Connect with us

Copilul tau

Noi descoperiri despre copii si COVID-19: când este cel mai mare risc să transmită boala – Totul Despre Mame

Published

on

Noi descoperiri despre copii si COVID-19: când este cel mai mare risc să transmită boala - Totul Despre Mame

Un studiu realizat pe copii infectați cu COVID 19 arată că în evoluția epidemiei cei mici sunt afectați în stadiile inițiale. Și copiii fac forme zgomotoase ale bolii, chiar dacă nu au murit din cauza ei, și au nevoie de spitalizare. „Nu lăsați copiii în grija bunicilor”, chiar dacă cei mici par sănătoși!, este sfatul medicului Mihai Craiu, care a comentat studiul ținând cont de stadiul în care se află România acum în evoluția epidemiei cu noul coronavirus. Perioada de contagiozitate maximă a copiilor este cu o zi înainte să aibă simptome, mai spune medicul.

Ce spune el? Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decât la adulții. MORALA acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grija bunicilor. COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”.
STUDIU: Cum s-a manifestat COVID-19 la copii care au avut nevoie de internare în spital

Iată ce a stabilit mai exact studiul realizat în China.

Mai întâi, este de spus că un număr mic de cazuri de COVID-19 au fost descrise la copii iar înțelegerea noastră despre faptul că sunt ocoliți de boală este limitată. Mai mulți medici din China au făcut o analiză retrospectivă care a implicat copii spitalizați în Wuhan. Au fost testați pentru studiu un număr de 366 de copii spitalizați (sub 16 ani) – majoritatea au fost depistați cu virusurile gripale de tip A și B, de sezon. Șase dintre micuții testați au avut COVID-19 și au fost internați în spital pentru a primi tratament. Mai jos, este descrisă situația pentru fiecare dintre cei 6 pacienți în parte:
Toți cei 6 copii internați în spital au avut febră și toți au primit un antiviral ca tratament – oseltamivir, medicament care se folosește și în tratarea gripei de sezon
Medicii chinezi spun că trebuie să reținem următoarele:

Copiii par a fi afectați în stadiile incipiente ale epidemiei. Studiul a arătat că boala a cauzat la cei mici boli respiratorii moderate spre severe, în fazele inițiale ale epidemiei.

La cei 6 copii, boala s-a instalat în intervalul 2-8 ianuarie 2020 și au fost spitalizați în perioada 7-13 ianuarie. Vârsta medie a pacienților a fost de 3 ani. Toți copiii au fost complet sănătoși în prealabil.

Boala s-a manifestat cu febră (mai mare de 39 °C), la toți cei șase pacienți, tuse (la toți șase) și vomă (patru din șase).

Patru din cei șase pacienți au făcut și pneumonie, un copil a fost internat la Terapie Intensivă, unde a primit imunoglobuline.
Toți pacienții au fost tratați empiric cu antivirale, antibiotice și terapii de suport. Toți pacienții s-au recuperat și au fost externați într-un interval cuprins între 5 și 13 zile.

Studiul complet poate fi găsit AICI

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Source link

Copilul tau

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Published

on

Copiii și mutarea în străinătate. De ce unii se integrează ușor, iar alții devin ținta bullyingului

Sute de mii de copii români trăiesc în afara țării, diaspora românească fiind a cincea în topul celor mai mari din lume. Unii dintre ei s-au născut acolo, având unul sau ambii părinți români, iar integrarea lor în comunitate a fost naturală și facilă. La fel și a copiilor care au ajuns la vârste mici în țara adoptivă. Ce se întâmplă, însă, cu copiii mai mari care au plecat din România lăsând în urmă prieteni…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Published

on

Vârsta de 8 ani, cea mai dificilă dintre toate. „Este perioada celor 8 crize”

Vârsta de 8 ani a copilului nu-i așa ușoară precum pare! Copii mici – griji mici, copii mari – griji mari! Parcă așa suna o vorbă din bătrâni, nu? Cert este că fiecare vârstă are provocările sale, dar, oare, care să fie cea mai dificilă dintre toate? Întrebarea aceasta și-a pus-o cel mai urmărit site de parenting din Statele Unite, care a realizat un amplu sondaj printre cititorii săi. Se pare că atunci când ajung la…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Published

on

Adaptarea la grădiniță. Copilul plânge înăuntru, mama plânge afară. Ce este de făcut

Am început grădiniţa de atâtea ori de parcă aş avea o echipă de fotbal în ogradă, nu doar doi băieţoi năbădăioşi. Fiecare început de a însemnat, de fapt, o nouă adaptare la grădiniță pe care a trebuit să o pregătesc din timp pentru ca noi să nu plângem prea mult. Am început grădiniţa la un an şi zece luni, la doi ani am schimbat-o şi abandonat-o peste doar o lună, la trei ani am încercat din nou fără succes,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com