Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere în California. ”În travaliu, mi-au dat o pastilă despre care am aflat apoi că a fost placebo” – Totul Despre Mame

Published

on

Ema și bebelușul ei, la două zile după naștere.
Cititoarea noastră Ema Niță, care locuiește din 2012 în California, ne-a trimis povestea nașterii băiețelului ei Enzo, o naștere pe care o numește pur și simplu frumoasă. Micuțul s-a grăbit să vină pe lume la 36 de săptămâni, dar mămica a făcut față cu brio acestei provocări. O singură supărare are: aceea că nu a reușit să-și alăpteze bebelușul. Redăm povestea nașterii lui Enzo așa cum a fost scrisă de mămica lui.

”Mă numesc Ema și locuiesc în California de 7 ani. Vă urmăresc postările și citesc cu drag poveștile de naștere ale celorlalte mămici. Așadar, am decis să vă scriu și eu povestea nașterii lui Enzo. O poveste frumoasă, care ne-a luat prin surprindere.
Toată sarcina mi s-a zis să nu îmi mai fac planuri prea detaliate, pentru că multe din lucruri se vor întâmpla exact pe dos. Cu toate acestea, aveam un plan făcut pentru orice. Credeam că va fi totul previzibil, dat fiind faptul că sarcina mergea fără probleme.
Bineînțeles că m-am înșelat.
Nu aveam nimic asamblat, spălat, instalat. Toate erau în cutii
Eram pregătită pentru o naștere vaginală, asistată de epidurală, dar eram împăcată și cu ideea unei posibile cenzariene. Mi-am anunțat doctorița din timp cu privire la dorințele mele, am vizita Centrul de Nașteri al spitalului local și așteptam ziua cea mare de 1 Septembrie 2019. Bebe a decis sa vină mai devreme, la 36 de săptămâni și 3 zile. M-am trezit în dimineața de 7 August că mi s-a rupt apa. Era a 2-a zi de concediu prenatal.
Aveam senzația că e ceva trecător, refuzam să cred că poate veni bebe așa devreme.

Nu aveam nimic asamblat, spălat, nici baza și scaunul de mașină nu erau instalate. Toate erau încă în cutii, aliniate frumos pe patio-ul din fața casei. La 20 de minute după ce am realizat că mi s-a rupt apa, ne-am suit în mașină și am plecat spre spital. Am ajuns după 30 de minute, iar eu aveam deja niște crampe ușoare. Am fost verificată și internată imediat.
Am refuzat să stau întinsă
Doctorița m-a anunțat că nu sunt dilatată deloc și că voi naște probabil a 2-a zi. Mi s-a făcut o injecție care să ii ajute plămânii bebelului și am fost lăsați sa completăm hârțogăriile referitoare la asigurarea medicală. Era 12 după-amiaza. Curând, au început contracțiile mai puternice, dar erau încă haotice, nu respectau un interval anume. După două ore, doctorița mi-a oferit o pastilă de dilatare a cervixului, despre care am aflat după ce am născut că era de fapt o pastilă placebo.

La ora 3 pm, contracțiile erau deja foarte puternice și nu îmi puteam da seama la ce interval veneau. Monitorizarea contracțiilor și bătăilor inimii copilului era realizată prin niște benzi speciale lipite cumva de pântecele meu. Pentru ca monitorizarea să meargă, trebuia să stau cuminte în pat și să sufăr acolo, pe spate. Am zis că eu nu pot sta întinsă în pat cu asemenea dureri, așa că mi-am petrecut travaliul mergând prin rezervă și așezându-mă in patru labe pe jos, pe pat, pe unde apucam.

Știam de la o colegă că doctorii sunt capabili să asiste nașterea și atunci când mama este în poziția “capră”, și tot din aceeași poziție pot verificare gradul de dilatare. Așa că am refuzat sa fiu țintuită în pat, iar asistentele îmi monitorizau manual  contracțiile și bebelul la fiecare 30 minute.
Când am cerut epidurala, anestezistul era la el acasă
Am cerut epidurala pentru că nu mai rezistam. Eram dilatată 4 cm, deci numai bine pentru epidurală, conform procedurilor spitalului. Doar ca anestezistul era acasă și i-a luat o oră să ajungă la mine. Odată venit anestezistul, frica se instalase în mine și îmi aduceam aminte de toate poveștile de groază, cu epidurale care nu și-au făcut efectul sau care au durut cumplit.  În timpul procedurii nu am simțit nimic, dar aveam o senzație puternică de a merge la baie.

La 5 minute după epidurală, deja îi simteam efectul și începusem să mă gândesc cum voi încerca sa trag un pui de somn până când va veni momentul sa împing. Nu a fost așa. Una din cele 3 asistente care m-au monitorizat și asistat cu frecvență a decis să mă mai verifice o dată și, deodată, a chemat doctorița și pe celelalte două asistente și m-au anunțat că în 10 minute trebuie să mă apuc să împing.
Tatăl, extaziat, căuta coloana sonoră pe Spotify
Eram obosită, siderată și puțin înspăimântată, încât m-am trezit zicând: “Dar nu se poate, doamnelor! E totul prea repede!”. Nimeni nu m-a băgat în seamă: staff-ul medical pregătea rezerva pentru naștere, doctorița își ajusta halatul de unică folosință, iar prietenul meu era deja extaziat și căuta pe Spotify melodia din Regele Leu, “The Circle of Life”, pentru a o folosi drept coloană sonoră in momentele nașterii propriu-zise. Nici asta nu ne-a mers. După 10 minute, Enzo își făcea apariția, fără coloană sonoră, dar aclamat de mami, tati, asistente și doctoriță. Un bebe sănătos, de 3 kg 200 gr.

Îl aveam pe piept și nu îmi puteam crede ochilor că era cu noi deja, că fusese totul atât de rapid. Am rămas 5 zile în spital, pentru că fusese puțin înainte de termen, însă îi mulțumesc lui Dumnezeu ca totul a fost bine, că am avut o echipă medicală cu femei inimoase, prietenoase și în primul rând Profesioniste. Ne-au înțeles temerile, ne-au ajutat cu orice le ceream, ne-au adus un pat extra pentru prietenul meu, ca să nu se mai chinuie pe canapeaua din rezerva, ne-au învățat tot ce aveam nevoie să știm și ne-au ținut companie când nopțile se dovedeau a fi dificile.

Recuperarea a fost rapidă, doar o copcă a fost necesară, iar odată ajunși acasă, mă simțeam ca nouă. Pentru mine nu nașterea a fost o problemă, și de ea mă temeam cel mai mult, ci alăptatul s-a dovedit a fi un lucru deloc ușor, foarte stresant, care m-a lăsat de multe ori cu gândul: “Sunt oare o mamă îndeajuns de bună, dacă nu îmi pot alăpta copilul?”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare