Connect with us

Sarcina

Naștere la Blaj. O sarcină cu tensiune mare putea să se termine foarte rău

Published

on

Toate nașterile sunt emoționante, dar atunci când mama și bebelușul sunt în pericol pot deveni dramatice. Una dintre cititoarele noastre a vrut să le atragă atenția tuturor femeilor însărcinate cu privire la preeclampsie. Această afecțiune poate duce la deces dacă nu se intervine la timp. Citiți despre o naștere la Blaj care poate fi ușor subiect de film.
„Când am născut aveam doar 36 de săptămâni de sarcină. Pe tot parcursul ei am avut tensiunea mică. Din această cauză, chiar și medicul mi-a recomandat să beau cel puțin o cafea pe zi.
Am fost sfătuită de multe persoane să merg la privat pentru consultații. Eu nu am vrut. Nu că nu îmi permiteam neapărat, dar doctorul meu era unul foarte bun, aşa că am ales să îmi fie sarcina supravegheată de el.
Pe 8 noiembrie, fiind Gabriela, m-am agitat pe acasă, şi cu mâncare şi cu prăjituri. Seara tensiunea mea era de 17 cu 10. După un duş fierbinte, lucrurile au revenit la normal.Totuși, a doua zi dimineața am avut tensiunea 8 cu 12 , apoi 10 cu 14, 11 cu 15.
Naștere la Blaj. Intervenția rapidă a făcut ca preeclampsia să nu omoare mama și bebelușul
Am decis să merg pentru un control la spital. Până am ajuns la spital, în maximum 10 minute, tensiunea mea deja era 17. După câteva investigații a urmat şi un ecograf, în urmă căruia medicul s-a panicat, ecograful arăta că inima puiului meu nu mai bătea aproape deloc.
Când medicul a strigat “cezariană urgent!”  tot personalul de pe secție s-a mobilizat cu cea mai mare viteză posibilă. În nici 5 minute am fost deja în sala de operație. Buimăcită fiind nici măcar nu realizam toată agitația din jurul meu, mă rugam doar ca puiul meu sa fie bine, să ajungă sănătos în brațele mele. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc înainte să fiu adormită este că aveam tensiunea 21. Făcusem preeclamsie, iar viețile noastre erau în pericol. Cu ajutorul a trei medici extraordinari (2 obstreticieni și anestezistul) şi a tuturor asistentelor şi infirmierelor de la Spitalul Municipal Blaj, am fost salvați amandoi.
Până a doua zi am fost ținută sub supraveghere în permanență la secția de Terapie Intensivă. Spre seară medicul meu a trecut pe secție să vadă dacă mă simt bine, mai apoi a venit şi doctorul anestezist care m-a ajutat să mă ridic din pat, să fac câțiva paşi, să mă recuperez mai repede.
Cadrele medicale au înțeles starea proaspetei mămici și s-au purtat exemplar
A doua zi am ajuns să îmi văd bebeluşul. Până atunci îl vazusem doar în poze, neputând să mă ridic singură din pat. Îmi era adus la pat. Plângea de nu avea aer, dar de îndată ce ajungea la mine în brațe adormea. Asistentele şi infirmierele erau acolo ori de câte ori aveam nevoie, chiar eram cu supraveghere specială din cauza tensiunii. Curățenia era sfântă, zilnic se mătura şi spăla pe jos, se ştergera praful şi se dezinfecta toată baia, iar la nevoie se schimba şi lenjeria de pat ( în 7 zile de 4-5 ori ). Nimeni nu a aşteptat nimic chiar dacă a trebuit să fie cu mare băgare de seamă la starea mea.
Mulțumesc domnilor doctori, asistentelor şi infirmierelor de la secția de obstretică și ginecologie a Spitalului Municipal Blaj.

Bebelușul meu are acum un anişor şi nicio problemă de sănătate. Viitoare mămici, aveți grijă la tensiune! Îl afectează repede pe bebe din burtică.”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!Salut! Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

Source link

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com