea gripei de sezon
Medicii chinezi spun că trebuie să reținem următoarele:

Copiii par a fi afectați în stadiile incipiente ale epidemiei. Studiul a arătat că boala a cauzat la cei mici boli respiratorii moderate spre severe, în fazele inițiale ale epidemiei.

La cei 6 copii, boala s-a instalat în intervalul 2-8 ianuarie 2020 și au fost spitalizați în perioada 7-13 ianuarie. Vârsta medie a pacienților a fost de 3 ani. Toți copiii au fost complet sănătoși în prealabil.

Boala s-a manifestat cu febră (mai mare de 39 °C), la toți cei șase pacienți, tuse (la toți șase) și vomă (patru din șase).

Patru din cei șase pacienți au făcut și pneumonie, un copil a fost internat la Terapie Intensivă, unde a primit imunoglobuline.
Toți pacienții au fost tratați empiric cu antivirale, antibiotice și terapii de suport. Toți pacienții s-au recuperat și au fost externați într-un interval cuprins între 5 și 13 zile.

Studiul complet poate fi găsit AICI

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Source link

Copilul tau

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Published

on

Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore

Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!

Published

on

baieții și armele

În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.

Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont

Published

on

Aparate dentare la copii

Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare