Connect with us

Sarcina

”Nu-i pot duce lapte muls bebelușului meu internat în spital.” Carantina duce la situații dramatice

Gabriela Petrescu

Published

on

”Nu-i pot duce lapte muls bebelușului meu internat în spital." Carantina duce la situații dramatice

În spitalele din România nu mai au voie să intre oameni, decât în situații excepționale în urma carantinei instituite în spitale. Această nouă măsură luata din cauza pandemiei de coronavirus afectează cel mai mult mamele care au copiii internați în spital.
O femeie din Iași care a născut pe 29 ianuarie la Maternitatea Alexandru Ioan Cuza un bebeluș de 850 de grame este disperată că nu știe ce se întâmplă cu bebelușul ei și nici nu poate să îi mai ducă lapte mult din cauza carantieni în spitale.
„Am născut pe 29 ianuarie și am fost externată în februarie. Copilul s-a născut prematur, cu 850 g și este încă hrănit prin sondă. Până acum mergeam de 2-3 ori pe zi, mulgeam lapte la maternitate și lăsam acolo o cantitate suficientă. Acum nu mai am voie, nici măcar cu echipament special. Dacă ei tot spun că laptele matern este cel mai important pentru dezvoltarea copilului de ce nu ne lasă să îi hrănim?”, ne-a spus mama bebelușului plângând neconsolat.
Externare la cerere din cauza condițiilor din maternitate
Femeia povestește că a fost nevoită să se externeze în februarie din cauza condițiilor inumane din spital. ”Am cerut externarea pentru că nu era apă caldă, nu puteam merge la toaletp într-o baie ca vai de ea în care stăteam pe vine, cu un pat foarte înalt și-mi era imposibil să mă urc sau să cobor mai ales după cezariană”, a povestit mama. Ea a vorbit cu un psiholog care a sfătuit-o să meargă acasă.
Pentru o perioadă a putut să se prezinte în fiecare zi la maternitate, de mai multe ori pe zi, se mulgea și lăsa lapte matern suficient până la următoarea vizită. În tot acest timp a ales să nu iasă din casă ca să nu ia vreo bacterie sau vreun virus pe care să îl ducă în unitatea spitalicească, mai ales că, spune ea, timp de două săptămâni din maternitate au lipsit halatele de protecție. Mai mult, toate drumurile către spital le-a făcut cu mașina personală ca să evite orice contaminare.
Nici când putea merge să îi lase bebelușului lapte matern situația nu era prea bună. În situația ei mai erau 20 de mămici și pentru că pompe de sân nu erau suficiente, fiecare dintre ele avea la dispoziție doar 15 minute. Prioritatea aveau mamele de gemeni și cele ai căror copii se apropiau de 2,5 kg, greutate la care se pot externa. Lipsa de empatie a personalului este reclamată cu lacrimi în ochi de femeie: ”Mi-au spus: hai, lasă laptele aici și du-te în treaba ta!”
Carantină în spitale. Nu știe ce face copilul ei și nici nu are cum să afle
Femeia își dorește să existe o cameră unde să poată merge să se mulgă astfel încât să îi poată lăsa bebelușului lapte matern. În schimb i s-a recomandat să facă în așa fel încât să nu piardă laptele până când va putea să ajungă la copil.
Între timp femeia își dorește să poată să își vadă copilul măcar o dată pe săptămână sau măcar să i se spună în fiecare zi ce progres face bebelușul. I s-a spus că va fi sunată să vină să își ia copilul atunci când va avea greutatea necesară, iar acest lucru se poate întâmpla peste câteva luni. A încercat să și sune, dar ”nu se deranjează nimeni să îmi spună cum este copilul. Am sunat și mi s-a spus să îi las să își facă treaba, că le răpesc din timp”.
A încercat să intre și în spital ca să afle informații despre copilul ei, însă nu i-a fost permis accesul. Într-un final, a reușit să sune la un interior de pe secția unde este bebelușul la incubator, dar informațiile primite au fost laconice. Într-un final a cerut să fie reinternată, însă i s-a propus să meargă pe secția de septici, însă a refuzat pentru că i-a fost frică să nu ia bacterii sau virusuri.
Acasă mama are un jurnal în care scrie tot ce s-a întâmplat de când s-a născut bebelușul. Numai că spune că are foarte multe zile în care a scris doar atât: ”Bubulina mea, îmi pare rău că nu știu nimic despre tine”.
Dacă acest articol despre o situație de carantină în spital care afectează mamele ți s-a părut interesant poți să mai citești și:

 

Source link

Sarcina

Naștere la spitalul din Alexandria: ”Dacă vrei să naști fără durere, du-te la București sau în Spania, aici avem un anestezist pentru tot spitalul!”

Gabriela Petrescu

Published

on

naștere la spitalul din Alexandria

La 27 de ani, cititoarea noastră are trei copii, născuți în două țări. Diferențele între nașteri sunt semnificative.
Cititoarea noastră Ema Lucan ne-a trimis două povești de naștere la spitalul din Alexandria, comparând experiența din România cu cea din Spania. La 27 de ani, ea are trei copii și a experimentat două modalități de naștere total diferite. Redăm poveștile de naștere, așa cum au fost…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Sarcina: astepti cu nerabdare primele miscari din burtica ta?

Martha Denisa

Published

on

Sarcina: astepti cu nerabdare primele miscari din burtica ta?

Imediat ce ai aflat ca esti insarcinata, incepi sa fii atenta la schimbarile care se vor petrece in organism si astepti nu nerabdare primele miscari din burtica ta. Iata ce trebuie sa stii despre acestea.
Multe dintre capacitatile pe care le poti observa la nou-nascut sunt initiate inca in sarcina, din viata intrauterina. Sistemul nervos se formeaza gradual si incepe treptat sa functioneze, reteaua de conexiuni neuronale continuand sa se dezvolte si dupa nastere, insa primele manifestari ale…

Source link

Continue Reading

Sarcina

„La 22 de săptămâni, am pierdut sarcina din cauza toxoplasmozei. S-ar fi putut trata, dar medicul nu mi-a spus” – Totul Despre Mame

Gabriela Petrescu

Published

on

toxoplasmoză în sarcină

După sarcina pierdută din cauza toxoplasmozei, Ana Maria a făcut tratament, a rămas din nou însărcinată, iar acum este mămică.
Cititoarea noastră Ana Maria Filip ne-a împărtășit experiența primei ei sarcini, o experiență traumatizantă, provocată de toxoplasmoză în sarcină. Fătul a murit la 22 de săptămâni, iar nașterea lui, naturală, a însemnat o altă durere pentru mamă. Redăm povestea de…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com