Connect with us

Sarcina

Naștere în Germania: „Nicio persoană nu este mai puternică decât noi”

Published

on

Nina, însărcinată în 6 luni, a primit plicul cu începerea acțiunii de divorț prin poștă. Soțul ei a plecat, iar a rămas singură, într-o țară străină. Stresul a dus-o în spital, dar important este că a găsit puterea ca această poveste de naștere în Germania să se termine cu bine.
”Sunt Nina și locuiesc in Germania de 5 ani. Pot începe prin a spune că “totul e bine când se termină cu bine”.
Am un băiețel de 8 luni, Adrian, care este lumina ochilor mei. Am aflat că sunt însărcinată în 2018, prin luna august. Eu și tatăl copilului, un cetățean de naționalitate germană, ne-am bucurat nespus de mult. Efectiv eram în extaz!
M-am dus repejor la doctor. Am primit un carnet de mamă, am făcut toate controalele necesare. Totul era perfect. Când eram însărcinată în luna a patra, eu si tatăl copilul ne-am hotărât să ne căsătorim legal. Eram într-o într-o relație de câteva luni, dar nu făcusem pasul acesta. Totul era normal cum trebuie să fie.
Naștere în Germania. Divorțul a venit într-un plic
Totul până într-o bună zi de 4 ianuarie 2019. Locuind la parter am auzit poștașul cum bagă plicurile în cutiile postale. Eu eram la bucătărie și luam masa cu soțul meu. I-am zis că mă duc să văd dacă a venit vreun plic. Nu a spus nimic. La cutia de scrisori era un plic, l-am luat în casă și l-am deschis. Surpriză! Era o intentare de divorț.
Efectiv în momentul acela am simțit că îmi fuge pământul de sub picioare. El s-a ridicat de la masă. A plecat fără să zică nimic și aia a fost. Nu s-a mai întors. Imediat, în următoarea zi m-am dus și am cerut ajutor autorităților în drept. Mi s-a dat un avocat și a început balamucul: procese, discuții, stres, plâns, nervi.
După cinci zile de la primirea plicului am ajuns la urgențe cu o durere puternică în partea dreaptă a abdomenului. Am făcut ecografii, analize și toate cele, ca la final să mi se spună ca mai avea cam 1 cm până cervixul se scurta de tot. Mai pe scurt, urma travaliului. Am avut un moment de panică. Nu știam ce să fac. Aici o am doar pe sora mea care la acel moment era și ea gravidă tot în 6 luni ca și mine. Mi s-au administrat injecții cu cortizon pentru plămânii copilului. Mi s-au explicat riscurile ca un copil să se nască prematur la 6 luni. În plus, nu era posibilă nașterea normală, ci trebuia neapărat cezariană. Eram terminată.
Naștere în Germania. După toate problemele, copilul s-a născut cu bine
Mi-au dat două variante ori stau la pat până la termen, adică până pe 9 aprilie și o lună cu tratament ori mă stresez în continuare și nasc un copil prematur cu riscuri. A fost oribil. Am stat o lună în spital doar în pat, apoi am plecat acasă. Îmi era frică să merg și până la baie, dar timpul a trecut. Eram deja cu 4 zile peste termen și nu mai nășteam.
Pe 13 aprilie s-a întâmplat minunea. Noaptea, în jur de ora 12, am ajuns la spital cu dilatație 3 cm. M-au dus într-o cameră de nașteri care semăna mai mult a cameră de SPA: lumini ambientale, bețișoare parfumate, muzică. Au monitorizat inima bebelușului. Era totul normal. Pe la ora 4 dimineața au început contractiile foarte puternice. Simțeam că deja era peste puterile mele și am cerut epidurală. Nu am simțit absolut nimic când mi-au făcut-o. După 5 minute am simțit efectul. În sfârșit, fără durere! Am adormit instant.
M-am trezit pe la 8. Întrebam moașele (am avut în permanență două moase cu mine în sală) cât mai durează. Mi s-a zis că bebelușul este măricel și procesul de dilatație s-a încetinit. Am încercat să mănânc, dar nu am putut. M-am uitat la un film, am vorbit cu mama pe web, până s-a făcut ora 14:35.
A venit doctorița, m-a controlat și mi-a zis că pot să împing. Eu, uimită, am întrebat dacă nu mă duc în altă sală de nașteri. Au început să râdă și au zis că era bine aici unde ne aflam pentru că e mai plăcut. La ora 15.06 s-a născut puiul meu asistat de oameni minunați care își fac treaba așa cum trebuie. A fost divin! Mi-aș dori ca toate mamele să aibă parte de naștere ca a mea.
Dragostea pentru copil îți dă puteri nebănuite
Ca încheiere vă spun că am trecut peste faptul că am fost părăsită și lăsată într-un apartament singură când eram însărcinată în 6 luni. Am trecut peste faptul că mi s-a pus în față un divorț fără motiv și am născut singură un copil, într-o țară străină, fără cei dragi aproape. Cel mai important este că reușesc să îmi cresc copilul absolut singură. Nu știam să schimb un scutec la început sau ce înseamnă un nou-născut. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am făcut depresie postnatală și că sunt bine. Mamelor, nicio persoană nu este mai puternică pe pământ decât noi însene!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!Salut! Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

Source link

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com