Connect with us

Sarcina

”Nu-i pot duce lapte muls bebelușului meu internat în spital.” Carantina duce la situații dramatice

Published

on

”Nu-i pot duce lapte muls bebelușului meu internat în spital." Carantina duce la situații dramatice

În spitalele din România nu mai au voie să intre oameni, decât în situații excepționale în urma carantinei instituite în spitale. Această nouă măsură luata din cauza pandemiei de coronavirus afectează cel mai mult mamele care au copiii internați în spital.
O femeie din Iași care a născut pe 29 ianuarie la Maternitatea Alexandru Ioan Cuza un bebeluș de 850 de grame este disperată că nu știe ce se întâmplă cu bebelușul ei și nici nu poate să îi mai ducă lapte mult din cauza carantieni în spitale.
„Am născut pe 29 ianuarie și am fost externată în februarie. Copilul s-a născut prematur, cu 850 g și este încă hrănit prin sondă. Până acum mergeam de 2-3 ori pe zi, mulgeam lapte la maternitate și lăsam acolo o cantitate suficientă. Acum nu mai am voie, nici măcar cu echipament special. Dacă ei tot spun că laptele matern este cel mai important pentru dezvoltarea copilului de ce nu ne lasă să îi hrănim?”, ne-a spus mama bebelușului plângând neconsolat.
Externare la cerere din cauza condițiilor din maternitate
Femeia povestește că a fost nevoită să se externeze în februarie din cauza condițiilor inumane din spital. ”Am cerut externarea pentru că nu era apă caldă, nu puteam merge la toaletp într-o baie ca vai de ea în care stăteam pe vine, cu un pat foarte înalt și-mi era imposibil să mă urc sau să cobor mai ales după cezariană”, a povestit mama. Ea a vorbit cu un psiholog care a sfătuit-o să meargă acasă.
Pentru o perioadă a putut să se prezinte în fiecare zi la maternitate, de mai multe ori pe zi, se mulgea și lăsa lapte matern suficient până la următoarea vizită. În tot acest timp a ales să nu iasă din casă ca să nu ia vreo bacterie sau vreun virus pe care să îl ducă în unitatea spitalicească, mai ales că, spune ea, timp de două săptămâni din maternitate au lipsit halatele de protecție. Mai mult, toate drumurile către spital le-a făcut cu mașina personală ca să evite orice contaminare.
Nici când putea merge să îi lase bebelușului lapte matern situația nu era prea bună. În situația ei mai erau 20 de mămici și pentru că pompe de sân nu erau suficiente, fiecare dintre ele avea la dispoziție doar 15 minute. Prioritatea aveau mamele de gemeni și cele ai căror copii se apropiau de 2,5 kg, greutate la care se pot externa. Lipsa de empatie a personalului este reclamată cu lacrimi în ochi de femeie: ”Mi-au spus: hai, lasă laptele aici și du-te în treaba ta!”
Carantină în spitale. Nu știe ce face copilul ei și nici nu are cum să afle
Femeia își dorește să existe o cameră unde să poată merge să se mulgă astfel încât să îi poată lăsa bebelușului lapte matern. În schimb i s-a recomandat să facă în așa fel încât să nu piardă laptele până când va putea să ajungă la copil.
Între timp femeia își dorește să poată să își vadă copilul măcar o dată pe săptămână sau măcar să i se spună în fiecare zi ce progres face bebelușul. I s-a spus că va fi sunată să vină să își ia copilul atunci când va avea greutatea necesară, iar acest lucru se poate întâmpla peste câteva luni. A încercat să și sune, dar ”nu se deranjează nimeni să îmi spună cum este copilul. Am sunat și mi s-a spus să îi las să își facă treaba, că le răpesc din timp”.
A încercat să intre și în spital ca să afle informații despre copilul ei, însă nu i-a fost permis accesul. Într-un final, a reușit să sune la un interior de pe secția unde este bebelușul la incubator, dar informațiile primite au fost laconice. Într-un final a cerut să fie reinternată, însă i s-a propus să meargă pe secția de septici, însă a refuzat pentru că i-a fost frică să nu ia bacterii sau virusuri.
Acasă mama are un jurnal în care scrie tot ce s-a întâmplat de când s-a născut bebelușul. Numai că spune că are foarte multe zile în care a scris doar atât: ”Bubulina mea, îmi pare rău că nu știu nimic despre tine”.
Dacă acest articol despre o situație de carantină în spital care afectează mamele ți s-a părut interesant poți să mai citești și:

 

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare